• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Aminnnn canım. Şimdi bütün hayatımız ona endekslendi. Allah korusun rabbim onu bizden almasın inş
Kızlar bileniniz varsa yanıtlasın lütfen, lohusa psikolojim geçmeye başladı sanırım, kendi kendime beyin fırtınası yapar oldum :KK53: şimdi herkes anne sütü, meme diye tutturup mama tü kaka diyor bir de üstüne mahalle baskısı uyguluyor ya, e çok düzenli beslendiğimi söyleyemem. Yani her gün her çeşit vitaminin mineralin vücuduma girmediğinden eminim. Süt ürünlerini tüketmek hiç içimden gelmiyor mesela. Ama mamalarda envai çeşit vitamin vs var. Bu durumda mama daha mantıklı olmuyor mu?? Yoksa ben sütüm az diye böyle düşünerek kendi kendimi mi avutuyorum :KK70:
Yalnız deılsın cnm bende kendımı boule avutuyorum vıcdanen rahat hıssedoyorum kendımı bende o psıkolojıden cıktım sadece bebegım cok gazlı huzur yok yanı 4 aylık olsada ek gıdalara baslassakkk hehe :KK45:

Kızlar bebeği benim ki gibi kilo almayan varmı? Doktorunuz bi neden söylüyormu? Güzel emiyor mama da veriyorum. Kakasınıda idrarınıda yapıyor düzenli buna rağmen bir haftada 15gr almış 24günlük olduk daha yeni doğum kilosuna erişebildi.ne yapmalıyım bilemiyorum :(

canim vucuttan alir ama yoksada beslenmene dikkat edersen besleyiciligini arttirirsin.beslenme cok onemli benimde cok degil a
ma ugrasiyorum su sut olayi bitsin 2 gun kendimi ac birakicam.anca 3.gun acikirim kesin.internette ne var ne yok uyguluyorum olmasa da yapacak bisey yok.takviye vereceksin.
Kızlar bileniniz varsa yanıtlasın lütfen, lohusa psikolojim geçmeye başladı sanırım, kendi kendime beyin fırtınası yapar oldum :KK53: şimdi herkes anne sütü, meme diye tutturup mama tü kaka diyor bir de üstüne mahalle baskısı uyguluyor ya, e çok düzenli beslendiğimi söyleyemem. Yani her gün her çeşit vitaminin mineralin vücuduma girmediğinden eminim. Süt ürünlerini tüketmek hiç içimden gelmiyor mesela. Ama mamalarda envai çeşit vitamin vs var. Bu durumda mama daha mantıklı olmuyor mu?? Yoksa ben sütüm az diye böyle düşünerek kendi kendimi mi avutuyorum :KK70:

sade kahve sade kahve cim sen hiç birşey yemesen vitamin almasanda süt üretilirken vücut depondan alıyormuş gerekli herşeyi. Mama daha iyi birşey değil yani. Sen emzirmeye devam et sağlık ocağındaki hemşiremizin dediği şey çok hoşuma gitmişti. Anne sütü dünyadaki en adil şey Afrikalı bir anne olsanda lady diana olsanda çocuğunu aynı şeyle besliyorsun. Fakir olduğunda sütün kalitesiz olmuyor demişti.

buyuk bir arzuyla o gunu bekliyorum.
hayirlisiyla ek gidalara baslasaydik bu seferde istah sorunu olacak tabi ama benimki 24 saat memede.kabus gibi.oglumda ayniydi bide.sabir biraz daha sabir.suanda kizim memede oglumla satranc oynuyorum.daha gunduz 1saat uyudugunu gormedim:(
Yalnız deılsın cnm bende kendımı boule avutuyorum vıcdanen rahat hıssedoyorum kendımı bende o psıkolojıden cıktım sadece bebegım cok gazlı huzur yok yanı 4 aylık olsada ek gıdalara baslassakkk hehe :KK45:

canim ben oglumda yasadim.eger dikkat etmessem az kilo aliyordu.yemeden olmuypr en azindan benim icin.52 kilotum
sade kahve sade kahve cim sen hiç birşey yemesen vitamin almasanda süt üretilirken vücut depondan alıyormuş gerekli herşeyi. Mama daha iyi birşey değil yani. Sen emzirmeye devam et sağlık ocağındaki hemşiremizin dediği şey çok hoşuma gitmişti. Anne sütü dünyadaki en adil şey Afrikalı bir anne olsanda lady diana olsanda çocuğunu aynı şeyle besliyorsun. Fakir olduğunda sütün kalitesiz olmuyor demişti.

buyuk bir arzuyla o gunu bekliyorum.
hayirlisiyla ek gidalara baslasaydik bu seferde istah sorunu olacak tabi ama benimki 24 saat memede.kabus gibi.oglumda ayniydi bide.sabir biraz daha sabir.suanda kizim memede oglumla satranc oynuyorum.daha gunduz 1saat uyudugunu gormedim:KK43:
Canım doyduğundan emınmısın senı yalancı emzık kullanmasında bırde mama versene uyuyacak mı farkı gorursun en azundan rabbım yardımcımıZ olsun zorrr muşşş

Canım bu benim dördüncü çocuğum ilk çocuklarimda hatta üçüncu çocuğa kadar hep sutum az olmuyor derdim ama malesef tamamiyle az sıvı tüketmem ve az yemekle alakası varmış bunda bardağı bırak bir kiloluk kavanoza biraz bal ,tarçın,azda kimyon koyuyorum onu içiyorum doğumdan beri Kompostoyu hiç kesmedim ve yulafli bisküvi tüketiyorum yani bildiğin süpürge oldum ve çok şükür maşallah diyim gayet güzel sütum oldu şimdi diğer çocuklarima niye böyle yapmamışim bilmiyorum.ve en önemlisi çok sık veriyorum bi saatte bir ve asla sutum yok demiyorum beynime devamlı sütum bol olacak diyorum ve işe yaradı sende bi dene istersen

Selam kızlar çook uzun zaman oldu buraya yazmayalı. Şükür 1. Ayımızı bitirdik. Ama problemler hiç bitmiyor sanki. Kızım doymadığı için mama veriyorum 15 gündür maalesef. Her mama verdiğimde içim sızlıyor sadece sütümle besleyecektim ama nasip değilmiş. Göğüslerimin yaraları da yeni yeni iyileşmeye başladı. Şimdiki sorunumuz kızım sürekli emmek istyor aç da olsa tokda olsa sütüm artsın diye sürekli emzirmeye çalışıyorum ama kızım ön sütü bitirdikten sonra kalan süt damla damla geldiği için memeyle kavga ediyor sanki öyle öyle zorla emzirmeye çalışıyorum bu seferde uyuyup kalıyor. Napıcağımı şaşırdım artık göğsümü nasıl boşaltmasını sağlarım acaba. Bir de göğsün boşaldığını nerden anlarız.

Herkes farklı grup kuruyor bi yerde toplansak daha iyi değil mi zaten burda yazisiyoruz.
Eski ler de buraya döner inşallah @kattina @belmaakca SUHAN SUHAN
Canım inan fırsat bulupta giremiyorum. Bide stresli bi döneme denk geldi doğum lohusallıkla birleşince iki kat arttı stresim. Hamileyken ne kadar rahatımışızbdiyorum.sayfaya girdimmi çıkmak bilmezdim :)

Arkadaşlar yardım.yurtdışında yaşıyorum ve burda rezene çayı yok bulamadım.bebeğimde felaket gaz sancısı var.bugün rezene tohumunu buldum.nasıl çayı demleniri de internetten buldum ancak bebeğime nasıl hazırlayacam ne kadar verecem hiç bilgim yok.yani nette yetişkinler için tarif yazıyor.var mı bir bilginiz öneriniz
Bir Çay kaşığı kadar tohuma sıcak su döküp beş on dakika bekletiyorum. 10-15 ml kadar veriyorum

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var. Sütüm olmadığı için bebeğimi mama ile besliyorum. Son bir haftadır sütüm az az çoğalmaya başladı. İçtiğim suyu arttırdım ve sık sık göğsümü sağdım onun etkisi oldu sanırım. Bir öğün mama verip bi öğün meme diye düşündüm . Ama biberona alıştığından memeyi çok zor alıyor. Karnı tok olunca alabiliyor oda fazla geliyor ve kusıyor. Bi yol gösterin bana .

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var. Sütüm olmadığı için bebeğimi mama ile besliyorum. Son bir haftadır sütüm az az çoğalmaya başladı. İçtiğim suyu arttırdım ve sık sık göğsümü sağdım onun etkisi oldu sanırım. Bir öğün mama verip bi öğün meme diye düşündüm . Ama biberona alıştığından memeyi çok zor alıyor. Karnı tok olunca alabiliyor oda fazla geliyor ve kusıyor. Bi yol gösterin bana .
Hangi biberonu kullanıyorsun Can'ım? Ben Avent inkini kullanıyorum, memnunum ama.

Kizlar oglumun kalça çizgisinin bittiği yerde delik var yarin kalça cikikligi için randewumuz var zaten ama bide size sorim dedim bilgisi olan varmi diye.anne olmak çok zormus psikolojim bozuldu gönül rahatligiyla evladimin tadini cikaricagim günü bekliyorum diliyorum rabbimden ..

Bendr ayni şekilde bi ogun sut bi ogun mama veriyorum biberona alisinca gogsumu cok zor aliyor özellikle gece resmen 1.5saat ugrasiyorum emsin diye ama mecbur mama veriyorum sutum az

Bendr aynen senin gibiyim cok duzgun beslenemiyorum yiyemiyorum bebegimdr bu yuzden kilo almamis ve doktor kesinlikle mama baslicaz dedi ve mamaya basladik

Back