- 13 Ağustos 2014
- 1.928
- 1.727
- 133
göz taraması için erken canım. ilk kızımda bende hemen göz kontrolüne götürmüştüm pediatrist önerisiyle. dr. ölçüm yapmamız zor sabit bakmadıkları için görmede sıkıntısı olduğunu düşünürseniz tekrar getirin yoksa 3 yaşında gelin demişti.
Canım bizde ilk olarak ateş çıktı 39 u gördük ertesi gün isal başladı yani bezini alırken bile fiskirtarak yapıyordu.İshal belirtileri ne oldu sizde dün hemşire bebeğin kakası kokulu ise ishal olabilir dedi zaten sulu kaka yapıyolar genellikle siz tahlil mi yaptırdınız
Aslında iyi fikirmiş. Hem Karnı ısınır hem Fön makinesi sesi olur. Ama bizimki farklı model. O sesler işlemiyorofff offf Allah kolaylık versin. play store dan "baby sleep" adlı programı indirdim ben. uykusu olduğunu anladığımda uçak modunda açıp yanına koyuyorum. fön mak. sesini seviyor benimki. birde gazdan kaynaklı huzursuzluk yaptığını düşünüyorsam fön makinesini orta ayarda açıp karnına tutuyorum, bir yandan diğer elimle gaz masajı yapıyorum. hem ağlamıyor yaparken hemde gazını kolay çıkartıyor. dene yebilirsin sende.
birde ne olursa olsun gaz damlasını düzenli kullanmak gerekiyor yoksa faydası olmuyor.
Bizede dedi dr.bi dahaki aylık kontrole geldiginizde göz kontrolunede gösterin dediBugün 3 tane aşı vurdular sağlık ocağında
Rota aşısı var dedi özel isal den koruyordışardan alıp yaptırabilir siniz dedi
Biz bi aylik ken isal olduk zaten vücut mikroplarla karşılaştı yaptırmadım henüz
İki üç aylık ken yapılıyor dedi hemşire.
Göz taraması yaptıran var mı dr bize 2 aylıkken göz taraması öneriyor z demişti
Biz iki aylık olduk tabi.
66 gün
Valla canım inşallah senin 40 indan sonra geçer ama bizim 40 dan sonra başladıArkadaşlar bu gaz sancısı bebeğin 40 ından sonra giderek azalır deniyor,inanmak istiyorum ama ne kadar doğru bu acaba.sancıdan ne uyku uyuyabiliyor bebeğim ne de sakin sakin durabiliyor
İnan aynı durumdayım tüm yazdıklarına katılıyorum duygularıma tercüman oldunAnne sütü verebilen anneler ne kadar az da verseniz üzülmeyin hiç yoktan iyidir mesela ben ilk 1 hafta sadece anne sütü sonra 1 ay a kadar mama +anne sütü şuanda bebisim 2 aylik ve sadece mama veriyorum. emzir sütün olur diyenleri bogmak istiyorum sanki eksikmisim gibi davrananlardan aaa sütün yokmu sürekli emzir mama verme alisir emmez veya doymuyor galiba senin sütün yaramıyor galiba gibi bi dünya boş ses lohusalik döneminde Canım dan bezdirdi kimse düşünmüyor bu benim çocuğum ve onu benden daha fazla kimse düşünemez herkes bilirkişi maşallah suan 1 damla sütüm yok Allah bebeklerimizi sağlıklı uzun ömürler versin en güzeli takmamak ama onu oyle dusunemiyosun çünkü bebeğine yetmediğini dusunduruyolar bunlar bizim çocuklarımız bu tarz insanlara fırsat vermeyelim elimizden geldiğince
Canım benim oglum bir akşam çok huysuzlaştı bende 1 çay kaşığı zemzem suyu verdim inanırmısın sustu uyudu cocukKizlar eskiden bebeklere su veriliyormus simdi niye izin vermiyolar anlamadim,belkide su versek kaka sorunlari cozulur nezmn su verceezz bide ben bugun mamayi degistirdim hipp e gectim insallah daha az gaz yapar,bu mamayi kullanan var mi aranizda aptamil kullaniyodum buarada acayip gaz yapiyo aptamil
Anne sutunde su var vermeyin diyorlar ama ben 2güne bir 3-4kaşık kaynaşmış ilik su veriyorum kizimaKizlar eskiden bebeklere su veriliyormus simdi niye izin vermiyolar anlamadim,belkide su versek kaka sorunlari cozulur nezmn su verceezz bide ben bugun mamayi degistirdim hipp e gectim insallah daha az gaz yapar,bu mamayi kullanan var mi aranizda aptamil kullaniyodum buarada acayip gaz yapiyo aptamil
Mutlaka Dr danis ama yarım çay kaşığı zeytinyagi da hemen etki ediyo mamasinada koyabilirsin birde kulak copune zeytinyağı sürüp poposunu uyarabilirsin sonrada bacaklarını karnına iterek yardimci olGunaydin kizim 4-5gunde bir kaka yapiyo bugun 5.gun ve cok sancisi var ne yapmam lazim
Bizde aptamil kullaniyoruz ve kizim ciddi gaz sıkıntısı yaşıyor kakasinida cok zor ve 4-5gunde yapiyor mama kaynakli mi acabaKizlar eskiden bebeklere su veriliyormus simdi niye izin vermiyolar anlamadim,belkide su versek kaka sorunlari cozulur nezmn su verceezz bide ben bugun mamayi degistirdim hipp e gectim insallah daha az gaz yapar,bu mamayi kullanan var mi aranizda aptamil kullaniyodum buarada acayip gaz yapiyo aptamil
Başvurduk ama 1.5 aydan veriyorlarmis dogum raporu ile sgkya başvuru yapiliyor ptt den aliniyorGünaydın anneler bu devletin verdigi parayı alan veya başvuran var mı? Faydalanalım bizlerde :)
Doktor normal 1haftaya kadar diyo ama yavrum cok aci çekiyor belli kiyamiyorum ya zeytin yagindan midesi bulanir mi acabaMutlaka Dr danis ama yarım çay kaşığı zeytinyagi da hemen etki ediyo mamasinada koyabilirsin birde kulak copune zeytinyağı sürüp poposunu uyarabilirsin sonrada bacaklarını karnına iterek yardimci ol
Benim oglumda kaka yapamiyo gecenlerde burda sordum bakdim tek ben degilim bikac anne daha var sikayeti kaka yapamama olan demekki bu donemde normal cnm ama gaz mamadan da olabilir biz dun ilk defa hipp aldik bugun bakicam nasil oluyo bebegim iyiyse devam iyi degilse denemeye devamBizde aptamil kullaniyoruz ve kizim ciddi gaz sıkıntısı yaşıyor kakasinida cok zor ve 4-5gunde yapiyor mama kaynakli mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?