• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Yardımmm ;.( bebeğimin çok gaz sancısı var,emzirirken sürekli kasılıp göğüs ucunu çekiştiriyor,uçlar zaten yara,o da çekiştirince yaralar daha da beter oluyor.zaten öyle yapınca hava yutuyor ve kısır döngüye dönüyor olay,emzirmek resmen işkenceye dönüştü benim için,bugün oturdum ağladım hüngür hüngür.var mı bir tavsiyeniz ;(
cnm ne yazık ki onun bir çözümü yok ve çözüm aramada zaten emme reflexi gaz çıkarmasına yardımcı seni emerken rahatlıyor o yüzden çekiştiriyor memeni.. bal sür bekletip sil merak etme zor silinmiyor acımaz silerken ve sütünü sür kurut göğüs pedi kullanma bi süre çünkü göğüs pedi memelerin nemli kalmasını sağlıyor oda yaralarını iyileştirmiyor kendi sütün ve bal doğal antibiyotik olacak yaralarına deneyince farkı anlarsın..

Kizlar nasilsiniz?
Logusa depresyonuna girmedim diye sevinirken sonunda giriyorum galiba cunku zorluyorlar bunu yasamam icin. 34gunluk bebegime resmen ek gida baslatmaya calisiyorlar deliricem. Yok su vermek istemeler hemde sekerli su normal faln degil, sarilik olmazmis iyide benim oglum sarilik degil zaten. Yok "sifa niyetine" uzum suyu icirmek istemeler. Yok yagli tuzlu salcali baharatli yemegin suyunu yalatmak istemeler. Hayir diyincede ben ne bilirmisim, cahilmisim, onlar boyle buyutmus, gayet mukemmel olmus cocuklari, ne olacakmis sanki, zehir degilmis sonucta...
30 yasinda 2 universiteyi okuyan onda da derslerin yarisinin cocuk gelisimi ve psikolojisi olan egitim okuyan "cahil" ben...
ha birde gece neden karanlikta yatiyormusuz geve lambasi tum gece acik dursunmus. Ya buyume hormonu karanlikta salgilanir diyorum e onlar karanlikta yatirmamis hic cocuklarini(ben dahil) biz buyumemismiyiz...
delirmek uzereyim...
cnm Allah sabır versin baya bi abartmış kv.. ona her dönemin farklı yöntemleri olduğunu ve her bebeğin en iyi ihtiyacının annesinin karşılayabileceğini isterse kendisi 100 çocuk büyütsün senin bebeğinin dilinden eniyi senin anlayacağını anlat anlamıyor mu o zaman sende he de geç doğrudur ama ben uygun bulmuyorum de tavrını koy hiiç kendini yorma benim hayat felsefem ben çatlayacağıma karşımdaki çatlasın sende uygula bence boşver hiç kimse senden daha önemli değil

cnm bende 0-3 var 3+ ve 6+ var ama inan ebatlar aynı hepsinide emiyor hangisi denk gelirse elime veriyorum bence 3+ al neye göre ay farkı yapmışlar bu emzikte çözemedim normal emzikler gibi boy farkı yok yani
Bende sipariş verdim şimdi 0-3 ay olanından inş alır yoksa uyurken bile meme istiyor

Kizlar iyi geceler. Kizim geceleri 2 saatte bir emiyor ama 10 dk yi gecmiyor hemen uyuyor icim hic rahat degil doyuyormudur acaba. 2 saatte bir 10 dk emmesi azmidir? Bu arada gunduzde surekli mememde hic birakmiyor

evet aynı durumu bizde yaşıyoruz ilk alınan topuk kanında tsh değeri 7.7 çıkmış ve bizi aile hekimliğinden çağırıp tekrar topuk kanı aldırmamızı söylediler.. salı günü gidip kan verdik ama sonucu 10 gün içinde belli oluyormuş, sonuç iyi çıkmazsa arayıp bilgilendiriyorlarmış ve tsh değerinde düşme olmazsa ilaç tedavisine başlanıyormuş bende tiroid hastası olduğum için çocuğumda çıkmasından korkuyorum inş. olmaz
Bize deger soylemediler bilgi vermiyorlar bu konuda dediler kotu bisey çıkarsa haber verilir dediler bende korkuyorum inşallah yavrularimizda bisey cikmaz

cnm Allah sabır versin baya bi abartmış kv.. ona her dönemin farklı yöntemleri olduğunu ve her bebeğin en iyi ihtiyacının annesinin karşılayabileceğini isterse kendisi 100 çocuk büyütsün senin bebeğinin dilinden eniyi senin anlayacağını anlat anlamıyor mu o zaman sende he de geç doğrudur ama ben uygun bulmuyorum de tavrını koy hiiç kendini yorma benim hayat felsefem ben çatlayacağıma karşımdaki çatlasın sende uygula bence boşver hiç kimse senden daha önemli değil
Kv degil yani henuz degil bunlar benimlilerin incileri... He desem hemen yapacaklar diyemiyorum olmazi da derken binbir turlu laf isitiyorum arkamdan konustuklari da cabasi dun aksam odaya girince yakaladim. Daha once vitamin ve gaz damlasini yeni vermistim uzerine emzirmistim kusmasin diye simdi yapmayalim dedigim bi hareket yapiyolardi aman gormesin yaptirmiyo diyolar bi taraftanda wc ye gidemez oldum artik ben yokken sudur uzumdur bisey vermeye kalkarlar diye

Yardımmm ;.( bebeğimin çok gaz sancısı var,emzirirken sürekli kasılıp göğüs ucunu çekiştiriyor,uçlar zaten yara,o da çekiştirince yaralar daha da beter oluyor.zaten öyle yapınca hava yutuyor ve kısır döngüye dönüyor olay,emzirmek resmen işkenceye dönüştü benim için,bugün oturdum ağladım hüngür hüngür.var mı bir tavsiyeniz ;(
Canim gaz sancisi bizdede var felaket hemde sut kalmadi goguslerimde surekli emmek istiyor gogus yaralarını ben tahin yagi ile gecirdim ysgi surdum ustune buzdolabi poseti koydum bi parca ve gun içinde düzeldi dene istersen

Medipol çok ilgili detaylı ve sağlıklı sonuclar anlıyorsun tavsiye ederım bende bahcesehirde oturuyorum bira mesafe var ama hizmet kaliteli tavsiye ederim canm

mrb.
sanırım doğum yaptınız umarım sağlıkla almışsınızdır bebeğinizi kucağınıza.
Medipol beylikdüzünde mi doğum yaptınız rica etsem nasıl bir hastane memnun kaldınız mı. bebek bakımı, temizliği ilgilenmeleri nasıl

1 numara bez kullanıyordum bir kere beli ıslanmıştı oglumun taşmıştı düzgün mü baglayamadım bilmiyorum 2 numara vardı evde kullanıyorum şuan biraz büyük geliyor tekrar 1 alsam elimde kalır mu acaba diyorum oglum 17 günlük 4.400kg
canım benim oğlumda 4300 gr bende 2 numaraya gectim, yanlardan ıslanıyordu günde 1-2 defa, hemde kasıkları iz oluyordu, kızarıyordu, 2 numara büyük geliyor ama iz olmuyor en azından

Kizlar iyi geceler. Kizim geceleri 2 saatte bir emiyor ama 10 dk yi gecmiyor hemen uyuyor icim hic rahat degil doyuyormudur acaba. 2 saatte bir 10 dk emmesi azmidir? Bu arada gunduzde surekli mememde hic birakmiyor
Puffff bende ayni durumdayim. 15 dk emiyor uyuya kaliyor 2saatte kalkmiyor gunduz telafi ediyoruz Artik cokta Israr etmiyorum birazda onun istegine birakiyorum 2saati asarsa uyumasi mecbur uyandiracaz artik. Sikinti etme biraz relax olmamiz lazim.

Canim emzirirken duz tutma basi yukarda ayaklari asagida olsun o zaman daha az gaz oluyor ben birazda olsun faydasini gordum bir dene istersen

Ben doyduguna emin oldugumda gaz sancisi vurunca emzirmiyorum dedigin gibi kisir donguye donusuyor yoksa. Kuvagimda bir sekilde gazini cikartmaya calisiyorum deli gibi bagiriyor ama emzirirsem emeyim derken daha cok hava yutuyor sonra kusmaya basliyor asiri emince boyle bir cozum buldum ise yariyor gibi en azindan goguslerim acimiyor ve donguyu kirmis oluyorum

kkendin otur bebeginide dizinde otyryr pozisyonda tut oyle yikA cok kolay oluyor canim dene bak gor nasil kolay

Ben anladim ama o sekilde sular nereye akacak legeni nereye koyacagim hayal edemiyorum, banyoda mi yikiyorsun?
Ben hic tek basima yikamadim, cesaret edemiyorum o_O

evet aynı durumu bizde yaşıyoruz ilk alınan topuk kanında tsh değeri 7.7 çıkmış ve bizi aile hekimliğinden çağırıp tekrar topuk kanı aldırmamızı söylediler.. salı günü gidip kan verdik ama sonucu 10 gün içinde belli oluyormuş, sonuç iyi çıkmazsa arayıp bilgilendiriyorlarmış ve tsh değerinde düşme olmazsa ilaç tedavisine başlanıyormuş bende tiroid hastası olduğum için çocuğumda çıkmasından korkuyorum inş. olmaz
Saglik ocaginda bizim 15 gublukken tekrar aldilar neden hastanede alindi diye itiraz edince hastanedeki drgerler saglikli sonuc vermez cocuk sut daha dogru duzgun emmemis oluyor o yuzden demisti. Belki iciniz rahatlar kizlar

Slm kizlar bebekler deki gaz sorunu icin kimyonu onerebilirim ben faydasini gordum her yemekten sonra bir cay kasigi yiyorum zorlada olsa deneyin derim sutede faydasi Var bu arada:)

dogumdan sonra korse kul
Puffff bende ayni durumdayim. 15 dk emiyor uyuya kaliyor 2saatte kalkmiyor gunduz telafi ediyoruz Artik cokta Israr etmiyorum birazda onun istegine birakiyorum 2saati asarsa uyumasi mecbur uyandiracaz artik. Sikinti etme biraz relax olmamiz lazim.
ya kizlar dr bana 3 saat emmemesi normal dedii hatta geceleri uyuyorsa 4 sa bile olabilir dedii bizim dr cok mu rahat anlamadim

Back