• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canlar kızlar ve kuzuları. Nasılsınız. Dogurmayan var mı? Ben 22 sinde dogum yaptım biliyorsunuz. Normal dogum. Epiduralli. Çok şükür çok sorunum yok gögüslerim yara oldu. Cok acıyor bir de ödemim çok oldu dogum sonrası ve de bel agrısı. Dogum hikayeme gelince. 21 inde rahim acıcı fitil takildi saat öğlen 2 gibi. Sonra kendi sancılarım basladı 5 gibi. Acılmam sadece 1 cm. Zaten ben düzensiz sancı ve 1 cm avıklıkla gittim hastaneye çok sancı cektim ama normalde cekmediğim için anladım nasıl bi acı oldugunu. Bu arada suyum geldi. Evemiz 1 cm acılman ama acılırsa bşrden acılcak çok rahat dogurcaksın dedi. Bi kac saat sonra epidural verildi. Biraz rahatladım. Acılmam 7 cm oldu. İki tur attık esimle koridorda. Bi baktım nişanım gelmiş. Gece 11 gibi sancılarım artmaya basladı. Bebişin geldiğini anldım yatarsk ıkındırdı ebemiz bizi. Çok iyi bir ebemiz vardı. Bu esnada dr umu cagırdılar. Çünkü 100 sancı ve 10 cm acıklıga ulasmışım. Saat 12:45 gibi doguma alındım bebiş gelmiş zaten. Sürekli ıkındırarak 1 gibi bebişimi elime aldım çok şükür. O an hiç bir seyle kıyas edilemez. O kadar bekletti ki sıpa elime alınca inanamadım. Bu benek benim mi diye sorup durdum. Esimi içeri aldırmadım. O dısarıda heycandan ölmüş. Hem bana hem ona benziyor:) ne güzel duyguymuş rabbim. Gece 2 saatte bi kalkıp doyuruyorsun gögüslerin kopuyo acıdan ama o emdikçe için gidiyo. İçtikce içsin diyorsun. 3575 dogdu 3300 çıktık hastaneden. Allah bekleyen herkese nasip etsin. Bundan sonra yenidogan bebiş bakımı ve sorularla birbirimize destege devam etmek dikeğiylee :))) bu arada dıgurmayan kaldı mı?
Geçmiş olsun. Gözün aydın. Allah bağışlasın.

Merhaba herkese ben.bisey sorucam dogumda sskli calisan esleriniz dogum parasi olarak bisey aldi mi biz calisan annelere yatirilan para haricinde babalara verilen.bi para varmi
Eşim SSK'lı. Onlara az bir meblağ doğum yardımı diye bir şey yatıyormuş.

Hanimlar galiba ben dogum sonrasi hemoroid oldum aciyi dikislerden zannediyordum ama bugin farkettim offf nasil doktora gidecem benne yapcam ya

Kızlar gaz sancısı için ne yapıyosunuz annem 2 çay kaşıgı rezene çayı içir bebege dedi deniycem bugün inş zararı olmaz :KK43:

[QUOTE="seda 78, post: 42865245, member: 664kullandığımmn bende verdim burda okudum verenler olmus bir cay kasigi verdim sonra karnina masaj yaptim rahatladi[/QUOTE]
Canim gaz icin ilac kullaniyorum once nurse kullandim faydavetmedi onra bifiform kullandim fayda etmedi sindi metsil kullaniyorum biraz fayda etti.kendim rezene ve kimyon karisimi cay iciyorum gunde 3bardak.bebegin karnina ayak altibana zeytin yagla masaj yapiyorum sonra havluyu utuyle isitip karnina koyuyorum buraz daha rahat ediyor kuzum.bebeğime kimyon suyu verdim sonra doktor bidaha sakin verme dedi kimyonun ne derece kullanman gerektigini bilmedigimiz icin bebege zarar verebilirsin dedi onun icin vermiyorum kimyon suyu ve rezene.sadece gunde ac karna bi cay kasigi zwytin yagi veriyorum kakasinida zor yapiyor diye.bide poposuba pisik kremi yerine zeytin yagi sürüyorum cok hassa bi cildi var zeytin yagi hic pisik yapmadi tavsiye ediyorum popsuns zeytin yagi surun hafif poposunda bastirin içine biraz girsin daha rahat yapiyor.

Kızlar sütümü cam biberona sagsam buzdolabında 2-3 saat bekletim sicak su icinde isitip versem nolur? Bazen bitiremiyor sütü dün gece yine sıtma tuttu beni :(

Benim kızım da 3 günde bir yapıyor kaka bugün doktora soracam bende çok üzülüyorum ama cisini çok yapıyor
Canım 5-6 güne kadar normalmiş... Ayrıca anne sütünün % 60 suymuş, zaten çoğunu çişle çıkarıyordur... sıkıntısı yoksa dert etme bence

Arkadaşlar merhaba daha önce de foruma yazdım ama yardımlarınıza ihtiyacım var bebeğimi 4 eylülde kucsğıma aldım o günden beri de emzirme savaşındayım başta sezeryan kalıntıları yüzünden sonra da sarışık derken bebeğim biberona alıştı ne kdar zamandır uğraşıyorum emsin diye ama nafile sizler nasıl emziriyorsunuz bu işin bir taktiği yok mudur bebeğim öyle çok bağırıyor ki birşey olacak diye korkuyrum
Canım bende 10. gün başladım emzirmeye, göğüs ucum yoktu, sarılık olduk zaten, sağıp verdim+mama verdim...
10. gün dr kontrole gitmiştim, yollarda sağmakta, yanında mama taşımakta çok zor oluyor... Doktorumda çok sitem etti zaten, sağarak max 6 ay süt verebilirsin falan dedi, o gazla bebeği zorladım biraz, silikon uç kullandım ama pek işe yaramadı, uç çıkarıcı kullandım, bol bol ağladım dua ettim, ilk günler yeterki emsin diye 2 kat oluyordum, sonra alıştı şükür... Şimdi hem biberon hem memeyi alıyor, darısı başına inş.

Iyi günler hanımlar oglumun sarılığı hala devam ediyor 2 satte bir emzirmeye dikkat ediyorum gece zorla uyandırıyorDum artık biraz alıştı kendi Uyanıyor meme istiyor ama uyku halinde meme emiyor içim rahat etmedi dün akşam mama yaptım 30 ml anında bitirdi biraz Zaman geçti yine meme istedi nasıl olucak bilmiyorum daha fazla mama vermelimiyim Sizler günde ne kadar mama veriyorsunuz ???
Canım ben sarılıktan çıkana kadar 60 cc ye tamamladım, mesela 20 cc sağdıysam 40 cc de mama veriyorsdum, sütün olabilir ama bebeğin çekemiyordur belki

Kızlar sütümü cam biberona sagsam buzdolabında 2-3 saat bekletim sicak su icinde isitip versem nolur? Bazen bitiremiyor sütü dün gece yine sıtma tuttu beni :KK43:
Canım dolaba koymasanda dışarda 3 saat kalabilir sen yine dolabın koy sonra sıcak suyun içine koyup verebilirsin

Gaz sorununu napacam bilmiyorum ya çocuğu emziriyorum sonrada kivraniyor nurse harveys kullanıyoruz bugun rezene de verdim simdi karnını ayak altlarıni adaçayı yağı bir damla bebek yağı ile karıştırıp masaj yaptım kivraniyor içim acıyor başka bir öneriniz varmı?

Oyle yapayim bari resmen gogus uclarima igneler batiyor o usume aninda berbat birsey :( gaz icin bio gaia damlatiyoruz bol bol masaj bir de ben rezene iciyorum. Gun asiri banyo da rahatlatiyor. Ama bazen ne yaparsam yapayim kipkirmizi oluyor yavrum
Canım dolaba koymasanda dışarda 3 saat kalabilir sen yine dolabın koy sonra sıcak suyun içine koyup verebilirsin

selamlar bayanlar elimde hiç kullanmadığım BOBA 4G kanguru var satmak istiyorum almak isteyen olursa bana dönsün

Back