• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
B
Kızlar doğum yapalı 5 gün oldu 2.Günü çok az gelmeye başladı sarı sıvıyla birlikte. Şimdi de fazla yok. Bebeği hep emziriyorum ama eşim tepemde konuşup duruyor. Ne gelmedik sütmüş, çocuk aç, mama ile besleyelim belli ki sütün gelmeyecek... Vs vs diyip duruyo.. Çok moralim bozuluyor :KK43:
Artması için ne yapabilirim?
Böyle stres olarak artacağını da sanmıyorum :KK43:
Benimde gelmedi hala canim ama hormonlarla alakali brnce biraz! Bizde basladik mamaya mecburen kilo kaybi oldu cunku

Kizlar kizimin kontrolu vardi..Testinde sarilik oldugu anlasildi..Degeri 17,4cikti dr.yatis verdi sabaha kadar gecebilecegini soyledi..Sizce gecermi? Dua bekliyoruz sizden:KK42:
Benim kızım da hastaneden çıkarken 9.40 ti sarılığı 6.günü 18.5 çıkınca yatış yapıldı 1 gece kaldık hastanede suan 13 günlük gözlerinin içinde çok az kaldı sarilik Dr 1 ay a kadar ancak toparlar bizim için önemli olan ilk 1 hafta dedi çok geçmiş olsun inşallah en kisa surede atlatirsiniz

Bebislere acil sifalar diliyorum annelere de bol bol sut.
Kizlar sabahtan beri karnim gidiyor ishal olmusm belimde ağrı yok ama ishal olup sonra sancilari baslayan oldu mu hic ??

Yine sıcaklar başladı yine halsizlik yorgunluk.. Birde bebeğim hep sağ tarafımda sağ böbreğim ağrımaya başladı zaten hamilelikle birlikte kum ve ufak taşlarım arttı her ay düzenli muayene oluyordum böbrekte genişleme varmı diye iki ay ihmal ettim şimdi ağrılar birbirine karışıyor böbrek ağrısıda belden aşağı iniyor isyan etmek istemiyorum ama gerçekten çook yoruldum :(((

Yine sıcaklar başladı yine halsizlik yorgunluk.. Birde bebeğim hep sağ tarafımda sağ böbreğim ağrımaya başladı zaten hamilelikle birlikte kum ve ufak taşlarım arttı her ay düzenli muayene oluyordum böbrekte genişleme varmı diye iki ay ihmal ettim şimdi ağrılar birbirine karışıyor böbrek ağrısıda belden aşağı iniyor isyan etmek istemiyorum ama gerçekten çook yoruldum :KK43:((
evet ne yazik ki bende ayni sicaklardan muzdaribim allah tez zamanda kurtarsin hepimizi saglikla alalim meleklerimizi kucagimiza

Normal doğum yapan anneler dikişlerin cabuk iyileşmesi için neler yapiyosunuz.ben her tuvalette yıkadıktan sonra önce peçeteyle sonra sac kurutma makinesiyle iyice kurutuyorum sonra gazlı bezle batikon sürüyorum .farklı bisey yapan var mi daha etkili biseyler.birde doktor iki tane krem verdi onları kullanıyorum günde 2 kez.

Dogurmayan bir kac eylul annesinden biri miyim ben simdi :) zaten bebisimin gelisimi yavas :( ne yesem toparlar kizlar ?

Dogurmayan bir kac eylul annesinden biri miyim ben simdi :) zaten bebisimin gelisimi yavas :KK43: ne yesem toparlar kizlar ?
Canim ben keciboynuzu pekmezi iciyorum cok da duzenli degil aslinda aklima geldikce 1,2 kasik aliyorum kansizligima da iyi gelihor bebisi de besliyormus sanirim gecen 36. Haftada 3 kiloydu kizim, birde muz da kilo aldiriyormus sanirim bebege

Kizlar kizimin kontrolu vardi..Testinde sarilik oldugu anlasildi..Degeri 17,4cikti dr.yatis verdi sabaha kadar gecebilecegini soyledi..Sizce gecermi? Dua bekliyoruz sizden:KK42:
Canım çok geçmiş olsun emmiyo muydu kaç günlük canım benim oğlumda 10gunluk ondada sarılık çıktı 11mis değeri bol bol emzirmek gerekiyormus bizim dr.emzir ardından da 30ml mama yada sütünden sağ ver dedi...Canım benim bilgim yok ama çok geçmiş olsun inş yarın düşer sarılığı yavruna kavusursun eminim çok zor olmuştur orda bırakmak

Benım hep arkaya dogru ıslaklık var ve ter benım bebegımın suyu gayet yerınde cunku ve sızıntı gıden suyu ben hıc farkedemem sanırım kızımda foşş dıye aktı cunku anlasılmayacak gıbı degıl yanı yarımkılodan fazla akmıstır
Evet cnm termis bir daha gelmedi cunku. Bazilarinda sizinti seklinde geliyormus oyle olmus olabilir diye endise etmistim.

Normal doğum yapan anneler dikişlerin cabuk iyileşmesi için neler yapiyosunuz.ben her tuvalette yıkadıktan sonra önce peçeteyle sonra sac kurutma makinesiyle iyice kurutuyorum sonra gazlı bezle batikon sürüyorum .farklı bisey yapan var mi daha etkili biseyler.birde doktor iki tane krem verdi onları kullanıyorum günde 2 kez.

Ben saç kurutma makinesi ile kuruttuğum zaman çok sızlıyor. Emzirirken oturmak işkence oluyor resmen.. Kendimce derim kuru olduğundan diye düşündüm ama doğru mudur bilemiycem. Batikon olayını ben şöyle yapıyorum: hastanede steril suya katılmış batikon vermişlerdi. Onla yıkanıp pansuman yapıyordum. Evde o verdikleri şişe bitince kendim tekrar hazırladım. Onla önce yıkanıp sonra pansuman yapıyorum. Bir de tam o bölgede elini koyup batikonlu suyun göllenmesini sağla dediler bana. Yani biraz içeriye de gitsin ki çabuk iyileşsin dediler. Aslında şu hastanedeki örtüler varya altımıza serdikleri onlardan yatağa serip hastanedeki gibi o bölgeye dökeni de duydum ama cesaret edemedim etrafa dökerim diye. Ben elimi dikişlerime sürmeye bile korkuyorum ama krem ne kremi? Faydasını görüyormusun?

Ben saç kurutma makinesi ile kuruttuğum zaman çok sızlıyor. Emzirirken oturmak işkence oluyor resmen.. Kendimce derim kuru olduğundan diye düşündüm ama doğru mudur bilemiycem. Batikon olayını ben şöyle yapıyorum: hastanede steril suya katılmış batikon vermişlerdi. Onla yıkanıp pansuman yapıyordum. Evde o verdikleri şişe bitince kendim tekrar hazırladım. Onla önce yıkanıp sonra pansuman yapıyorum. Bir de tam o bölgede elini koyup batikonlu suyun göllenmesini sağla dediler bana. Yani biraz içeriye de gitsin ki çabuk iyileşsin dediler. Aslında şu hastanedeki örtüler varya altımıza serdikleri onlardan yatağa serip hastanedeki gibi o bölgeye dökeni de duydum ama cesaret edemedim etrafa dökerim diye. Ben elimi dikişlerime sürmeye bile korkuyorum ama krem ne kremi? Faydasını görüyormusun?
Genelde de kurutmuslar cabuk iyilesmesi için forumlarda öyle yazıyor.bilemedim simdi.krem biri dikisin kenarına kas gevşetici imis diğeri dilisin tam üstüne oburu de vajinanın içine doğru.daha dun kullanmaya başladım iyi gelir mi hic bilmiyorum simdilik.

Canım benimki de küvezden çıktı biliyorsun 4 gün oldu. Maalesef orada biberona alışmış. Göğsümü aslında emiyor ama hiç uğraşmak istemiyor inat yapıyor ağlıyor . Dediğin gibi biberonla hiç sıkıntımız yok . Biberon bile alırken ilk önce meme mi diye kontrol ediyor o kadar yani, ben sağıp veriyorum biberonla başka şansım yok . Herkes emziren diyor tamam emzireyim deniyorum sinirden kıpkırmızı oluyor istemiyor. Sütüm muhtemelen bebek almadığı için erken kesilecek ama başka şansım yok, düzenli sağsan da ben 3 saatte bir sağıyorum muhtemelen 6 aydan sonra azalacak . Yani aslında bebek emdikçe süt kanalları açılır , ama başka şansım yok . Tek sıkıntı hastane vs gidince önceden dağılmış sütü poşetliyorum dolaba atıyorum , onu orada hemen sıcak suda bekleyip veriyorum . Meşakatli oluyor, emse hemen bebek odasına girer emziririm , bir de sıkıntı bazen erken uyanıyor sağırmış sütüm olmuyor ki sütüm bol gelmiyor benim ki 60 ml meiyor şuanda anlatıp bir taraftan süt sağıyorum zor oluyor ...

Hayirli olsun canım bizimde hastane den çıkarken 55 60 ml içiyordu.
Benimki de meme ile kavga ediyor sanki. Ağzına alıyor süt de akıyor ama ağlamaya başlıyor.
Eşim de ilk zamanlar biberon verme dedi bana çocuk aç kaldı bütün gece ağlamışti.
Göğsümu hiç almıyor değil bazen alıyor 15 dk emiyor ama sağ göğsüm u almıyor benimde tersime mi kalıyor çocuğu mu yanlış tutuyorum bilmiyorum. Şimdi uykusundan ağlayarak uyandı ve süt sagiyorum hazırda süt yok bende de.
6 ay da emse iyi.
Kuzenimin kızı hiç emmemisti şimdi maşallah konuşkan zeki bir kız.
Biz yine elimizden geleni yapıyoruz rabbim bol süt versin.
Annem yanımdà her gün yıkıyor z .
Küçük olmasina alıştım da bir tel emme sorunumuz var

Sağol canım. epiduralden memnunum evet. çok şükür ne baş ağrım ne de bel ağrım oldu şimdilik tabi.. bebeği ilk ben gördüm odaya da benimle çıktı. güzel geçti sağsalim kurtulduk ikimiz de. bebekte dilbağı var. 6. aydan sonra alacaklar. kalbinde üfürüm var ama geçeceğini söylediler. bunlar dışında bi problemimiz yok.

Canım benim kızım da da ufurum var kalbinde iki delik var dedi dr sok olduk ufurum le aynı dedi.
İlerde kapanabilir suan kalbin çalışmasına engel teşkil etmiyor dedi.
Rabbim başka dert vermesin Sana ve yawruna acil şifalar diliyorum

Dogurmayan bir kac eylul annesinden biri miyim ben simdi :) zaten bebisimin gelisimi yavas :KK43: ne yesem toparlar kizlar ?
Benimde zayif oglum. ama bebegin kilo aliminin annenin yedikleriyle alakasi yok diyorlar. Bazen var diyorlar kafam karisik istahimda yok. Kiloda almiyorum. Keske bi formulu olsa...

Canim ben keciboynuzu pekmezi iciyorum cok da duzenli degil aslinda aklima geldikce 1,2 kasik aliyorum kansizligima da iyi gelihor bebisi de besliyormus sanirim gecen 36. Haftada 3 kiloydu kizim, birde muz da kilo aldiriyormus sanirim bebege
Muz Kabiz yapiyor beni sizi yapmiyormu? Hemoroid olcam diye korkumdan yiyemiyorum

Back