39.haftaya kadr aliyor bebisler kilo kizlarzaten 2500 gecen bebeis kendini kurtariyormus
Suan bende onu dusunuyodum canim guya eylul annesi olacakdik yarimizdan fazlamiz dogurdu))masallah)kaldik bizKızlar, hayırlı uğurlu olsun, 'eylül' annesi olmaya başlayabiliriz, bekledik bekledik :)
Canım inşaAllah benimki de geçer doğumla. Çok fena bir şey yaşayan bilir. Senden de Allah razı olsun cevap yazdın bıkmadan sorularımı cevaplamaya çalıştın. Rabbimde senin sıkıntılarını gidersin inşaAllah. Yavruna yuvana afiyet versin inşaAllah.Doğumdan 10 gün sonra tekrar değerlere baktirdim normale dönmüş kasintı da kalmadı.
Yeni bir doğum da tekrar edebilir mis
Benimde bunalma sebebin aynı hala iyiyamadim kasinmaktan her yerin tırnak izi oldu duslarda kaldım gecenin yarısı soğuk sulara girip anca bariniyorum pasiflora bile ictim yinede sizmadim gitti insallah bdogurur doğurmaz geçer cumartesi doğurcam inşallah az kaldi deyip kendimi avutuyorum çok zor bi şey kimse yaşamaz umarimBunaldığını yazan arkadaşlar olmuş. Ne yalan söyleyeyim bende bunaldım iyice çünkü devamlı kaşınıyorum.. Devamlı duşa girmekten, geceleri kaşınma yüzünden uyuyamamaktan, vücudumu kaplayan pıtır pıtırlıklardan ve kaşımamdan dolayı hassaslaşan cildimin sızlamasından yoruldum. Dua ediyorum umarım doğurunca geçer diye.. Sizlerden de dua bekliyorum. Allah düşmanıma bile vermesin bu kaşınmayı.. İnşaAllah sonu güzel olur..
27 Ağustos Perşembe günü sabah 10 da nst için gitmiştik. Sancılarım çıkar ümidiyle gittim ama yine az çıkmıştı. 40+1 dik ve ben artık sabırsızlanıyordum :) Nst çeken kadın sancı yok herşey normal, 1 hafta daha bekleyebilirsiniz gelmezse müdahale ederiz ama her an gelebilir dedi.. Ben sinirlendim, 40 hafta oldu nasıl bekleyim 1 hafta daha bekleyemem dedim. Neden bekleyemezsin dedi :) Çünki 40 hafta doldu ve endişe ediyorum dedim.. Ağlamaya başladım..
Hangimiz daha iyi biliyoruz dedi.. Tabi ki ben dedimherneyse zar zor ikna oldum. Yarın kendi doktorumu görmek istiyorum yoksa burdan kalkmam dedim Eşim diyor ki kadını döveceksin sandım.. O derece sinirlerim bozuldu çevrenin de hani niye doğurmadın daha demesiyle..
İşimiz bitti eve gittik. Kaynanam da evde bekliyor bizi son durum ne diye.. Dedik daha gelmeye niyeti yokmuş :)
Neyse sohbet etmeye başladık kaynanamla kendi sancısından, nasıl doğum yaptığından bahsediyor bana.. O anda karnıma bi ağrı girdi bi ses duydum pıt diye :) Allah Allah dedim ama oturuyodum. Bişey yoktur diye umursamadım. Eşim de evden çıkacaktı bana istediğin birşey var mı diye sordu. Ben de yolcu etmeye kalktım alınacaklar listesini veriyorum güya :) O anda altıma kaçırmış gibi sular geldi eşim de bakıyo kapının önünde ağzı açıkÖnümdeki ıslaklığı görünce..
Hemen lavaboya girdim ama çok akıyor sıvı. Rengi çok açık pembe oldu ikinci gidişimde. Hemen valizi alıp hastaneye geldik. Sancılar yavaş yavaş girmeye başladı. Yatış verdiler muayene ettiler açılma yoktu. Sancılar arttıkça açılmada olmaya başladı. Öğlen sonu 3 te gittik gece 12 ye kadar sancılarım oldu yatarak bazen sıcak suyun altında hareket ederek geçirdim sancıları.. Arası 3 dk ya düştü muayene etti doktor 3 cm dedi ve epidural isteyip istemediğimi sordu. Ben önce az daha bekleyim dayanamazsam alırım diye düşündüm ama zaten dayanılmazdı nefesimi kesiyordu. Sonra dedim tamam istiyorum. Belden iğneyi yaptılar kendimi kuş gibi hafif hissettim.. Sancılar nst de çıkıyordu ama ben hafif bir sızlama hissediyordum sadece. Tekrar muayene oldum 4 cm.. 20 dk geçti 6 cm.. Ve bi 20 dk sonra da 9 cm.. 10 dk daha bekledim ve artık doğuma hazırdım. Ayetel Kürsi ve bildiğim duaları okumaya başladım. Doktor ıkın dediğinde ıkınmaya başladım ağrı hissetmeden sadece itme hissiyle..Ve 5-6 ıkınmadan sonra kuzumun önce sesi geldi. O sesi duyunca zaten ben ağlamaya başladım deli gibi.. Sonra kollarıma verdiler.. Buruşuk elleri ve aralamaya çalıştığı gözleri aklımdan gitmiyor. Allahım dedim şükürler olsun. O an dünyalara bedel. Allahım hepinize de yavrularızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
İşte bizim hikayemiz de böyle. Sütüm gelmedi tam ama emziriyorum sürekli gelmesi için. Az sıvı geliyor mama da veriyorum bazen. Sarılık seviyesi yükselmemesi için mama vericem bugün..
Sadece şunu unutmayın kızlar. Hep demiştim yine diyorum.. Başkalarının böyle olmuş benim de mi olur diyerek şartlandırmayın kendinizi. Son ana kadar bebeğinizi sevin, tadını çıkarın. Kimseye kulak asıp kendinizi üzmeyin. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda herşeyin boş olduğunu anlayacaksınız.. Ben sabırsızlandım doğsun diye ama hamileyken geçirdiğimiz günler de bir başkaydı şimdi belli oluyor o da :)
Allah yavrularımızı korusun..
Kızlar slmlar.bicogumuz gibi bnde uzakkaldim topigimizden. Bebisim bugün 12 günü bitiyo.cokkk alistm onaaa.sarılık olmuştu 6 günlükken 2 gün kuvozde kaldı.çokaacı ve zordu.o an gercktn anne oldgmu hissettim.onun için herşeyi yapabileceğimi..şuan iyi artık sukur. Gün geçtikçe duzeliyo.bizim sorunumuz da emmemesi ..emmiyo neyapsamda.agliyo sinirleniyo.biberonla veryrm sagip.ama çok istyrm emmesini..bana bi akıl verin.boyle inatçı emmeyen bebek nasıl alıştırılır memeye
Senin az kalmış inşaAllah doğumla geçer de kurtulursun canım. Gerçekten çok zor eşim kaşımamaya çalış diyor ama ne mümkün.. Kolundakini kaşımamaya çalışsan bir yandan bacağındaki başlıyor.. Bende yarın doktora gideceğim açılmam var mı diye bakacak.. Inan sırf bu yüzden doğurmak istiyorum bencilce belki bilmiyorum.. Ama gerçekten zor..Benimde bunalma sebebin aynı hala iyiyamadim kasinmaktan her yerin tırnak izi oldu duslarda kaldım gecenin yarısı soğuk sulara girip anca bariniyorum pasiflora bile ictim yinede sizmadim gitti insallah bdogurur doğurmaz geçer cumartesi doğurcam inşallah az kaldi deyip kendimi avutuyorum çok zor bi şey kimse yaşamaz umarim
Bluebottle cim perine masajini bizede anlatirmisin ise yarayan birseymiymis..Ben de iyiyim canım tatile gelmiş modundayım:)) geziyorum oğlanı kreşe yazdırdım o saatleri kendime ayırıyorum annemle birlikte geziyoruz bir daha bugünleri bulamam, buralara özlem gidermeye çalışıyorum bir yandan doğum için okunacak şeyleri okuyorum olumlamaları yapıuorum vs, perine masajına başladım ama çok düzenli yapamıyorum.. Çrş kontrol var bakalım ne diyecek doktor.. Ben de beklemedeyim:)
Canım kolay oldu dogumum dualarınız sayesinde.her şey yolunda çok şükür.Yaa evet bende aynı durumdayım darısı bize artık şu saniye doğurasım var o derece..
nilsena inşallah çok kolay olur doğumun canım güzel haberler bekliyoruz..
Amin canım ben aldim kucagima.4 kilo doğdu prenses iyiki çok artmadı.seni de merak ediyorum.Ayyyyy hayırlısıyla kucağına al inş bizim senle benzerdi durumlar darısı bana
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün.. Maşallah kilosu da iyi sağlıkla büyüsün inşallahCanım kolay oldu dogumum dualarınız sayesinde.her şey yolunda çok şükür.
Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsinAmin canım ben aldim kucagima.4 kilo doğdu prenses iyiki çok artmadı.seni de merak ediyorum.
Benim esimde yanımda yoktu kızlar annem babamla doğuma gittim hatta doğuma bile yetisemedi.hayırlısı buymuş demek ki önemli olan sağlıkla kucağıniza almanız bebeginizi.Son zamanlarinizda olumsuz şeyler düşünmeyin. Allah tez zamanda kavuştursun hepimiziCanım bende senin gibiyim Allah sabrını veriyor zor gerçekten ama elden ne gelir ki Senin eşin neden yok işten dolayımı doguma gelicek mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?