- 13 Ağustos 2014
- 1.928
- 1.727
- 133
Doğumdan 10 gün sonra tekrar değerlere baktirdim normale dönmüş kasintı da kalmadı.Canım doğumdan sonra geçiyor mu peki bu kaşıntı?
32 de baslatıyor her dr. Neden geciktrdi o kadar. Hadi catıyı geciktirsin. Evet nstde sancıyı ölçyolar ve eger sancıb oluyorsa bebeğin büyüklüğü ike ikgili değildogum yakın olabilir. 37 yi asmışsın sonuçta. Bence konuş
Be
Bende 37+1 deyim canım Çarşamba randevumuz var ben de ilk kez gireceğim nst ye.. Doktoruna güven bence gerek görse sokardı
Muhtemel dogum tarihimiz aynı :))) bende tık yok daha bakalım ne zaman gelicek bebeişlerimizGünaydın kızlarrr. Bu hafta son artık cumadan sonra doğum iznine ayrılıyorum bende. Kafam beynim uyuşuk korkuyorum doğumdan. köprüden önce son çıkış bulsam kaçacam o dereceŞimdilik normal diyor doktorum bi aksilik çıkmaz inşallah. Kızların çoğu doğum yaptı ne güzel kurtuldular, kalanlarımızı da bi avazda kurtarsın rabbim.
aktarılmıyor canım.3 hafta zorunlu, ayrılmak zorundasın.Kızlar 37. haftadan sonrada çalışmaya devam etsek doğum olana kadar kaç gün çalışmışsak aktarılıyor mu doğum sonrasına? Bilgisi olan varmı bu konuda?
Canim korkak biriyim bide kalbimde aritmi yani ritim bozuklugu var doktor amelyathane ortaminda panik olursun fln diyo kafam karisik geneldende tirsiyorum resmenCanım ben olmadım ama arkadaş oldu Epilepsi hastasıydı o yüzden genel Oldu çok zorlandı... Seninki neden genel anestezi ??
Aynen canım bende de tık yok. Ne sancı ne kramp ne bel ağrısı.. Oğlumun hareketleride iyi. Yerini sevdi sanırsam. Bekleyelim bakalım artık keyfi ne zaman isterse :)Muhtemel dogum tarihimiz aynı :))) bende tık yok daha bakalım ne zaman gelicek bebeişlerimiz
Ayy aktarılsa ne güzel olurdu. Bende tık yok hiç doğuracak gibi değilim. Bi hafta bile aktarabilsem kar olurdu ne güzel.aktarılmıyor canım.3 hafta zorunlu, ayrılmak zorundasın.
Yani çalışsan bile aktarılmaz.
Canım inşallah sağlıkla kavuşmuşsunuzdur, trombositler normal seviyeye çıktı demek çok sevindim haberlerini bekliyoruzKızlar kısmetse yarın saat 1 de doğuma giricem; Rabbim bütün ihtiyacı olanlara da bize de yardım etsin ; çok sevgiler herkese :)
Kızlar 37. haftadan sonrada çalışmaya devam etsek doğum olana kadar kaç gün çalışmışsak aktarılıyor mu doğum sonrasına? Bilgisi olan varmı bu konuda?
Çok teşekkürler canım. Ne güzel bilgilendirdin.. :)Canım 37. haftadan sonra çalışman yasal olarak mümkün değil. Raporlu olarak görünürsün.
Ama işyeri raporlu olduğun halde seni çalıştırıp, raporun bitince raporlu olarak fazla çalıştığın kadar kısmı sana izin olarak kullandıracaksa bilemem (tabi yasal değil)
GEBELİKTE RESMİ ÇALIŞMA SÜRELERİ
Yasal olarak hamilelik izni doğum öncesi 8 hafta ve Doğum sonrası 8 olmak üzere toplamda 16 hafta yasal izin bulunmaktadır. 32.haftadan itibaren, ikiz gebeliklerde de 30. Haftadan itibaren yasal doğum izni başlar. Ancak çalışmak isteyen anne adayları doktor raporu ile 32. ve 37. Haftalar arasında çalışmaya devam edebilirler.
37 .haftadan sonra Doğum iznine ayrılmak zorunludur gebeler doğum yapana kadar çalışamazlar 37.haftada izne ayrılan anne adayı ; 5 hafta olan doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarabilmekte ve toplamda doğum sonrasında 13 hafta izin kullanabilmektedir.
Canım bende çabuk panik oluyorum, beyaz önlüklü birilerini görünce tansiyonum çıkıyor, gözümden arpacık ameliyatı oldum onda bile genel anezstezi yapsanız daha iyi demiştimCanim korkak biriyim bide kalbimde aritmi yani ritim bozuklugu var doktor amelyathane ortaminda panik olursun fln diyo kafam karisik geneldende tirsiyorum resmen
valla hic heycann yapmayin kizlar onceden cok beklenti yapinca acayip sabirsiz oluyo insan sonra cok zorlaniyor vakit gecmio ben artik dogurmayacak gibiyim rahatladim .sizin daha var bana hergun geldi gelecek dediler ne gelen varr ne gidennMuhtemel dogum tarihimiz aynı :))) bende tık yok daha bakalım ne zaman gelicek bebeişlerimiz
Birde muhtemel dogum tarihinden once dogum yapıldığında misal 39.hafta kalan gunlerde aktariliyormus beni bu sekilde bilgilendirmisti izin burosu.Çok teşekkürler canım. Ne güzel bilgilendirdin.. :)
Ya aynen ya :)hemen gelsin istiyor insan :)keyıfleri yerınde bende sanki hiç doğmayacakmış gibi geliyorHenüz doğurmamış anne adayları olarak bir elin parmağı kadar kaldık resmen.niye gelmiyo bu sıpalar, bütün akranları doğdu ayol
Bu arada bişey farkettim, burdaki doğumların etkisi mi bilmem ama nedense hep geceye şartlamışım kendimi farkında olmadan. Her gece yatarken bu gece gelebilir belki diye tedirgin yatıyorum ve sürekli kendimi yokluyorum ama sabah oluyor ve o his puffff uçup gidiyor. Gün ışıyınca doğurma ihtimalim yokmuş gb
Ne zaman 'bugün gelmez herhalde' dersem o gün doğacak kesin
benimde 8 eylülde muayene 36.haftadayım suanda.2370 gr.elevıt,marınkap,ostracare,ferrmford kullanıyıordum.ek olarak sımdı magnezyum verdı.bebek kılo alsın dıye.ama gecen cuma nst ye bagladı , catı muayenesı yapmadı ama..sana hangı vıtamını yazdı dr kılo aldırması ıcın bebege?Günaydın kızlarDogum yapanları kutluyorum Allah analı babalı büyütsün darısı başımıza inşallah
Benim sizlere bi sorum olacaktı 37+1 olduk bugün en son geçen hafta muayeneye gittik çatı muayenesi için erken olduğunu söyledi bebeğimin gelişimi 1 hafta geriden geliyor zaten çatıya bakmamızın anlamı yok şuan dedi takviye vitamine başladı bebek en azından 3 kilo olsun diye.bu süre içerisindede hiç nst yapmadı dpktor dopplerle bakacağını söyledi 2 gündür arada sancım oluyor doktorumada çok güveniyorum aslında ama nst sanki dogum sancılarını anlamak için gerekli gibi geliyor nedense diğer muayenem 8 eylülde olucak ozamana kadar beklesemmi yoksa birde başka doktoramı gitsem acaba?
edoktorunu degıstır canm sacmalamıs. Bende tamamen umutsuzluğa düşürücü bı konuşma bu bebekler bu haftalarda bır anda kılo alıyorlar bu bır ıkıncısı nts. Demek senın hıssetmedıgın ağrıları da gösterıyor. Ya erken dogum rıskı olursa ? Bunu nasıl anlayacak bence sen her gıttıgınde sancın olduğunu söyle bakmak zorunda kalsın. Ben 30. Haftadan beri nts den. Çıkmadım neredeyseGünaydın kızlarDogum yapanları kutluyorum Allah analı babalı büyütsün darısı başımıza inşallah
Benim sizlere bi sorum olacaktı 37+1 olduk bugün en son geçen hafta muayeneye gittik çatı muayenesi için erken olduğunu söyledi bebeğimin gelişimi 1 hafta geriden geliyor zaten çatıya bakmamızın anlamı yok şuan dedi takviye vitamine başladı bebek en azından 3 kilo olsun diye.bu süre içerisindede hiç nst yapmadı dpktor dopplerle bakacağını söyledi 2 gündür arada sancım oluyor doktorumada çok güveniyorum aslında ama nst sanki dogum sancılarını anlamak için gerekli gibi geliyor nedense diğer muayenem 8 eylülde olucak ozamana kadar beklesemmi yoksa birde başka doktoramı gitsem acaba?
Günaydın kızlarDogum yapanları kutluyorum Allah analı babalı büyütsün darısı başımıza inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?