Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah yardimcinz olsun hayirli olsun simdidenKizlar sabah suyum geldi, hastaneye geldigimde 4 cm yakin acikligim vardi. Simdi yatis yaptik epidural taktirdim, bebisi bekliyoruz. Yaramaz cikti bizim sipa
benimde bebegim çok hareketli degil seZeryan olursam diye korkuyorum açıkcasıdirim canım doktorum kesinlikle normal doğumcu bir doktordu. gözümün önünde kaç kez sezeryan isteyen hastalarına ozaman başka doktora gidin dediği oldu.. ama beni 37inci haftada gördü ve sezeryana doğru gidiyosun dedi. çünkü karnım okadar sivriydi ki ( bu gebeliğimde de öyle) gören dönüp bidaha bakıyor. arkadan 36 yandan 56 bedenim resmen
sanırım kısa ve zayıf olduğumdan ötürü bebek karnımda öne doğru sıkışıp hareket edemiyor. 40+3e geldiğimizde ne sancım vardi ne kasılmam. bebek hala kafasını kanala yerleştirememişti. suni sancı takıldı doktorum vajinal muayene etti ve 3700 olan bebeğe göre çatımın dar olduğunu, tecrübelerine göre bebeğin malesef normal gelemeyeceğini söyledi. başka bi doktor olsa güvenemezdim ama dediğim gibi havada karada herkesi normal doğurtmak için uğraşan bi doktorun böyle söylemesinden sonra sezeryan olmuştum.
canım kramplar oluyor ne yazık ki. magnezyum alman lazım geçmesi için ozamanda rahim kasılmalarını engelliyor.yani doğuma kadar sabredicez. sancılarım 100 ü bulmuştu ama hiç ağrı yok:)dün gittiğimde 35 ti sadece.değişiyor sürekli.Kızlar bacaklarınıza arada bır kramplar giriyormu bu neden kaynaklanır bazen canımı cok acıtıyorlar bide nst en yuksek sancınız kaç çıkıyor benım en son 60 buldu
Doktora gittim ilk önce ebe alttan muayne etti açılma yok dedi sonra nst cihazına bağladı hafiften doğum sancının başladığını söyledi daha sonra Dr muayne etti rahim ağzı kapalıymıs herşey normal son hafta böyle Şeyler olabilir dedi bel ağrım yok ama kasıklarımdaki ağrı hala devam ediyor arada bıçak saplanır gibi oluyor ilk defa böyle hissediyorum hayırlısı inşallah..kuzum endişelenme ama mutlaka doktora git ben nişanın rengini pembe bildiğim için hastane çantamı bile götürmeye gerek duymamıştım adet sancısı gibi sancıyla başlamıştı benimde ama panik yapma vajinde baskı hissediyormusun idrar yaparken hani kramp falan oluyormu? doktorunu ara ama stres yok daha zamanıda olabilir benim geciktirmeye çalıştııar hatta gece sancımda kesilmişti ama sabah açılma 2 cm e çıkınca nst dede sancı olunca aldılar doğuma...
onemli bi mevzu :)Kizlar daha once konusuldu mu bilmiyorum esleriniz dogum hediyesi aldimi yada alacak mi? ne alacaklar bilen varmi?
Kolibasili netten nasil ogreniliyor cnm ...cevabin icin teskkur ederim icimi ferahlattinHic endiselenme ben ogluma hamileyken de girmistim.simdiki hamileligimde 29 ve 30. Haftalarda tatildeydim her gun iki uc kez girdim aksine bebek daha da rahatliyor bence. Girdigin bolgenin kolobasil oranina bak internetten kotu degilsw hicbir sikinti olmaz. Allaha emanetler
canım aslında bende şöyle biliyodum zayıf olanlar daha kolay normal doğum yapar ama aynı şey benimde başıma geldi ilkinde.bu arada bende zayıfım topu topu 10 kilo almıştım.sadece göbek ve sivriydi.sonuna kadar yürüyüş yaptım rahat doğum olsun diye.dirim canım doktorum kesinlikle normal doğumcu bir doktordu. gözümün önünde kaç kez sezeryan isteyen hastalarına ozaman başka doktora gidin dediği oldu.. ama beni 37inci haftada gördü ve sezeryana doğru gidiyosun dedi. çünkü karnım okadar sivriydi ki ( bu gebeliğimde de öyle) gören dönüp bidaha bakıyor. arkadan 36 yandan 56 bedenim resmen
sanırım kısa ve zayıf olduğumdan ötürü bebek karnımda öne doğru sıkışıp hareket edemiyor. 40+3e geldiğimizde ne sancım vardi ne kasılmam. bebek hala kafasını kanala yerleştirememişti. suni sancı takıldı doktorum vajinal muayene etti ve 3700 olan bebeğe göre çatımın dar olduğunu, tecrübelerine göre bebeğin malesef normal gelemeyeceğini söyledi. başka bi doktor olsa güvenemezdim ama dediğim gibi havada karada herkesi normal doğurtmak için uğraşan bi doktorun böyle söylemesinden sonra sezeryan olmuştum.
canım benim annemde 3 tane normal doğum yaptı hem sancı geldi açılma vardıYa kizlar annelerimizin dogum gecmisi de onemliis oyle mi? Yani genel de ona benzermis dogumumuz. Benim annem 4 cocuk dogurmus 4 unde de sanci gelmemis gunu gecince suni sanci vermisler acaba benim yapimda onun gibi mi belki benimde sancim gelmez diyorum :/
canım hareketli olmayınca sezeryan mı olunuyormuş?Be
benimde bebegim çok hareketli degil seZeryan olursam diye korkuyorum açıkcası
cevabın için teşekkür ederim günlerdir kafamı meşgul ediyor bu konu peki 36. haftada çalışamaz raporunu verirsem doğum sonrasına 5 hafta yerine 4 hafta mı aktarılıyor? Ben bugün 36+1 oldum raporu 1 eylülde verirsem 36+5 olucam bi sorun olur mu ?
Amin cok tesekkurler be de 2011 Kasim annesiydim simdi 4une yaklasan bir oglusum var kismetse. Kizim da Eylul'de gelecek. Kasim anneligi guzeldi ter yoktu tek sikinti ust uste kiyafetlerdi.Allah soze de hayirli dogumlar nasip etsnmerhaba hanımlar bende 2011 eylül annesiyim 4 yaşında dünyalar güzeli bi kızım var şuan yine hamileyim kısmetse kasımda bide oğlum olacak. doğum yapanlara geçmiş olsun allah sağlıklı uzun ömürlü hayırlı evlatlar versin inş. doğum yapacaklarada allah yardım etsin hayırlı doğumlar..
teşekkür ederim benimkinin tam tersi olmuş sizin :) bende eylül anneliğinden memnundum sadece hamilelik sıkıntılıydı sıcaklara denk geldiği için. bunda doğum kışa denk geliyo inş. bebeği hasta etmeden büyütürüzAmin cok tesekkurler be de 2011 Kasim annesiydim simdi 4une yaklasan bir oglusum var kismetse. Kizim da Eylul'de gelecek. Kasim anneligi guzeldi ter yoktu tek sikinti ust uste kiyafetlerdi.Allah soze de hayirli dogumlar nasip etsn
Sağol miskambercim ya evet senin durumun tam tersi galiba benimki ben de balık hatiç diğerlerinden tüketiyim haftasonu; balık ve ürünlerini kesin diyordu trombosit için ama diğerleri okdir canım :)canım ben kan suandırıcı kullanıyorum.doktorum yasak ettiği şeyler vardı.kaşar,ayşekirdeği,badem,ceviz,bulgur,çikolata ,balık gibi...muhtemelen bunlarda işe yarar sende.kiraz ,limon sulandırıcılar arasında çok tüketmemeye çalış
Herkes seker cikolata vs olayini aylar once halletti ama ben son ana biraktigim icin sizlere danismak istiyorum. Hastanede vermek uzere hem bebek sekeri denilen suslerden hem de cikolata fazla olur mu?
Bebek sekerini kucuk canta seklinde aldim, onlari agaca asmayi dusunuyorum, gelen alsin. Bir tabakta da bebek cikolatasi olacak.
Artık herkes dogum derdinde :)))) hem topikte durgun çok sıkıcı doğuran kaçtı valla daha Eylül'e gelmedenKimse bunlarla ilgilenmiyor mu