- 27 Ocak 2011
- 1.989
- 1.672
- 158
- 33
amin canım inşallah.Masallah cnm rabbim tek avazda kurtarsin...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
amin canım inşallah.Masallah cnm rabbim tek avazda kurtarsin...
Anali babali sağlıkla buyutun inşallah darısı basimizaHerkeze hayırlı aksamlar gece başlayan ağrılarimla sabah 08.30 da normal doğum yaptım. Herşey yolunda çok şükür darısı bekleyenlerin başına insallah
Erken doguma sebep olmuyor da dogum belirtisi olabiliyormus. Topikte ishalim dedikten sonra bebegine kavusanlar olmustu ondan oyle yazmistim. Vakitlice gelsinler insallah.Ay bende ikigundur ishalim acile gittim kan tahlili yapildi kanda herhangi bisey cikmadi erken dogumami sebeb oluyormus![]()
Evet canim Benim esim aldi erkenden bilezik aldi akillilik etti yoksa simdi zordu altin firladi gitti.Kizlar daha once konusuldu mu bilmiyorum esleriniz dogum hediyesi aldimi yada alacak mi?ne alacaklar bilen varmi?
Cnm mama veriyorum diye lütfen üzülme. Ben kızımda kendimi paraladım, olmadı olmadı olmadı.. Aklınıza gelebilecek ve gelemeyecek her yolu denedim, sütüm yetmedi. Kızım çok oburdu. Sütümü bitiriyor ve yine ciyaklıyordu. Elbetteki anne sütü paha biçilemez ancak ben herkesin ve tabi ki her bebeğin bir nasibi olduğuna inanıyorum. Kızımın da nasibi o kadarmış anne sütünden yana.. Şuan 4 yaşında ve maşallah çok çok sağlıklı. İlk kez 3-4 ay önce antibiyotik kullandık ki hani kıyas için değil ama anne sütü alan birçok bebek ilk yılında kaç kez antibiyotik kullandı malesef..Dogum yapan arkadaşlar sütüm gelmio mama veriom ama üzülüyorum neden gelmedi diye siz ne durundasınız
Dün sabah dogum yaptım cNım bugun duş aldım ama cok sıcak degildi..sezeryanla oldum ..sagma makinası ıle uyarıyorum gögüsü o da 5-6damlAcık anca cıkıyor. ...havluyu yarın denerim ..Annem dut hoşafı yaptı onu içiyorumCanım kaç gün oldu doğum yapalı? Sıcak duş alabilirsin? Duş alamıyorsan sıcak suyla havluyu ıslatıp göğsünü ovalayabilirsin. İncir yiyebilirsin.
Gerçek sancı da olsa çok şiddetli olmayabilir sancı aralarına dikkat edin duzenlesince hissediyorsun zatenBen varım ama bi rürlü mutlu sonla bitmiyorr belimde ağrımaya başladı iki gündür sancı kasılma da var ne ararsan var yani :)) ama bende doktoru aramadım bekliyorum ya nişan ya su ya da şiddetli ağrı herkes diyor ya gerçek sancı olsa anlarsın diye bende ona güveniyorum bekliyorum sabırla
Ay ne guzel seyler yazmissin canım çok teşekkür ederim bizim bebis alisti baya memeye inşallah daha birakmaz eve geldigimizddn beri hic mama vermedim eşim de senin eşin gibi cok pimpirikli ona kalsa mama vericez hemen geceleleri bende surekli uyandiriyorum bugun alisti memeye inşallah gecede zorlamaz beni yarin bizimde ilk kontrolumuz umarim sarilik filan normal çıkarBen çok sinirlendiğinde kafasını tutup göğsümü tutturuyorum. Yoksa sinirinden bi sağa bi sola saldırıyo bir türlü tutamıyor memeyi bu sefer daha çok bağırıyor :) eşini karıştırma bence ben öyle yapıyorum. Bi kaybımız var öncesinde bizim, eşim aşırı pimpirikli ve panik. Paniğinin başladığı anda uzaklaştırdım yanımdan yada çok paniklemişse görev paylaşımı yapıyorum. Mesela son 3 gündür beslenme departmanı ben, gaz boşaltımı eşimben inatla mama ve biberon vermemeye çalışıyorum ama geçen gün bir türlü emmeyince sağıp biberonla vermeye çalıştım ama kereta diliyle ittirdi biberonu.. Emzik de tutturamadım, tutması için zorlarsam ağlıyor. El kadarlar ama ne çok biliyorlar demi
Bugün yenidoğan kontrolümüz vardı :) Gece sütünün çok faydalı olduğunu söyledi hemşire. Mutlaka 2-3 saatte bir uyanıp emmesini sağlamalısın dedi. Bir de süt sağıyoruz ya, sağdığımız saati de mutlaka tarihle birlikte poşete ya da kabına yazmalıymışız. Gece ve gündüz sütlerini sağdığımız zamanlarda vermeliymişiz. Bir de oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay sağdığımız sütü saklayabilirmişiz. Gün içinde sağdığımız gündüz sütlerini tek kapta biriktirip tek seferde dondurucuya atabilirmişiz ama şunu da söyledi çözdürdüğümüz sütü tekrar donduramayacağımızdan azar azar miktarlarda saklamak daha iyiymiş, yoksa sütün ziyan olur dedi. Öğrendiklerimi de paylaşayım burda :)
Canim benimde 60 la basladi 120 e 100 cikti sonra 80ne indi sonra tekrar 100 dr.dedi sancilarin cok duzenli dedi bu gidisle 2gune dogurursun dedi bende sanci hissetmedim ama karnimda kasilmalar oluyo sade..Bunu diyen kendi doktorum degildi baska biyere nstede cektirdim.. Simdi merak ediyorum canim benim sancilar senden daha yuksek acaba senmi.dogurcan benmikızlar selam şimdi hastaneden geldim. Nst de 20 dk da bir gelen 70-80 arası sancım çıktı açılma 1 cm civarı dedi yine ama rahim dokusu çok yumuşak başı güzel baskı yapıyor dedi. 8 saat içinde doğum sancıların başlayabilir dedi. Yalnız bu 70-80 arası olan sancıyı ben hiç hissetmedim dedim. Kısa sürdüğü için dedi. Doğum yaklaştıkça sancılarda sıklaşacak ve suresi uzayacak onu hissedersin dedi. İnşallah bu gece artar sancılarımda sabaha kucaklarım güzel kızımı .
suyum geldikten 2.5 saat snra doğum yaptm cnmsuyun geldıgı andan ıtıbaren bıle en erken 6 saaat dedı doktor bana
Canım ben de sezeryan oldum. 2 . Günün akşamına geldi sütüm. Acele etme ama pes de etme. Bol sütlü günlerDün sabah dogum yaptım cNım bugun duş aldım ama cok sıcak degildi..sezeryanla oldum ..sagma makinası ıle uyarıyorum gögüsü o da 5-6damlAcık anca cıkıyor. ...havluyu yarın denerim ..Annem dut hoşafı yaptı onu içiyorum
Bizimki simdi mecburen zamli fiyattan alacakEvet canim Benim esim aldi erkenden bilezik aldi akillilik etti yoksa simdi zordu altin firladi gitti.
Amin cnm insallah bende tedirginim sutum olmayacak diye cunku goguslerimde ne oyle aman aman bir buyume oldu nede sut gelecek gibi bir belirti. Insallah bol bol sutumuz olurCnm mama veriyorum diye lütfen üzülme. Ben kızımda kendimi paraladım, olmadı olmadı olmadı.. Aklınıza gelebilecek ve gelemeyecek her yolu denedim, sütüm yetmedi. Kızım çok oburdu. Sütümü bitiriyor ve yine ciyaklıyordu. Elbetteki anne sütü paha biçilemez ancak ben herkesin ve tabi ki her bebeğin bir nasibi olduğuna inanıyorum. Kızımın da nasibi o kadarmış anne sütünden yana.. Şuan 4 yaşında ve maşallah çok çok sağlıklı. İlk kez 3-4 ay önce antibiyotik kullandık ki hani kıyas için değil ama anne sütü alan birçok bebek ilk yılında kaç kez antibiyotik kullandı malesef..
Yanlış anlaşılmasın, keşke sütüm olsaydı da mama vermeseydim ama kendimi vicdanen olsun, manen olsun o kadar paralamamın anlamı yokuş onu anlatmaya çalışıyorum. Üstelik günümüz mamaları eskilerin hazırlayıp verdiklerinden çok daha kompleks ve anne sütüne yakın.. Şimdiki bebeğimde de sütüm olmazsa yalnızca birkaç çay ve bol su içip gerekirse mama takviyesi yapacağım ve kafama asla dert etmeyeceğim, yalnızca boşa üzülmüş olurum yoksa..
Birbirimize dua edelim inşallah, bol bol fışkıran sütümüz olsun, ne diyeyim :)
Allah anali babali buyutsun cnm ins bol bol sutunde gelsin minnakina fazla fazla yetsinDün sabah dogum yaptım cNım bugun duş aldım ama cok sıcak degildi..sezeryanla oldum ..sagma makinası ıle uyarıyorum gögüsü o da 5-6damlAcık anca cıkıyor. ...havluyu yarın denerim ..Annem dut hoşafı yaptı onu içiyorum
BendeeeeeBen artik dogurmak istoyorum vvallaaa
bendee bendee bıktım artık hastaneden eve gönderilmekten :)Ben artik dogurmak istoyorum vvallaaa
benimde ikitane 100e çıkan sancı göründü ama o bebek hareketi dedi zaten nst kağıdında belli ediyor kendini bebek hareketi ve sancı ayırt ediliyor. Benimde kendi doktorum yoktu nöbetçi doktor baktı. Sen ne zaman gittin doktora.Canim benimde 60 la basladi 120 e 100 cikti sonra 80ne indi sonra tekrar 100 dr.dedi sancilarin cok duzenli dedi bu gidisle 2gune dogurursun dedi bende sanci hissetmedim ama karnimda kasilmalar oluyo sade..Bunu diyen kendi doktorum degildi baska biyere nstede cektirdim.. Simdi merak ediyorum canim benim sancilar senden daha yuksek acaba senmi.dogurcan benmi![]()
Canım takip ediyorum ama düzensiz birde aklıma gelmişken sorayım seninde sancıların vardı değilmi bu şekilde bebek senin de hareketlimiydi sancılar olurken bebeği tam vajinanın üstünde ittiriyor gibi hissediyorum sanki yolunu bulsa çıkıcakGerçek sancı da olsa çok şiddetli olmayabilir sancı aralarına dikkat edin duzenlesince hissediyorsun zaten
Kizlar gecen gece cok.kasindigim icin saglik ocaginda karaciger enzimlerime baktirdim..Alt 52 Ast 37 cikti referans agirliklarinin Ustune cikmis..Ama cok yuksek degil..ozellikle bu tahlilleri yaptirmis olan arkadaslar bisi soyleyin bebegime bisi olurmu..Dr.watsapptan attim sonuclari ama..Bugun ve yarin dr.hastanede degil..cuma gunu gidicem..