2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Bende de kaşıntı vardı özellikle akşamları ayak altlarında avuç içlerinde bir başlıyordum kaşımaya sonra bileklerim bacaklarım derken normal değildi yani. Mutlaka doktora gidip kan vermen Lazım bende gebelik kolestazı çıktı eğer sende de varsa kan testi ile belli oluyor Karaciğer Değeri yüksek çıkıyor ve safra karışıyor kana. Bu durumda 37. Haftadan sonra anne ve bebek icin riskli oluyor. Benden sana öneri Sak'ın ihmal etme. Ursofalk diye bir ilaç Alman gerekiyor. Ben bu sayede normal değerlere döndüm.
Bende bugün gideceğim inşaAllah kan vermeye sanada geçmiş olsun canım.

Merhaba anneler :KK68:
Sayfaları takip edemiyorum, oğlumla gelen gidenle ilgilenmekten vaktim kalmıyor.. Doğum yapan olduysa hayırlı olsun :)

Geri bildirim yapmaya geldim şimdi oğlumu uyutup :p perilice_ada perilice_ada canım hani konuşmuştuk ya şu belde ayağa vuran ağrı meselesini. Son durumumu yazayım istedim, doğum anında birazcık zorladı o ağrı. Ikınmada ağrıyan bacağımdan destek alırken ya da sancı çekerken hareket ederken biraz zorladı ama ebe ve hemşireler yardımcı oldu hep. Doğum sonrası ise bıçakla kesilmiş gibi geçti çok şükür :) yalnız bu sabah dikişlerim yüzünden yataktan rahat kalkamıyorum, destek alıp kalkabiliyorum. O esnada ters bi hareket yaptım sanırım bıçak gibi saplandı, sonra gene geçti :) yani o ağrı doğum sonrasında kalmıyormuş en azından bende durum böyle :)

Hasta bezi konuşulmuştu. Bazı arkadaşlar çok gerekli olmadı demişti sanırım. Ama bende hayat kurtarıcı oldu rsmen :KK51: cuma sabahı doğum yapmıştım, halen kanamam var. Oğlumu emzirirken dikişlerim yüzünden rahat oturamıyorum, yan oturuyorum bazen. Öyle olunca da pedin sabit kalması mucize oluyor :oops:

Geçmiş sayfaların tümünü okuyamadım, şöyle göz gezdirdim ara ara. Bi arkadaş doğum fotoğrafçısı sormuş. Sanırım insirahim insirahim dı yanlış hatırlamıyorsam. Eşim ben sancı çekerken hastanenin anlaşmalı fotoğrafçısı ile konuşmuş anlaşmış. Doğumdan hemen önce yanıma geldi, fotoğraflarımızı çekti. Sonra çıktı, doğum anında haber verin dedi. Doktorum doğum başladı deyince fotoğrafçıya da haber verdi hemşireler. Üstümü örttüler, fotoğrafçıyı başucuma aldı doktorum. Doğum anını, doğum sonrası başucumdaki kontrollerini, benle ilk anını çekti sonra doğumhaneden oğlumla birlikte çıktı. Bebek odasındaki bakımını çekmiş, oğlum odaya getirilirken o da onla geldi. En sonda da kendimi toparladığımda oğlum ben ve eşimi çekmek için geldi :) albüm, fotoblokta baskı, fotoğraflardan bi dvd ve çektiği tüm fotoğrafları alacağız inşallah. Hastaneye özel fiyatmış 600tl ye anlaşmışlar.

Bir de ultrason ve doğum kilosu aynı mı diye konuşmuştuk ya. Benim perşembe kontrolüm vardı, doktorum 3100 olarak ölçtü ama daha doğrusu ölçemediğini söyledi. 400 gr artı veya eksisi olabileceğini söyledi. Ama önceki hafta perşembe 3200 çıkmıştı. Cuma sabah 37+6 günlük doğan oğlum 3400 doğdu :) ultrason %100 doğruluk vermiyormuş yani bizim örnekteki gibi :) çok takılıp üzmeyin kendinizi :)

anam bi anamı babamı hacca gönderim dedim. ortalık karışmış doğuran doğurana. eylül topiği olmuş sana ağustos topiği:confused:
hatunlar doğuranların sağlıkları sıhhatleri mutlulukları ailecenek daim olur inşallah:KK36:
kızlar bugün kontrole gittim bizim sıpa 3100grla 3300 arasıymış. bi haftadır sancılarım vardı. ilk kez nstye girdim tansiyonum ölçüldü açıklık varmı diye bakıldı hepsi temiz bişey çıkmadı. sadece bebeğin kafası bayağı aşağıda hatta şeyimin üstünde:KK23: doktor doğumdan bahsetti yakınmı dedim hiç belli olmaz dedi bazen hastayı gayet iyi gönderiyoruz akşam bi geliyo 15 dakkada doğurup gidiyo dedi:rolleyes: çantaları hazırladım nolur nolmaz diye benden bukadar. hepinizi öpüyorum anacım:KK15:

Kizlar sezeryan olupta bas agrisi ceken varmi?bas agrisiyla perisanim kac gunden beri cekiyorum kizimda hic olmamisti bunda cok kotu bas agrisi cekiyorum onerisi olan varmi?
Tek çaresi kola ve nescafe iç canım doktorum öyle demişti

Canım ya iyiyim sağolasın brn de hep senden haber var mı diye bakıyordum, sen nasılsın? Izne erken ayrıldın dimi sen de? Benim yarın çatı muayenesi var hayırlısı bakalım inşallah doğuma müsaittir..
Doğum yapan arkadaşlar hepinizi tebrik ederim bebişlerinizi öperim :) sağlıkla büyüsünler
Gelmene cok sevindim, ne kadar gerek yok desende lohusa iken aile en büyük ilaç :KK49:
Ben İstanbul dayım, halen Dr bulamadım ama aramaktanda usandım, artık ne oluyorsa olsun. Eren de cok huzursuz, bebiş dogmadan anne anne diye ağlamasından sinir krizi geçirmek üzereyim, kreşe vermeyi denedim dahada kötü oldu. Yeni bebişin daha kıyafetleri Alınacak , valiz hazırlanacak hiçbirsey halledemedim. Bu topiktede herkes doğurmaya başladı , bugün beni bi stres Aldı , Eren in ufalmışları depodan çıkarttım, oda 20 Eylül doğumlu yani hersey sezonuna uygun diye pekte dert etmiyordum ama onlarda durduğu yerden lekelenmiş. Ay cok dertliyim su sıra. Dünde çok yoruldum, Eren ide susturmak için fazlaca kucağa aldım, bi anda karnım aşağı çöktü, daha doğrusu etrafımdakiler söyleyince farkettim, görümcemde kontrole bi gitsene diye ürkütmeden gün aldırmaya Çalışıyor biraz önce cok diretti. Allah bana sabır versin hiç halim yok:KK14:

kızlar bugün çatı muayenem oldu.akşam da kahverengi akıntı gelmişti ve baya fazlaydı.wc deyken de tekrar peçeteye bulaştı.suan yok.sizde de böyle olan var mı.doğum kanalına girmemişti bebis ama acaba doğum çok mu yakın.

Canım hayırlı olsun.gözün aydın çok şükür sağlıklı doğmuş.
ben şok oldum tabi.bebekler çok erken geliyor sıcaklardan diye düşünmeye başladım kesin.
ben en son 32.haftamda gittim ve 37.haftaya girdim.
inşallah bir sıkıntımız yoktur diye dua etmeye başladım.
doktorum tatilde.nst ye de girmedim.
suyum nasıl,kalbi nasıl sıkıntı var mı bilmiyorum.:KK43:
sizi görünce telaş yaptım iyice
Çok panik olduk eşimle çok korktuk haftasonu kendimi çok yordum son alisverisimi temizlik yaptık bide kardeşimle çocuğuma bişe olacak çok küçük diye çok şükür iyiyiz allahıma binlerce şükür siz siz olun bol bol dinlenin

kızlar bugün çatı muayenem oldu.akşam da kahverengi akıntı gelmişti ve baya fazlaydı.wc deyken de tekrar peçeteye bulaştı.suan yok.sizde de böyle olan var mı.doğum kanalına girmemişti bebis ama acaba doğum çok mu yakın.
Her çatı muayenesinde aynı şey oluyor cnm, normalde doktorunun söylemesi gerekirdi sana, hatta profesyonel doktorlar dogumuda tetiklediğinden son haftaya bırakırlarmış.
Bende de öyle olmuştu, 40+1 de kontrol sonrası gece aynı lekelenme olunca acile gittim hiçbirseyim yokmuş. Sende Ağrı sızı var mı ona bak, eğer yoksa bekle cnm

Gelmene cok sevindim, ne kadar gerek yok desende lohusa iken aile en büyük ilaç :KK49:
Ben İstanbul dayım, halen Dr bulamadım ama aramaktanda usandım, artık ne oluyorsa olsun. Eren de cok huzursuz, bebiş dogmadan anne anne diye ağlamasından sinir krizi geçirmek üzereyim, kreşe vermeyi denedim dahada kötü oldu. Yeni bebişin daha kıyafetleri Alınacak , valiz hazırlanacak hiçbirsey halledemedim. Bu topiktede herkes doğurmaya başladı , bugün beni bi stres Aldı , Eren in ufalmışları depodan çıkarttım, oda 20 Eylül doğumlu yani hersey sezonuna uygun diye pekte dert etmiyordum ama onlarda durduğu yerden lekelenmiş. Ay cok dertliyim su sıra. Dünde çok yoruldum, Eren ide susturmak için fazlaca kucağa aldım, bi anda karnım aşağı çöktü, daha doğrusu etrafımdakiler söyleyince farkettim, görümcemde kontrole bi gitsene diye ürkütmeden gün aldırmaya Çalışıyor biraz önce cok diretti. Allah bana sabır versin hiç halim yok:KK14:

Allah sabir versin sana, umarim dogumdan sonra cok zorlanmazsin

3.500 falan olur diye dusunuyorum, max 3750 falan.normal dogum istiyorsan yapabilirsin gibi gorunuyor, hic dusunme baska birkac doktora daha gorun bence.onlara da olayi direkt anlatma etkilenmemeleri icin. Icinde kusku kalmaz en azindan
Öyle yapmayı düşünüyorum da gittiğim doktor bana sormayacak mı ya da nasıl bir açıklama yapacağım da gideceğim onu bilemiyorum :)

Öyle yapmayı düşünüyorum da gittiğim doktor bana sormayacak mı ya da nasıl bir açıklama yapacağım da gideceğim onu bilemiyorum :)

Neden geldin diye sormaz ki, kontrol olmak istiyorum hastane doktor arayisindayim falan dersen havada kaparlar :)

Ayaklarim zaten sisiyordu ama birden ellerim sismeye basladi hizli sekilde sanki yuzum de sismis :(

Acil sezeryanla doğum yaptım arkadaşlar sabah kontrolum vardı kalp atışı yavaşmis çok şükür bebeğim yanımda 2.900gr doğdu küveze gerek kalmadı binlerce şükür
Sağlıkla büyüt inş yavrunu canım.

Back