• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Teşekkür ederim içimi ferahlattınız :) Doktorlara çokta güvenmemek lazım..
cnm asıl dr çok güvenmemiz lazım ama malesef bazı dr vurdum duymaz olabiliyor.. bnm dr emin olmadığı hiçbirşeyi dile getirmiyor buda büyük bir artı bnm için boşuna evham yapmamış oluyorum..

Kızlar günaydın ;

Dün kan testim geldi maalesef fenilalanin düzeyi yüksek çıktı. Hemen çapa heyetteki perinatologa gönderdim . Konuştuk yüksek çıkmış ama sınırda dedi. Bebeğin gelişimini etkileyebilir dedi. Bebek sağlıklı bir bebekse , kan düzeyini atlatacaktır ama sağlıksız bir bebekse dedi zaten olan olmuştur bu zamana kadar dedi. Yapılabilecek birşey var mı dedim diyet önerilebilir dedi diyet önerilirse hiçbir protein besini almamam lazım , süt ,et ,yumurta,meyve ve ekmek yememem lazım. Perşembe heyetimiz var gel bebeğine bakalım, heyetce bir karar verelim dedi. Korkuyorum artık uyuyamıyorum bunalıma girdim. Atcam kendimi bir yerlerden , güçlü durmaya çalışıyorum ama çok zor. Bazen keşke çocuk yapmasaydım diyorum. Çok zordayım ne yapacağımı bilmiyorum. Bebeğe hiçbirşey almadım. almıcaz da . bir beşik kıyafet vs alırız . o da 36.haftada. ne yapayım elimden de birşey gelmiyor....
canım Allah yardımcınız olsun.inşallah atlatırsınız.bu zamanlar çabuk geçerde
sağlıcakla kucağınıza alırsınız.

günaydın güzel anneler, pazar ve pazartesi günü İstanbuldaydım, akşam geç saatlerde döndük Bursa'ya. Ablamın 3 aylık bebeği var. Feribot Mudanyaya geldiğinde bir ağlamaya başladı. 20 dk hiç susmadan avazı çıktığı kadar ağladı öyle çok tedirgin olduk ki. Ne yaptıysa susmadı tam hastane gidiyorduk ki birden öyle bir gaz çıkardı ki ve rahatlayıverdi. Meğer yavrumun gaz sancısı varmış. Ama eşimle ben öyle korktuk ki :) ilk defa yanımızda böyle birşey oldu ve daha önce bebişte böyle ağlamamıştı. Kimbilir bizi neler bekleyecek 2-3 ay sonra

cnm asıl dr çok güvenmemiz lazım ama malesef bazı dr vurdum duymaz olabiliyor.. bnm dr emin olmadığı hiçbirşeyi dile getirmiyor buda büyük bir artı bnm için boşuna evham yapmamış oluyorum..
Malesef her doktor bir olmuyor. Birde sürekli aynı doktorun takibi önemli bence.. Siz şanslıymışsınız doktordan yana..

Hanımlar benim tokluk şekerim 103 dü doktorum süper dedi ama ben deli gibi karpuz kavun yiyorum burda okudum sizler yenilmemesi gerektiğini söylüyorsunuz korktum şimdi :KK17:

2 gündür bebeğimin hareketleronde çok azalma var hissedemiyorm desem yeri ilk defa böyle oldu normalde çok hareketliydi yaşadığım üzücü olaylardan etkilenmiş olabilir mi :KK43:

2 gündür bebeğimin hareketleronde çok azalma var hissedemiyorm desem yeri ilk defa böyle oldu normalde çok hareketliydi yaşadığım üzücü olaylardan etkilenmiş olabilir mi :KK43:

Bebeklerimiz nasıl anlıyorlarsa bizim psikolojik durumumuzdan etkileniyorlar :) benim oğlumun da maşallahı vardır normalde kıpır kıpırdır hiç durmaz ama çok yorgun olduğumda ya da kafayı birşeye takıp üzülüp kızdığım zamanlarda dürtsem de oynamıyor :) hatta tüm gün oynamadığı bile oldu. Sanırım bu haftalarda 3 gün boyunca hiç oynamazsa problem olabilir demekmiş, azalma ya da artma olabilirmiş günden güne farklılık olabilirmiş. Ama panik olacaksanız gidip görün bebeğinizi çünkü biz panik oldukça onlar daha da bi saklıyor kendilerini :)

O ayrı bi konu zaten o sıkışmasn diye diğer tarafa dönüyorm o tarafta beni rahatsız ediyor:KK34: annelik duygusu başladı hepimizde :)
benimki rahatsız olsun hemen başlıyor tekmelemeye diğer tarafa donuyorum tekme falan kalmıyor. Birde 1-2 haftadır içimde gerindiğini hissediyorum. Kollarını iki yana açıp bastırıyor heralde. İçim bir tuhaf oluyor o zaman :)

Kızlar aranızda gırtlak kuruluğu yaşayan var mı.
Şeker çıkmadı bende şekeri olanlar da dil damak kurur derler.
Benim girtlagim kupkuru oluyor biraz şu içinde geçiyor ama yine oluyor

Haklısın canm tatlı bile yedim hareket etmiyor keyifli olduğumda o da kıpır kıpır oluyor inşallah bişey olmaz cnm çünkü bu haftalarda artık dikkat etmek lazm uzun süre hareketsiz kalması iyi değilmiş :( yarına randevu almstm zaten ramazandan önce gideyim dedim mrk ediyorum kilosunu kızımın :anneadayı:

Bebeklerimiz nasıl anlıyorlarsa bizim psikolojik durumumuzdan etkileniyorlar :) benim oğlumun da maşallahı vardır normalde kıpır kıpırdır hiç durmaz ama çok yorgun olduğumda ya da kafayı birşeye takıp üzülüp kızdığım zamanlarda dürtsem de oynamıyor :) hatta tüm gün oynamadığı bile oldu. Sanırım bu haftalarda 3 gün boyunca hiç oynamazsa problem olabilir demekmiş, azalma ya da artma olabilirmiş günden güne farklılık olabilirmiş. Ama panik olacaksanız gidip görün bebeğinizi çünkü biz panik oldukça onlar daha da bi saklıyor kendilerini :)

Canm sana msj yazdm ama alıntı yapmayı unutmuşum :))

benimki rahatsız olsun hemen başlıyor tekmelemeye diğer tarafa donuyorum tekme falan kalmıyor. Birde 1-2 haftadır içimde gerindiğini hissediyorum. Kollarını iki yana açıp bastırıyor heralde. İçim bir tuhaf oluyor o zaman :)

Sanada alıntı yaptım ama yine sorun oldu canm cikmamas msj yukarda :)

Haklısın canm tatlı bile yedim hareket etmiyor keyifli olduğumda o da kıpır kıpır oluyor inşallah bişey olmaz cnm çünkü bu haftalarda artık dikkat etmek lazm uzun süre hareketsiz kalması iyi değilmiş :KK43: yarına randevu almstm zaten ramazandan önce gideyim dedim mrk ediyorum kilosunu kızımın :anneadayı:
canim bende bebegimi gormeyeli 1 ay oldu dunden beri bende hareketini alamiyorum aliyorum ama derinden geliyor nedense insallah yarin buraya guzel seyler yazariz :KK200::KK200:

Ben dün korkuttum kızımı sanırım :))
Otururken pijamanın lastiğini az aşağı iteyim derken lastik elimden çıktı şak diye karnıma geldi
Hemen sert hareketler bi tekmeler yer değiştirmeler tedirgin oldu sanırım çıkan sesten :))

tamm ins burada durmaz gelişimi daha 1600.yaşamaz dimi doğarsa;((

Canim benim kardesim 28 haftalik dogum yapti 1010g. Ilk bi hafta bebisimiz 940 g'a kadar dustu. Ama cok suku simdi hic bi problemi yok. Gelisimi kiloyla alakali diil. Kilosu normal olup birsuru sikintisi olan bebek var. onemli olan organlarin gelisimi.. Hic canini sikma.. Biz 1600 olsun die 20 gun bekledik..

Back
X