2015 Ekim Anneleri

biberon kullanan annişleeerr bir şey sorucam ben : ben philips aventin 1+ aylık olan başlığını kullanıyordum ama kızım artık az içmeye başladı çalışıyorum biberon önemli . Aceba delik az olduğu için zorlanıyor m kızım 1 hafta sonra 4 aylık olacak küçük bu başlık değil mi hangisini alıcam ben başlık olarak
Normalde 3 aydan sonra 3 delikli diye biliyorum canım, ama biz 2 delikliye daha 1-1,5 hafta önce geçtik, oğlum 19 unda 4 aylık olacak, eğer kızın emebilirse 3 delikliye geçebilirsin, aslında bende geçmeyi düşünüyorum başlık aldım ama denemedim daha :)

Kızlar uyurken bebislerin üzerine ne ortuyorsunuz yorganmi battaniye mi? Benimki terliyo da .
Ben ince battaniyesiyle kundak yapar gibi yapıyorum üstüne de kalın battaniyesini örtüyorum, gece bi bakıyorum eller çıkmış bazen kalın battaniyesini de açıyor. Arada bizim yanımızda yattığında da yine ince battaniyesiyle kundak gibi üstüne de yorgan oluyor. Odamız 20-21 derece oluyor gece.

İyi geceler kızlar
Yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.Daha önce başına gelen var mı bilmiyorum ama yaşayacak olan olursa daha çabuk farketsin diye paylaşmak istedim.
Oğlum yaklaşık bir haftadır çok uykusu geldiği zaman deli gibi ağlıyor ne emiyor ne uyuyor diye bir analiz yapmıştım kendimce. Ama bugün farkettim ki sağ göğsümü emmek istemiyor. Bir iki çekip deli gibi ağlıyor ve almıyor. Solu verince alıyor.
Bi kaç gün önce hatırlarsanız annem ihtiyaçlarını anlıyor ben anlayamıyorum diye üzüldüğümü paylaşmıştım. Meğer bu ağlaması ondanmış yeni çözdüm.
Ayrıca herkesi tek tek alıntılayamadım ama mesajlarınızı okudum ve bana iyi geldi. Çok teşekkür ederim.
Sorunu farkedince çok şükür çözümü de buldum. Uyku arasında sol göğsümü verirken yatırdığım şekilde yatırıp sağı verdim ve emdi. Bakalım yarın da işe yarayacak mı.
Bebişlere de annelerine de bol uykulu geceler...

İyi geceler sevgili anneler ve bebişler. Biz cuma günü sünnetimizi yaptırdık, burada bi kaç anne daha yaptırmıştı yaptırmayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Cuma günü haliyle ağrısı oldu 4 saat arayla ağrı kesici verdik, kucağımda yüzü bana dönük şekilde almaya korktum genelde yüzü dışa dönük dik şekilde gezdik, çünkü oğlum yatar pozisyonda kalmayı hiç sevmiyor, geceye rahatladı çok şükür, mamasını yemeye biraz daha sık uyandı ama mama yeyip uyudu geri, krem vermişti dr onu sürünce ağlıyordu sadece, ertesi günü normale döndük rahat rahat kucağıma aldım tamamen normal yaşantımıza döndük her zamanki beni gezdir, yürüt, oynat mızmızlanmaları oldu hatta küçük yürüyüşler de yaptık :). Dikişler kendiliğinden düşecekmiş, bugün de banyomuzu yaptık. Biraz şişlik var o da 10-15 güne geçermiş, tamamen doku iyileşmesi 1 ayı bulurmuş. Açıkçası 2-3 gün nazını çekeceğiz diye düşünüyordum çok şükür 1 gün çektik. Bir de bize önermediler ama kendi çalıştığım hastanede yapılan bi uygulama var; karton bardağı kesip pipisinin etrafına tutturuyorsun flaster bantla, böylece bez değmiyor ben öyle yaptım rahat ettim. Şimdi resim yükleyemedim ama yüklemeye çalışacağım bir ara. Bizden şimdilik bu kadar :)
@Aylime, @Bademim88
Hayırlı olsun allah damatlığını da göstersin. Erkenden yaptırmak en iyisi gerçekten. Hem bizim kafamız rahat etti hem onlarda ilerde bir korku ve sıkıntı yaşamayacaklar.

Canım gece uyudu ama uyandı uyanalı aynı şey ağlıyor mızmızlanıyor :KK43: karanlık odada uyudu Ama sancı cekerek uyandı bilmem neden ... Care bulamamak kötü hissettiriyor ben sürekli emzirdim düzen müzen hakgetire
Valla hanımı 12den beri şimdi uyutabildim o da zaten uyandı uyanacak. Napcam bilmiyorum. Uykusuzluk çok fena.

İyi geceler sevgili anneler ve bebişler. Biz cuma günü sünnetimizi yaptırdık, burada bi kaç anne daha yaptırmıştı yaptırmayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Cuma günü haliyle ağrısı oldu 4 saat arayla ağrı kesici verdik, kucağımda yüzü bana dönük şekilde almaya korktum genelde yüzü dışa dönük dik şekilde gezdik, çünkü oğlum yatar pozisyonda kalmayı hiç sevmiyor, geceye rahatladı çok şükür, mamasını yemeye biraz daha sık uyandı ama mama yeyip uyudu geri, krem vermişti dr onu sürünce ağlıyordu sadece, ertesi günü normale döndük rahat rahat kucağıma aldım tamamen normal yaşantımıza döndük her zamanki beni gezdir, yürüt, oynat mızmızlanmaları oldu hatta küçük yürüyüşler de yaptık :). Dikişler kendiliğinden düşecekmiş, bugün de banyomuzu yaptık. Biraz şişlik var o da 10-15 güne geçermiş, tamamen doku iyileşmesi 1 ayı bulurmuş. Açıkçası 2-3 gün nazını çekeceğiz diye düşünüyordum çok şükür 1 gün çektik. Bir de bize önermediler ama kendi çalıştığım hastanede yapılan bi uygulama var; karton bardağı kesip pipisinin etrafına tutturuyorsun flaster bantla, böylece bez değmiyor ben öyle yaptım rahat ettim. Şimdi resim yükleyemedim ama yüklemeye çalışacağım bir ara. Bizden şimdilik bu kadar :)
@Aylime, @Bademim88
Hayırlı olsun canım, hadi atlattınız güzelce :)

Kızlar b12 den midir nedir ben konuya vaaakıf olamadım bende tek tip yatırıyorum kafa yapısı simetrik boynuda aynı gibi ama dediğiniz şeyler nasıl anlaşılır ?????
bakınca anlarsın tatlım ya bizimki bildiğin eğri kafa olmuştu :( çok şükür şimdi diğer tarafa yatıra yatıra düzeldi..ama yatakta yatırmakla belki o kadar olmaz benimki sert göğsümde sürekli aynı şekilde uyuduğu için bu kadar oldu sanırım..baktığında bebişin normal görünüyosa sorun yoktur canım

Günaydın güzel ve uykusuz anneler bu gece yine saat başı uyandik kafam sersem gibi iyice alışkanlık oldu bizim kızda sanırım bu dönem çoğumuzun bebisi böyle Allah hepimize sabır versin bebislere uyku versin
günaydın canımm..ay biz henüz iyiyiz tekrar saat başı uyanmalara başlamayız umarmm :(

Günaydın güzel ve uykusuz anneler bu gece yine saat başı uyandik kafam sersem gibi iyice alışkanlık oldu bizim kızda sanırım bu dönem çoğumuzun bebisi böyle Allah hepimize sabır versin bebislere uyku versin
Günaydın canım aynı durumdayız başım ağırlaşıyor çok yorgun hissediyorum kendimi.

günaydın canımm..ay biz henüz iyiyiz tekrar saat başı uyanmalara başlamayız umarmm :KK43:
İnşallah canım benim kız 40 i çıkınca duzene girmişti 2 haftadir 3 gece uyumusuzdur onun disinda saat başı uyanıyor emmek istiyor bütün seçenekleri eledim geriye diş huzursuzlugu kaldı herhalde ondan böyle oldu :KK61:

Çok iyi anlıyorum canım bir dönem oluyormuş böyle sonra yine duzene giriyormus (kendimi böyle teselli ediyorum ) gececeeek geçeceeeek :KK42:
Geciyor geciyor cidden bi düzen oturtmak cok zor aşı oluyo misafir oluyo ağrısı oluyo o bi iki kere tutan düzen bi bakmışın altüst olmuş :))inşallah uyur inşallah sakin olurlar :)) ama gececek teselli değil canım içini ferah tut

Günaydınlar herkese :)

ATPaz ATPaz , narin333 narin333 rabbim yardımcınız olsun, bebişlerinize ve tüm bebişlere uyku versin, gece uykuları güzel olsun.

İyi geceler kızlar
Yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.Daha önce başına gelen var mı bilmiyorum ama yaşayacak olan olursa daha çabuk farketsin diye paylaşmak istedim.
Oğlum yaklaşık bir haftadır çok uykusu geldiği zaman deli gibi ağlıyor ne emiyor ne uyuyor diye bir analiz yapmıştım kendimce. Ama bugün farkettim ki sağ göğsümü emmek istemiyor. Bir iki çekip deli gibi ağlıyor ve almıyor. Solu verince alıyor.
Bi kaç gün önce hatırlarsanız annem ihtiyaçlarını anlıyor ben anlayamıyorum diye üzüldüğümü paylaşmıştım. Meğer bu ağlaması ondanmış yeni çözdüm.
Ayrıca herkesi tek tek alıntılayamadım ama mesajlarınızı okudum ve bana iyi geldi. Çok teşekkür ederim.
Sorunu farkedince çok şükür çözümü de buldum. Uyku arasında sol göğsümü verirken yatırdığım şekilde yatırıp sağı verdim ve emdi. Bakalım yarın da işe yarayacak mı.
Canım yanlış hatırlamıyorsam M mysterymom , P primavera1985 arkadaşlarımızda da benzer bişey olmuştu, dr gittiğinde bu durumu da paylaş istersen ve gelişmelerden bizi de haberdar et. Boynunda tek tarafa doğru eğiklik hissettin mi peki?

Kızlar b12 den midir nedir ben konuya vaaakıf olamadım bende tek tip yatırıyorum kafa yapısı simetrik boynuda aynı gibi ama dediğiniz şeyler nasıl anlaşılır ?????
Ben tek tip yatırmamaya çalışıyorum sanki kafasının arkası düzleşti gibi geliyor sırtüstü yattığından dolayı ama sağa yada sola arkasına destek koyarak yatırsam da bebeğim kendi istediği şekilde (sırtüstü) uyuyor nasıl yapıyorsa :)

Geciyor geciyor cidden bi düzen oturtmak cok zor aşı oluyo misafir oluyo ağrısı oluyo o bi iki kere tutan düzen bi bakmışın altüst olmuş :))inşallah uyur inşallah sakin olurlar :)) ama gececek teselli değil canım içini ferah tut
Geçen gün google ye bir yazayım dedim bebeğim saat başı uyanip emmek istiyor diye aman Allahım kimisi yazmış 10 aylık hala uyanıyor kimisi yazmış 1 yaşında hala uyanıyor :)) gözüm korktu sanırım anne sütü alan bebekler bir süre sonra alışkanlık haline getiriyor sık uyanmayi inşallah bizimki öyle değildir :)

kızlar biz de laktoz intoleransı çıktığı için meme sonrası lazktazim damla verip biberonla sağdığm sütü zorla içiriyorum sancıdan ememiyor son sütü..zayıf kalmıştı gectiğimiz ay o yüzden smdi son sütü sağıp zorla veriyorum..neyse şu son bir haftadır bu saatlerde emzirirken uyuyakalıyo biberonu verince uyanıyor sinirleniyor uykuya dalana kadar 45 dk 1 saat çığlık ata ata ağlıyo..ne yapsam uykuya dalamıyo ve agresifleşiyo uykusu iyice kaçıyo iyice sinirleniyo..eskiden iki sallasam uyurdu oysa ki.ne yapacağımı ben de şaşırdım

ah canım o hatayı ben de yaptım :KK43: ilk ay yatakta uyumuyodu poyraz kucağımda uyuyordu ve kafasını göğsüme hep aynı tarafı yaslayarak uyuyordu..ben değiştirsem de kaldırıp tekrar o tarafa çeviriyordu.gecen ay farkettim ki kafasının bir tarafı düzleşmiş diğer tarafı çıkıntılı :KK43: o kadar üzüldüm ki..şu bir ay yatağına hep diğer tarafa çevirerek uyuttum baya düzeldi çok şükür..henüz çok küçükler çabucak şekil alıyorlar ins sizin tortikollisiniz de hemen düzelir
canim sagol, cabuk duzelecek gibi dedigin gibi. Bir kac gundur diger turlu yatirdik biraz egzersiz simdiden boynu duzeldi gibi, hep saga bakarak uyurdu simdi sola bakarak da uyuyor, kafasi da cabuk duzelirmis, sen de hic merak etme. Buarada huy degusikligi yasayan cok bebis var umarim poyraz da hemen eskisine doner

kafasinin arkasi simetrikse, oturunca boynu hep bir yana dusmuyorsa bir sikinti yoktur canim. Ediz in yataginin sol tarafi duvara donuk sag tarafi bizim yataga donuk. O yuzden ediz hep sirtustu ama kafasi saga bize donuk uyumus, bu yuzden de kafasinin arkasinda sag tarafta duzluk var ve boynunun sag tarafindaki kas biraz kasili kalmis, dik oturunca kafa saga dusuyor:). Zeynep sirt ustu yatsa da belki kadasi bazen saga bazen sola bazen tavana bakiyordur belki, yada yuzustu yatiriyorsan da sorun olmaz. Nasil yatiriyorsun sen?

İyi geceler kızlar
canim bizde de ayni sorun vardi solu vermeye calisinca kendini geriye atoyordu agliyordu sagi aliyordu. Bizimki boyunla ilgiliymis. Seninki de pozisyonla ilgili bir sikinti gibi duruyor istersen bir sonraki kontrolde doktoruna danis

Back