- 5 Şubat 2015
- 712
- 963
- 78
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günaydınlar güzel anneler ve tatlı bebişler. Güzel bir gün olur umarım bugün ve bebişleriniz sizi hiç üzmez. Kızım sabah 7.30 gibi uyanmıştı daha biraz önce uyudu benim de çok geldi uykum belki birazcık uyuyabilirim. Herkese mutlu günler:)Günaydın güzel anneler mutlu sağlıklı gülücüklerle dolu bol uykulu haftalarımız olsun inşallah![]()
Canım bize de birisi kilosu kadar diğeri sadece 4damla dedi biz ilk 4 verdik çoğaltınca kakasındakoyuluk oldu fazlayı attı dediler 4 damlaya devam ettik ...Kan ilacina başlayan anneler bebislere günde kaç damla veriyosunuz? Doktor farklı söyledi sağlık ocağı farkli söyledi.nasıl vericen bilemedim.
Benim biri 6 damla diyo digeri kan tahlili yapti sabah7aksam 7 damla diyo bana da günde 14/damla çok gibi geldi...first--lady .!.:Canım bize de birisi kilosu kadar diğeri sadece 4damla dedi biz ilk 4 verdik çoğaltınca kakasındakoyuluk oldu fazlayı attı dediler 4 damlaya devam ettik ...
Hohhh o ne yaaaa valla sağlık ocağında ki kadın 4ten fazla verme dedi bence sen bazı uzman forumlar var tahlil sonuçlarını paylaşıp öneri iste ....çünkü burdaki kimse sana uzman bi görüş sunamaz canım .. Arada kalmak kötü şey cidden peki kalasında kahverengi koyu parçalar oluyormu??Benim biri 6 damla diyo digeri kan tahlili yapti sabah7aksam 7 damla diyo bana da günde 14/damla çok gibi geldi...
Canım gece uyudu ama uyandı uyanalı aynı şey ağlıyor mızmızlanıyorMerhabalar, herkes nasıl bakalım? Sessizleştik sanki. Dün gece Güneş yine şov yaptı, sabaha karşı uyudu sonra 7de kalktı emzirdim geri uyutamadım. Yatırıyorum ağlıyor, kucağıma alıyorum ağlıyor,emziriyorum meme almıyor, gazı var herhalde diyorum kucaklıyorum yok durmuyor. . Ama gözler kıpkırmızı uykusu da var. Gittim dönencesini açıp yatağına koydum. hemen yatak odasının dibi odası. Hatta yatağıyla bizim yatak arası 4 metre yok. Zaten ağlıyordu, başladı iyice bağırmaya, 2 dk kadar sürdü sonra sustu. 5 dk kadar oynadı sonra tekrar mızmızlanmaya başladı bi kaç dk sonra sustu, uyudu. Ben uyutup yatırınca mutlaka 15-20 dk sonra uyanırdı, 2.5 saat kesintisiz uyudu. Ben de uyudum. Aynı şekilde 1 kez daha bıraktım mızmızlanarak uyudu gün içinde. 3.seferde 5 dk oldu baktım hala durup durup ağlıyor dayanamadım tabi, aldım kucağıma. Az önce gene emzirerek uyuttum. Nasıl olacak bu işler bilmem..
Benim kızda dün gece 2de uyandı 6ya kadar uyumadı ben az emzirmeme rağmen meme aradı biberonu reddetti beni emerek uyuduMerhabalar, herkes nasıl bakalım? Sessizleştik sanki. Dün gece Güneş yine şov yaptı, sabaha karşı uyudu sonra 7de kalktı emzirdim geri uyutamadım. Yatırıyorum ağlıyor, kucağıma alıyorum ağlıyor,emziriyorum meme almıyor, gazı var herhalde diyorum kucaklıyorum yok durmuyor. . Ama gözler kıpkırmızı uykusu da var. Gittim dönencesini açıp yatağına koydum. hemen yatak odasının dibi odası. Hatta yatağıyla bizim yatak arası 4 metre yok. Zaten ağlıyordu, başladı iyice bağırmaya, 2 dk kadar sürdü sonra sustu. 5 dk kadar oynadı sonra tekrar mızmızlanmaya başladı bi kaç dk sonra sustu, uyudu. Ben uyutup yatırınca mutlaka 15-20 dk sonra uyanırdı, 2.5 saat kesintisiz uyudu. Ben de uyudum. Aynı şekilde 1 kez daha bıraktım mızmızlanarak uyudu gün içinde. 3.seferde 5 dk oldu baktım hala durup durup ağlıyor dayanamadım tabi, aldım kucağıma. Az önce gene emzirerek uyuttum. Nasıl olacak bu işler bilmem..
Merhabalar, herkes nasıl bakalım? Sessizleştik sanki. Dün gece Güneş yine şov yaptı, sabaha karşı uyudu sonra 7de kalktı emzirdim geri uyutamadım. Yatırıyorum ağlıyor, kucağıma alıyorum ağlıyor,emziriyorum meme almıyor, gazı var herhalde diyorum kucaklıyorum yok durmuyor. . Ama gözler kıpkırmızı uykusu da var. Gittim dönencesini açıp yatağına koydum. hemen yatak odasının dibi odası. Hatta yatağıyla bizim yatak arası 4 metre yok. Zaten ağlıyordu, başladı iyice bağırmaya, 2 dk kadar sürdü sonra sustu. 5 dk kadar oynadı sonra tekrar mızmızlanmaya başladı bi kaç dk sonra sustu, uyudu. Ben uyutup yatırınca mutlaka 15-20 dk sonra uyanırdı, 2.5 saat kesintisiz uyudu. Ben de uyudum. Aynı şekilde 1 kez daha bıraktım mızmızlanarak uyudu gün içinde. 3.seferde 5 dk oldu baktım hala durup durup ağlıyor dayanamadım tabi, aldım kucağıma. Az önce gene emzirerek uyuttum. Nasıl olacak bu işler bilmem..
Canım gece uyudu ama uyandı uyanalı aynı şey ağlıyor mızmızlanıyorkaranlık odada uyudu Ama sancı cekerek uyandı bilmem neden ... Care bulamamak kötü hissettiriyor ben sürekli emzirdim düzen müzen hakgetire
ah canım o hatayı ben de yaptımIki gundur isler gucler derken giremedim,,simdi kosarak geldim ama pek bir sakinmis burasi megersem. Kizlar ediz in tortikolis ini baska bir doktora daha gosterdik. Tamamen pozisyonel dedi,,yatagi bizim yatagin yanindaydi, duvara degil de bize dogru bakarak uyudugu icin olmus hep. Kundaklik zananlarinda hep dikkat ediyorduk bir saga bur sola bir sirtustu yatiriyorduk ama biraz buyuyunce kendi secer olmustu pozisyonu. Diyecegim o ki bizim durumda olan varsa arada bebislerin basini, yatagin bir basina bir ayak ucuna koyun ki bizimki gibi hep bir tarafa bakmasin basi.
Kızlar b12 den midir nedir ben konuya vaaakıf olamadım bende tek tip yatırıyorum kafa yapısı simetrik boynuda aynı gibi ama dediğiniz şeyler nasıl anlaşılır ?????kızlar biz de laktoz intoleransı çıktığı için meme sonrası lazktazim damla verip biberonla sağdığm sütü zorla içiriyorum sancıdan ememiyor son sütü..zayıf kalmıştı gectiğimiz ay o yüzden smdi son sütü sağıp zorla veriyorum..neyse şu son bir haftadır bu saatlerde emzirirken uyuyakalıyo biberonu verince uyanıyor sinirleniyor uykuya dalana kadar 45 dk 1 saat çığlık ata ata ağlıyo..ne yapsam uykuya dalamıyo ve agresifleşiyo uykusu iyice kaçıyo iyice sinirleniyo..eskiden iki sallasam uyurdu oysa ki.ne yapacağımı ben de şaşırdım
ah canım o hatayı ben de yaptımilk ay yatakta uyumuyodu poyraz kucağımda uyuyordu ve kafasını göğsüme hep aynı tarafı yaslayarak uyuyordu..ben değiştirsem de kaldırıp tekrar o tarafa çeviriyordu.gecen ay farkettim ki kafasının bir tarafı düzleşmiş diğer tarafı çıkıntılı
o kadar üzüldüm ki..şu bir ay yatağına hep diğer tarafa çevirerek uyuttum baya düzeldi çok şükür..henüz çok küçükler çabucak şekil alıyorlar ins sizin tortikollisiniz de hemen düzelir
Ben daha başlamadım. Verip vermeme konusunda kararsızim. Herhangi bir tahlil yapılmadan bütün bebeklere veriliyor. Neye göre veriliyor anlamış değilim. Sanki bir kere verildimi vücut devamli istiyecekmis gibi geliyo. Offf kararsizimKan ilacina başlayan anneler bebislere günde kaç damla veriyosunuz? Doktor farklı söyledi sağlık ocağı farkli söyledi.nasıl vericen bilemedim.
Canım bebişler bize biz onlara alışmaya çalışıyoruz yavaş yavaş tanıyoruz birbirimizi, annelerimiz bizden biraz daha tecrübeli olabilirler unutma ki biz de öyle olacağızKızlar ben forumu telefondan takip ettiğim için her zaman yazmak zor oluyor.
Ama sizinle birşey paylaşıp sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Oğlum dün gün boyunca toplamda bir saat bile uyumadı. Memeden aldığım an uyanıyor ve uyumuyor. Artık uykusuzluktan ağlama krizine giriyor o zaman da ne uyuyabiliyor ne meme alıyor. Genelde böyle...
Dün gece artık çok bunaldım. Uykuya dalma problemi var bu çocukta diye tanı bile koydum kendimce.
Bugün annemlerdeydik. O dünkü çocuktan eser yoktu. Emiyor uyuyor emiyor uyuyor... Memeden alınca uyanan çocuğu uykudayken kucağa alıp başka odaya götürdük uyanmadı uyansa da annem uyutabiliyor.
Dedim tamam bu çocukta sorun yok sorun bende ben yapamıyorum.
Baştan beri annemlerde olduğumuzda uyuyor ama hep çocuk işte bi gün öyle bir gün böyle diyordum.
Ama bugün emin oldum. Ben ihtiyaçlarını zamanında karşılayamadığım için hırçınlaşıyor. Annem çocuğu emzir yoksa sinirlenir emmez diyo. Gerçekten de öyle...
Ben nasıl anlayacağım artık oğlumu tanıyıp ihtiyaçlarını daha ağlamadan anlamam gerekmez mi
Canım benim oğlum da sürekli gezmek istiyor, ev işlerini eşim evdeyken, yemeği de oğlumun uyku arasında yetiştirebilirsem yapıyorum, uyanıksa bebek arabasına koyup yanımda götürüyorum nadiren uzun süre duruyor yapabiliyorum, genelde daha malzemeleri çıkarıp yıkarkeni hazırlarken ağlıyor ve öylece kalıyor eşimi bekliyorum.Hanımlar bebeklerle birlikte ev işleri ve yemeği nasıl yapıyorsunuz? Kızım günydüz uykusu çok az ve sürekli sallanmak istiyor. Stres yapıyorum yemek yaparken işe başlayınca daha zor olacak.
Canım düşüncende haklısın ama önerilmesinin de şöyle bir durumu var bebekler doğduklarında annelerinden aldıkları kanla 4.-5. Aylara kadar geliyorlarmış bu aylardan itibaren de depoları bitiyormuş ihtiyacı karşılayamadıkları için de takviyeye gerek oluyormuş bir yaşa kadardı sanırım o zamana kadar takviyeye ihtiyaç duyacaklar bebişlerBen daha başlamadım. Verip vermeme konusunda kararsızim. Herhangi bir tahlil yapılmadan bütün bebeklere veriliyor. Neye göre veriliyor anlamış değilim. Sanki bir kere verildimi vücut devamli istiyecekmis gibi geliyo. Offf kararsizim