Aslında çok mantıklı.bizim odalarda zebra perde var ve hiç karanlık olmuyor.blackout perdelerden yaptırmayı düşünüyorum ben de...Kızlar günaydın gündüz uykularına bi çare buldum bulmuşken sizle paylaşayım dedim ... Ben doktorumA gündüz uyumuyor dedim ne yap et 2kere 1-1.5 saat uyuması gerek dedi deliksiz bizde karanlık uyku denedik ... Bizim evde blacklight perde var ışık gecirmez o odada emzirip uyuttum biildiğin karanlık ve zeynep 2 şer saat uyumaya başladı...karanlık ortamı olanlar varsa denesinler bebeğin gözüne örtüde örtülebilir uyuyunca ki uyanmaya yakın gözleri ışığı almasın ...yazayım dedim başarıya ulaşmışken
cok sevindim canim digeri de kapanir insallah :)Kızlar çok mutluyum, kızımın kalbindeki deliklerden biri iğne ucu kadar kalmış, diğeri de 8-9 mm den 6-7mm ye gerilemiş :) ilaçlardan birini kesti doktorumuz, diğerine de bir sonraki kontrole kadar devam edicez. Enfeksiyon riskimiz artık normal bebekler kadarmış.
Merhaba canim dun itibariyle basladik 6 damla veriyorum kilo basina bir damla diye okumustum yanlis hatirlamiyorsam bizimki 6600 grKızlar merhaba kan ilacina basladiniz mi? Ve günde kaç damla veriyosunuz?
canimmmm cok gecmis olsun, nasil sevindim anlatamam, gozlerim doldu. Butun zorluklar geride kalmis olsun, bir daha boyle bir sikinti yasamaz umarim gunesimiz, size iyi kutlamalarKızlar çok mutluyum, kızımın kalbindeki deliklerden biri iğne ucu kadar kalmış, diğeri de 8-9 mm den 6-7mm ye gerilemiş :) ilaçlardan birini kesti doktorumuz, diğerine de bir sonraki kontrole kadar devam edicez. Enfeksiyon riskimiz artık normal bebekler kadarmış.
Ben 5 ölçü hazırlıyorum canım kızım 4 ayık 150ccyi biraz geçiyorCanim tek seferde ne kadar mama veriyorsun? Doktor uyumamasina gece yatmadan mama vermeyi dene dedi bu gece denemeyi düşünüyorum
Ay maşallah biz de o günleri görürüz inşallah dediğin gibi stres yapmamak lazım gel de bana anlat bunu benim stresim kızıma da yansıyorAynen canım...2 gündür ayağımda çok hafif sallamakla sallamamak arası uyutuyorum.hemen uyuyor.aslında uyutma işini stres yapmamak lazım.ilk oğlum memede uyuyorduj herkes memede uyutmayın diyordu.meme kesilince yanyana uyuduk bir süre.kreşe giderken de yatağına koyup uyutuyordum.hiç zorlanmadım yani.
Anladım canım ben 3 ölçü yaparım diye düşünüyordum biz de 4 bucuk olduk az mı gelir dersin ilk kez vericem hiç bilgim yok bu konudaBen 5 ölçü hazırlıyorum canım kızım 4 ayık 150ccyi biraz geçiyor
canim bebislerin uyku donguleri 45 dakikaymis sanirim, hepsi uyanirmis bu surenin sonunda, tekrar uyumayi basarirsa uzun uzuyor yani uykusu. Ben de 4 aylikten kucukken senin gibi yapiyordum uyanmsya yakin sallayip pispisliyordum. Simdi C ceydanurel35 gibi yanina gidersem uykusunun acildigini gordum. aynen kendi haline birakiyorum uyuyrsa ne ala uyumazsa aliyorum. Bu uyanmalarda bebisin tekrar kendi uykuya dalmayi ogrenmesi cok onemliymis. Ama dedigin gibi bu bir donem belki yakinda ogrenecek, simdilik hala sana ihtiyaci olabilir bilmiyorum. Bir de her bebegin uyku ihtiyaci farkli sanirim, bizimki genelde iki kisa bir uzun uyku yapiyor mesala. Sadece kisa uykularla dinlenen de varmisİlk oğlumda başında dururdum vakti dolmasına yakın, hafifçe sallardım ama çok da iyi hatırlayamiyorum sonucuAma sanırım bu bir dönem ve geçicek çünkü geçen ay çok iyi uyuyordu.45 dakikada ne iş yapılıyor ne dinleniliyor.uyutmaya çalışması da cabası
canim bizim de durumlar cok benzer, sadece merak ettigim puset derken arabasinda mi uyutuyorsun? Beli boynu icin zararli olmasin?Cnm bide uyutmaya calismasi demissin ya ben mesela uyusin diye birsey yapmiyorum bwlirli saatleri var 10da uyaniyor yarim saat kadqr altini acip sabah sporumuzu yqpiyoruz sonra butun evi turluyoruz aynada konusuyoruz bi sure sonra pusetine yatiriyrm o arada neseli oluyor ev islerini yapiyrm biraz sonra 12 gibi mizmizlanmaya basliyr emziriyrm pusete yatiriyrm emzigini veriyrm bazen odadan cikiyrm yada yuzune bakmiyrm yani oan onunla ilgilenmyrm 10dk icinde uykuya daliyr saat 3 -4 ve 6-7arasindada ayni surec tekrarlaniyr boyle boyle rutine donustu gunduz uykusu
Benim kızım az anne sütü alıyor Dila emdiği için ona fazla gelebilir bir de emzirmenin üzerine mi vericen yoksa direk mama mı vericen emzirmenin üzerine 5 ölçü çok olur tabiAnladım canım ben 3 ölçü yaparım diye düşünüyordum biz de 4 bucuk olduk az mı gelir dersin ilk kez vericem hiç bilgim yok bu konuda
Biz de gündüz uykularında bir düzen oturtamadık hiç uyumadığımız günler çok sadece şunu yapıyorum uyuduğunda yüzüstü yatırıyorum daha uzun uyuyor sırtüstü çok çabuk uyanıyor yüzüstü uyuduğunda uyansa da kafasını bir sağa bir sola yapıyor geri uyuyor tabi dikkatli olmak lazım ha bire gözüm üzerinde yüzüstü yatırmak riskli 7. Aydan önce izin verilmiyormuş ama başka türlü de uzun uyumuyor ben de çok sık yokluyorumİyı akşamlar herkese.Hoşgeldin demişsiniz arkadaşlar kusura bakmayın yeni girebiliyorum.Hoşbulduk diyorumMisafirim var hazırlıkla geçti günüm.Oğullarımın adı Mert ve Kerem buarada.Mesajları okuyacağım şimdi ancak bir konuda size sorum var.Benim ufaklık gündüz 45 dkdan fazla uyumuyor.Aslında büyük oğlumda bir dönem öyleydi.6.aydan sonra 3 saat falan uyumaya başlamıştı.Bu durumu nasıl uzatabiliriz???Başaran var mı???
Nasıl yapsam bilmiyorumki canım önce emziririm bıraz zaman geçince Mamayı veririm bu gece 3 olcuyle başlayayım bakalımBenim kızım az anne sütü alıyor Dila emdiği için ona fazla gelebilir bir de emzirmenin üzerine mi vericen yoksa direk mama mı vericen emzirmenin üzerine 5 ölçü çok olur tabi
Tabi deneyeceksen baktın bitiriyor ona göre davranırsın belki azıcık yiyecek yetecek yaz sonra merak ederim canımNasıl yapsam bilmiyorumki canım önce emziririm bıraz zaman geçince Mamayı veririm bu gece 3 olcuyle başlayayım bakalım
Evt cnm araba koltugu olarak kullanilan pusetinde duruyor gunduzleri ama evdeyken icine destek koyuyrm yani beli boynu falan egri durmyr kucuk bi battaniye ve alt acmasini koyuyrm bi tek onda rahat etti kizim anakucagi vs de yatmadi hanimcikcanim bizim de durumlar cok benzer, sadece merak ettigim puset derken arabasinda mi uyutuyorsun? Beli boynu icin zararli olmasin?
Aynen ben de bir sekilde uyutup hemen yüzüstü yatırıyorum.Ona rağmen işte kısa uyuyor.Doktora gittik biraz önce aşı ve kontrole.Ona bahsettim.Pek üstünde durmadı bile gündüz uykusunun.Gece raharsa önemli değil dedi.Hem gece hem gündüz uyuyan bebek de yok diyorBiz de gündüz uykularında bir düzen oturtamadık hiç uyumadığımız günler çok sadece şunu yapıyorum uyuduğunda yüzüstü yatırıyorum daha uzun uyuyor sırtüstü çok çabuk uyanıyor yüzüstü uyuduğunda uyansa da kafasını bir sağa bir sola yapıyor geri uyuyor tabi dikkatli olmak lazım ha bire gözüm üzerinde yüzüstü yatırmak riskli 7. Aydan önce izin verilmiyormuş ama başka türlü de uzun uyumuyor ben de çok sık yokluyorum
Öyle geciyorki zamanla herşey düzeliyor ve cekilen sıkıntıları unutuyorsun bile.Uyku eğitimi olmuyorsa memede uyur, şimdi uyumuyorsa illaki düzene giriyor.Ben bunları bildiğim için telkin ediyorum kendimi simdi ama yoruluyorum tabi çok.İlk çocuğumda çok yıprattım kendimi en iyisini yapıcam diye.en önemlisi annenin sakin olması.Ay maşallah biz de o günleri görürüz inşallah dediğin gibi stres yapmamak lazım gel de bana anlat bunu benim stresim kızıma da yansıyor
Aynen canım doğru diyorsun.Ben de girmiyim odaya diyorum ama çok ağlıyor.Zamanla olcak herhalde.Sonucta gece başarıyorsa dalmayı gündüz de yapacaktır.Bir de karanlık olsun oda biraz dedi doktorumuz.Hepsi farklı işte..canim bebislerin uyku donguleri 45 dakikaymis sanirim, hepsi uyanirmis bu surenin sonunda, tekrar uyumayi basarirsa uzun uzuyor yani uykusu. Ben de 4 aylikten kucukken senin gibi yapiyordum uyanmsya yakin sallayip pispisliyordum. Simdi C ceydanurel35 gibi yanina gidersem uykusunun acildigini gordum. aynen kendi haline birakiyorum uyuyrsa ne ala uyumazsa aliyorum. Bu uyanmalarda bebisin tekrar kendi uykuya dalmayi ogrenmesi cok onemliymis. Ama dedigin gibi bu bir donem belki yakinda ogrenecek, simdilik hala sana ihtiyaci olabilir bilmiyorum. Bir de her bebegin uyku ihtiyaci farkli sanirim, bizimki genelde iki kisa bir uzun uyku yapiyor mesala. Sadece kisa uykularla dinlenen de varmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?