2015 Ekim Anneleri

Merhaba canım benim kızım da gündüz 30 dk uyuyor uzatabilirsem günde 1 kere uyanir uyanmaz emziriyorum uykuya devam ediyor dalabilirse 2 saat falan uyuyor ama onun dışında hep 30 dakika uyuyor ne yapmak lazım ben de bilmiyorum inşallah bilen cikar
İlk oğlumda başında dururdum vakti dolmasına yakın, hafifçe sallardım ama çok da iyi hatırlayamiyorum sonucuAma sanırım bu bir dönem ve geçicek çünkü geçen ay çok iyi uyuyordu.45 dakikada ne iş yapılıyor ne dinleniliyor.uyutmaya çalışması da cabası

Kızlar çok mutluyum, kızımın kalbindeki deliklerden biri iğne ucu kadar kalmış, diğeri de 8-9 mm den 6-7mm ye gerilemiş :) ilaçlardan birini kesti doktorumuz, diğerine de bir sonraki kontrole kadar devam edicez. Enfeksiyon riskimiz artık normal bebekler kadarmış. :nazar::KK49::21::KK73:
Çok geçmiş olsun minik kuzucuğa

İyı akşamlar herkese.Hoşgeldin demişsiniz arkadaşlar kusura bakmayın yeni girebiliyorum.Hoşbulduk diyorumMisafirim var hazırlıkla geçti günüm.Oğullarımın adı Mert ve Kerem buarada.Mesajları okuyacağım şimdi ancak bir konuda size sorum var.Benim ufaklık gündüz 45 dkdan fazla uyumuyor.Aslında büyük oğlumda bir dönem öyleydi.6.aydan sonra 3 saat falan uyumaya başlamıştı.Bu durumu nasıl uzatabiliriz???Başaran var mı???
Cnm oncelijle mrb hos geldin.benim kizimda en fazla 1 saat uyurdu gozunu acar acmaz beb hemen konusurdum bikac gun uyanip ses cikarsada hic yanina gitmedim cubku yanina gidip yuzune bakinca bile hemen gulmeye sebeklik yapmaya basliyor boylelikle uyansa bile bikac dkya uykuya daliyor 3 saate kadat uyuyordu ama buseferde gece uykusunda problem yasamaya basladik ki simdiye kadar birkez olsun gece uyku problemimiz olmamsina ragmen durum boyle olunca 2 saati gecirmemeye basladim gunduzleri

Kızlar çok mutluyum, kızımın kalbindeki deliklerden biri iğne ucu kadar kalmış, diğeri de 8-9 mm den 6-7mm ye gerilemiş :) ilaçlardan birini kesti doktorumuz, diğerine de bir sonraki kontrole kadar devam edicez. Enfeksiyon riskimiz artık normal bebekler kadarmış. :nazar::KK49::21::KK73:
Cok gecmis olsun cnm digeride coabucak kapanicaktir icini rahat tut kuzenimin oglundada vardi ve cok daha buyuk deliklerdi simdi 1 yasinda tam bi canavar hic birseyide kalmadi senin kuzucuktakilerde kapanicaktir Allahin izniyle dusunmeyin sadece bu anlarin keyfini cikarin

İlk oğlumda başında dururdum vakti dolmasına yakın, hafifçe sallardım ama çok da iyi hatırlayamiyorum sonucuAma sanırım bu bir dönem ve geçicek çünkü geçen ay çok iyi uyuyordu.45 dakikada ne iş yapılıyor ne dinleniliyor.uyutmaya çalışması da cabası
Cnm bide uyutmaya calismasi demissin ya ben mesela uyusin diye birsey yapmiyorum bwlirli saatleri var 10da uyaniyor yarim saat kadqr altini acip sabah sporumuzu yqpiyoruz sonra butun evi turluyoruz aynada konusuyoruz bi sure sonra pusetine yatiriyrm o arada neseli oluyor ev islerini yapiyrm biraz sonra 12 gibi mizmizlanmaya basliyr emziriyrm pusete yatiriyrm emzigini veriyrm bazen odadan cikiyrm yada yuzune bakmiyrm yani oan onunla ilgilenmyrm 10dk icinde uykuya daliyr saat 3 -4 ve 6-7arasindada ayni surec tekrarlaniyr boyle boyle rutine donustu gunduz uykusu

Cnm bide uyutmaya calismasi demissin ya ben mesela uyusin diye birsey yapmiyorum bwlirli saatleri var 10da uyaniyor yarim saat kadqr altini acip sabah sporumuzu yqpiyoruz sonra butun evi turluyoruz aynada konusuyoruz bi sure sonra pusetine yatiriyrm o arada neseli oluyor ev islerini yapiyrm biraz sonra 12 gibi mizmizlanmaya basliyr emziriyrm pusete yatiriyrm emzigini veriyrm bazen odadan cikiyrm yada yuzune bakmiyrm yani oan onunla ilgilenmyrm 10dk icinde uykuya daliyr saat 3 -4 ve 6-7arasindada ayni surec tekrarlaniyr boyle boyle rutine donustu gunduz uykusu
Benimki de kendi uyuyordu ama annemlere gittik 2 gün düzenimiz bozuldu.Bir de ben 2 aya işe başlayacağım.Bakıcı nasıl uyutacak bilemiyorum.Tekrardan bir düzen kurmaya çalışsam en güzeli.

İyı akşamlar herkese.Hoşgeldin demişsiniz arkadaşlar kusura bakmayın yeni girebiliyorum.Hoşbulduk diyorumMisafirim var hazırlıkla geçti günüm.Oğullarımın adı Mert ve Kerem buarada.Mesajları okuyacağım şimdi ancak bir konuda size sorum var.Benim ufaklık gündüz 45 dkdan fazla uyumuyor.Aslında büyük oğlumda bir dönem öyleydi.6.aydan sonra 3 saat falan uyumaya başlamıştı.Bu durumu nasıl uzatabiliriz???Başaran var mı???
Ayaklarına masaj yapabilirsin, uyuturken çoraplarını çıkarabilirsin, aydınlıksa oda loş konumuna getirebilirsin başka fikrim yok.

Çok şükür canım çok sevindim daha da iyi olacak Güneş kızımız

Kızlar merhaba kan ilacina basladiniz mi? Ve günde kaç damla veriyosunuz?
Biz başlamadık canım mama da yiyoruz mamalara demir ilavesi yapılıyormuş bir de dr kızımı solgun görmedi başlamadık sadece anne sütü alanlar daha anemik olurmuş asm verdi ama aşıya gittiysek 5 damla dedi ama biz kullanmıyoruz

Aynen canım böyle kısa uyuyunca uyku sayısı da artıyor gitgide daha zor uyumaya başlıyor inşallah çabuk geçer bu dönem uzun zamandır Böyleyiz biz

Kızlar günaydın gündüz uykularına bi çare buldum bulmuşken sizle paylaşayım dedim ... Ben doktorumA gündüz uyumuyor dedim ne yap et 2kere 1-1.5 saat uyuması gerek dedi deliksiz bizde karanlık uyku denedik ... Bizim evde blacklight perde var ışık gecirmez o odada emzirip uyuttum biildiğin karanlık ve zeynep 2 şer saat uyumaya başladı...karanlık ortamı olanlar varsa denesinler bebeğin gözüne örtüde örtülebilir uyuyunca ki uyanmaya yakın gözleri ışığı almasın ...yazayım dedim başarıya ulaşmışken ;)

Kızlar merhaba kan ilacina basladiniz mi? Ve günde kaç damla veriyosunuz?
Bize bu ay sağlık ocağından verdiler canım kilosuna göre oluyormuş damla sayısı bize sabahları 7 damla dedi hemşire başka kisilere sabah akşam demişler tahlil yapmadan nasıl karar veriyorlar anlamadım birkaç gün verdim kusmasi artınca biraz ara verdim

Kızlar günaydın gündüz uykularına bi çare buldum bulmuşken sizle paylaşayım dedim ... Ben doktorumA gündüz uyumuyor dedim ne yap et 2kere 1-1.5 saat uyuması gerek dedi deliksiz bizde karanlık uyku denedik ... Bizim evde blacklight perde var ışık gecirmez o odada emzirip uyuttum biildiğin karanlık ve zeynep 2 şer saat uyumaya başladı...karanlık ortamı olanlar varsa denesinler bebeğin gözüne örtüde örtülebilir uyuyunca ki uyanmaya yakın gözleri ışığı almasın ...yazayım dedim başarıya ulaşmışken :KK66:
Maşallah zeynep e tek hayalim ikişer saatlik uyku valla :) bizde karanlık ortam yok ama besigin üstünü falan orterek deneyebilirim fikir için sagol tatlım :KK3:

Çok sevindim canım Allah a şükür inşallah bi dahaki ay diğer ilacı da kullanmazsınız.

Bizdede gündüz uykusu yok yarım saat uyudu diyorum bi bakıyorum açmış gözleri sanki biri dürtmüş gb. Gece zaten en geç iki saatte uyanıyor yat kalk yapmaktan mahvoluyorum gözlerimin altı halka halka. Akşam eşim gelince bir saat uyuyorum ağzım açık kalıyormuş :KK53:

Biz başlamadık canım mama da yiyoruz mamalara demir ilavesi yapılıyormuş bir de dr kızımı solgun görmedi başlamadık sadece anne sütü alanlar daha anemik olurmuş asm verdi ama aşıya gittiysek 5 damla dedi ama biz kullanmıyoruz
Canim tek seferde ne kadar mama veriyorsun? Doktor uyumamasina gece yatmadan mama vermeyi dene dedi bu gece denemeyi düşünüyorum

Aynen canım böyle kısa uyuyunca uyku sayısı da artıyor gitgide daha zor uyumaya başlıyor inşallah çabuk geçer bu dönem uzun zamandır Böyleyiz biz
Aynen canım...2 gündür ayağımda çok hafif sallamakla sallamamak arası uyutuyorum.hemen uyuyor.aslında uyutma işini stres yapmamak lazım.ilk oğlum memede uyuyorduj herkes memede uyutmayın diyordu.meme kesilince yanyana uyuduk bir süre.kreşe giderken de yatağına koyup uyutuyordum.hiç zorlanmadım yani.

Bizdede gündüz uykusu yok yarım saat uyudu diyorum bi bakıyorum açmış gözleri sanki biri dürtmüş gb. Gece zaten en geç iki saatte uyanıyor yat kalk yapmaktan mahvoluyorum gözlerimin altı halka halka. Akşam eşim gelince bir saat uyuyorum ağzım açık kalıyormuş :KK53:
Ahhh o yarım saatlik uykular yok mu!!ama moral vereyim ilk oğlum da bir dönem bòyleydi.ben işe basladım 6 aylıktan sonra uyumaları arttı.yani bakıcı çekti sefasını

Back