2015 Ekim Anneleri

ya kızlar merhaba benim sorum biraz tuhaf olacak benim kızım 4 ay 1 haftalık oldu bugün aşıya gittik 8.400 gr olmuş bu ay da 1 kilo almış, sadece anne sütü veriyorum emiyor başka bişey yok, sizce normal mi? boy da 65 cm, obez olmasından korkuyorum dedim hemşire anne sütünden bişey olmaz dedi ama bilmiyorum endişeniyorum işte... buarada sütü komposto cok artırıyor tavsiye ederim gece yatmadan bir büyük kase komposto için biraz şekerli olsun ayva, kuru kayısı üzüm fark etmez dolu dolu oluyor gögüsler
Canım maşallah kuzuna ama korkma benim bebeğim 4ay 3haftalık bugün ölçüldü 8200 cıktı .) gayet iyi dedi sadece anne sütü aldığı için endişe etme dedi ki zaten 5 aylıkken 9kilo olan bi yeğenim var anne sütü alıp şuan 2yaşını gecti 14kilo ve tığ gibi dönüp abalayonca hareketten kilo alımı minimum olucak o ara dengelenir korkma :))

Kızlar siz dede sutunuz olduğu halde gögüsleriniz yumusakmi dolu hali bile sert değil
Canım ben eskiden balık etli şimdiden bildiğin tombul bi insanım :)) benim sütüm maşallah iyi ama hiç öyle semsert olmadı ... Bebeğine yetiyosa dert etme hem yumuşak olması daha iyi sertlık tam boşalmayınca oluyo sanırım acı veriyor ...

Günaydın kızlar yardiminiza ihtiyacım var Dila 2 gündür sürekli emmek istiyor yakama yapisiyor resmen emzirirken de oyun yapıyor gibi ağzına alıp bırakıyor yani çok acıkmış gibi emmiyor süt de var sizce doymadigi için mi sürekli emmek istiyordur gece yine saat başı uyandi doymuyor mu bu çocuk nasıl anlayabilirim :KK61:
Bence artık anneyi ve memeyi çok iyi biliyorlar ve sürekli memede olmak istiyorlar. Emerken de dikkatleri dağılıyor oynuyorlar. Dotup doymadığını anlamanın yolu kilosunu tartıp 1 hafta ya da 10 gün geçince aynı tartıda tekrar bakmak ve günlük kilo alımını hesaplamak. Bu gün doktora gittik, aynı şeyi ona sordum nasıl anlıcam dedim, 10 günde 1 sağlık ocağında tarttır bakalım dedi.

Maşallah oğluşuna canım gayet güzel. Kaç gr almış kilo boyu ne kadar olmuş? Biz 24 ünde aşıya gittiğimizde tartılacağız ne kadar olduk bakalım. Yanaklarımız kocaman oldu sanki
500 gr kadar almis canim 63cm boyu cok uzamamis ufacik tefecik ici dolu tursucuk:)

500 gr kadar almis canim 63cm boyu cok uzamamis ufacik tefecik ici dolu tursucuk:)
Maşallah canım oğluşuna sanırım bu ay boyu çok uzamıyor bebişlerin birkaç kişi daha söylemişti çok uzamamış diye. Bakalım bizim tontiş ne oldu çok merak ediyorum:)

Hanımlar bebeklerle birlikte ev işleri ve yemeği nasıl yapıyorsunuz? Kızım günydüz uykusu çok az ve sürekli sallanmak istiyor. Stres yapıyorum yemek yaparken işe başlayınca daha zor olacak.
canim ev islerini ediz uyurken yapiyorum,yemegi de beraber yapiyoruz mutfakta oyun halisi veya ev tipi anakucagina koyuyorum muzik aciyorum bir yandan yemek yapiyorum bir yandan ona sebeklik

canim ev islerini ediz uyurken yapiyorum,yemegi de beraber yapiyoruz mutfakta oyun halisi veya ev tipi anakucagina koyuyorum muzik aciyorum bir yandan yemek yapiyorum bir yandan ona sebeklik
Ben arabasına koyuyorum müzik acıyorumbi yabdan dans edip bi yandan sarkı söyleyip bi yandan yemek yapıyorum gülüyo eğleniyo arabanın tekerler yıkandığı için cıkartılıp rahat oluyu :))ev işleri ise basit süpürge sesi sakinleştiriyo ya silme işi vileds ve kanguru ile :)) :D tozu da uyurken vs halloluyo gündüz uykusu yok ki bazen tam tuvalete gircem mızmızlanıyor :)) sesim ajdardan hallice ama evlat işte sarkı söyleyince dalga mı geciyo keyif mi alıyo bilemem ama iş görüyo :D

Ben yorgan ortuyorum ve kızım terliyo ..penye battaniye ile usur diye dusunmustum.
Üşüyeceğini düşünürsem 2 tane penye battaniye örtüyorum, ender olarak da gelek giydirdiğim oluyo. Gece yıkamışsam göğsü üşümesin diye falan. Ama alıştırma çok önemli canım, seninki yorgana alıştıysa mesela, yavaş yavaş incelt. Aniden inceltirsen üşür belki.

Kızlar siz dede sutunuz olduğu halde gögüsleriniz yumusakmi dolu hali bile sert değil
Canım sanırım normalde böyle olması gerekiyormuş. Süt dolunca akıtan ve sertleşen memelere terbiye olmamış meme, sürekli yumuşak ve akıtmayan memeye de terbiye olmuş meme demişlerdi emziren anneler grubunda. Memenin yumuşak olması ve sadece bebiş emerken süt gelmesi makbulmüş yani. Benim de yumuşak oluyor ama dolgun-ağır hissediyorum, emince hafifliyor. Ama çok akıtıyor göğüslerim, üstüm başım hep süt oluyor :(

ya kızlar merhaba benim sorum biraz tuhaf olacak benim kızım 4 ay 1 haftalık oldu bugün aşıya gittik 8.400 gr olmuş bu ay da 1 kilo almış, sadece anne sütü veriyorum emiyor başka bişey yok, sizce normal mi? boy da 65 cm, obez olmasından korkuyorum dedim hemşire anne sütünden bişey olmaz dedi ama bilmiyorum endişeniyorum işte... buarada sütü komposto cok artırıyor tavsiye ederim gece yatmadan bir büyük kase komposto için biraz şekerli olsun ayva, kuru kayısı üzüm fark etmez dolu dolu oluyor gögüsler
Bebekler anne sütüyle obez olmaz canım, sakın takma. Keşke benim kızım da öyle olsa. İyidir tombiş bebek, emekleyince zayıflıyorlar.diş çıkarırken de.

Amma msj yazmışım:KK48: bu son tamam :) bu gün doktora gittik aslında 4.ayımızı 14ünde dolduruyorız ama yarın kardiyolojiye gidicez, gitmeden bakalım dedik kilosuna falan. 1 ayda 600 gr alarak 4.ayda 6 kiloya erişmişiz. Zaten hedefimiz buydu, rahatsızlığından dolayı yavaş kilo alıyor güneşim. Biraz da ana minyon baba minyon meselesi var tabi:) boyu 63 cm olmuş.sağlık ocağında 64 demişlerdi. Arada fark oluyor böyle bazen. Doktor ek gıdaya 1.5 ay sonra yavaştan başlarız dedi, o da 5.5 aylıkken oluyor.yani 6.ayımızın 2. yarısında ek gıda almış olacak. Bana uyar :) böyle iştee.
Ahan da mızmızlanıyor, biz görev başına, size iyi geceler:)

Günaydın kaderdaşlarım :)) bugünki görevimizzzz !!! Ay kürsüye çıkmış gibi hissettim kendimi :)) dün mekik çektim topu topu 10tane kızlar daha erken sakın diim sezaryenliker bugün her hareketim canımı acıtıyo kızımda sağolsun 6dan beri sancı cekiyo :( gazdanmış bacakları actım sağa döndü sola söndü ve o ses cümbüşü :)) küçücük popodan o ses aman tanrım didim resmen :D uykuda tutmaz fatal erot vericem tüm hün bide şu yağmur havası... Isısnsa da bebeciklerle yürüsek yaa ;)

Canım ben eskiden balık etli şimdiden bildiğin tombul bi insanım :)) benim sütüm maşallah iyi ama hiç öyle semsert olmadı ... Bebeğine yetiyosa dert etme hem yumuşak olması daha iyi sertlık tam boşalmayınca oluyo sanırım acı veriyor ...
İnşallah yetiyordur cnm

Canım sanırım normalde böyle olması gerekiyormuş. Süt dolunca akıtan ve sertleşen memelere terbiye olmamış meme, sürekli yumuşak ve akıtmayan memeye de terbiye olmuş meme demişlerdi emziren anneler grubunda. Memenin yumuşak olması ve sadece bebiş emerken süt gelmesi makbulmüş yani. Benim de yumuşak oluyor ama dolgun-ağır hissediyorum, emince hafifliyor. Ama çok akıtıyor göğüslerim, üstüm başım hep süt oluyor :KK43:
Aa ilk defa duydum cnm.sevindim.dedgin gibi semsert olmasa da dolduğunda hafif dolgunluk ağırlık hissediyorum.acaba tam dolmuyormu diyordum.İnşallah yetiyordur da.

Back