Boyunda ter emerken çok oluyor bizde de. Elyaf yatak çok terletir kuzuyu annesi, yatağı değiştiremiyorsan kapkalın bir çarşaf ser altına. Pamuklu çift kişilik çarşafı katla katla altına koy, elyafın etkisini kır. Ter hasta eder allah korusun.Şimdi soruma gelelim:) bebeğim başından beri çok terliyor gece her emmeye kalktığınızda mutlaka başını kurularım sırtına bez koyarım sardigim ince battaniyesini değiştiririm oyle emzir yatır yok bizde.Bu da çok zor oluyor korumak.yatağımiz sepet beşik.ve döşeğide elyaf bu çok terletir ama bi degistiremedim napmaliyim da yatak terletmememli.ama gece terlediginde sırtı değil hep boynunun etrafı yakası.ben yinede sırtına koyuyorum küçük ince yastigimiz var onu ters düz yapa yapa sabah ediyoruz.önceden dosegi ceviriyordum
O kadarla bişey olmaz annesi inşallah, reflüsü de geçer zamanla. Seni mi emiyor yoksa mama da yiyor mu?Ayy kendi yatağını ben de yükselttim geceleri yastıksız yatıyorum aynen kayıyor gündüz uykularında salonda Yanımda uyuyo o Yüzden yastıkla.. Umarım bi zarar-ı olmaz.
4 saatte beslenmeyi denedin mi yemesinde değişiklik var mı canımÇok cesur gördüm sizi
O kadarla bişey olmaz annesi inşallah, reflüsü de geçer zamanla. Seni mi emiyor yoksa mama da yiyor mu?
4 saatte beslenmeyi denedin mi yemesinde değişiklik var mı canım
Anladım canım bende 2 haftadır damla vermiyordum nurse harveys aldım bir umut ise yarar belki diye bizimde gunduz sorunumuz yok ama gece emzirdikten sonra rahat yatamiyor kıpır kıpır uykuya dalan kadar baya zaman geçiyorEvt canım devam ediyor ama son birkaç gündür daha azaldı gece gaz geldiğinde yüzüstüne çeviriyorum ancak o şekilde rahat ediyor biogaia ve nurse harvey kullanıyorduk 3 aylık kontrolde dr biogaia bitince alma artık dedi harveyi de kesmek istedi ben istemedim ama 1 haftadır onu da vermiyorum çok farkı yok verip vermememin dediğim gibi ne kadar korksamda yüzüstü yatırmak gaz için bizde en etkili yöntem yarında 4 aylık kontrolümüz var
Gayet iyi 75 cc de kalıyor demiştin canım3 buçuk saate çıkardım 100 içiyor genelde nadiren 120 yi bitiriyor... Daha iyiyiz canım, haftaya tartılacak çok merak ediyorum..
O kıpırtı bizde de oluyor canım gaz gelince uykusunun içinde eli kolu durmuyorAnladım canım bende 2 haftadır damla vermiyordum nurse harveys aldım bir umut ise yarar belki diye bizimde gunduz sorunumuz yok ama gece emzirdikten sonra rahat yatamiyor kıpır kıpır uykuya dalan kadar baya zaman geçiyor
Ar mama benim kıza çok kaka yaptırdı. Nasıl diyim koyu kıvamlı ve yüksek hacimli kaka yapıyordu. Dr önerisiyle şöyle yapmaya başladım: 90lık mama hazırlıyorum diyelim, 2ölçek normal mama 1ölçek ar mama koyuyorum. Tadını kontrol ettim gayet güzel. Ama ben artık çok az mama veriyorum, günde 1 kez 90lık yapıyorum 100 oluyo zaten hazırlayınca, onu da tatlı niyetine içiyo bizim kız. Bence biberonla verilen mamalar reflüyü çok arttırıyor. Çok hızlı içiyorlar ya. Emzirmeye döndükten sonra az az sık sık beslenince azaldı sanki.Genellikle emiyor iki öğün mama veriyorum yine de, ar mamayı sevmedi normal veriorum
Bence de çarşaf koyabilirsin canımŞimdi soruma gelelim:) bebeğim başından beri çok terliyor gece her emmeye kalktığınızda mutlaka başını kurularım sırtına bez koyarım sardigim ince battaniyesini değiştiririm oyle emzir yatır yok bizde.Bu da çok zor oluyor korumak.yatağımiz sepet beşik.ve döşeğide elyaf bu çok terletir ama bi degistiremedim napmaliyim da yatak terletmememli.ama gece terlediginde sırtı değil hep boynunun etrafı yakası.ben yinede sırtına koyuyorum küçük ince yastigimiz var onu ters düz yapa yapa sabah ediyoruz.önceden dosegi ceviriyordum
Bu sorunu cevabını bende merak ediyorum benim oğlum da genelde mama yerken uyuyor, bi de ben kendimde şunu farkettim mama verirken sallama da yapıyorum bunu refleks gibi yapıyorum ama farkedince durduruyorum kendimi çünkü öyle alışmasını istemiyorumKızlar bebekleriniz akşam uyurken besleniyor aradan zaman geçiyor sonra mı uyuyor yoksa beslenirken uyuyorlar mı şimdi benim kızın uykusu geldiğinde ben mama yapıyorum çok büyük olasılıkla yerken uyuyor günlerdir böyle ama amacım biberonla uyumasını sağlamak değil tabi hani uyurken ne yerse kardır tokluğu uzatmak amacım örneğin en son 17de mama yemiş oluyor 19da uykusu gelince mama yapıyorum beslenme saatine vakit olmasına rağmen sorum şu kızıma biberonla uyuma bağını kurması için zemin mi hazırlamış oluyorum yalnış mı yapıyorum acep ne dersiniz
Canım umarım şu anda iküniz de uyuyorsunuzdur memede uyuyor koyduğumda uyanıyor dediysen ilk zamanlarım aklıma geldi ben 6 saat bu döngüye girdiğimi bilirim bizimki doymadığındandı sizde de öyle olabilir mi acabaRekorlara koşuyorum, daha kafamı yastığa koyamadım. Sinir geldi, açıp pencereyi avazım çıktığınca bağırasım var.karşında kızabileceğin bir muhatabın olmaması olayı iyice çaresizleştiriyor. ağlasam mı çatlasam mı bilemedim. Ya sabır ya selamet.
Canım geçmiş olsun mu diyim ne diyim, şimdi uyuyun inşallah..Rekorlara koşuyorum, daha kafamı yastığa koyamadım. Sinir geldi, açıp pencereyi avazım çıktığınca bağırasım var.karşında kızabileceğin bir muhatabın olmaması olayı iyice çaresizleştiriyor. ağlasam mı çatlasam mı bilemedim. Ya sabır ya selamet.
Haftaya pazartesi başlıyorum ben de, Allah'ım nasıl bırakacağımİlk iş günü oğlum canım evde ne zormuş
Ah canım seni çok iyi anlıyorum 4 gundur ayniyiz sanki 40 indan önceye döndük büyüdükçe düzeleceğine daha mı kötü oluyor hani 3 aydan sonra bitiyordu hani duzene giriyordu çok bir şey istemiyorum 1 hafta önceki duzene geri donelimRekorlara koşuyorum, daha kafamı yastığa koyamadım. Sinir geldi, açıp pencereyi avazım çıktığınca bağırasım var.karşında kızabileceğin bir muhatabın olmaması olayı iyice çaresizleştiriyor. ağlasam mı çatlasam mı bilemedim. Ya sabır ya selamet.
Canim ben de oyle yapiyorum, tam yatarken besliyorum, bazen memede uyuyor hatta. Bence yanlis yapmiyorsun canim. Tracy de oyle diyor, uyumadan beslemek farkli uyusun diye beslemek farkli diyor, gun icinde her uykusundan once beslemedigin surece uyumak icin yeme baglantisini ogretmezsin benceKızlar bebekleriniz akşam uyurken besleniyor aradan zaman geçiyor sonra mı uyuyor yoksa beslenirken uyuyorlar mı şimdi benim kızın uykusu geldiğinde ben mama yapıyorum çok büyük olasılıkla yerken uyuyor günlerdir böyle ama amacım biberonla uyumasını sağlamak değil tabi hani uyurken ne yerse kardır tokluğu uzatmak amacım örneğin en son 17de mama yemiş oluyor 19da uykusu gelince mama yapıyorum beslenme saatine vakit olmasına rağmen sorum şu kızıma biberonla uyuma bağını kurması için zemin mi hazırlamış oluyorum yalnış mı yapıyorum acep ne dersiniz
canim ya cok uzuldum niye oyle oldu ki? Uyudu mu sonra? Bence sen de bir ferberi dene, denemekten bir zarar cikmaz. Ediz de gunlerce bize ayni seyi yapti yatagina koyuyorduk ciglik ciglia agliyordu, kucaga aliyorduk susuyordu ana yorgunluktan bitik mutsuz huzursuz yataga tekrar koyuyoruz daha da guclu agliyordu. En son esim ferber i onerdi, biraktik aglarken konusup ciktik dakika tuttuk 2 dakika surmedi aglamasi 3. Dakika da uyudu ayrica, bir onceki gun 3 bucuk saatte uyutttugumuz cocuk. Illa 3 dakika 5 dakika 10 dakika bekleyeceksin diye birsey yok, istedigin dakikayla baslayabilirsin. Buarada bizim 2 dakikayi hic gecmedi. Bu yontem bana veya gunes e uygun degil dersen diger yontemleri bir arastir. Umarim en kisa surede cozersin canim. Ingilizcen varsa su siteyi cok begenmistim ben baya kapsamliRekorlara koşuyorum, daha kafamı yastığa koyamadım. Sinir geldi, açıp pencereyi avazım çıktığınca bağırasım var.karşında kızabileceğin bir muhatabın olmaması olayı iyice çaresizleştiriyor. ağlasam mı çatlasam mı bilemedim. Ya sabır ya selamet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?