• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Güneş hanım ağlamadı ama uyumadı da sağ olsun :KK43: yenice uyuttum. Ayy işe başlıcam 20 gün sonra. Bu kız nasıl uyuyacak yaa. Nasıl uyanıcam sabahları acaba. Emziriyorum, uyutana kadar yine acıkma zamanı geliyor. Bi saate emicem diye kalkarsa görün şenliği, uyur vaziyette emziririm artık :KK43: hadi bakam sizlere iyi uykular.
canim benim girer duzene,4 aydan sonra farkli bence bebisler, ayrica nelerle bas etmissiniz, bununla da edersin, adim adim hallediyoruz, once hamilelik stresi sonra dogum stresi, yok 40i ciksin yok geceyi gunduzu ogrensin, hepsinin altindan kalkiyoruz simdi de ise baslayanlar oluyor teker teker, sikinti yasarsan da kafa kafaya verir cozum dusunuruz, yeter ki kendimize anneligimze guvenelim:KK19:

Kızımın bu hayatta bir kardeşi olsun çok istiyorum fakat doğumdan sonra gerileme hatta çöküş dönemine girdim aynı şeyleri yaşamaktan da korkuyorum 3 ayda ancak toparladım kızım 4 aylık oldu
canim dogum sonrasi bunalim yasamak cok normal, hormonal art psikolojik, sartlar da eklenince kimimiz daha cok kimimiz daha az yasiyoruz ama inan hepimiz yasadik. Biraz toparlanmaya biraz zaman ihtiyacin var, sonra hayirlisiyla kardes gelir:KK9:

Kızımın bu hayatta bir kardeşi olsun çok istiyorum fakat doğumdan sonra gerileme hatta çöküş dönemine girdim aynı şeyleri yaşamaktan da korkuyorum 3 ayda ancak toparladım kızım 4 aylık oldu
Seninleayni duygulari paylasiyoruz canim 2. Cocugu isterim elbette ama bu ne zaman olur bilemem cunku cok zor bi 2bucuk ay gecirdik yatak odamda uyumak bi hayal olmustu kim nerde oturuyosa orda uyumustu

Kızlar içimde bi sevinç var paylaşmak istiyorum, bakıcı arıyorduk tabiki kafamızda birsürü soru işareti (nasıl olacak, ne olacak, mamasını ben zorla yedirebiliyorken yedirebilecek mi, ağlatacak mı, nasıl davranacak) bi arkadaşımız çocuğuna bakmış bakıcıyı önerdi hele şükür ki şuan boşmuş, bi konuşacağız inşallah olur. Arkadaşımın çocuğuna 2-3 yaşlarında bakmış şimdi kreşe gidiyor ama mızmız bi çocuktu ona dayandıysa benim mızmız, huysuz, sürekli beni gezdir, oyunla şebeklik yaparak mama yedir diyen oğluma da dayanır diye düşünüyorum :) kafanızı şişirdim kusura bakmayın ama paylaşmak istedim ne yapayım :KK23:
Canim inşallah gönlünden geçen olur Allah merhametli insanlarla karşılaştırsin inşallah

Allahımm bu erkeklerin hepsi mi aynı yaa. Muhabbetlerin tarzı bile aynı. İnsana kendini değersiz hissettiriyor. Hala evlilik öncesi zamandaki değeri verip onu devam ettitmeye çalışıyorlar. Evlilik öncesi aileler %50 lik bir yer kaplıyorsa evlendikten sonra bunun %15-20 lere düşmesi lazımken %60-65 lere çıkarmaya çalışıyorlar. Benim eş de annesini burada bu kadar dibimizde görmesi yetmezmiş gibi önümüzdeki haftalarda ablasına gidecektik biraz kafa dinlemeye annemi de götürelim o çocuk bakar biz gezeriz diyor sanki tek derdim gezmekmiş gibi. Kadın evlendiğim 3.5 yıldan beri sürekli burnumun dibinde tatillerde dışarı çıkarken bile oğlu kıyamadığından sürekli yanımızda. Hiç demiyor ki bunlar genç benim ne işim var onlar yalnız takılsınlar diye. Koloni hayatı yaşamak zorundaymışız gibi davranıyor. Sabır diyorum sürekli kendime
Ya canım bi benim abim le kardeşim anneme düşkün değil heralde esim annesine deliriyor. Ve bu benim hoşuma gitmiyor. Hamileyim alışverişe gitmiştik topluca sürekli kv ilk torunum da böyleydi ona bunu almıştık oda bunu kullandı aksama kadar boyle konuştu bende eşimi kenara çektim canım bu benim ilk çocuğum anne çok fazla ilk torununu örnek gösteriyo ben daraldım dediğimde nolmus yani sen niye sorun yaratıyorsun falan diye bana yüklenmişti yani canım hepsi ayni ;) boşver :) merak ediyorum yiğit efendi bana boyle düşkün olur mu

Ne güzel kimse yaklaşamaz işte :)
Bizim çok düzenli olmasa da 2-3 saat uyanık kalıyor 1 saat uyuyor akşam 5-6 dan sonra bi haller oluyor mızmızlanma başlıyor uyumuyor zorla uyuyor 1 saat uyutabilirsem ne ala yine kalkıyor 22-24 arasında değişiyor uyku saati gece de 2 defa (biri sabaha karşı olmak üzere) kalkıyor genelde mama yiyip uyuyor döngü devam ediyor :)
Akşam 6dan sonra bize de bir şeyler oluyor gece uykusuna 10 buçukta yatiriyorum o saate kadar bir kere daha uymazsa mizmizlaniyor çok zor uyutuyorum gece uykularimiz da karmakarışık oldu bir gün yazmıştım burada iyi uyuduk ama uyku yetmiyor diye o gün bugündür uyuyamiyoruz :) önceki gece uyudu dün gece yine aynı saat başı uyandi bildiğim bütün duaları ettim :KK43:

Gece uykusuda aynı saat 10 da uyuyor 1 de kalkıyor emip uyuyor saat 5 de tekrar emiyor tekrar uyuyor saat 7 ye kadar sonra başlıyor rutin iki saat uyanık bir saat uyuyor ama daha uzun uyumuyor hep bir saat yada 45 dakika bnde acaba çok mu uyuyor diyodum :)
Yok cnm bence çok iyi hatta bizim bazan daha uyuduğu bile uyuyor ama emiyor yatiyor eğer ben uykusunu yanlışlıkla açmazdan:)

Bnde korunmadım canım ilk kürtajdan sonra ama zaten bebeğim olmadı bir yıl aradan sonra oldu etrafımda da hiç duymadım sana da geçmiş olsun Allahım hayırlısını versin inşallah
Cnm peki ya bu sefer hemen tutarsa hazir misin cnm ay çok imreniyorum sizlere masallah

Yardimcim yok dogumdan sonra yalnuzdum.bebegim sakin simdilik Allaha sukur.dedigin hic akluma gelmemisti cok mantuklu.ins hamile kalirim
İnşallah cnm haber et bize de.burda hepimiz birgün çocuk isteyeceğiz tekrar Allah nasip eder insallah.o zaman yine buralarda konuşuruz hamileligimizi abilerimizi ablalarimizi inşallah inşallah inşallah

Kızlar bende geçen ay bugünlerde kanamam olmuştu hatta yazmıştım adet mi acaba diye doktora gidecektim 7gun sürdü bitti ve hiç lekelenme olmadı bende gitmedim doktora bu ay da şimdi hafif adet sancısı çekiyorum sanırım adet olmuşum bakalım ne zaman gelecek.iyi korunmam gerek ikinci çocuğa hazır değilim henüz annen gelip gidiyor yanıma aydindan taa mardine bir ay kalıyor okuyan kız kardeşim var eve gidip bir iki hafta kalıp geliyor.yakınlara tayinimiz bi çıksın düzene girelim inşallah oyle dusunuyorm Allah bilir tabi ne zaman olacağını.benim kziim başlarda hep gazliydi uyanık olduğunda hep aglardi ayakta gezerdik.şimdi şimdi düzene giriyor sukur

Şimdi soruma gelelim:) bebeğim başından beri çok terliyor gece her emmeye kalktığınızda mutlaka başını kurularım sırtına bez koyarım sardigim ince battaniyesini değiştiririm oyle emzir yatır yok bizde.Bu da çok zor oluyor korumak.yatağımiz sepet beşik.ve döşeğide elyaf bu çok terletir ama bi degistiremedim napmaliyim da yatak terletmememli.ama gece terlediginde sırtı değil hep boynunun etrafı yakası.ben yinede sırtına koyuyorum küçük ince yastigimiz var onu ters düz yapa yapa sabah ediyoruz.önceden dosegi ceviriyordum

Akşam 6dan sonra bize de bir şeyler oluyor gece uykusuna 10 buçukta yatiriyorum o saate kadar bir kere daha uymazsa mizmizlaniyor çok zor uyutuyorum gece uykularimiz da karmakarışık oldu bir gün yazmıştım burada iyi uyuduk ama uyku yetmiyor diye o gün bugündür uyuyamiyoruz :) önceki gece uyudu dün gece yine aynı saat başı uyandi bildiğim bütün duaları ettim :KK43:
Canım 6dan sonra bizim kıza da ara ara geliyor eğer gün içinde gündüz uykusunu iyi uyumadıysa delleniyor beslenmeden kavga ederek uyuduğu çok olmuştur

Canım 6dan sonra bizim kıza da ara ara geliyor eğer gün içinde gündüz uykusunu iyi uyumadıysa delleniyor beslenmeden kavga ederek uyuduğu çok olmuştur
Sizinde gaz sorununuz devam ediyordu dimi canim yanlış hatirlamiyorumdur inşallah gaz ilacı kullanıyor musunuz

Sizinde gaz sorununuz devam ediyordu dimi canim yanlış hatirlamiyorumdur inşallah gaz ilacı kullanıyor musunuz
Evt canım devam ediyor ama son birkaç gündür daha azaldı gece gaz geldiğinde yüzüstüne çeviriyorum ancak o şekilde rahat ediyor biogaia ve nurse harvey kullanıyorduk 3 aylık kontrolde dr biogaia bitince alma artık dedi harveyi de kesmek istedi ben istemedim ama 1 haftadır onu da vermiyorum çok farkı yok verip vermememin dediğim gibi ne kadar korksamda yüzüstü yatırmak gaz için bizde en etkili yöntem yarında 4 aylık kontrolümüz var

Benimkinin de reflüsü vardı bir ara. Ben de arada belden yukarı yastığa yatırıyordum. Ama şöyle bişey var bu durum aylar sürerse bebeğin omurgasının bu kadar yumuşak bir yerde sürekli yatması doğru değil diyerekten yatağının tek tarafını kaldırdım ben yukarı. Gerçi onda da çocuk aşağı kayıp durdu, yatakta bebek ara işin yoksa:KK48:
Ayy kendi yatağını ben de yükselttim geceleri yastıksız yatıyorum aynen kayıyor gündüz uykularında salonda Yanımda uyuyo o Yüzden yastıkla.. Umarım bi zarar-ı olmaz.

Ben de reflü yastığında biraz daha yükselterek yatırıyorum Canım şikayetlerimiz azalsa da bazen kusmuk gelip genzine kaçırıyor mecbur devam ediyorum bu duruma. Yastık ben de zararlı olabilir diye istemiyordum ama bazen insan çaresiz kalıyor:KK43:
Bizim hiç azalmadı hatta arttı sürekli midesi ağzında çok zor yavruma yedikten sonra gazını çıkartmıyorum bile kusmasın diye şimdi de geceleri huzursuz oluyo sanırım Gazlı olduğu için.. Delirecez yakında

Canim pek takip edemedim bebisinin rahatszligi mi var tam anlamadim ama Rabbim sifa versin kuzuna ve tum meleklere...annesinin sevgsi zati iyi eder onu butum bebisler heep iyi olsun Rabbim hepsine saglik sıhhat versin
amin canım benim..Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin ins

canim benim girer duzene,4 aydan sonra farkli bence bebisler, ayrica nelerle bas etmissiniz, bununla da edersin, adim adim hallediyoruz, once hamilelik stresi sonra dogum stresi, yok 40i ciksin yok geceyi gunduzu ogrensin, hepsinin altindan kalkiyoruz simdi de ise baslayanlar oluyor teker teker, sikinti yasarsan da kafa kafaya verir cozum dusunuruz, yeter ki kendimize anneligimze guvenelim:KK19:
Canım çok sağol, moral dediğin böyle verilir:KK68:

Back