Sırf konuşmak için konuşan insanlara sinir oluyorum. Yok ben hareket etmiyomuşum daha ilk çocugummuş şimdiden böyleysem çocukları nasıl büyütecekmişim. Sanki keyfimden bu kadar dikkat ediyorum. Çocugum yokken de neler söylüyolardı. Susuyorum sabır etmeye çalısıyorum ama sinir oluyorum ya. Ben hamile olabilmek için neler cektim. Hemen ilk istedigimde hamile kalsaydım ve tek bebege hamile kalsaydım ben de her istedigimi yapardım.bu kadar herşeyden kısıtlamazdım kendimi. Ne kadar kolay zannediyolar ya. Kimin ne yaşadıgını bilmeden yargılamak çok kolay geliyo herkese....
Eleştirmek işte tek dertleri başka bişey degil. Aynen ya bizler neler yaşıyoruz. Hayır bi de 3 buçuk yıl çocugum olmadı. O süreçte de neler söylediler. Yok niye doktora gitmiyosun yok sorun kimde. Daha cok aman sen bişey yapma ha dikkat et diyeceklerine söyledikleri şeye bak. Bişey de bilseler içime dert olmaz hareketsizlikten çocuklar birbirine yapışırmış bunu söyleyen 65 yaşında kadın. Sen Akıl fikir ver Ya Rabbim.Allah allah onlara neymiş anlayamıyorum hamile olan sensin hersey seni ilgilendiriyor Allahtan karşıma böyle birisi çıkmadı yoksa sinirden patlardim tutamazdim kendimi. Tam tersi bizim bukadar kendimizi herseyden kisitlamamiz şimdiden iyi bir anne olacağımızı gösteriyor bunu bir arkadaşım söyledi de anladım bende sanki biz keyfine eve kapatıyoruz kendimizi okadar zorlaniyorumki ben oh normal hamilelik yaşamak kolay 1 değil 2 değil 3 can taşıyoruz 3 bu kolay bişeymi sanıyorlar acaba hayatımizda yaşamadigimiz zorlukları rahatsizliklari yaşıyoruz ve sabrediyoruz sırf bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alalim diye oyüzden gerisi boş hiç takma anlam bile veremedim nasıl ve neden böyle birşey söylenir
10 yil sonra Rabbim nasip etti ikizlerimi insallah sag salim kucagima alirim ah neler duydum neler ne cok gozyasi doktugumu Allah bilir bazen en sevdiklerim bile canımı acıtmıştir.Allah kimseye aratmasin simdide hamile kaldim iki oglum olacak insallah diyolarki biri bari kiz olsaymis tövbe ya sanki elimizde haşa ben cok sukur ediyom Allahima bitane istedim iki verdi :) Sizde takmayin bosverin arkadaslarEleştirmek işte tek dertleri başka bişey degil. Aynen ya bizler neler yaşıyoruz. Hayır bi de 3 buçuk yıl çocugum olmadı. O süreçte de neler söylediler. Yok niye doktora gitmiyosun yok sorun kimde. Daha cok aman sen bişey yapma ha dikkat et diyeceklerine söyledikleri şeye bak. Bişey de bilseler içime dert olmaz hareketsizlikten çocuklar birbirine yapışırmış bunu söyleyen 65 yaşında kadın. Sen Akıl fikir ver Ya Rabbim.
Eleştirmek işte tek dertleri başka bişey degil. Aynen ya bizler neler yaşıyoruz. Hayır bi de 3 buçuk yıl çocugum olmadı. O süreçte de neler söylediler. Yok niye doktora gitmiyosun yok sorun kimde. Daha cok aman sen bişey yapma ha dikkat et diyeceklerine söyledikleri şeye bak. Bişey de bilseler içime dert olmaz hareketsizlikten çocuklar birbirine yapışırmış bunu söyleyen 65 yaşında kadın. Sen Akıl fikir ver Ya Rabbim.
10 yil sonra Rabbim nasip etti ikizlerimi insallah sag salim kucagima alirim ah neler duydum neler ne cok gozyasi doktugumu Allah bilir bazen en sevdiklerim bile canımı acıtmıştir.Alla kimseye aratmasin simdide hamile kaldim iki oglum olacak insallah diyolarki biri bari kiz olsaymis tövbe ya sanki elimizde haşa ben cok sukur ediyom Allahima bitane istedim iki verdi :) Sizde takmayin bosverin arkadaslar
10 yil sonra Rabbim nasip etti ikizlerimi insallah sag salim kucagima alirim ah neler duydum neler ne cok gozyasi doktugumu Allah bilir bazen en sevdiklerim bile canımı acıtmıştir.Allah kimseye aratmasin simdide hamile kaldim iki oglum olacak insallah diyolarki biri bari kiz olsaymis tövbe ya sanki elimizde haşa ben cok sukur ediyom Allahima bitane istedim iki verdi :) Sizde takmayin bosverin arkadaslar
Bende senin gibiyim. Cok gec kalmisiz bence. Suan hareket etmek gez dolas bak cok zor oluyor. En gec 20. ci haftada yapilmaliymis alisveris isi. Ben baya sikinti cekiyorum gemerkten, bel agrisi, wc problemi, sis ayaklar, mide yanmasi. Hepsini ayni anda yasadigim oluyor :) benim gibi gec kalanlarin Allah yardimcisi olsunGünaydın kızlar. ..ben de 27.haftadayim ve cok zorlaniyorum beşik felan daha almadim keşke daha önce alsaydimmm
Harika. Cok begendim. Bende istiyorumKizlar guzel mi?
Ya buarada benim astım bronşitim var ventolin kullanıyordum uzun zamandır bırakmıştım ama gene basladi öksürük krizlerine giriyorum bazen Karnım acıyor çok oksurunce sanırım gene ilaçlık oldum ama kullanılmaz sanırım geçmezse bi doktora sorucam sorun olurmu diye böyle bi sıkıntısı olan varmı?
doktoryna danis canm ventolin zararli olablir ama mecbur kalirsan.elbetteki doktorunun tavsiye edecegi birsey vardir gecmis olsun insallah hastaligin nüksetmezYa buarada benim astım bronşitim var ventolin kullanıyordum uzun zamandır bırakmıştım ama gene basladi öksürük krizlerine giriyorum bazen Karnım acıyor çok oksurunce sanırım gene ilaçlık oldum ama kullanılmaz sanırım geçmezse bi doktora sorucam sorun olurmu diye böyle bi sıkıntısı olan varmı?
Devlet sagliyor bu imkani. Sukur bir cok imkan taniyor devlet. Eve hizmetci fln gönderiyormus bilmiyordum. Burda hastane secmek zorundasin, gidip randevu almalisin. Dogum zamani ortada kalmamak icin. Her hastanede de bebekler icin yogun bakim ünitesi olmuyormus, baya dolastik gecen aydan beri sonunda bulduk bir yer. Birde dogum hazirlik kursuna yazildim önumuzdeki ay gidicem 3 kez toplam 15 saat. Nefes darligi cekmeye basladim hergun hemde, bence iyi olucak biraz bilgilenmek. Birde cok istahim acildi müthis bir istahim var Masallah.sizlerde öyle misiniz????Kızlar nasılsınızbayram hazırlığı var mi yapıyor musunuz birşeyler?
Fairytalepuck kuzum iyi olmuş çok ağrın olmuyorsa idare et canım disin beni de arada ağrı yokluyor gargara filan geçiştiriyorum bakalım evde ebe hizmeti iyi birşey peki devlet mi sağlıyor esin mi tuttu?
doktoryna danis canm ventolin zararli olablir ama mecbur kalirsan.elbetteki doktorunun tavsiye edecegi birsey vardir gecmis olsun insallah hastaligin nüksetmez
Gögus pompasi mutlaka alin derim hatta elektrikli olanlardan ikiz oldugu icin wger ememezlerse mecbur sagip verilcek insallahh bol bol sütlerimiz olur ya :-( korkuyorum inanki sut olmazsa diye bende alisverimi tamamladim şukur ufak tefek eksikler kaldiFairytalepuck nefes nefese kalıyorum bende bugün bir markete gittik annemle toplam 300metre yürüdük belki gelince bayılacak gibi oldum belim çok ağrıdı ve ayaklarım şişti..alışveriş e daha çok geç kalma güzellik kızlar yataksiz yorgansiz üstsüz başsız kalacak şaka bir yana ben iyi ki yapmışım diyorum kuzum senin ebe baciya sor bakalım göğüs pompası alın diyorlar almalı mıyız ki?
Allah allah onlara neymiş anlayamıyorum hamile olan sensin hersey seni ilgilendiriyor Allahtan karşıma böyle birisi çıkmadı yoksa sinirden patlardim tutamazdim kendimi. Tam tersi bizim bukadar kendimizi herseyden kisitlamamiz şimdiden iyi bir anne olacağımızı gösteriyor bunu bir arkadaşım söyledi de anladım bende sanki biz keyfine eve kapatıyoruz kendimizi okadar zorlaniyorumki ben oh normal hamilelik yaşamak kolay 1 değil 2 değil 3 can taşıyoruz 3 bu kolay bişeymi sanıyorlar acaba hayatımizda yaşamadigimiz zorlukları rahatsizliklari yaşıyoruz ve sabrediyoruz sırf bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alalim diye oyüzden gerisi boş hiç takma anlam bile veremedim nasıl ve neden böyle birşey söylenir
Sagolun arkadaşlar boşvermeye ćalışıyorum ama sürekli böyle şeyler duyunca sinirlerim oynuyo. Allahım sağlıkla kucagımıza almamızı nasip etsin inşallah kız erkek hiç önemli degil yeter ki sağlıklı hayırlı olsunlar. Allah kimseyi de kimsenin diline düsürmesin. Herkesin gönlüne göre versin. Bizim yaşadıgmzı ancak biz biliriz. Gözyaşı döktügümüz gecelerde hiçbiri yoktu yanımızda. Ancak laf söylemekte varlar....Tövbe ya Rabbim birbirine mi yapisirmis oyüzden doktorlar dinlenmemiz birsey yapmamamiz dikkat etmemiz gerektiğini söylüyorlar heralde ne cahil bir düşünce yapısı . Allah sabır versin arkadaşım benim supriz sekilde beklenmeden evlendigim ay hamile kaldım tutunamadi düştü hemen 2 ay üzerine tekrar Allah ikizlerimi nasip etti 3 ayı bitircez inşallah benim hemen oldu yani ona rağmen okadar çok dikkat ediyorum ve kisitliyorum kendimi bunun annelik duygusuyla ilgili yeterki bebeklerime birsey olmasın ben herseye razıyım keşke onların dediği gibi rahat bir hamilelik gecirsek bizim için daha iyi olur ama öyle değil bunun içinde dikkat ediyoruz bundan normal ne var hiç takma kafana bebislerinde etkilenir boşver is de yapma ev dagilsin benimki öyle herkes biliyor zaten misafir felanda gelmiyor tehlikem bitene kadar böyle boşver
Çok şükür canım Allahım sağlıkla kucagına almanı da nasip etsin inşallah. Kimseye yoklugunu yaşatmasın Allah.10 yil sonra Rabbim nasip etti ikizlerimi insallah sag salim kucagima alirim ah neler duydum neler ne cok gozyasi doktugumu Allah bilir bazen en sevdiklerim bile canımı acıtmıştir.Allah kimseye aratmasin simdide hamile kaldim iki oglum olacak insallah diyolarki biri bari kiz olsaymis tövbe ya sanki elimizde haşa ben cok sukur ediyom Allahima bitane istedim iki verdi :) Sizde takmayin bosverin arkadaslar
Allah razı olsun Cnm çok saol teşekkür ettimGözun aydinnn erkek annesi oluyorsun. Ne mutlu sana. Allah tamamina erdirsin insallah cok sevindim
Canm aynı hatta babam bile yürüyüş yapsın yatmasin çok kilo alır doguramaz deyip duruyomus gecen teyzemde diyo senin daha çok var bol bol yürüyüş yap diyo dedim siz neyden bahsediyonuz ya ikizler riskli yorulmak iyi deil kactane ikiz yaptınız dedim sustular sıkma canınıSırf konuşmak için konuşan insanlara sinir oluyorum. Yok ben hareket etmiyomuşum daha ilk çocugummuş şimdiden böyleysem çocukları nasıl büyütecekmişim. Sanki keyfimden bu kadar dikkat ediyorum. Çocugum yokken de neler söylüyolardı. Susuyorum sabır etmeye çalısıyorum ama sinir oluyorum ya. Ben hamile olabilmek için neler cektim. Hemen ilk istedigimde hamile kalsaydım ve tek bebege hamile kalsaydım ben de her istedigimi yapardım.bu kadar herşeyden kısıtlamazdım kendimi. Ne kadar kolay zannediyolar ya. Kimin ne yaşadıgını bilmeden yargılamak çok kolay geliyo herkese....
Harika. Cok begendim. Bende istiyorum
Canm aynı hatta babam bile yürüyüş yapsın yatmasin çok kilo alır doguramaz deyip duruyomus gecen teyzemde diyo senin daha çok var bol bol yürüyüş yap diyo dedim siz neyden bahsediyonuz ya ikizler riskli yorulmak iyi deil kactane ikiz yaptınız dedim sustular sıkma canını
Ben onu sordum. Ilk basta hemen almaniza gerek yok dedi. Gerek olursa ben recete yazarim saglik ocagindan profesyonel bir tane kiralarsin dedi. Avent iyi ama hastane mali kadar degil dedi. Bilmiyorum ki turkiyede böyle bir sey var mi? Hemen alma dedi. Sütün yeter diyor. Aksine bir ikiz Torun sahibi bir kadinla karsilastik tesadüfen bugun o da daha farkli bir sey dedi, ikizler ayni anda acikiyor, ayni anda agliyor dedi. Süt Pompasi aldik hem ne kadar ictiklerini ölcmek icin hemde depo yapmak icin dedi. Kadinin kizi calisiyormus cunku. Bide cift yumurta ikizleriydiler. Iki erkek cok tatlilardi. Hem benziyor, hem benzemiyorlardiFairytalepuck nefes nefese kalıyorum bende bugün bir markete gittik annemle toplam 300metre yürüdük belki gelince bayılacak gibi oldum belim çok ağrıdı ve ayaklarım şişti..alışveriş e daha çok geç kalma güzellik kızlar yataksiz yorgansiz üstsüz başsız kalacak şaka bir yana ben iyi ki yapmışım diyorum kuzum senin ebe baciya sor bakalım göğüs pompası alın diyorlar almalı mıyız ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?