Bilmem,duymadım hiç.bilakis yiyin diyolar.zaten vitamin desteği alıyoruz.Amin canım..hepimixdem iyi haberler gelsin inş daima..23 şubattan berimartı bitirmek için gün sayıyorum. Şükür 8. Aya girdik.2.75 ile serklaj oldum.çok şükür yükseldi. Bi de Allah kısmet ederse, sezaryan da o çıkışın alınması var..
Sen serklaj olmuş muydunkafam karıştı.. Protestan i ben hamile kaldığım günden beri kullanıyorum.kasılmalar için de ventolin,isoptin kullanıyorum.
Kaşinmalar başladı el iclerim ve ayaklarında.ara ara vücudun her bölgesinde.. Neden kullandigimi söylemiyor aslında bende soramiyorum.tüp bebek uzmanları tek tek açıklama yapmıyor,en başında anlaştik bu konuda.ama dun iğneyi yazdirdik.hemşire en hafif kortizonlu ilaçlardan,ciğer gelişimine destek için vermiş olabilir demiş.inş yavrularim 36. Da sağlıkla doğarlar..
Oy maşallah,subhanallah.. İnsanlar tek gebelikte bu rsksmi goremiyorlar.. Protein kesinlikle kilo yapıyor bebisler de. Bende gak deyene kadar yemeye gayret ediyorum.. Sanırım hamilelik sonrası ne et ne yumurta ne de sut görmek istemicem..
Yalniz hamilelikte ciğer yenmiyor diye biliyorum ben.a vitamini eksikliğine sebep oluyor diye biliyorum? Bi sorun olusturmuyosa değişiklik olur.biz de yiyelim
Öyleymiş evet.kas,bağ doku gelişimi ve deri altı yağlanmaları için,kemik ve et olşumunun desteği için gerekiyomuş.bende artık bu yönde ağırlık versem iyi olacak.offf,edirne ciğeri olsada yesek şimdiciğer ve kırmızı et bana da dedi doktorum canım. kanım çok düşmüş çünkü hem kan ilacı takviye yaptı hem de bunlardan da ye dedi. çocuklar için de iyi olur dedi...
bozma moralini canım ya toparlarsın inşallah tansiyonun bir düzene girerse ilaçlar etki edip de. hangimiz iyi ki boşver. ben daha bu forumda oh harikayım müthiş geçiyor hamileliğim diyen kimseyi görmedimbeni merak etme canim ya
daha dogrusu ben senin moralini bozarim. Kendine daha saglikli ornekler bul . Bizim kor topal ilerliyor. masallah insanlari duyunca imreniyorum 3 kilolar 3.5 kilolar 39. Haftalar. Rabbim bizler de yasatsin ne diyim.
canim 3 haftadir midem duzeldi oyle guzel yiyiyordum ki hergun kofte bulgur pilavlari yesil mercimekler cevizli yogurtlar gece yatarken bal muz elma sutu milkshek yapiyordum filan ama olmayinca olmuyor. Tansiyon olunca bebeklere kan ve oksijen akisi azaliyormus. Bebekler ondan beslenememis guya dr.un dedigi. Bakalim cumartesiyi gorebilirsek hayirlisiyla bir de baska dr.a gitmeyi dusunuyorum.
gebelikten once yoktu. Hatta baslarda bile dusuktu tansiyonum. Su son iki haftadir oldu ne olduysa. 11 12 13 derken 14 u gorduk malesef iki gundurÖylemii,hiç bilmiyodum bunu.peki gebeliğe bağlı tansiyonmu yoksa bormalde de oynarmıydı senin?gayette dolu bi beslenmen varmış oysa.herşey olacağına varır güzelim.zor ama rahat olmaya çalış.stress tansiyonunu tetiklemesin durdum yere.bol bol müziğe ver kendini ve dinlen.kafanı boşaltmaya bak.dualarım seninle..
dogru soyluyorsun. Sukrolsun hamdolsun halimize . Rabbim beterinden korusunbozma moralini canım ya toparlarsın inşallah tansiyonun bir düzene girerse ilaçlar etki edip de. hangimiz iyi ki boşver. ben daha bu forumda oh harikayım müthiş geçiyor hamileliğim diyen kimseyi görmedim
nerden tekme attigini zaten artik cok net hissediyorum ,disardanda goruyorum ...sag ustten tekme atarken dondu ve midemde feci bir agri hissettim anlik ve ictigim su agzima geldi o an..ama kusma degildi yani bariz hissettirdi midemi ittigini...doktorumda soyledi gecen cok donuyorlar hic sabit durmuyorlar.ayaklari bir asagida bir yanda bir midenin altinda diye...Birde benimde bebeklerden biri en son ustte kaburgamin oldugu yerde yatay pozisyondaydi bugun butun gun kaburgalarim acidi,insallah bebekler buyudukce artarak devam etmez bu agri
Maşallah canım sana ve bebişlerine :)bu da benim göbeğim ve bebişlerim :):)Eki Görüntüle 1475589
aslında şu ana kadar 8-9 kg civarı aldım. bana göre fazla tabi bu kilo ince yapılı olduğumdan hep. ama ilk üç ay fazla aldığım için böyle oldu 4 kg aldım o ara. o zaman o kadar almasaydım daha iyiydi. ama çok hantallaşmadım dediğin gibi bünye kaldırdı herhalde. şu anda da oram buram kalınlaşmadı da karnım büyüdü. iç karnım geniş mi bilmiyorum benim bir arkadaşım var gerçi o tek bebeğe gebeydi ama hamileliğinin sonunda bile ufacıktı karnı onun ciddi anlamda iç karnı genişmiş bebeği de tosun gibi doğdu. benimkiler nasıl olacak göreceğiz :) umarım kiloları iyi olur da bundan sonra ne yesem onlara. inşallah bu haftalardan sonra da fazla ödem yapmaz bünye...Maşallah canım sana ve bebişlerine :)
28.haftaya göre fazla büyük değil karnın ne güzel iç karnın geniş sanırım
inşallah canım bende sadece bebeklere yarayacak şeyler yemeye çalışıyorum mesela makarna pilav yemiyorumaslında şu ana kadar 8-9 kg civarı aldım. bana göre fazla tabi bu kilo ince yapılı olduğumdan hep. ama ilk üç ay fazla aldığım için böyle oldu 4 kg aldım o ara. o zaman o kadar almasaydım daha iyiydi. ama çok hantallaşmadım dediğin gibi bünye kaldırdı herhalde. şu anda da oram buram kalınlaşmadı da karnım büyüdü. iç karnım geniş mi bilmiyorum benim bir arkadaşım var gerçi o tek bebeğe gebeydi ama hamileliğinin sonunda bile ufacıktı karnı onun ciddi anlamda iç karnı genişmiş bebeği de tosun gibi doğdu. benimkiler nasıl olacak göreceğiz :) umarım kiloları iyi olur da bundan sonra ne yesem onlara. inşallah bu haftalardan sonra da fazla ödem yapmaz bünye...
Hayırlı olsun cok sevindim iyi haberlerine. Tek yumurta ikizi oldukları icin hep seninkileri merak ediyordum. Kuveze girmemeleri cok iyi olmuş. Allah sağlıklı sıhhati uzun ömürler nasip eder insallah. Kolaylıklar dilerim:)26 Mart persembe doğum yaptım.2500.2600 dogdu lar. Küveze girmediler.cok yoğun geçiyor günler geceler. daha sonra detaylı yazarım. Müsait olunca.doğum yapanlarin neden yazamadigini çok iyi anladım.
yok canım benim doktorum özellikle önerdi ciğer ve dalak ye diye.
ama ben de nefret ettim yumurtadan sütten böyle mecburi yemelerden...
Bilmem,duymadım hiç.bilakis yiyin diyolar.zaten vitamin desteği alıyoruz.
Sorunsuz ikiZ gebelik yasayan yok anlasilanHanimlar merhaba
ne zormus bu ikiz hamileligi
dertlerim bitmiyor. Cok sukur 33 haftadayiz ama iki haftadir tansiyonumus cikiyor. 14 10 , 14 9
olunca bugun dr. Ilac basladi.
bir de bebeklerin karin cevresinin 31. Haftada kaldigini soyluyor. Diger gelism normalmis ama karin cevresinde gelisim geriligi varmis.
Siz bu haftalarda ne durumdasiniz. Varmi yasayan boyle seyler
Canim ben serklaj olmadim sanirim acilma varsa ya da 28.gebelik haftasinda farkedilirse yapiliyor.benim bu kisalma 30+4te gerceklesti.o yuzden ilacla dinlenmeyle durumu kurtarmaya calisiyoruz sanirim.ilac icmekten biktim ama ilaclari takvim gibi kullanmay baslayinca ben zevkli geldi mesela vitamim ilacim bitince kocaman 4 hafta bitmis olacak.simdiden 8 gun gectiAmin canım..hepimixdem iyi haberler gelsin inş daima..23 şubattan berimartı bitirmek için gün sayıyorum. Şükür 8. Aya girdik.2.75 ile serklaj oldum.çok şükür yükseldi. Bi de Allah kısmet ederse, sezaryan da o çıkışın alınması var..
Sen serklaj olmuş muydunkafam karıştı.. Protestan i ben hamile kaldığım günden beri kullanıyorum.kasılmalar için de ventolin,isoptin kullanıyorum.
Kaşinmalar başladı el iclerim ve ayaklarında.ara ara vücudun her bölgesinde.. Neden kullandigimi söylemiyor aslında bende soramiyorum.tüp bebek uzmanları tek tek açıklama yapmıyor,en başında anlaştik bu konuda.ama dun iğneyi yazdirdik.hemşire en hafif kortizonlu ilaçlardan,ciğer gelişimine destek için vermiş olabilir demiş.inş yavrularim 36. Da sağlıkla doğarlar..
Oy maşallah,subhanallah.. İnsanlar tek gebelikte bu rsksmi goremiyorlar.. Protein kesinlikle kilo yapıyor bebisler de. Bende gak deyene kadar yemeye gayret ediyorum.. Sanırım hamilelik sonrası ne et ne yumurta ne de sut görmek istemicem..
Yalniz hamilelikte ciğer yenmiyor diye biliyorum ben.a vitamini eksikliğine sebep oluyor diye biliyorum? Bi sorun olusturmuyosa değişiklik olur.biz de yiyelim
Oyle Allah kolaylik versin. Bobrek ortada yok derken? Bebegin bir bobregi mi eksik anlamadim. Ayrintili da mi farkedildiSorunsuz ikiZ gebelik yasayan yok anlasilaninsallah gelisimide o haftaya ozgu birseydir bir sonrakis hafta daha guzel haberler alirsin.benim bebiskolarimdan birinin bir bobregi hala ortada yok.plt degrrim (trambosit düşüklüğü) 70 e dusmus.rahim agzi uzunlugum (serviks) 1.2 bide gobusum catladii
Bende bu durumlar mevcutdiren anne ve diren cocuklarimmm
ben de yapiyorum aynisini. Tabletler 15 lik iki hafta bir hafta sayiyorum aksam esimden istedim digerinden getirmis ayni ilac ama dedim hesabimi karistirma. Ben otekini istiyorum diye. Bana aciyan gozlerle cok zavalli bakti adam :))Canim ben serklaj olmadim sanirim acilma varsa ya da 28.gebelik haftasinda farkedilirse yapiliyor.benim bu kisalma 30+4te gerceklesti.o yuzden ilacla dinlenmeyle durumu kurtarmaya calisiyoruz sanirim.ilac icmekten biktim ama ilaclari takvim gibi kullanmay baslayinca ben zevkli geldi mesela vitamim ilacim bitince kocaman 4 hafta bitmis olacak.simdiden 8 gun gectibu arada ciger co yararli diye biliyorum.kan icin ozellikle sadec eskiler kanli kanli ellemyin bebekte iz olur der.
Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır. İnşallah güzel günler göreceğiz kızlar. Ben hayatımda hiç bu kadar ilaç kullanmamıştım. Allah bundan sonrası için kullandırtmasın inşallah.Oyle Allah kolaylik versin. Bobrek ortada yok derken? Bebegin bir bobregi mi eksik anlamadim. Ayrintili da mi farkedildi
ben de yapiyorum aynisini. Tabletler 15 lik iki hafta bir hafta sayiyorum aksam esimden istedim digerinden getirmis ayni ilac ama dedim hesabimi karistirma. Ben otekini istiyorum diye. Bana aciyan gozlerle cok zavalli bakti adam :))
yanmak derken sıcaklamak mı yoksa susuzluk mu? Allah Allah bir doktoruna sor istersen.Bana bi hemşire ark.im söyledi.ben ondan duyunca yemedim hic.yiyeyim bari..
Kızlar gece yanmaktan uyuyamiyorum: (
En son geçmedi. Bugün dayanamayıp famodin hapı vardı elimde.içtim rahstladim.çok fena, yastığı yukseltsende geçmiyor
Allah yardımcın olsun canım ya çok sıkıntılı. inşallah çaresi olur bir şekilde...Merhaba,daha oncede yazmistim son iki haftadır ellerim ve ayaklarimdan baslayan ve tum vucudumu saran bir kasintim vardi ozellikle aksam saatlerinde baslayip gece uyutmuyor.Dr karaciger testi yapti cok hafif yukselme var dedi gecer dedi gecmezse tekrar gel dedi gecmedi dr gittim tekrar aclik safra asidi testi yapti Ve safra asidi sonucum yuksek cikti.Gebelikten dolayi karaciger yavaslamis safra kesesi islevini gormekte zorlaniyormus ve asidini disari atamadigi icin kana karisiyormus. Drum beni yarin baska bir dr arkadasina yonlendirdi riskli gebelik druymus oda bir muayene etsin dedi.korkulacak bisey yok dedi ama ben internetten okudum Allah korusun sarilik veya erken dogum riski falan yaziyordu. Cok tedirginim bir taraftan da hala kasiniyorim.Lutfen dualarinizi eksik etmeyin cok ihtiyacimiz var .Iyi aksamlar
Merhaba,daha oncede yazmistim son iki haftadır ellerim ve ayaklarimdan baslayan ve tum vucudumu saran bir kasintim vardi ozellikle aksam saatlerinde baslayip gece uyutmuyor.Dr karaciger testi yapti cok hafif yukselme var dedi gecer dedi gecmezse tekrar gel dedi gecmedi dr gittim tekrar aclik safra asidi testi yapti Ve safra asidi sonucum yuksek cikti.Gebelikten dolayi karaciger yavaslamis safra kesesi islevini gormekte zorlaniyormus ve asidini disari atamadigi icin kana karisiyormus. Drum beni yarin baska bir dr arkadasina yonlendirdi riskli gebelik druymus oda bir muayene etsin dedi.korkulacak bisey yok dedi ama ben internetten okudum Allah korusun sarilik veya erken dogum riski falan yaziyordu. Cok tedirginim bir taraftan da hala kasiniyorim.Lutfen dualarinizi eksik etmeyin cok ihtiyacimiz var .Iyi aksamlar
Canim ben serklaj olmadim sanirim acilma varsa ya da 28.gebelik haftasinda farkedilirse yapiliyor.benim bu kisalma 30+4te gerceklesti.o yuzden ilacla dinlenmeyle durumu kurtarmaya calisiyoruz sanirim.ilac icmekten biktim ama ilaclari takvim gibi kullanmay baslayinca ben zevkli geldi mesela vitamim ilacim bitince kocaman 4 hafta bitmis olacak.simdiden 8 gun gectibu arada ciger co yararli diye biliyorum.kan icin ozellikle sadec eskiler kanli kanli ellemyin bebekte iz olur der.
yok canım reflü..yemek borusu ve göğsüm kavruluyor sanki..18. Haftalarda yoğundu,Dr vermişti ilacı.hadi icmeyeyim dedim ama 2 gündür mahvolmuştum..yanmak derken sıcaklamak mı yoksa susuzluk mu? Allah Allah bir doktoruna sor istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?