• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Oy maşallah sizlere..hayırlı,ömürlü ,sağlıklı evlatlar olsunlar inş. 18-19-20 mart arka arkaya geldi güzel haberler..

İkiz gebeliklerde kuveze alınma durumuna biraz alustiriyoruz kendimizi.onlar iyi olsunlar inş bir- iki güne kucagindalar Allah im izni ile..

İlk anne olmanın verdiği temaslar ve yetememe korkusu oluyormuş insanda. Ama inan en fazla 3 güne geliyor sezaryan old.için bu durumda.sen tecrübeli ark.dediği gibi 3 saate sagip biriktir onları yavrularına.. Bak Şapur supur nasıl emecek onlar..

Allah a emanet olun,iyi günlerde büyüsüne yavrulariniz..

inşallah cnm benim. erkek olan emmeye başladı çok şükür. üç saate bi gidip emziriyorum sütüm de ozaman iyi geliyor ama evde sağarken az geliyor. kızım da başlasa emmeye çok rahatlıycam. onu hala ağızdan boruyla besliyorlar. o da başlar inşallah bi an önce emmeye....... rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin....

Sezeryan olan arkadaslar ameliyattan once sonda takıldı mi size.

cuma günü genel anestezi oldum ve doğumdan 1buçuk saat önce taktılar sondayı. ben nefret ettim resmen. zaten ağrım vardı bi de onu taktılar çok rahatsız oldum. ama çıkarırlarken bi şey olmadı Allahtan.....

evet stres çok etkili. erkek bebeğimi emzirmeye başladım. 3 saatte bir hastaneye gidip emziriyorum. kız bebeğim ise hala emmiyor. inşallah onun da gelişir emme refleksi bi an önce. emzirirken sütüm geliyor ama evde sağarken daha az geliyor. inşallah bi an önce çıkarlar da rahat rahat emziririm bebeklerimi evimizde....
doktorlar bir şey diyor mu şu zaman çıkarlar gibi?
emmeyen bebek mama takviyesi alıyor değil mi?

evet stres çok etkili. erkek bebeğimi emzirmeye başladım. 3 saatte bir hastaneye gidip emziriyorum. kız bebeğim ise hala emmiyor. inşallah onun da gelişir emme refleksi bi an önce. emzirirken sütüm geliyor ama evde sağarken daha az geliyor. inşallah bi an önce çıkarlar da rahat rahat emziririm bebeklerimi evimizde....
bir de evde kullandığın makina ne canım süt sağma için?

herkese merhaba. yarın dr randevum var. doğumu da konuşcam. gitmeden önce bir şeyi öğrenmek istiyorum. ikiz gebeliklerde doğum izni doğumdan 10 hafta önce başlar diyo yönetmelik. yani 30. hafta diye özellikle belirtmemiş. ikiz gebelikler de 40 haftayı genellikle bulmadığından doktorn belirlediği bir haftayı 37 38 gibi doğum tarihi olarak gösterip izne o şekilde çıkabilir miyim? bilgisi ve tecrübesi olanlar aydınlatırsanız sevinirim.

herkese merhaba. yarın dr randevum var. doğumu da konuşcam. gitmeden önce bir şeyi öğrenmek istiyorum. ikiz gebeliklerde doğum izni doğumdan 10 hafta önce başlar diyo yönetmelik. yani 30. hafta diye özellikle belirtmemiş. ikiz gebelikler de 40 haftayı genellikle bulmadığından doktorn belirlediği bir haftayı 37 38 gibi doğum tarihi olarak gösterip izne o şekilde çıkabilir miyim? bilgisi ve tecrübesi olanlar aydınlatırsanız sevinirim.
30. Hafta bitince aldım ben. personel bölümü öyle söyledi. burdan okuduğum bazı ark.lar 29 bitince almış. Kendi personel bölümün ne diyorsa öyle yap.ssonra sorun çıkarabilir ler.

Kizlar rutin kontrole gelmiştim rahim ağzıi uzunluğu geçen hafta 4,1 den Bu hafta 1 , 1.5 cm e kadar kisalmis 24 saat hastanedeki nidilat ciğer gelistirici progesteron verilecek moralim bozuldu inşallah sağlıklı ve zamanında doğum gerçekleşir. Kiloları 1.700 e 1550 olmuş
Canım üzme kendini. Bununla geçmiş olsun inş.bak bende 1 aydır yatiyorum.öyle ayakta da gezinmiyordum pek.ikiz gebelik rahme çok basınç yapıyor,yerçekimini ortadan kaldiriyosun.yatıp dinlen.Allah un izni ile bak göreceksin bekleyecek dır yavruların.
Lav.dışında kalkma eve gidince de.yarim yatarak yemeğini ye. 15 te bir ilik 5 dk lık banyom var benim.elinden geldiğince dikkat edersin sende.
Moralini yuksek tut herşey iyi olucak..

Su an 2 kilo civari lar dedi.sdedi.sonucta diğer bebeklere göre küçük olduklarından tedbir amaçlı bile olsa girerler dedi ama umarım solunum sıkıntı si çekmez ler ciğer geliştirici yapmadı çünkü.34 ten sonra gerek yok diyor doğal süreçte ilerlesin die.yarın söyleyecek ameliyat gününü.een gec bu persembe.yyani yarın da olabilir sancı çıkarsa. Daha kilo almazlar diyor acil bi şekilde gitmektense planli olsun küvez ayarlasin yenidogan cilar olsun. Zaten 37 yi gecirmiolar.rrisk almiolar benim bildiğim. Senin doktorun yaklaşım i nasıl.
Canım doğmadan bilinemez kuvez ihtiyacı. İnş sağlıkla vakitlerinde doğacak ve uzmeyecekler annelerini inş..Rabbim hayırlı vakitlerde dogum unu nasip etsin inş

kızlar selamın aleyküm hepimizin sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatları olsun ve güzel bir hamilelik geçirelim inşallah.. bir kaç sorum olacak sizlere kan ilacına kaçıncı haftada başladınız kan değeriniz neydi ? benim iki tarafımdada kist ve yapışıklıklarım var bu durumda olup ikizlerini kucağına alan var mı? birde şimdi 9. haftamdayım dün doktora gittim biri 9 biri 8 haftalıkmış böyle bir durum normal mi? bu arada ilk hamileliğim ve tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım... hepinize sağlıklı günler Rabbime emanet olun

cuma günü genel anestezi oldum ve doğumdan 1buçuk saat önce taktılar sondayı. ben nefret ettim resmen. zaten ağrım vardı bi de onu taktılar çok rahatsız oldum. ama çıkarırlarken bi şey olmadı Allahtan.....
Genel anestezi sen mI istedin.histedin.hemen ayağa kalkabildnmi.bmi.bana ne istersin die sordular da.

Çıkamazsın canım sata göre belirliyorlar doğum iznini 30. Hafta dolunca izne hak kazanıyorsun.

30. Hafta bitince aldım ben. personel bölümü öyle söyledi. burdan okuduğum bazı ark.lar 29 bitince almış. Kendi personel bölümün ne diyorsa öyle yap.ssonra sorun çıkarabilir ler.

teşekkür ediyorum. bi konuşayım bakalım ne diyolar.

kızlar selamın aleyküm hepimizin sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatları olsun ve güzel bir hamilelik geçirelim inşallah.. bir kaç sorum olacak sizlere kan ilacına kaçıncı haftada başladınız kan değeriniz neydi ? benim iki tarafımdada kist ve yapışıklıklarım var bu durumda olup ikizlerini kucağına alan var mı? birde şimdi 9. haftamdayım dün doktora gittim biri 9 biri 8 haftalıkmış böyle bir durum normal mi? bu arada ilk hamileliğim ve tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım... hepinize sağlıklı günler Rabbime emanet olun
Hoşgeldin canım.. Hayırlı olsun bebislerin..demir+ kan olacina 18. Haftada başlattı Dr.um.ama değerin iyiydi,eken başlamak istiyorum demişti.değerini hatırlamıyorum.

Tüp bebek tedavi bu kez de - olsaydı rahimde yapisiklik için ameliyat olucaktim.şükürler olsun..

Çok ayrıntıya girmiyor Dr.um.bana hiçbir zaman biri önde diğeri feri demedi,demez.ama bu sıkıntı edilecek durum değil.onlar daha anne karnında bile iki farklı kişilik.ileriki haf.göreceksin biri az g alırken bi Bakmışsın ötekini geçmiş.

Bu durumu yasayan ark.kar da cvp.kar seni.ama için rahat olsun..

Çıkamazsın canım sata göre belirliyorlar doğum iznini 30. Hafta dolunca izne hak kazanıyorsun.

teşkekkür ediyorum. aslında şu an heyet raporum var. çalışmıyorum ama heyet raporunun bitişiyle doğum izni arasında 4 günlük bi fark var. onu yuvarlayabilir miyim diye uğraşıyodum. ama olmicak gibi artık raporla kapatırım o arayı.

Su an 2 kilo civari lar dedi.sdedi.sonucta diğer bebeklere göre küçük olduklarından tedbir amaçlı bile olsa girerler dedi ama umarım solunum sıkıntı si çekmez ler ciğer geliştirici yapmadı çünkü.34 ten sonra gerek yok diyor doğal süreçte ilerlesin die.yarın söyleyecek ameliyat gününü.een gec bu persembe.yyani yarın da olabilir sancı çıkarsa. Daha kilo almazlar diyor acil bi şekilde gitmektense planli olsun küvez ayarlasin yenidogan cilar olsun. Zaten 37 yi gecirmiolar.rrisk almiolar benim bildiğim. Senin doktorun yaklaşım i nasıl.
canım gittin mi doktora ?

Bugün gittim perşembeye gün verdi.bol bol dualarınızı bekliyorum. Hepimiz sağlıklica bebeklerimize kavuşalım ins.ve zamanlica tabii.
Allah yardımcın olsun canım. İnş. kucağına alıp eve gelirsin, ben öyle olacağını düşünüyorum Allah ın izniyle. Güzel bir haftaya ulaştın sen.Ölçüm yaptı mı bugün kaç kg olmuşlar?

teşkekkür ediyorum. aslında şu an heyet raporum var. çalışmıyorum ama heyet raporunun bitişiyle doğum izni arasında 4 günlük bi fark var. onu yuvarlayabilir miyim diye uğraşıyodum. ama olmicak gibi artık raporla kapatırım o arayı.
Canim benim arkadasim ikiz bebekleri var 32. Haftaya kadar çalışmış ve o doğum öncesi 2 haftayı sonraya aktartmis. ama kanuna baktım öyle bişey görMedkm.torba yasa ile sonradan eklenmiş dedi bilmiyorum bi araştırın eğer öyle olursa bizler için çok iyi olur ne kadar izin okadar bebeklerimizle beraber oluruz.heyeti ne zamandır kullanıyorsun ben daha rapor bile almadım ama risk teşkil ediyorsa alaçam dk soracagim gittiğimde gerek görurse verir.isegitmekte iyi bazen.hareket oluyor

Allah yardımcın olsun canım. İnş. kucağına alıp eve gelirsin, ben öyle olacağını düşünüyorum Allah ın izniyle. Güzel bir haftaya ulaştın sen.Ölçüm yaptı mı bugün kaç kg olmuşlar?
canım senin bebeklerin kaç kilo olmuş. Karnim çok büyüdü benim 30 haftalarda nasıl Olcam bilemiyorum.çatlak oldu mu merak ettim

Back