Merhaba arkadaşlar ben çok heycanlıyım daha uzunn yol var önümde ama işte heycan 3 nisan da tekrar doktor kontrolüm var herşey yolunda çok şükür benim gibi daha yeni olan ikiz gebelikler varmı..
İkiz hamileliğin tüm zorluklarını yaşarken gelipte birileri ay nasıl bakcan ay nasıl tatile gitceksiniz ay nasıl dışarı çıkacaksınız diye sorularla sinir etmiyorlarmı gıcık oluyorum!
dediğin canım nasip kısmet neyse o olsun. senin de çok az kaldı heyecanlı mısın?Sola yatmaktan sırtım ağrıyor sağ tarafa yatınca daha rahat
Ikiz de 36 tek de 38 e denk geliyormus. 2 hafta eekleniyor.ve daha erken gelişiyor lar miat 37 zaten.ben de sola yatmaktan sirtim ağrıyor sağa yatıyorum.nNasip neyse o olsun.
ben de hep organik yemeye çalışıyorum yumurtayı. gerçi organik konusu da baya bir tartışmalı ama bahçemde tavuk yetiştiremeyeceğime göre olanlardan bir şey seçmeye çalışıyoruz mecbur piyasadan.ben de 2 yumurta yiyorum hep. hemde özellikle köy yumurtası getirtiyoruz. muzlu süt muhakkak içiyorum her gün. ben biraz minyon tipliyim. genetik sanırım bu kilo olayı
canim senin bebekler kac kiloydu?ben de hep organik yemeye çalışıyorum yumurtayı. gerçi organik konusu da baya bir tartışmalı ama bahçemde tavuk yetiştiremeyeceğime göre olanlardan bir şey seçmeye çalışıyoruz mecbur piyasadan.
bir ara ben de çok muzlu süt içiyordum bulantıma çok iyi geliyordu. sonra muzu ve sütü ayrı ayrı içmeye başladım
dediğin gibi boyu kilosu tamamen genetik ama sonuçta sen bu şekilde beslenirsen gelişimleri için de etkili olur bebeklerin.
26. haftada ikisi de 1 kg civarıydı canım aralarında az bir fark var.canim senin bebekler kac kiloydu?
yok canım sol yanınızı tercih edin diyor doktor ama yatamıyorsan sağa yatacaksın tabi mecbur. benim doktorumun dediği sırt üstü yatma. o bebeklerin beslenme kanallarını kapatıyormuş.Kızlar ben sağa yatıyorum genelde sağa yatmak zararlimi
evet benim doktorumun da dediği o. sırt üstü yatma bebekler beslenemiyor diyor. ama tercihen sol olmuyorsa da sağa yatabilirsin diyor...evet o acidanda iyi degil tabi tansiyonuda etkiliyor...gecen ay bayildigimda pozisyondan dolayi bebeklere oksijen gitmiyor uzun sure sirt ustu yatinca dedi doktor...boyle olunca hemen solunuza donerek yatin dedi hatta kendime geldigimde sola cevirmislerdi beni...
canım bakıyorum şimdi bebek çikolotası bulamadım isme özel hazırlanmyor mu?Merhaba canim, adres googlea esra lokum yazinca cikiyor, guvenilir ve taptaze geldi siparisler 1 gunde hazirlandi 1 gunde de geldi...
canım hayırlı ugurlu olsun güle güle büyut bebeklerini.kiloları masallah iyi.sütün gelmemesi sezeryanda olabilen bişeymiş arastırdıgım kadarıyla.emzirdim derken bos mu emzirdin.canlarım benim ne tatlıdırlar şimdi onlar.Merhaba arkadaslar.
Carsamba gunu 18 martta sezeryanla geldi bebeklerim, epidural oldum. Ilki normal dogumdu biliyorsunuz. Sezeryan ameliyati bana daha agir gibi geldi. Belimden yapilacak ignenin yerini bulmakta zorlandilar. Sonra ameliyat basladi, beni ogleden sonra 2 de aldiklarindan cok actim belki ondan ameliyatta biraz kotu hissettim. Bayginlik gecirmek uzereydim.
Bebeklerim 2350~2450 dogdu. Nstde 2700 cikmisti. Bebekleri emzirdim, tabii sutum yoktu. Kan sekerleri dusuk oldugundan mama verdik. Once emzirdik, sonra mama.
Epiduralde bacaklarda uyusma olurmus bende yogun oldu. Ilerleyen saatlerde yuruyemedim. Kotu oldu bu durum da. Epidurali iptal edip, kas gevsetici vurulduktan sonra ayaga kalkabildim. Sonrasi iyiydi. Bebislerimi de anlatacağım, komedi gibiler.
canım gözün aydın.stres yapma üzülme kucağınada alacagın günlerin olacak ins.merhaba canım ve diğer arkadaşlar
iyiyim çok şükür perşembe günü gittiğim muayenede benim sürekli normaldir dediğim sancıları çok buldu dr 4 nidilat bir diyazemin ardından sancılar azaldı ama akşam üstü birinin kalp atışları çok hızlı old için dokuz da sezaryene aldı iki bebişim de küvözde beni yolladılar her gün onbeş dk görmeye gidiyoz hiç anne gibi hissetmiyorum ama bebeklerimi kucaklayacağım günü bekleyip evdeki oğluşumla teselli buluyorum böylesi hayırlıymış demekki buna şükür kendinize dikkat edin canlarım.....öpüyorum hepinizi dualarınızı bekliyoruz...
allah 3 unuzede sağlık versin sütün gelir sezeryanda böyle olabiliyormus napalım allah baska dert vermesin cnm.Mrb arkadaşlar dün yani 20 martta bebeklerim 34+4 günlük olarak dünyaya geldi. Benim suyum geldi gece beşte 6 da acil geldik nst de sancı çıktı ve üç cm açılma var dediler. Saat sekiz de doğuma girdim sezeryan oldu tamamen uyumak istedim. Kızım 2280 oğlum 2730 gr doğdu. Şu anda kuvezdeler. Ben iyiyim ama sütüm gelmigelmiyor buna cok üzülüyorum .... napmaliyim sütün gelmesi için. ... sürekli sagiyorum ama göğüslerim çok acıdı artık. ..... ne yapacağımı şaşırdım
ooo masallah alttaki tabloda 960 gr yaziyorya merak ettim bende o civardami diye..gecmisler bile ,masallah minikkuslara :)26. haftada ikisi de 1 kg civarıydı canım aralarında az bir fark var.
Hem heyecanli yim hem korkuyorum.bebekler daha dursun istiyorum ama karnimda bise olursa die korkuyorum bekletinCe.yerleri daralmiş alcam dio doktor zaten dursa 1 hafta durur 5 gün için riske atmaya değmez diyor.bana dua edin.Allahim herseyin hayırlısı ni nasip eetsin.bugunumuze şükür.dediğin canım nasip kısmet neyse o olsun. senin de çok az kaldı heyecanlı mısın?
36 yı bitirmiş oluyor musun canım? tabii gönlümüz uzun durmalarından yana ama benim doktorum 36 yı doldurunca ciğer gelişimlerinin tamamlandığını kesin olarak söylerim dedi.Hem heyecanli yim hem korkuyorum.bebekler daha dursun istiyorum ama karnimda bise olursa die korkuyorum bekletinCe.yerleri daralmiş alcam dio doktor zaten dursa 1 hafta durur 5 gün için riske atmaya değmez diyor.bana dua edin.Allahim herseyin hayırlısı ni nasip eetsin.bugunumuze şükür.
Evet canim, ameliyattan once taktilar sondayiSezeryan olan arkadaslar ameliyattan once sonda takıldı mi size.
sağol canım inşallah böyle giderler elimden geleni yapıyorum ben kalanı Allahtan artık...ooo masallah alttaki tabloda 960 gr yaziyorya merak ettim bende o civardami diye..gecmisler bile ,masallah minikkuslara :)
canım tabi dua ederim. Allah hayırlısını nasip etsin. Ama bence doktorunu dinle. Bir haftada çok fa bir değişiklik olmaz baya bir gelişmişlerdir zaten bu haftada da. Bir de aniden hastaneye taşınmaktansa planlı gitmek çok daha iyi olur senin açından da...Hem heyecanli yim hem korkuyorum.bebekler daha dursun istiyorum ama karnimda bise olursa die korkuyorum bekletinCe.yerleri daralmiş alcam dio doktor zaten dursa 1 hafta durur 5 gün için riske atmaya değmez diyor.bana dua edin.Allahim herseyin hayırlısı ni nasip eetsin.bugunumuze şükür.
Erken doğum riskiyle yatiyorum hedefin 36 inş.yeterki sağlıkla dogsunlarda . Dr.iyi gidiyoruz dedi.onun hedefi de 38. İnş çok erken gelmesinlerde..Kizlar hepimizin korkusu erken dogum malum cigerleri gelismemis olursa birsuru zorluk...Allah gostermesin..Ama ben biseyi merak ettim dogum yapacaginiz hafta suze burakilmis olsa kacinci haftada dogum yapmak isterdiniz?? herkes 38-39 lari gormek istiyormu mesela? cunku 30-32 haftadan sonra cok agirlasiyoruz zaten birde 39 haftalik kilolari iyi ikiz bebek tasimak cok zor olur sanki..bizzat yasayanlarda soyluyor bunu zaten...
siz bebekleriniz kac haftalikken dogsun isterdiniz peki??
Bendensin. İnsanı hiç yoktan günaha sokuyolar. Ben hamileyim diye binbir şükrü bi arada ederken nasıl bakcaksın ikisine birden.yanına yardımcı şart. Sen daha çocuk yapmazsın (töbe haşa allah veriyo çocuğu.tırnağını bile yağamayız biz.)Herkesin bi falanca tanıdığı var zaten ikizlere bakmakta zorlanan.bizde bi de cinsiyet muhabbeti var fix. İkisi de erkek deyince. Tüh biri kız olsaydı daha da yapmazdın işte. Sanki iki oğlum olacağına oturup üzülmeliymişim gibi. Benim tedaviyle oldu. Kaşı gözü şu renk olsun bile diyemiyorum ben. Söylenen sözler çok düşüncesizce ve çiğ.cevap versm bi türlü vermesen allahın gücüne gider dediklerini onaylıyomuşum gibi olur. Çok muzdaribim çoook.
Bende :)inşallah ya tek hayalim rahatça nefes alıp rahatça hareket edebilmek hatta bir de hoplayıp zıplamak
İnş sağlıkla dogsunlar canimHem heyecanli yim hem korkuyorum.bebekler daha dursun istiyorum ama karnimda bise olursa die korkuyorum bekletinCe.yerleri daralmiş alcam dio doktor zaten dursa 1 hafta durur 5 gün için riske atmaya değmez diyor.bana dua edin.Allahim herseyin hayırlısı ni nasip eetsin.bugunumuze şükür.
persembeye kadar dururlar sa 35+7 tam 36 oluo sanırım ciğer geliştirici yapmam dedi ama küveze girerlermis. Ben de çok agirlastim yürümekte zorlanıyorum. Zamanı geldi galiba.36 yı bitirmiş oluyor musun canım? tabii gönlümüz uzun durmalarından yana ama benim doktorum 36 yı doldurunca ciğer gelişimlerinin tamamlandığını kesin olarak söylerim dedi.
canım sağlıklı doğumlar diliyorum şmdiden allah kolaylık versin dualarım senlepersembeye kadar dururlar sa 35+7 tam 36 oluo sanırım ciğer geliştirici yapmam dedi ama küveze girerlermis. Ben de çok agirlastim yürümekte zorlanıyorum. Zamanı geldi galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?