- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
ben sırt üstü yatabiliyorum yatmada sıkıntı yok ama doktor yatma dedi diye yatmıyorum. o yüzden de tek yatabildiğim tarafım sağ. neyse en azından ona yatabiliyorum. bu hamilelik geçince acaba burnum nefesim her şey düzelecek mi çok merak ediyorum :)Ben sırtüstü uzun zamandır yatamıyorum. Sola yatayım diye sağımı yastıkla dolduruyorum..
canim zaten bende sirt ustu yatamiyorum arada uzanip karnima bakiyorum ne kadar buyudugunu boyle daha iyi anliyorum...kisa bir sureligine yani..zaten uzun sure rahat edemiyorki insan birde tansiyonum dusuyor...doktor ultrasinla bakarken bile cok sirt ustu yattigim icin bayildim..oglumdada bayilmistim...her sekilde belli ediyor sagliksiz bir pozisyon oldugunu zaten...ben de sola yatınca nefes alamıyorum hep sağa yatmam gerekiyor. sırt üstü de zaten doktor yatma dedi bebeklerin gelişimini direkt etkiler dedi.
zaten iki bebek arasında 100 gr falan fark var ama daha önemli bir fark değil o kadar ancak. ama şöyle ki benim bebekler altlı üstlüydü. üstteki yine üstte gibi onda bir değişiklik fark etmiyorum. alttaki kaydı kaydı bu sefer dik pozisyona geldi gibi muhtemelen bu acayip pozisyondan dolayı böyle oldu. ben de birkaç gündür nefes falan alamıyorum karnım gerilmekten çatlayacak gibi...o taraftaki bebek daha kilolu olmasin?
hadi ya. bende de bir dönem oluyordu nefes alamıyordum ondan yatamıyordum ama şu ara oraya baskı yok. ama benim doktorun dediği çocukların beslenme kanallarını etkilersin sırt üstü yatarsan yatabiliyorsan da yatma.canim zaten bende sirt ustu yatamiyorum arada uzanip karnima bakiyorum ne kadar buyudugunu boyle daha iyi anliyorum...kisa bir sureligine yani..zaten uzun sure rahat edemiyorki insan birde tansiyonum dusuyor...doktor ultrasinla bakarken bile cok sirt ustu yattigim icin bayildim..oglumdada bayilmistim...her sekilde belli ediyor sagliksiz bir pozisyon oldugunu zaten...
ohooo ayni.muhabbet bizdede var :) benim bir oglum vardi simdi.yine iki erkek diyince suratlari asiliyor bazilarinin benden cok uzuluyorlar ki ben bastan beri hep hayirlisini istedim kiz erkek farketmez Allahim hayirlisini ver dedim..duyuncada uzulmedim buymus hayirlisi dedim..biz kabul ettik millete ne oluyorsa....
Sağdan damarlar geçiyormuş diye sola yatıyorum mecbur. Doğum yapalım ertesi gün açılır burun:))ben sırt üstü yatabiliyorum yatmada sıkıntı yok ama doktor yatma dedi diye yatmıyorum. o yüzden de tek yatabildiğim tarafım sağ. neyse en azından ona yatabiliyorum. bu hamilelik geçince acaba burnum nefesim her şey düzelecek mi çok merak ediyorum :)
inşallah ya tek hayalim rahatça nefes alıp rahatça hareket edebilmek hatta bir de hoplayıp zıplamakSağdan damarlar geçiyormuş diye sola yatıyorum mecbur. Doğum yapalım ertesi gün açılır burun:))
Ben de aynen.bakarim bi şekilde tasasi size düştü sanki..tebrik edeceklerın e .ben de çok çektim bu tiplerDen.İkiz hamileliğin tüm zorluklarını yaşarken gelipte birileri ay nasıl bakcan ay nasıl tatile gitceksiniz ay nasıl dışarı çıkacaksınız diye sorularla sinir etmiyorlarmı gıcık oluyorum!
Ikiz de 36 tek de 38 e denk geliyormus. 2 hafta eekleniyor.ve daha erken gelişiyor lar miat 37 zaten.ben de sola yatmaktan sirtim ağrıyor sağa yatıyorum.nNasip neyse o olsun.ben o yüzden birileri dayanman gerek 36-37 ye kadar deyince daha çok stres oluyorum. sonuçta doktorum öyle bir şey demiyor bana. doktorumun bana dediği artık normal tekli gebelikler bile 40 ı bulmuyor 36 sonrası birçoğu doğuruyor ikizlerde de 32den sonra her an olabilir diyor. kimse her şey güllük gülistanlıkken doğurmaya çalışmaz ama sıkıntılı bir durum varsa mecbur kalıyorsun... ciğer gelişimleri ve emme refleksleri 32 de tamamlanmış oluyor aslında. ama ben ciğer geliştirici vuruldum her ihtimale karşı geçen hafta. karnımı ölçmedim ölçünce yine yazarım sana. ama bu ara herhalde bebekler pozisyon değiştirdiler bir de arada kasılma ve sancılarım oluyor o kadar kötüyüm ki birdenbire karnım taşa dönüyor bazen doğuruvereceğim diye korkuyorum. bundan sonra sanırım hep yatmam gerekecek...
ben de 2 yumurta yiyorum hep. hemde özellikle köy yumurtası getirtiyoruz. muzlu süt muhakkak içiyorum her gün. ben biraz minyon tipliyim. genetik sanırım bu kilo olayıyani zaten yapılı bir kızdı ama dediğim gibi kendisi de o yapının üzerine 30 kg a yakın kilo aldı. sağlıklı şeyler de yemiş ama gereksiz abur cubura da çok yüklendi. sonra tabi o kilolar verilmiyor anne açısından o sıkıntı.
benim bebeklerin kiloları fena değil canım. protein ağırlıklı besleniyorum olabildiğince. günde iki yumurta 400 ml kadar süt mutlaka içiyorum. ceviz fındık da yiyorum bir avuç kadar. günde iki meyve ye. çok şekere yüklenme meyveyi de abartma. ama en çok bebekleri büyüten şey protein ben çevremden hep bunu gördüm.
Hayirli olsun bebislerin. Saglikli uzun guzel omurler dilerim. Sizlerin dogumlariniz saglikli kuveze girmeyen bebeklerinizin haberleri bizler icin ne guzel umutlu haberler oluyor. Insallah hepimizin basina. Cok sevindim:)Merhaba arkadaslar.
Carsamba gunu 18 martta sezeryanla geldi bebeklerim, epidural oldum. lki normal dogumdu biliyorsunuz. Sezeryan ameliyati bana daha agir gibi geldi. Belimden yapilacak ignenin yerini bulmakta zorlandilar. Sonra ameliyat basladi, beni ogleden sonra 2 de aldiklarindan cok actim belki ondan ameliyatta biraz kotu hissettim. Bayginlik gecirmek uzereydim.
Bebeklerim 2350~2450 dogdu. Nstde 2700 cikmisti. Bebekleri emzirdim, tabii sutum yoktu. Kan sekerleri dusuk oldugundan mama verdik. Once emzirdik, sonra mama.
Epiduralde bacaklarda uyusma olurmus bende yogun oldu. Ilerleyen saatlerde yuruyemedim. Kotu oldu bu durum da. Epidurali iptal edip, kas gevsetici vurulduktan sonra ayaga kalkabildim. Sonrasi iyiydi. Bebislerimi de anlatacağım, komedi gibiler.
sorma o gerginlikten dolayi catlama hissi bendede var..patladi patlayacak bomba gibi karnim ozellikle aksamlari....zaten iki bebek arasında 100 gr falan fark var ama daha önemli bir fark değil o kadar ancak. ama şöyle ki benim bebekler altlı üstlüydü. üstteki yine üstte gibi onda bir değişiklik fark etmiyorum. alttaki kaydı kaydı bu sefer dik pozisyona geldi gibi muhtemelen bu acayip pozisyondan dolayı böyle oldu. ben de birkaç gündür nefes falan alamıyorum karnım gerilmekten çatlayacak gibi...
benimki epiduraldi takilmisti, takarlar bence yine sanada...Benim ilk genel anestezi ydi ve sonda takilmisti. Bu sefer epidural olacak ya yine takılacak mi diye merak ettim.
Allah kolayliklar versin tez zamanda saglikla kucagina alirsin umarim. Kilolari, genel durumlari nasil?merhaba canım ve diğer arkadaşlar
iyiyim çok şükür perşembe günü gittiğim muayenede benim sürekli normaldir dediğim sancıları çok buldu dr 4 nidilat bir diyazemin ardından sancılar azaldı ama akşam üstü birinin kalp atışları çok hızlı old için dokuz da sezaryene aldı iki bebişim de küvözde beni yolladılar her gün onbeş dk görmeye gidiyoz hiç anne gibi hissetmiyorum ama bebeklerimi kucaklayacağım günü bekleyip evdeki oğluşumla teselli buluyorum böylesi hayırlıymış demekki buna şükür kendinize dikkat edin canlarım.....öpüyorum hepinizi dualarınızı bekliyoruz...
evet o acidanda iyi degil tabi tansiyonuda etkiliyor...gecen ay bayildigimda pozisyondan dolayi bebeklere oksijen gitmiyor uzun sure sirt ustu yatinca dedi doktor...boyle olunca hemen solunuza donerek yatin dedi hatta kendime geldigimde sola cevirmislerdi beni...hadi ya. bende de bir dönem oluyordu nefes alamıyordum ondan yatamıyordum ama şu ara oraya baskı yok. ama benim doktorun dediği çocukların beslenme kanallarını etkilersin sırt üstü yatarsan yatabiliyorsan da yatma.
Allah iyiligini versin emi nasil guldum :)o muhabbete ben de sinir oluyorum. kızı erkeği olmaz neticede sağlıklı olsunlar da. ya da onlar öyle deyince tüh ya biz de kız istiyorduk tekini çöpe atalım mı diyeceğiz. neyin kafasını yaşıyor bu insanlar anlamıyorum...
Hayirliolsun bebislerin, en kisa zamanda cikarlar umarim. Sut icin banyo yapmak cok iyi geliyor yada goguslerine kucuk sicak su torbasi koyabilirsin. Cemenotu iceren caylar ( humana vb.), eczanelerde malt icecekleri var ya da markette maltana var. Birde bana ayva kompostosu cok iyi sut yapmisti. Yalniz tanesini de robottan ya da elektan geciriyordum bos su degil yani. Allah kolaylik versin. Moralini hic bozma ben 2-3 guun aglamistim ama sonra 2 yasina kadar emzirdim oglumu . Bol su icmeyi ihmal etme.Mrb arkadaşlar dün yani 20 martta bebeklerim 34+4 günlük olarak dünyaya geldi. Benim suyum geldi gece beşte 6 da acil geldik nst de sancı çıktı ve üç cm açılma var dediler. Saat sekiz de doğuma girdim sezeryan oldu tamamen uyumak istedim. Kızım 2280 oğlum 2730 gr doğdu. Şu anda kuvezdeler. Ben iyiyim ama sütüm gelmigelmiyor buna cok üzülüyorum .... napmaliyim sütün gelmesi için. ... sürekli sagiyorum ama göğüslerim çok acıdı artık. ..... ne yapacağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?