2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
5 haftalık canım:) mıde bulantın falan varmı neler yıyıorsun genelde ben de kasık agrılarımdan dolayı bısey dusunemez oldum
Allah bagıslasın canım bulantım acıktıgım zaman ve uyandıgım zaman oluyo kasık batması bel agrısı cok fazla bıde akıntı sıkıntım var bu bı ıkı gundur cok fazlalastı

kasıklarında agrı falan oluyormu bacak agrıların faalan cok sukur bende halsızlık yk daha ama acayıp sancım var bu ne zamana kadar gecer:KK43:

Her haftaya oxel esmalar

1. hafta: el-Mâlikü’l-Mülk
Farkında olsanız da olmasanız da, şu an içinizde büyük bir faaliyet var. İsteklerinizin şanı yüce Allah (c.c.) tarafından kabul edildiği çok kıymetli günler yaşamaya başladınız bile.

2. hafta: er-Reşîd, eş-Şehîd
İçinizdeki gelişmenin farkında değilsiniz. Oysa, “...O’nun ilmi dışında bir dişi ne hamile olur, ne de doğurur.” (Fâtır Suresi, 11.) O Kudret Eli, size hissettirmeden inceden inceye işliyor bedeninizi...

3. hafta: el-Hak, el-Azîm
İçinizdeki varolma çabasından hâlâ habersizsiniz. Artık ”bebek” olma isteğiyle hayata tutunmaya çalışan bir ”can” var içinizde. Belki de bilseydiniz, daha az hareket ederek ya da kendinizi yormayarak, o küçücük varlığın varolmasına âcizane yardımcı olmaya çalışacaktınız.

4. hafta: el-Muhsî, el-Muhric
Fıtratınıza kodlanmış olan ”anne-baba olma arzusu”, size duanızda ısrar ettiriyor. Bu isteğin nedenini, niçinini sorgulamasanız bile, arzunuzun gerçek olması için niyazlarınıza devam ediyorsunuz.

5. hafta: el-Muhyî, el-Habîr
Regl dediğimiz dönemin gecikmesi, küçük bir şüphe düşürebilir içinize. Yüzünüzde hafif bir gülümsemeyle “Benden gizli bir şeyler mi oluyor içimde acaba?” diye düşünebilirsiniz.

6. hafta: el-Bâri’, el-Velî, el-Vâlî
Siz hamile olup olmadığınızın cevabını arayıp dururken içinizde gebelik kesesi görülür duruma geldi bile. Ultrasonla (USG) bakıldığında, biiznillah, görülebilir durumda olan bu kesecikte, henüz 8-10 mm civarındaki bebek adayı bulunuyor.

7. hafta: el-Mü’min, el-Mâni’
Muhtemelen henüz 10 mm boyunda olan bebeğinizin her gün hızla değişeceğini, gelişeceğini bilmek bile yetiyor size. Zaten meraka da gerek yok! Çünkü Yüce Yaratıcı onu gebelik süresince amnios kesesi denilen bir sıvının içinde koruyacak.

8. hafta: el-Mübdi’, el-Musavvir
Bebeğinizin yüzü, gözleri, ağız açıklığı, dudakları, tükürük bezleri, kulak ve burun kökleri de oluşum için hazırlanıyor. Bu hafta içinde bu özelliklerin varedildiğini bilmek sizi duaya sevk ediyor.

9. hafta: eş-Şâfi’, eş-Şekûr
Gerek gebelik dönemi sıkıntılarını, gerekse hayatımızın sair dönemlerindeki hastalıklarını şifaya kavuşturarak bizi rahatlatan Rabbimize mutlaka şükredelim.

10. hafta: el-Bâkî, el-Müyessir
Şu kısacık ömrümüze böylesine mükemmel bir yaratılmayı bize bahşeden ancak fâni olmayan Biri’dir. Öyleyse bu hafta, “Ya Bâki, ya Müyessir” diyelim.

kasıklarında agrı falan oluyormu bacak agrıların faalan cok sukur bende halsızlık yk daha ama acayıp sancım var bu ne zamana kadar gecer:KK43:
canım 1,5 2 ayına dogru geccek ama ondan sonra rahımın hızla buyumeye baslıycagı ıcın ıcerden sankı biri cimcikliyo gıbı sancıların olcak 3 ayında felan gobek delıgıne ıgne batıyo gıbı olcak oda bebegın hareket ettıgı ıcın sen hareketlerını hıssetmıyceksın ama o ıgne gıbı batmaları hıssetceksın anlıycaksın o zaman kıpırdadıgını

ay ınsallah duyarız hıssederız ya ıns hevesımız kursagımızda kalmaz pekı sız hıssedıormusunuz sımdıden bebegenzın cınsıyetnı annem hepımızın ne olacagnı ılkk haftalarda hıssetmıs:)

ay ınsallah duyarız hıssederız ya ıns hevesımız kursagımızda kalmaz pekı sız hıssedıormusunuz sımdıden bebegenzın cınsıyetnı annem hepımızın ne olacagnı ılkk haftalarda hıssetmıs:)
valla benım ıcımden erkek olcakmıs gıbı gelıyo ama kızımdakı gıbı ete dustum et yemek ıstıyorum sureklı

canım 1,5 2 ayına dogru geccek ama ondan sonra rahımın hızla buyumeye baslıycagı ıcın ıcerden sankı biri cimcikliyo gıbı sancıların olcak 3 ayında felan gobek delıgıne ıgne batıyo gıbı olcak oda bebegın hareket ettıgı ıcın sen hareketlerını hıssetmıyceksın ama o ıgne gıbı batmaları hıssetceksın anlıycaksın o zaman kıpırdadıgını
3 aylıkken bebek şekli alıor mu yani ne tatlı ya 3. ayın sonuna doğru mu oluor?

X