2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Badem ceviz tüketmek bebege kilo mu aldırıyor
Omega3 ihtiva ediyorlar brde badem sut yapiyor kalsiyumdan zengin bunlqr sutune sutunden bebege geciyor haliyle bebek saglikli buyuyor benim oglum on gunlukken enfeksiyondan hastaneye yatti 3 .5 dogmustu 4yuzunu verdi benimde sutum yoktu 1 ay mama verdim mecburen neler cektik yememe dikkat ettim simdi masallahimiz var sadece anne sutu aliyor artik

Selam kızlar Nasılsıniz görüşmeyeli kızım bu ay sadece 400 gr almış okadar üzüldüm ki sütüm çok ama emzirmek için bi amuda kalkmadığım kaldı memeyi görünce ağlıyor bağırıyor ayakta gezerek emiyoruz ya da iyice uykusu gelince alıyor memeyi çok yiprandim kendimi yetersiz bir anne gibi görüyorum dr önümüzdeki ay ek gıdaya gecicrz dedi

maaşallah nazar değmesin bende tuketiyorum iyi gelir diye sut yaptığını bilmiyordum

maaşallah nazar değmesin bende tuketiyorum iyi gelir diye sut yaptığını bilmiyordum
Sutunu daha kaliteli yapiyor kilo derdi yapmayanlar cocuklari ve kendi icin yesin cunki emzirirken kalsiyum eksikligi oluyor annelerde tam bir kalsiyum deposu badem tabi cig olani tuketmek daha iyi kavrulmus ooana gore Allah tum annelerin yardimcisi olsun.
Bebeginde pamukcuk olabilir mi o zaman emmek istemiyor bebek biz de oldu oradan biliyorum aksama dogru ozellikle iyice agzina almaz oluyor bende ayakta emziriyorum sonra emmeye dalinca oturuyorum huy olacak diye korkuyorum bende birde kac saatte emziriyosun yani araliklari kisaysa karni tok diyede istemeyebilir ve birde mide bgirsak probpemi varsa doktor bunlara bakmadan neden erken ek gida diyor cocuk ememiyor ki kilo alsin baska bi doktordan da tavsiye al bence kendini de yipratma bebegin emsin diye otururken bile yorucu olan biseyi bir de ayakta yapiyorsun baskasi olsa mamayi dayar ugrasmaz sen ozverili bir annesin pozitif dusun bir de bizim ki gazi varsada almiyor memeyi ac olsada dizime yatirip elimi gogus kafesinin altina dogru koyup cikariyorum gazini daha kolay yapiyor dene istersen

Pamukçuk yok damaklari baya kabarmis dr dediğine göre. Zaten o dr bidaha gitmeme kararı aldım parmağını emiyor müdahale edim mi kendisi bırakır mı diyorum koskoca docentin yaptığı yorum : zamanında keşke emzige alistirsaydin şimdi parmağını emmezdi. Ya aynısını benim ilkokul mezunu annem de söylüyor tövbe tövbe öyle yani canım o kadar üzülüyorum ki tükenene kadar emzirmekten vazgecmicem ortalama 3 saatte bir emiyor ama saglam emiyor yarim saat kadar suruyor emmesi nadir de olsa inat ediyor hic emmiyor nerdryse 10 saat kadar acikma belirtisi de yok gulucukler atiyor anlayamadim ben kahroluyorum benim sikintim memeyi tutturana kadar tutunca birakmiyor zaten önerilerin için çok sağol gaz olayını düşünmemistim onu da deniyim inşallah faydası olur.

Son düzenleme:
Damaklarinin kabarmasinin sebebi neymis peki ? Emzige alistirmak kolaymiymis benim agzina bi bantlamadigim kaldi biraz emip atiyodu sut gelmiyor diye buyuk ihtimal zaten pamukcuk olunca biraktim benimkide elini emiyor kader ne yapalim emsin emzigi biraktirmak daha zor bence uzulme birde bunun icin :) bi de biraz daha gec emzirmeyi denesen acikinca daha kolay memeye oturuyor bizim ki hatta memeyi acmadan ustumu emmeye calisiyor :)

Yakın zamanda diş cikaricakmis memeyi tutsun da elini de emsin razıyım geçen ay emme aralığını biraz uzun tuttum kendisi alsın memeyi diye 400 gr alınca şimdi de korkuyorum Ayy ne zormuş eve biri gelse yada ben biryere gitsem meme zamani bir odaya cekikip uzun bir sure savas veriyoruz bebegiyle göz göze emziren annelere çok imreniyorum

Duzelir insallah canim dis cikarma donemi her bebekte boyle zaten sizde birqz erken baslamis sadece disleri cikinca sizde rahatlrsiniz uzulme

Ya benim bebeğim aşırı hareketli. Öyle böyle değil. Altını değiştiremiyorum bazen. Biraz sakinleş diyorum sonra giydireyim. Yani o elleri kolları bacakları hiç durmuyor. İyi hoş da hiperaktif filan değildir dimi? Hareketlerine bayılıyorum tabi orası ayrı da endişe etmeye başladım ne bu enerji diye. Hatta az kilo aldığında bile hareketliliğinden olduğunu bile düşünüyorum. Sizinkiler nasıl? Bir de eli sürekli ağzında. Emzik veriyorum. Öğretmiş bulundum tutup çekmeyi. Tutacak yerinden tutup atıyor, şapır şupur elini emiyor bıdığım...

Oyleler canım benimki artık eli kolu geçtim poposunu bile kaldırıyor 4 aylık olduk geçen ana kucağına birakmistim 5 dk wc gittim gelince bi baktım aşağı sürüklemiş kendini düşecekti nerdeyse parmağını emiyor benimki De ağzından cikarinca da ağlıyor

Canım bence sütün varsa ek gidaya geçme başka bir doktorla görüş ben de oda oda gezdirerek emziriyorum ozeniyorum her yerde emen bebeklere benimki gazdan tutmuyordu önceleri kolik bebekti şimdi o geçti ama 2 3 gündür yine huysuz bende dişten supheleniyorum çünkü damagini kasiyinca susuyor hemen

Allaha Şükür sütüm bol canım degistiricem dr bakalım bugün sağlık ocağında genel kontrolumuz vardı herhangi bir olumsuz bişey demediler inşallah duzeliriz ne diyim

Bizimkide ayni merak etme bi tek emzik tutmuyor

kızlar bebeğinizi kaç kat giydiriyosunuz ? oda sıcaklığınız kaç derece ?
Evimiz 24-25derece uzun kollu citcitli başı üstüne uzun kol kazak veya swit gidiyo altına külotlu çorap üstüne don veya esortman veya pantalon giyiyo. Elbise giycekse iki kat kilotlu çorap giydiriyorum. Banyo zamanı artı isitici açıyorum 26/27 derece oluyo

Sonunda kizim 14. Günde kakasini yaptı. Demekki doktorun dediği gb doymuyomus. Emziriuorum. Uykusunda bi gece bi gündüz 60cc mama veriyorum kusma önleyici. Iki kere sabah ac ac karnına şurubunu veriyorum. Sanki kilo aldi gb perşembe belli olur artık 10. Gün kontrolumuz var. Keske ilaca gerek olmasa cok zor iciyo yavrum kıyamıyorum hic(( mama verdigim zaman sagiyorum 60 cc zor cikiyo ikisinden sutum az malesef. Yagli oldugu icin tok saniyo kuzum kendini hrelde ama bi emip 4/5 kusunca kilo alamiyo haliyle. Inş sifa olsun yavrum a uzuluyorum ama canı sag olsun iyi olsun bunlar geçici seyler gecmicek insallah

bizim de 24-25 derece artık terlemeye başladı diye ben de altına uzun kollu çıtçıtlı bady yerine kısa kollu giydiriyorum hatta bazen atlet gibi kolsuz giydirip üzerine uzun kollu bi swit ya da bady giyiyo bazen ince gibi gelirse yelek giydiriyorum altına da ya kilotlu çorap pantolon ya bi patikli üstüne pantolon aynen banyo yaptırırken ısıtıcıyı açıyorum ben de. acaba ne zaman tek kat alt-üste geçicez ya :)

Canım çok üzüldüm. Ama bence hemen doktoru değiştir. Bu dönemlerde sanırım bebekler memeyi almakta zorlanıyorlar. Benim kızım da bazen inat ediyor, almıyor. Ayrıca hiç yetersiz bir anne değilsin. Boşuna kendini üzme canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…