ben normalde pek iştahı olan biri değilim. o yüzden öncelikle yememi düzene soktum. her öğün bol dereotlu yeşillikli salata yedim. still tea yi günde 4 bardağa kadar içtim yanında rezene. arada hurma ceviz. yatmadan da pötibörü bi kase sütün içine eritip yedim. midem almadı artık ama mecburdum. inan 2 güne toparladı. eskiden atletime süt akınca sinirlenirdim şimdi nasıl seviniyorum anlatamam. sütümün kıymetini daha iyi anladım. hee bi de boşta olsa sağdım ama makinenin düşük ayarında. eskiden hızlı işim bitsin diye en yüksekte çektiriyodum. boş memede orta seviyede uzun çektirdim.Canimm sut icin neler yaptinn ?
Canım normal mama verme sakın. Çünkü onlarda da inek sütü proteini varmış. Doktor bize o zaman direkt kesin normal mamayı demişti. Piyasada keçi sütlü mamalar varmış ama keçi sütü de yapı olarak inek sütüne benziyormuş. O yüzden ya neocate ya da similac alimentum ileri hidrolize mi ne demişti doktorumuz. Neocate tam hidrolize, daha iyi ama tadı daha kötü dedi. Similac'ın tadı daha iyiymiş. Biz neocate verdik, sevdi. Devam ediyoruz. Biraz pahalı bu özel mamalar. Ama rapor çıkartılıp ücretsiz alınabiliyormuş. Fakat rapor nasıl çıkarılır bilmiyorum. Onu araştıracağım ben de.İnşallaj canım bu neocate mamayı doktorunuz mu yazdı ben normal mama veriyorum doktora tekrar çarşamba gideceğiz bi sorayım olmazsa bu mamayı belki onu içer benim verdiğim mamada sonućta laktoz var belki içmemesinin nedeni o olabilir
23 aralik bizde erkek bebek 7 kilo 63 cm senin cinsiyet ?3 ay 9 gunluk 17 aralık dogumluyuz.1 2 hafta once 6500 kg ıdı..ya sennn?
Ben yaptırdım. Doktorum da önerdi zaten. Bu aralar yine salgın var dedi.Merhaba.Rota asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Kararsiz kaldim ben yaltirip yaptirmamakta.... Bu arada sut icin kuru incir yiyin. Sut patlamasi yapmisti bende
Amin.Bende sordum iki gun once cogu yaptirdi hata yaptirmadim yazan yok. Ulkemiz karisik bisuru goc var suriyeliler var dahada kariscak ulkemiz gidisat oyle duruyo bakiyorim cociklar hep grip isal. Bide net te durup dururken zehirli isalden melek olan bi yavrucuk vardi o yuzden korkuyorum yaptırdım. Rabbim korusun evlatlarimizi.
İlk defa duydum. Ben halen kızım ne zaman isterse o zaman emziriyorum. Doyma süresi 10-15 dakika fakat memede kalma süresi bazen 1 saati bazen 2 saati buluyor. Gece uykusunda acıkıp uyandığında 10-15 dakika emip bırakıyor. Günlük uyku süresi de çok değişken.Kızlar merhabalar. Bizim kız 3 aylık oldu önceden her agladiginda emziriyordum okuduğum kitapta 3 saatte bir emzirilmeli diyor yoksa bebekler atistirmaci oluyormuş birde emzirme ne kadar sürüyor sizde. Günde ne kadar uyutuyorsunuz bizde hala gece uykulari çok kötü uyumayınca sütümde azalıyor ne yapsam bilemedim
Canimm cok ama cok tesekkur ederim deniyicem bende insallah benim sutumde toparlar. Benim atletten akicak kadar coook fazla sutum olmadi amaben normalde pek iştahı olan biri değilim. o yüzden öncelikle yememi düzene soktum. her öğün bol dereotlu yeşillikli salata yedim. still tea yi günde 4 bardağa kadar içtim yanında rezene. arada hurma ceviz. yatmadan da pötibörü bi kase sütün içine eritip yedim. midem almadı artık ama mecburdum. inan 2 güne toparladı. eskiden atletime süt akınca sinirlenirdim şimdi nasıl seviniyorum anlatamam. sütümün kıymetini daha iyi anladım. hee bi de boşta olsa sağdım ama makinenin düşük ayarında. eskiden hızlı işim bitsin diye en yüksekte çektiriyodum. boş memede orta seviyede uzun çektirdim.
Anladım bende evolvia veriyorumdum hatta bu hafta doktora onu soracaktım yüzundeki kabarmalar ve karın ağrımız biraz azaldı onu kullandığimızdan beri anlayamadım ya olmazsa similac alayım onu deneyimCanım normal mama verme sakın. Çünkü onlarda da inek sütü proteini varmış. Doktor bize o zaman direkt kesin normal mamayı demişti. Piyasada keçi sütlü mamalar varmış ama keçi sütü de yapı olarak inek sütüne benziyormuş. O yüzden ya neocate ya da similac alimentum ileri hidrolize mi ne demişti doktorumuz. Neocate tam hidrolize, daha iyi ama tadı daha kötü dedi. Similac'ın tadı daha iyiymiş. Biz neocate verdik, sevdi. Devam ediyoruz. Biraz pahalı bu özel mamalar. Ama rapor çıkartılıp ücretsiz alınabiliyormuş. Fakat rapor nasıl çıkarılır bilmiyorum. Onu araştıracağım ben de.
Bende yüzundeki döküntüler ve karın agrısı şıkayeti azalınca mamaya yormuştum gaz yapmasıda kolaylaştı kakamızda mukusta azalmıştı bilemiyorum ya şaştım kaldım gerçi gün icerisinde toplasan 60-70 ml anca iciyordur genellikle beni emmesine gayret ediyorum o mamayı sgk anlaşmalı hastanelerden çıkartabiliyormuşuz carşamba çocuk doktoruna bi danisıcamCanım normal mama verme sakın. Çünkü onlarda da inek sütü proteini varmış. Doktor bize o zaman direkt kesin normal mamayı demişti. Piyasada keçi sütlü mamalar varmış ama keçi sütü de yapı olarak inek sütüne benziyormuş. O yüzden ya neocate ya da similac alimentum ileri hidrolize mi ne demişti doktorumuz. Neocate tam hidrolize, daha iyi ama tadı daha kötü dedi. Similac'ın tadı daha iyiymiş. Biz neocate verdik, sevdi. Devam ediyoruz. Biraz pahalı bu özel mamalar. Ama rapor çıkartılıp ücretsiz alınabiliyormuş. Fakat rapor nasıl çıkarılır bilmiyorum. Onu araştıracağım ben de.
Canım normal mama verme sakın. Çünkü onlarda da inek sütü proteini varmış. Doktor bize o zaman direkt kesin normal mamayı demişti. Piyasada keçi sütlü mamalar varmış ama keçi sütü de yapı olarak inek sütüne benziyormuş. O yüzden ya neocate ya da similac alimentum ileri hidrolize mi ne demişti doktorumuz. Neocate tam hidrolize, daha iyi ama tadı daha kötü dedi. Similac'ın tadı daha iyiymiş. Biz neocate verdik, sevdi. Devam ediyoruz. Biraz pahalı bu özel mamalar. Ama rapor çıkartılıp ücretsiz alınabiliyormuş. Fakat rapor nasıl çıkarılır bilmiyorum. Onu araştıracağım ben de.
Kiz mi erkek mi bebegin canim yedigine ictigine dikkat et badem ceviz tuket emmesi nasil bebeginin sut durumun filanMerhaba kızlar bugün 3. Ay kontrolundeydik. Kilo 5.5 boy 58 biraz minyon dedi doktor nasıl kilo aldırma bebeğe ya çok canım sıkıldı
Kız canım emmesi fena değil sadece anne sütü alıyor dediğin gibi biraz ceviz falan yiyim off çok mu küçük senceKiz mi erkek mi bebegin canim yedigine ictigine dikkat et badem ceviz tuket emmesi nasil bebeginin sut durumun filan
Canım bence yaptır. Zaten ilk dozu yaptırmışsın.Canım bebeğimi özele götürüyorum doktor. O rota aşısını yaptırmamızı önermişti, yaptırdık. Ama bugün sağlık ocağına gittik. Aile hekimimiz kendi bebeğine bile yaptırmamış. Bebeği bu virüsten korumuyor zaten dedi. Eğer rota virüsünden ishal olursa yalnızca bebeğin hastanede yatma süresini azaltmaya yarar aşı dedi... Ama denildiği gibi suriyelilerden dolayı Türkiye'de yok edilen bir sürü hastalık tekrar hortlamış ülkemizde. Bu yüzden yaptırabilirsiniz de dedi. Yani aslında ben de 2. dozu yaptırmakta çok kararsızım...
Görümcemin oğlunu da zehirli ishalden günlerce hastanede yattı. Görümcemin aşıdan haberi yokmuş. O yüzden baya ağır geçirdi. Ben hamileyken bana aşıyı yaptırmamı tavsiye etti.Canım iki yıl önce kardeşimin çocuğunu acile götürdük kusuyordu ve ishali vardı ama çok yoğun değil.Salgın varmış .Sonuç rota virüsü.Ama kardeşim bu aşıyı yaptırmıştı.Doktor yapıldığı için çocuğun çok az etkilendiğini söyledi.Hastanede yatan ,kollarında serum takılı iki çocuk gördük.çok bitkinlerdi aşı olmamışlardı.Bu virüs çocuğu sıkılmış limon gibi yapar demişti doktorumuz.Yiğenim iki güne atlattı hastalığı çok hafif geçirmişti aşı sayesinde.O çocukları öyle görünce çocuğuma muhakkak yaptıracağım demiştim.Aşı iki ve üç doz şeklinde.Biz iki doz olandan ilkini yaptırdık.
Rotayı 3 ay 7 günlükken yaptırdık. İnternette 3-3,5 ay arası diyor. Bazı kaynaklarda da ilk doz 12 hafta dolmadan diyor. Kızım 14 haftalıkken aşı olmuş oldu. Sağlık ocağı o tarihte çağırmıştı. Çocuk doktorumuz da uygun buldu.bızde 3 ay 10 gunluguz yarına randevu aldım ozelden umarım gec kalmamısızdır..
3 ay 7 günlükken 6500 gr.dı. Şimdi 3 ay 12 günlük.Hanimlar bebekleriniz kac kilo ve kac gunluk ?
Bana sormamışsın3 ay 9 gunluk 17 aralık dogumluyuz.1 2 hafta once 6500 kg ıdı..ya sennn?
Neden tahlil yapıldı? Bir sikayetiniz var mıydı?Kızlar ne yapacağımı şaşırdım. İlaç kullanmayı çok seven bir doktorumuz var. Küçük bi yerdeyim başka alternatifimiz de yok gibi. Kaka tahlili yaptırdık 3 gün önce. Şükür bakteri maya falan çıkmadı. Mukus ve mukuslu bölgede lökosit çıktı. İnek sütü alerjisi dedi dr. Bana süt diyeti verdi. Bebeğime de kleidon damla ve laktoz damlası verdi. Ben ikisini de kullanmak istemiyorum. Çok güvendğim aile hekimime sordum sonucun gayet normal olduğunu bir şey kullanmam gerekmediğini söyledi. Ben napıcam şimdi yaa
Sıkma canını. Her bebek farklıdır. Ayrıca minyon olmak güzeldir.Merhaba kızlar bugün 3. Ay kontrolundeydik. Kilo 5.5 boy 58 biraz minyon dedi doktor nasıl kilo aldırma bebeğe ya çok canım sıkıldı
:) ahh uyku ahhh :)Uykusuzluktan mesajına 2 cevap yazmışım
Canım ben kendimce bi cevap vereyim, bence boşver damlayı filan kullanma... Önce bi süre süt ve süt ürünü diyetine devam et. Zaten diyetten 15 günden önce sonuç alamazmışsın. Nasıl olsa 1 yaşında geçecek inşallah alerjilerimiz... Ne gerek var onun minicik bedenine ilaç girmesine... Bizimkinde de var alerji. Hiçbir ilaç kullanmıyorum. Doktor kontrolünde alerji geçmedikçe diyetimi genişletiyorum. Şimdi süt ürünleri, dana eti ve yumurta yemiyorum mesela...Kızlar ne yapacağımı şaşırdım. İlaç kullanmayı çok seven bir doktorumuz var. Küçük bi yerdeyim başka alternatifimiz de yok gibi. Kaka tahlili yaptırdık 3 gün önce. Şükür bakteri maya falan çıkmadı. Mukus ve mukuslu bölgede lökosit çıktı. İnek sütü alerjisi dedi dr. Bana süt diyeti verdi. Bebeğime de kleidon damla ve laktoz damlası verdi. Ben ikisini de kullanmak istemiyorum. Çok güvendğim aile hekimime sordum sonucun gayet normal olduğunu bir şey kullanmam gerekmediğini söyledi. Ben napıcam şimdi yaa
Kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil canım sıkma canını. Bizimki de 3 ay 6 günlükken 4945 gr ve 58 cm boyunda idi... Sordum çok mu az diye. Hayır dedi doktorumuz. Hiçbir bebeği kıyaslamamak lazım. Gayet normal, çağımızın sorunu obezite zaten dedi. Hem boşver kilo alsın da yeter ki sadece anne sütüyle alsın...Merhaba kızlar bugün 3. Ay kontrolundeydik. Kilo 5.5 boy 58 biraz minyon dedi doktor nasıl kilo aldırma bebeğe ya çok canım sıkıldı
En iyisi yaptırmak öyleyse...Canım bence yaptır. Zaten ilk dozu yaptırmışsın.
Evet ya duyduklarımdan sonra yaptıracağım...
Görümcemin oğlunu da zehirli ishalden günlerce hastanede yattı. Görümcemin aşıdan haberi yokmuş. O yüzden baya ağır geçirdi. Ben hamileyken bana aşıyı yaptırmamı tavsiye etti.
Canim uzulme benim bebegim 60 cm 5 kilo ciktiKiz mi erkek mi bebegin canim yedigine ictigine dikkat et badem ceviz tuket emmesi nasil bebeginin sut durumun filan
Cok kucuk degil persentil cetveli diye birsey var hic baktin mi? Bebegin dogdugu kiloya gore bir yuzdeye giriyor kilo alimi o yuzdede standart gidiyor dusmuyorsa iyi demektir birde kiz ve erkek olmasina gore degisiyor.Kız canım emmesi fena değil sadece anne sütü alıyor dediğin gibi biraz ceviz falan yiyim off çok mu küçük sence
Yok canim beniminkinin masallahi var tosun pasa diye seviyorum :) o kilo alsin diye ben veremiyorum zaten 6 ayi atlatalimda Allahin izniyle o zaman dikkat edicem bende su an hersey onun icin..Canim uzulme benim bebegim 60 cm 5 kilo cikti
2950 doğdu canım hastaneden çıkış kilomuz da 2800. 100 g kaybetmişti.Rotayı 3 ay 7 günlükken yaptırdık. İnternette 3-3,5 ay arası diyor. Bazı kaynaklarda da ilk doz 12 hafta dolmadan diyor. Kızım 14 haftalıkken aşı olmuş oldu. Sağlık ocağı o tarihte çağırmıştı. Çocuk doktorumuz da uygun buldu.
3 ay 7 günlükken 6500 gr.dı. Şimdi 3 ay 12 günlük.
Bana sormamışsınBen yine de söyleyim.
14 aralık doğumlu. 3 ay 7 günlükken 6500 gr.dı.
Neden tahlil yapıldı? Bir sikayetiniz var mıydı?
Sıkma canını. Her bebek farklıdır. Ayrıca minyon olmak güzeldir.Önemli olsam sağlıklı olması. Kaç kilo doğdu?
Badem ceviz tüketmek bebege kilo mu aldırıyorKiz mi erkek mi bebegin canim yedigine ictigine dikkat et badem ceviz tuket emmesi nasil bebeginin sut durumun filan