Canım öncelikle herkese yaptığım önerileri yapıp sonra da 2 gün önce kendi başımdan geçen acı tecrübeyi anlatacağım.
Öncelikle moralini yüksek tut, olumsuz düşünme. Bol sıvı tüket. Su, boza, komposto iç. Bebeğini bol bol emzir.
2 gün öncesine kadar benim bol sütüm vardı. Göğüs pedi kullanmayınca kıyafetimin dışına taşıyordu. Son günlerde sağ memem yara oldu, kabuk bağladı. Canım çok yamasına rağmen emzirmeye devam ettim. Geçtiğimiz cumartesi günü emzirirken kabuk koptu, kanadı, kızımın dudaklarına falan kan bulaştı. Ben de sağ taraf ile emzirmeyi bıraktım. Sadece sol ile devam edip sağ tarafı da sağdım. Bu sefer sol taraf da yara oldu. Canım çok yanmaya başlayınca ikisini de sağıp vermeye başladım. Moralim bozuldukça sütüm azaldı, sütüm azaldıkça moralim bozuldu. Kızım açlıktan ağlıyor, ben kesinlikle mama vermek istemiyordum. En sonunda dayanamayıp pazar gece 23.00 de eşim mama aldı. Sadece 1 gece için mama vermeye karar verdim. Gece 04.00 e kadar sağıp verdim ama sütüm iyice azaldı. 04.00 de mama verdim
İlk ve son oldu. İnşallah bir daha mama vermek zorunda kalmam.
Sonra kendimi toparladım. Sütümün artacağına inandım. Boza, su içtim. Komposto yedim. Sonuç sütüm tekrar arttı. Şimdilik göğüs pedine taşmalar olmuyor ama olmasına da gerek yok. Sütüm var ve kızıma yetiyor.
Acı bir tecrübe yaşadım ama neyse ki 1 gün sürdü. Moralin süt üzerindeki etkisini çok açık ve net olarak gördüm. O yüzden lütfen moralini yüksek tut. Bebeğine yeteceğine inan. Bebeğin çiş ve kaka yapıyorsa, kilo alıyorsa, doktorun gelişimini iyi bulduysa sütün yeterlidir. Hiç kafana takıp canını sıkma
Rezenenin rahatlatıcı etkisi var. Ben de içiyorum. Öyle uyuşturucu bir etki olmadı ama.
Canım ped kullanımı normale dönermiş ne demek? Yani kullanmak mı gerekiyor? Bence kullanmak şart değil. Sütün yeterli olması için taşmasına gerek yok. Yanılıyor muyum?