Doğum raporunu nereye teslim etmeliyim?Rapor parasi 4ay ücretli izin kullanıyoruz ya o oluyor ziraat bankasina yatiyo doğum raporunu teslim etmen gerek ben öyle yaptim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doğum raporunu nereye teslim etmeliyim?Rapor parasi 4ay ücretli izin kullanıyoruz ya o oluyor ziraat bankasina yatiyo doğum raporunu teslim etmen gerek ben öyle yaptim
bz de de var o. İki saattir sallıuorum bi turlu dalamıor. Reflu olabilir bnm ilk oglumda da vardıKızlar Bebekleriniz uyurken yutkunma sorunu yaşıyorum sanki boğazında bişey var gibi gıcık olmuşgibi benimki dalgın uyku uyuyamadı bugün sürekli bu yüzden uyanıyor
cnm bn gel pad kullandım kremden ii geldi bana iki bebeğimde de. Ona bi bakArtık bezdim kremlerden canim biraz önce vazelin sürdüm yetti kremlere döktüğüm para
1 saat nasıl emziriyosun aralıksız mı.. benim ki hızlı dalıyor nefessiz cuk cuk cuk cuk.. 10 dk da çekiyor kendini. doyuncada memeyi ağzına sokunca midesi bulanıyor bildiğiniz öğürüyorHangi kremi kullanıyorsun canim ?
Ben lansinoh ve garmastan kullanıyorum ama pek ise yaradığı söylenemez
Benimde 37. Gün oldu
Mama verirken içim parçalanıyor ama doymuyor kuzum başka ne yapabilirim ki
Önce iki göğsümü bir saate yakın emziriyorum sonra mama veriyorum
2500 vereceksin ve iyi değil ..Kızlar iyi günler son yazılarınızı okudum biraz heyecanlandım duygulandım ben nisan annelerindeyim üç dört ay sonra bizde sizin gibi olacağız inşallah. Ben sizden küçük bir yardım isteyeceğim çok dertliyim siz artık tecrübelisiniz ben ankarada oturuyorum ve maalesef hâlâ bir doktorum yok sürekli gittiğim devletten korkuyorum özelde çok pahalı geliyor beni biraz zorluyor şuan verebileceğimiz en en yüksek meblağ 2500 lira olur doğuma o fiyattaki özellerde çok iyi değil acaba ztb ye giden varmı vip bölümü varmış 600 lira orası nasıl yada önerebileceğiniz biyer varmı Yenimahallede oturuyorum Sincan koruya gitsem yarım saat sürüyor uzaklık sorun olurmu ve orası nasıl sizce ankarada doğum yapanlar hangi hastanede yaptı ve nasıl geçti acaba şimdiden çok çok teşekkür ederim hepinize :))
Yani o fiyata yok ankarada bir iki tane var onlarında kötü yorumu çok yoksa bu fiyat bile çok bence ama popüler hastaneler 4-5 bin lira.. Medikal parka gidiyodum doğum 3750 dediler bilgiye geçtim ordada hep sezaryen yapıyolar normal doğum yapan bir iki kişi var onlarda çok kötülemiş2500 vereceksin ve iyi değil ..
Aynen canim ben bıraktırmasam bırakmaz1 saat nasıl emziriyosun aralıksız mı.. benim ki hızlı dalıyor nefessiz cuk cuk cuk cuk.. 10 dk da çekiyor kendini. doyuncada memeyi ağzına sokunca midesi bulanıyor bildiğiniz öğürüyor
az gelmiyodur bence öle olsa o bebiş yıkar ortalığı. maşallah cnm ama bebeğin azimliymiş..Aynen canim ben bıraktırmasam bırakmaz
Yalancı emzik yerine kullanıyor
Uyuyor bes on dk sonra zaten ama bırakmıyor emmeye devam
Sanırım sutum az az geliyor öyle birden gelse oda cuk cuk yapar bırakır iste
Bebeginin kilo alımı iyi mi?Aynen canim ben bıraktırmasam bırakmaz
Yalancı emzik yerine kullanıyor
Uyuyor bes on dk sonra zaten ama bırakmıyor emmeye devam
Sanırım sutum az az geliyor öyle birden gelse oda cuk cuk yapar bırakır iste
Ya ne kadar sürer bu reflübz de de var o. İki saattir sallıuorum bi turlu dalamıor. Reflu olabilir bnm ilk oglumda da vardı
cnm bn gel pad kullandım kremden ii geldi bana iki bebeğimde de. Ona bi bak
leylacim cok gecmiş olsun şimdi nasil nil umarim ateşi düşmüştür.kalça problemide insallah ciddi bisi değildir canim@fani2606 kızlar dr dan ve aşıdan geldik canı çok yandı ama şimdilik uyuyor aşıyo geçtim artık kzımın kalça usg si çekildi off problem varmış şimdi pedatrik ortopedi dr arıyoruz bu arada bugün bi r tane ağızdan iki bacak tan 3 aşı olduk perşembe gü nü de verem aşısı varmış umarım oda sıkıntı yaşatmaz
Canım öncelikle herkese yaptığım önerileri yapıp sonra da 2 gün önce kendi başımdan geçen acı tecrübeyi anlatacağım.Sütün artması için önerisi olan var mı..herkes göğüs pedi kullanıyor kıyafete geçmesin diye. Benim sütüm az gelir oldu.. Rezene içiyorum 2 bardak günde.. 10 bardak su içiyorum ama fayda sı yok sanki ( başka önerisi olan var mı.. 45 günlük olduk bugün ne kadar emmesi lazım süt yetiyor mu bilmiyorum... Önerisi olan varsa acil yardım..
Rezenenin rahatlatıcı etkisi var. Ben de içiyorum. Öyle uyuşturucu bir etki olmadı ama.Selam guzel anneler.. yediklerim kizima gaz yapmasin rahat rahat uyusun diye rezene cayi ictim bugun normalde surekli emmek isteyen bebegim sanki uyusmus gibi butun gun uyanmadi altini pislettigi halde uyanmadi :-( rezene cayi resmen uyusturdu sanki bebegimi :-( kizLar rezene cayi kullanip bebegi surekli uyku halinde olan var mi buarada cayi ben ictim bebege vermedim kizimda 20 gunluk oldu bugun
Canım ped kullanımı normale dönermiş ne demek? Yani kullanmak mı gerekiyor? Bence kullanmak şart değil. Sütün yeterli olması için taşmasına gerek yok. Yanılıyor muyum?zeynepcim bende göğüs pedi kullanmıyorum ama sütüm kesildiğinde yemediğim ve yapmadığım şey kalmadı ben humama içiyorum ve gaz yapsa da bana portakal çok iyi geldi belki sana da iyi gelir bu arada pet kullanımı belli bir süre sonra normale dönermiş benim dr öyle söyledi ve bebiş şimdi doyuyor ama sütü sağmak da gerekiyor kesinlikle sağdıkça artıyormuş gerçekten
Kullanmadım ama önerilen bir şurup.Kızlar gaz için Nurse Harvey s şurup kullanan var mı
Çok geçmiş olsun. Allah acil şifa versin.Selamlar kizlar oglum 2 aylik oldu. Oksuruk ve hizli soluk alma sikayetiyle 2 gundur hastanede kaliyoruz. Soguk alginligi teshisi koyuldu. Ama bir dr geliyor antibiyotik uygulansin diyo bir digeri geliyor uygulanmasin diyor. Artik cok bunaldim. Delirmek uzereyim. Oksurukte azalma yok, burnu surekli dolu, solugu hala hizli..bu tarz bir durum yasayaniniz var mi?
Bilgi için teşekkürler. Bebeklerinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim.Merhaba güzel anneler. Öncelikle hasta bebeklerimize Rabbim şifa versin, annelerine de dayanma gücü versin ki bakımlarını tam yapabilsinler inşallah. Ben de 3. bebeğimi aralık ayında kucağıma aldım. 2. bebeğimle aralarında 13 ay var, yani ard arda hamilelik geçirdim. Genel olarak sizlere deneyimlerimi aktarmak isterim. İki bebeğimde de gaz sorunları için biogaia kullandım ve faydasını gördüm. Yine de ağladıkları ve gazın sıkıştırdığı zamanlar oldu. O zamanlarda da elime bebeyağı ve acı elma yağı karıştırarak karınlarına saat yönünde masaj ve bacaklarını karınlarına çektirerek gaz çıkarmalarına yardım ettim. Kendim için rezeneyi hergün içtim. Uyku sorunlarını onları gözlemleyerek çözdüm. Mesela kızım gazını ve kakasını yapmadan uyumayı sevmiyor. Bu işleri hallettikten sonra hafif sallanarak uyumayı seviyor. Gündüz sessiz ortamdan hoşlanmıyorlar, gündelik gürültülerin içinde uyumayı tercih ediyorlar. Sımsıkı kundağa ben de karşıyım. Ama sadece kollarını sararak uyuttuğum zaman daha çabuk uykuya dalıyor yenidoğan bebeğim ve daha uzun uyuyor, çünkü uyku esnasında elleri hareket edince irkiliyor minikler. Aklıma şimdilik bu kadar geldi hanımlar. Umarım sizler için faydalı olur. Sağlıkla büyüsün bebeklerimiz 
Benim bebişte iki gundur öyle dediğin gibi dalgin ama benimki akşam saatinde öyle sonra cok uyumuyor meme istiyor ama emerkende memeyle kavga ediyorKızlar bebiş 2 gündür gündüz dalgın uyumuyor en fazla 1 saat sonra 15 dk emiyo sonra çılgın gibi kafayı sallıyor ne oldu çözemedim
Ben de Ankara medicana da sezaryenle dogum yaptim. Dununursen hic tavsiye etmem, personeli cok kotu, ilgisiz ve ukalalar.Kızlar iyi günler son yazılarınızı okudum biraz heyecanlandım duygulandım ben nisan annelerindeyim üç dört ay sonra bizde sizin gibi olacağız inşallah. Ben sizden küçük bir yardım isteyeceğim çok dertliyim siz artık tecrübelisiniz ben ankarada oturuyorum ve maalesef hâlâ bir doktorum yok sürekli gittiğim devletten korkuyorum özelde çok pahalı geliyor beni biraz zorluyor şuan verebileceğimiz en en yüksek meblağ 2500 lira olur doğuma o fiyattaki özellerde çok iyi değil acaba ztb ye giden varmı vip bölümü varmış 600 lira orası nasıl yada önerebileceğiniz biyer varmı Yenimahallede oturuyorum Sincan koruya gitsem yarım saat sürüyor uzaklık sorun olurmu ve orası nasıl sizce ankarada doğum yapanlar hangi hastanede yaptı ve nasıl geçti acaba şimdiden çok çok teşekkür ederim hepinize :))
Öyle cok şüküraz gelmiyodur bence öle olsa o bebiş yıkar ortalığı. maşallah cnm ama bebeğin azimliymiş..
Suan iyi ama benim bebegim iyi doğdu zatenBebeginin kilo alımı iyi mi?
Calistigin yere veriyosun ben öyle yaptimDoğum raporunu nereye teslim etmeliyim?
memelerinde beyn, vaarmış ve bebek kendi ihtiyscı kadar süt üretimin, sağladıkça sızma olmamış bir süre sonra diye söyledi yani normale dönmeden kastım ped kullanmamak ben kullanmıyorum artık taşma olmuyor ama bebeğim fazlasıyla doyuyor bende öyle anladım ama taşarsa da hayır demem sanki çok sütüm var gibi hissedeceğim gibi geliyor nedenseCanım öncelikle herkese yaptığım önerileri yapıp sonra da 2 gün önce kendi başımdan geçen acı tecrübeyi anlatacağım.
Öncelikle moralini yüksek tut, olumsuz düşünme. Bol sıvı tüket. Su, boza, komposto iç. Bebeğini bol bol emzir.
2 gün öncesine kadar benim bol sütüm vardı. Göğüs pedi kullanmayınca kıyafetimin dışına taşıyordu. Son günlerde sağ memem yara oldu, kabuk bağladı. Canım çok yamasına rağmen emzirmeye devam ettim. Geçtiğimiz cumartesi günü emzirirken kabuk koptu, kanadı, kızımın dudaklarına falan kan bulaştı. Ben de sağ taraf ile emzirmeyi bıraktım. Sadece sol ile devam edip sağ tarafı da sağdım. Bu sefer sol taraf da yara oldu. Canım çok yanmaya başlayınca ikisini de sağıp vermeye başladım. Moralim bozuldukça sütüm azaldı, sütüm azaldıkça moralim bozuldu. Kızım açlıktan ağlıyor, ben kesinlikle mama vermek istemiyordum. En sonunda dayanamayıp pazar gece 23.00 de eşim mama aldı. Sadece 1 gece için mama vermeye karar verdim. Gece 04.00 e kadar sağıp verdim ama sütüm iyice azaldı. 04.00 de mama verdim
İlk ve son oldu. İnşallah bir daha mama vermek zorunda kalmam.
Sonra kendimi toparladım. Sütümün artacağına inandım. Boza, su içtim. Komposto yedim. Sonuç sütüm tekrar arttı. Şimdilik göğüs pedine taşmalar olmuyor ama olmasına da gerek yok. Sütüm var ve kızıma yetiyor.
Acı bir tecrübe yaşadım ama neyse ki 1 gün sürdü. Moralin süt üzerindeki etkisini çok açık ve net olarak gördüm. O yüzden lütfen moralini yüksek tut. Bebeğine yeteceğine inan. Bebeğin çiş ve kaka yapıyorsa, kilo alıyorsa, doktorun gelişimini iyi bulduysa sütün yeterlidir. Hiç kafana takıp canını sıkma
Rezenenin rahatlatıcı etkisi var. Ben de içiyorum. Öyle uyuşturucu bir etki olmadı ama.
Canım ped kullanımı normale dönermiş ne demek? Yani kullanmak mı gerekiyor? Bence kullanmak şart değil. Sütün yeterli olması için taşmasına gerek yok. Yanılıyor muyum?