2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
3 kg 50 cm doğdu 2850 gr hastaneden çıktık. 3800 dü 1. Ayda 55 cm. Sadece anne sütü bnm de inş böyle devam ederiz. Haftaya 2. Ay kontrolümüz var
Hastaneler mikrop yuvası. O yüzden sık sık kontrole gitmek beni endişelendiriyor. 2.ay kontrolüne gitmesem diye düşünüyorum.

Ben de aynı endişeleri yaşıyorum.
1.ay aşısı için sağlık ocağına gittim. Orada bile bir sürü öksüren hapşıran hastalar vardı. Korkudan bebeğimin yüzünü açmadım. 1.ay kontrolü için hastaneye gittim. 2.ay kontrolüne gitmeyi istemiyorum.

Kızlar kanamalar bitti mi
33.günüm. 2-3 gündür kesildi gibi. Ama daha önce de kesilip yeniden başlamıştı.

Bugün bende de sarı akıntı başladı. Bilgi için teşekkürler canım.

Kalca ultrasonu 1.ayin sonunda mi yapiliyor peki? Bize taburcu olurken soylemediler de zamanini.
Evet 1.ay kontrolünde kalça ultrasonu yapılıyor. Bana da söylemediler. Kontrole gittiğimde öğrendim.

Canım çok geçmiş olsun. Allah acil şifa versin. Sen erken doğum mu yapmıştın?

İki doktora gidiyorum canım biri önemsiyoruz diğeri önemsemiyor. Yavrunuza rabbim uzun sağlıklı ömür nasip etsin
Canım hiç kafana takma. İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

Kizlar az once bebegimin altini degistiyodum bezinde pembemsi lekeler vardi kan degilde daha pembemsi ayni durumu yasayan varmi aranizda ? Netten arastirdigim kadariyla doymadigi zaman boyle oluyomus tekrar ayni si olursa doktora goturucem
Bebeğin kız mıydı? Kız bebeklerde oluyormuş diye duydum. Normalmiş.

avent biberon kullananlar biberon memesini değiştirdiniz mi ?

bir de bebeğini tek başına yıkamayı başaran annemiz var mı aramızda?
İki çocuğumu da ilk banyolarından sonra kendim yıkadım canım. Eşim evdeyse su dökmeye yardım ediyor sadece. Ama genelde gündüz yıkıyorum.
Daha iyiyim canim ama tam anlamiyla gecmiş değil grip.Bana antibiyotik verdi bende mecbur kullandim çünkü gecmezdi yoksa.
Aynen yine ilac problemi var ama mecbur kalinca kullaniyoruz yinede
Çok geçmiş olsun canım.

Hastaneler mikrop yuvası. O yüzden sık sık kontrole gitmek beni endişelendiriyor. 2.ay kontrolüne gitmesem diye düşünüyorum.
Haklısın cnm malesef öyle Aşı da olacak ve dr un kontrol ediyor olması beni rahatlatıyor çünkü her yerini inceliyor ayda bir zaten kontrol.Allah düşürmesin tabi hastalıkla ((

Önce memeyi veriyorum sonra hafif eğimli bir şekilde uzaniyorum arkama doğru :) tam anlatamadim ama sırt üstü uzanarak emzirmek yazarasan google'a çıkar videolari :)) böyle emzirmemin sebebi çok hızlı emdiği için süt akışını biraz yavaşlatmak (meme çok dolu değilse yapmaya gerek yok) akis yavaş olunca birden dolmuyor midesi ve daha az kusuyor fakat tamamen kesilmiyor kusmamiz . İdrar tahlilini doktora soracağım evet onu yaptirabilirim.. bebeğin maşallah çok güzel kilo almış. Biz 800 gr alabildik ilk ay :) ama tabi başta sarılık geçirmesi ve hiç ememediginden dolayı diye düşünüyorum. Dediğin gibi kusunca rahatlıyorlar. Çok zor sürekli üst baş değiştirmek gerekiyor ama napalim kusmuklu büyüyecek bizim bebeklerimizde.

Tamam canim bi arastirayim o emzirme seklini. Evet çok zor kusuyo diziyi bütün üstü değiş hergun makina calisiyo as topla kurum petekler dolly mendil yetismiyo. Kulağının arkasına boynuna siziyo kıpkırmızı oluyo kulakları minik yapışık gb hep şapkalı bi baktım beyaz olmuş ıslak kalıp silip kurutup kremliyorum simdi çok zor oguruyo kuzum kiyamiyorum hic insallah çabuk geçer. Kusma onleyici mama çok iyi geliyo olmadi onu veri cem gunde bi ölçek. Anne sürümünde koyulastiriyo içerde kusmuyi oyle. Mide alışınca bırakıyorum bida geç iyi.

Hayırlı olsun canım. 40ınız çıkmış.

Yanlis anlamayın ama neden bebeğinizi gece başkasının yanına veriyorsunuz ki. Kiyamam uyandikca acıkır emmek ister hemen ,daha çok küçükler. Uykuyu benim kadar seven yoktur sanırım ona rağmen hiç ama hiç zorlanmadim geceleri.uykusuzluk ona değer )

Slm kızlar birşey sormak istiyorum bnm bebeğimin ac ve fl si geriden geliyor böyle sorun yaşayan oldu mu

Benim bebegimin bdp dışında tüm ölçümleri geri çıkıyordu. Çok yıpranmıştim hamileyken, hep kafama takardim yazık boşuna üzmüşüm kendimi. Kızım 50 cm 3050 gr doğdu gayet sağlıklı. Eğer doktor bi sıkıntı yok diyorsa takılmayın ölçümlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…