How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Ozizo nefesim 35 sevimsiz 25 sweet85

Benim de ilk iki hafta annem yanimdaydi. Onda da aynı şey oluyordu. Tutmayı beceremedigimizden değil de, bizden süt kokusu geldiği için devamli emmek isteyip huzursuzlaniyormus; buraya daha önce de yazdigimda bazı arkadaşlar bu cevabı vermişti. Kv gittiğinde sabaha kadar agliycak mi bilmiyorum :KK43:
Canım benim kızım da ağladığında ben de sakinleşiyor. Kucağıma alınca, kokumu duyunca hatta bazen yattığı yerde elimle yanağına dokununca ağlarken susuyor. Yani aslında bizim kokumuz ya da süt kokusu onu sakinleştiriyor. İnşallah senin bebeğin de en kısa zamanda sana alışır.

Çok alışması da iyi değil aslında. Annem, babam bana hep kızıyorlar. Bu kadar alıştırma diye. Haklılar da. İşe başladığımda ben olmadan nasıl sakinleşecek? Çok alıştırmamak lazım.

Merhabalar aralık anneleri ben ocak annesi olacaktım acil sezeryana alındım ve aralık annesi oldum çok şükür bebeğim sağlıklı. Yarın 1 aylık olacak inşallah ama gaz sorunumuz çok. Birde emzirirken karnı gurulduyor ve ağlamaya başlıyor. Aynı sorunu yasayan var mı cumartesi doktor kontrolüm var ama merak ediyorum şimdiden teşekkürler
Hayırlı olsun canım. Sağlıkla büyüt bebeğini. Kimyon, rezene, adaçayı gaza iyi geliyor. Sen kullan. Sütten bebeğine geçer, o da rahatlar.

kızlar benim ki hep kafasını sağa çeviriyor.. sırt üstü yatırıyorum ama hemen başını sağa döndürüyor. kafamız sivri biraz. hadi ense üstüne yatamadı ama hep sağa neden kayıyo olabilir ki? biz sola zorla çevirirsek duruyo onuda bulduğu ilk fırsatta sağa çeviriyo..
Canim demekki bizim gibi sizinde..bizimkide hep sola ceviriyor anlamadim gazini sag tarafimda cikariyorum kafayi sola cevirip etrafa bakiyor acaba o yuzdenmi diyorum ama sagada bakiyor arada.
zorla donduruyoruz hop tekrar sola ceviriyor

Benim kızımda bir ayı yeni geçti. Bağırsak hareketlerini bizde duyuyoruz gazdan kaynaklı oluyor sanırım biraz dik şekilde emzirirseniz gazında azaldığını göreceksiniz biz çareyi öyle bulduk. Gaz sorunu çok azaldı kendi çıkarıyor hatta maşallah
Emzirme eğitimlerinde bebeği hep yere paralel tutun dediler. Ben de öyle yapıyorum. Biraz dik şekilde derken başı biraz daha yukarıda mı olacak?

Kızlar, kullandığınız, memnun kaldığınız, doğru düzgün kanguru var mı tavsiye edebileceğiniz? Ben bebek doğmadan önce almıştım, bebeğe çok büyük şu an. Yenidoğan bebeğe de uygun olabilecek kanguru tavsiyesi olan???
Arkadaşım kullanıyor bende alıcam bundan momfortbaby yenidoğan aparatı var

Herkese iyi geceler. Benim kizim da pzt 1 aylik olacak insallah. 1. Ay aşısı icin hastaneye degil de saglik ocagina goturmeyi dusunuyoruz daha sakin oldugu icin. Salgin oldugundan hastaneye goturmeye cekiniyorum dogrusu. Sadece 5.gun ilk muayenesini yaptirmistik. Sonra hic gitmedik dr a. Sizce gitmeli miyiz 1.ay kontrolune?

Kızlar, kullandığınız, memnun kaldığınız, doğru düzgün kanguru var mı tavsiye edebileceğiniz? Ben bebek doğmadan önce almıştım, bebeğe çok büyük şu an. Yenidoğan bebeğe de uygun olabilecek kanguru tavsiyesi olan???
Bizde boba kanguru var. Ilk 3 ay farkli bir pozisyonda kullaniliyormus aslinda ama biz hem beceremedik hem cesaret edemedik acikcasi. Ama kullanan arkadaslar cok memnundu. Bir arastirin isterseniz o markayi da.

ay hiç giremedim siteye..ne güzel herkes yaptı doğumunu:))selamlar tekrardan ..ikinci cocukta görüşelim yine burda:)
Doğumlar oldu. Millet az girmeye başladı ;)
Ben de bir süredir forumu okuyamıyordum. Bugün fırsat bulabildim.
2.çocuk planları yapılmış ;)

Bu gece annanemiz gitti kaldık bakalım baş,başa en büyük korkum ağlarda duymazsam :KK43:
Merak etme canım duyarsın.

Kızlar bebisleriniz ne kadar uyanık kalıyor benimki sabah 10 da uyanıp öğleden sonra 2 den sonra anca uyuyor normal mi
İlk zamanlar çok uyurlar. Günlük 17-20 saat arası uyumaları lazım diye biliyorum.

Bizde o sekilde uyuyoruz canim sabah 9 10 gibi uyanir 1 e 2ye kadar oyalarim biraz yorarim 2 den sonra gunduz hep uyuyo aksama kadar aksamda 8den sonra uyanik oluyo 10 11 gibi tekrar uyuyo..
Sizin bebekler uzun süre uyanık kalıyormuş. Benim ki o kadar kalmıyor.

Kizlar oglusum bu aralar memede uyumaya alisti..karninn tok oldugunu dusunuyorum emdikten sonra sizinti seklinde fazla sutu cikariyor..sonra uykusu gelipte baska turlu dalamadigi icin emmek istiyor yani mememi emzik gibi kullanmak istiyor sanirim..ama emdikce sutte geldigi icin kafasini geri atiyor bi emiyor bi kendini geri cekiyor deliriyor kucagimda resmen o da bende ter icinde kaliyoruz..uykuya dalamadigi icinde iyice agliyor..bazen kucagimda tasimaktan kollarim sirtim agriyo stres oluyorum iyice..
4 tane emzikten sonra hicbirini tutmayinca bugun birde avent soothie aldim geri cevirmedi hatta uykuya bile daldi rahat ettim ama emzik bagimliligi olmasinida istemiyorum dogrumu yapiyorum bilmiyorum..siz emzik kullaniyormusunuz?
Ben doğduktan sonra 10.gün soothie emzik verdim. Çok rahat ettim. Açken zaten emziği almıyor. Aç değilken emzikle keyif yapıyordu. Fakat 2 gündür emziği almıyor. Mememi emzik yaptı :(
Karnı tokken sırf zevk için mememde duruyor. Meme uçlarım mahvoldu :(

Daha ilk gece verdik aynı emziği canım ben zararını görmedim tokken diliyle itiyor zaten istemiyor uykuya tam dalamadığında faydası çok bence
Benim kızım da açken emziği itiyor. Meme istiyordu. Şimdi emziği almaz oldu :(

Canim demekki bizim gibi sizinde..bizimkide hep sola ceviriyor anlamadim gazini sag tarafimda cikariyorum kafayi sola cevirip etrafa bakiyor acaba o yuzdenmi diyorum ama sagada bakiyor arada.
zorla donduruyoruz hop tekrar sola ceviriyor
Ben8mkinin kafada sivri. Gelen giden su cocugu soyle yatir boyle yatir bak kafasi nolmus deyip duruyoo.. oysa orjinal kafa oglum sezeryan oldugundan boyle dogdu ben napiim. Hem ben yusyuvarlak top gibi kafatasi sevmiyorum. Ama ense üstude yatmiyor zaten.. hep saga yattigi hale hicte bi orantisizlik yok yani.. benim derdim acaba diger tarafta kaslar mi zayif . Annemin bi akrabasinda varmis cunku bole bi durum.

Sizin bebekler uzun süre uyanık kalıyormuş. Benim ki o kadar kalmıyor.

Ben doğduktan sonra 10.gün soothie emzik verdim. Çok rahat ettim. Açken zaten emziği almıyor. Aç değilken emzikle keyif yapıyordu. Fakat 2 gündür emziği almıyor. Mememi emzik yaptı :KK43:
Karnı tokken sırf zevk için mememde duruyor. Meme uçlarım mahvoldu :KK43:

Benim kızım da açken emziği itiyor. Meme istiyordu. Şimdi emziği almaz oldu :KK43:
Karni tokken bir yere dalmisken aliyo emzigi ancak benim oglumda..ama istemediginde imkani yok oguruyo diliyle atiyo..suan 2 gun oldu vereli ama 2 gundur huylarida degisti cok huysuz uykuya zor daliyor emzikle degil memede uyuycak agzinda meme olcak illa bi kacirdimi basliyo bagirmaya tam dalarken..agzinda durdugunda benimde meme uclarim sizliyo baya tam dalarken cekmeye calsiyorum ama yok anliyo hemen bide ses cikariyo kizar gibi:) uykusuda kaciyo bu yuzden uyumak icin 1 2 saat ugrasiyoruz derken baya uyanik kalmis oluor..bu kadar hircin degildi herhalde huylari degisiyor gunbegun zor is bu bebisleri anlamak..

Herkese iyi geceler. Benim kizim da pzt 1 aylik olacak insallah. 1. Ay aşısı icin hastaneye degil de saglik ocagina goturmeyi dusunuyoruz daha sakin oldugu icin. Salgin oldugundan hastaneye goturmeye cekiniyorum dogrusu. Sadece 5.gun ilk muayenesini yaptirmistik. Sonra hic gitmedik dr a. Sizce gitmeli miyiz 1.ay kontrolune?
Ben kalça ultrasonuna gittigimde kontrole girdik asiyida saglikocaginda yaptirdim

Back