- 6 Nisan 2014
- 1.704
- 1.735
- 133
Düzensiz de olabilir, emziriyorsun sonuçtaAnladim simdi her ay adet olacagim oyle
mi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Düzensiz de olabilir, emziriyorsun sonuçtaAnladim simdi her ay adet olacagim oyle
mi
Sabah 7.30 uyanir 9.00 da beraber yatiyoruz 11 -12 ye kadar falan. Sonra 2 gibi uyuyo sonrasida ona kalmis keyfine gore takilio.. bizim simdilik ogleden oncemiz duzene girdi sayilir sadece..Kızlar bebisleriniz ne kadar uyanık kalıyor benimki sabah 10 da uyanıp öğleden sonra 2 den sonra anca uyuyor normal mi
Cnm 1 aydaysa çok normal bnm kız da 1 aylık 1 kg aldı 5 cm uzadı dr.umuz çok iyi dedi. Ne bekliyolar bebekten kaç kg alcakmış
42 gunluk olduk canim.34 gunlukken 500gram almisti,sutumde var ama almamis
Nasıl az almış diyor ya? Neye göre? Bi kere doğum kilosu gerçek kilo sayılmaz, ilk 1-2 hafta kilo kaybeder bebekler. Sonrasında da ayda en az 500-600 gram alması yeterli.
gülaycım canım bebeğin çok güzel kilo almış benim kızım da 800 gr almıştı dr çok iyi dedi hemde biz erken doğduk kilo eksiğimiz olmasına rağmen dedi
bebeğinin normal aralıkta kilo alıp almadığını anlamak için persentil aralığı var oraya bak hem dr inan hemşireye değil tabikide onlarda işlerini iyi yapıyorlar ama kıstas alınacak kişi her zaman doktorun olsun
Bencede gayet güzel canım benim oğlum da 800 gram almıştı aylık kontrolünde önemli olan sütunun yetip kilo alması her ay bu kiloyu almayacaklar biliyorsun sende deneyimli annesin
Nasıl az ya hiçte az değil çok iyi Maşaallah sacmalamış hemşire
Haklısiniz kizlar aslinda bende öyle düşündüm normal diye ama yinede hemsire öyle deyince acaba az kilomu aldi dedim biran,birde sarılik var dedi daha önce iki kere tahlil yapildi bisey cikmadi dedim sustu anlamiyorum bu hemsireleri felaket tellali gibiler sinir oluyorum.valla buna yakin aldi diye obez olur az emzir diyen hemsire de duydum 500 1000 arasi normal aralik zaten.
Doğduğu ilk gun aldi uyumak isteyince hatta gazb cikaracagi zaman sakinlesmesini sagliyor tek zarari agzindan düsmesiKizlar oglusum bu aralar memede uyumaya alisti..karninn tok oldugunu dusunuyorum emdikten sonra sizinti seklinde fazla sutu cikariyor..sonra uykusu gelipte baska turlu dalamadigi icin emmek istiyor yani mememi emzik gibi kullanmak istiyor sanirim..ama emdikce sutte geldigi icin kafasini geri atiyor bi emiyor bi kendini geri cekiyor deliriyor kucagimda resmen o da bende ter icinde kaliyoruz..uykuya dalamadigi icinde iyice agliyor..bazen kucagimda tasimaktan kollarim sirtim agriyo stres oluyorum iyice..
4 tane emzikten sonra hicbirini tutmayinca bugun birde avent soothie aldim geri cevirmedi hatta uykuya bile daldi rahat ettim ama emzik bagimliligi olmasinida istemiyorum dogrumu yapiyorum bilmiyorum..siz emzik kullaniyormusunuz?
Benmki sabah 7-8 de kalkiyo aksam 22-23 gibi uyuyor, öğlen 1 sa belki uyur belki uyumazzKızlar bebisleriniz ne kadar uyanık kalıyor benimki sabah 10 da uyanıp öğleden sonra 2 den sonra anca uyuyor normal mi
benimki 24 saatte 1 saat uyuduğu oluyor gözlerini kapatmamak için direniyor :)Benmki sabah 7-8 de kalkiyo aksam 22-23 gibi uyuyor, öğlen 1 sa belki uyur belki uyumazz
Dr a sordum, eve az uyuyan biri mi var dedi. Ben cok uyumam dedim, saci kaşi nasil birine cekıyosa uykusu da cekebilir şimdiden, her bebek 20sa uyuyacak değil dedi
benimki 24 saatte 1 saat uyuduğu oluyor gözlerini kapatmamak için direniyor :)
Ayni bnm durumdaymissin sende bende aynini yaotim simdi emzik almiyor 2 cekiyir bakti yalsnci firt cikariykr hele gece hic almiyor guya rahatlarim dedim ama nerde kucaga alisti bizimkilerin yuzunden simdi hep kucak istyor of napcam bilmiyon cok yoruldum 2 dk yalniz biraksam hemen beni ariyor viyak viyak ay ne zormus yaaa evide savas alanina dondu temizlik gormuyor bebegin yuzunden odada ayrilaniyim yaa hemen agliykSabah 7.30 uyanir 9.00 da beraber yatiyoruz 11 -12 ye kadar falan. Sonra 2 gibi uyuyo sonrasida ona kalmis keyfine gore takilio.. bizim simdilik ogleden oncemiz duzene girdi sayilir sadece..
Emzik vermeyi kesinlikle dusunmuyordum. Vermedim de 3 hafta falan. Sonra baktim olcak gibi degil dedim vereyim. Almadi ya benim sipa.. sadece bi gece tuttu agzinda ondada butun gece ingaa ingaaa emzik dusmus agzindan tutamio.. 5 haftamiz bitcek cuma gunu dahada almaz heralde
Bizde hic yan etki yapmadi zaten bu asi pek yan etki yapmiyormus mizmizlik yapabilir,atesi 37,5 un ustune cikarsa calpol verirsin dedi hemsire haksever
Daha ilk gece verdik aynı emziği canım ben zararını görmedim tokken diliyle itiyor zaten istemiyor uykuya tam dalamadığında faydası çok bence
Canim benim bebek de emzik emmesine rağmen bazen emzigi reddedip memede durmak istiyor. Tam da dediğin gibi, karnı tok, bi emiyor bi geri çekiliyor uyuyamiyor. Ama hergün değil arada oluyor öyle. Emzik kullanımı konusunda da; belli bi aya kadar kullanıp sonra biraktirmak lazım. 6 ay- 1 yaş arasında biraktirmayi düşünüyorum ben. 1 yaşın üzerinde biraktirmak daha zor oluyormuş.
Ben kullaniyorum ister istemez alisiyo ama yapacak bizi yok kurtarici oda allahin izniyle ilerde onu atlatir biraktiririz emizigi
Peki dururken bile veriyomusunuz emzigi..yatmadan once meme emerken istemedi beni mememde agladi kendini firlatti..bende acaba emzik yuzundenmi boyle yapiyo dedim sinirlerim bozuldu.. sonra biraz gazini cikarinca mememde uyuyakaldi..gazdanmidir emziktenmi kafam karisti..Doğduğu ilk gun aldi uyumak isteyince hatta gazb cikaracagi zaman sakinlesmesini sagliyor tek zarari agzindan düsmesi
Canim bizde sarilik atlattik aynen uyuyodu surekli uyandiramiodum emmek icin..dr vucuduna bastirdiginda parmagiyla sari renk olusup bir iki sn kaliodu.. gozleride sariydi..bence sende anlarsin tepkilerinden ve vucudundan..Aylık aşımızı olduk. 3350 gr 51 cm doğmuştu. 4940 çıktı kıyafetleri dustu 4800gr 53 cm olmus.
Çok çok çok aşırı kusuyo oyle saatlerce emdigide yok 10 dakka en fazla ama çok hızlı emiyo sonra hep kusuyo...
Sarilik mi var dedi.. saçlarını kestik kendisi sarı dedim... acaba olabilir mi sarilik olsa uyur emmez bizde oyle bisi yok ki aklimi karıştırdı...
Aşıyı vurmadan ateş düşürücü al eve gidince ver dedi. Ateşi çıkmadan niye vereyim dedim. Ağrısı olur ağlar dedi. Ilk kizim sadece asi günleri uydurdu dedim. Sen ver dedi...
Asırdan sonra ateşi çıkmadan calpol veren var mi?
Kusması içinde ısrar tahlili yaptir dedi kalça testi yaptir 2 ay asisina gelmeden dedi...
Geçmiş olsun canım.. Rabbiim şifa versin tez vakitteAllah razi olsun onceliklle dualariniz icin su an durumumuz stabil gorunuyor aama doktorumuz agir enfeksiyon hastası olarak yattigimiz icin en az on gun yatması gerekir dedi aslinda bugun 9 gun oldu ama ilk verilen antibiyotik ise yaramamis o yuzden 8. Gun olarak sayiyolar pazar gunu doktor durumunu yeterli gorurse cikaricaz insallah..
Canim bizde sarilik atlattik aynen uyuyodu surekli uyandiramiodum emmek icin..dr vucuduna bastirdiginda parmagiyla sari renk olusup bir iki sn kaliodu.. gozleride sariydi..bence sende anlarsin tepkilerinden ve vucudundan..
1 aylik asi da olduk 5 gun once..hemsirenn bana dedigi onceden asiya gelmeden ates dusurucu verinde gelin diyoduk ama simdi asinin etkisini dusurdugunu soylediler artik onermiyoruz takip et eger ateslenirse veririsin surup demisti..
ertesi gun biraz ateslendi..gece uyumadi mizmizdi.
Ama cok yukselmedigi icin ben hemen surubu dayamadim uzerini soydum kendi bagisiklik kazansin diye cok sukur fazla yukselmeden gecirdik o gunu..
Kızlar dert etmeyin kimseyi değmez . Ben mastit oldum sanırım gögüsümde apse yaptı şimdi genel cerrahi ye gideceğim.. Umarım antibiyotik ile gçeer.. Alınırsa bebeği mi emziremeyeceğim.. Çok kötüyüm şu an
Bu arada bebegi kusanlar nasil uyutuyosunuz bebeklerinizi... midesi bulaniyo o mide bosalana kadar kivrum kivrim agliyo besikte bile sallatmiyo gece bazi saatler dun gece 11 den 2 ye agladi 5 kucama bi aldim akşam 2 de daldı... uyuyo kendini dinlendiriyo biz maf... babannemizde hasta oldu nabcaz bilmiyorum. Besikte kucakta dizde sallıyorum. hatta gece ayağımda sallarken uyudu
Sagol canım cerrahi olarak mı aldılar yoksa emzirerek geçti miSağol canim bizimki oyle uyumuyo yani besleniyo gayet te hareketli M asallahi var gözlerinin beyazı bulanık oda açmaktan oluyo geçince beyaz oluyo biz anneler bi farklılığı daha iyi biliriz sonuçta 24 saat gözümüz üzerlerinde... ben ilk kizimdada hic vermedim ilaç ins gerek kalmaz hatta hic uyuşmayan kizim asi günlerinde 24 saat uydurdu emip uydurdu emip uydurdu zaten anne şutu en guzel antibiyotik. Dış çıkarma zamanlarindada göreceksiniz ateşini mizmizligini huzursuzluğun geçiren en guzel sey anne şutu insallah hepimize emzirmek nasip olur yeterince... yavrularimizin ateşi bile çıkmasın hi hastalık kötülük görmesinler insallah
Allah sifa versin ins. Gerek kalmaz. Bizim 2014 şubat annelerinde bi arkadaşım bi göğsünden surekli aldiriyodu emzirme bildiği kadar emzirdi pramiture ydi bebegi bide sonra mama yedi ama gelişimi herşeyiyle bizim bebislerimizi bile geçmişti hic uzulme rabbim onun rızkını vermiştir insallah sutunle beslersin