• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bi de gazı olan bebek ne yersen ye sıkıntıya giriyo zaten. Ben bulgurun gaz yaptığını bilmiyodum. Doğumdan sonra da yedim bi kac defa pilavını ama bebekte gaz yaptığını farketmedim. Belki bebekten bebeğe değişiyodur.
belkide değişebilir ama bulgurda gaz yapanlar arasında maalesef cesaretimi toplarsam bende biraz tüketip denemek istiyorum açıkçası

Canim benimde oglum sarılık oldu.ustelik bir gece hastanede ışık tedavisi aldiģı halde tekrar yukseldi.biz devamlı beyaz ısığın altında yatırdık gece gundüz sondurmeden.hergun bir kac cay kasığı su verdim ve uyanmasını bile beklemeden sık sık emzirdim.boylelikle cabuk atlattık.beyaz ışığın cok faydası var dene.birde uyanmasını beklemeden sık sık emzir.inşallah atlatir canim korkma.gecmis olsun

Allah razı olsun canım doktor mu dedi sana su ver diye? Bana sadece emzir diyo.

Kaça dusunce normal bu sarılık onu da anlamadım ki. Sana da geçmiş plsun canım çok zormuş bu sarılık . Uyandırmak..nasıl bir merasim nasıl bir merasim...

Inşallah benimkide atlatir ve bu günler gecer. Lohusalık falan hak getire. Dikiş bile hissetmiyorum yavrumu n derdinden.

Anaları güç yavrulara şifa versin allahım

Allah razı olsun canım doktor mu dedi sana su ver diye? Bana sadece emzir diyo.

Kaça dusunce normal bu sarılık onu da anlamadım ki. Sana da geçmiş plsun canım çok zormuş bu sarılık . Uyandırmak..nasıl bir merasim nasıl bir merasim...

Inşallah benimkide atlatir ve bu günler gecer. Lohusalık falan hak getire. Dikiş bile hissetmiyorum yavrumu n derdinden.

Anaları güç yavrulara şifa versin allahım

Sarılığın sıkıntısını bizde çok çektik. Üstelik eşim hepatit taşıyıcısi bebekte hastalık taşıyacak diye çok korktum. 14 olunca hastaneye yatiriyolar. Ben hiç mama vermedim. Uyandırmak zaten ayrı mesele. Bi sabah uyandiramadim öldü sandım. Allah im aklım gidiyodu az kalsın elini oynatınca rahatladim. Yarım saate bir emziriyodum. Çünkü çok halsizdi üç beş dk anca emiyodu uyuyakaliyodu. Ne yaparsam yapim uyanmiyodu. Gece gündüz saat kurup emzirerek düşürdük biz. Sarılık 7ye düşünce kendiliginden uyanıp hareket etmeye başladı. Yoksa altını degistirirken bile gözlerini açıyodu ama kolunu bile kaldirmiyodu. Sabırlı ol. Hemen geçmiyo yavaş yavaş gerileyen bi sey. Bir iki hafta sıkı tut sürekli doyur :KK19:

sunnet yaptirmayi dusunenler kesinlikle tavsiye ederim. iki oglumdada dogunca yaptirdik. sadece agri kesici ilac verdiler bi seferlik. gobegi dusmeden iyilesti pipi

sunnet yaptirmayi dusunenler kesinlikle tavsiye ederim. iki oglumdada dogunca yaptirdik. sadece agri kesici ilac verdiler bi seferlik. gobegi dusmeden iyilesti pipi
Yarin yaptiricaz bizde cnm 44 gunluk benim bebek ya ins sorunsuz sekilde iyilesir :( dikis atiyolarmis galiba dogrumu

Kızlar emzik vermenin zararı ne neden doktorlar gerekmedikçe vermeyin diyo versem ne olur

Kızlar emzik vermenin zararı ne neden doktorlar gerekmedikçe vermeyin diyo versem ne olur

Damak yapısını bozuyo diş çürüğü yapıyo diyolar ama bilemiyorum.. Ben verdim. Bir yaşını doldurmadan bıraktırmayi düşünüyorum

image.webp

image.webp
Durduk yere keyfi olarak mama verenlere gelsin okudukça forumdan uzaklaşasım geliyor hele hele dr mama verme dediği halde mama tvsiye edeni ayrıca anlamıyorum :/ k bakmasın kmse günah o bebeklere ya. Benim bebegim de emiyor ağlıyor ama doymuyor diye düşünmeyip bir daha emziriyorum. Çünkü bze ihtiyaçları varmış bizi istiyorlarmış. Lütfen bilinçsiz hareket etmeyin bebeklere boş yere mama vermeyin obez bebeklere gerek yok.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    20 KB · Görüntüleme: 41
Eki Görüntüle 1736544 Durduk yere keyfi olarak mama verenlere gelsin okudukça forumdan uzaklaşasım geliyor hele hele dr mama verme dediği halde mama tvsiye edeni ayrıca anlamıyorum :/ k bakmasın kmse günah o bebeklere ya. Benim bebegim de emiyor ağlıyor ama doymuyor diye düşünmeyip bir daha emziriyorum. Çünkü bze ihtiyaçları varmış bizi istiyorlarmış. Lütfen bilinçsiz hareket etmeyin bebeklere boş yere mama vermeyin obez bebeklere gerek yok.

Bunları okudukça eşimin kiz kardeşini suikast yapasım geliyo :KK11: yazık 2 aylık bebeği var yavrum bi de tatlı ki... Ama annesi geceleri uyuyabilirim için sütten kesti mama veriyo. Yani mecbur kalmadıkça emzirmiyo. Bebiş de bi kilo aldı ki sorma. Bana da tavsiye ediyo bi an önce kilo alsin mama ver de diyo. Kv daha hastaneden eve gelmeden ziyarete geldiğinde dediği ilk şey aynen şu "kak ağzına mamayi uyusun gece sabaha sende dinlen güzelce sabahta işine gücüne bak" :KK43:

Bunları okudukça eşimin kiz kardeşini suikast yapasım geliyo :KK11: yazık 2 aylık bebeği var yavrum bi de tatlı ki... Ama annesi geceleri uyuyabilirim için sütten kesti mama veriyo. Yani mecbur kalmadıkça emzirmiyo. Bebiş de bi kilo aldı ki sorma. Bana da tavsiye ediyo bi an önce kilo alsin mama ver de diyo. Kv daha hastaneden eve gelmeden ziyarete geldiğinde dediği ilk şey aynen şu "kak ağzına mamayi uyusun gece sabaha sende dinlen güzelce sabahta işine gücüne bak" :KK43:
Yazık o bebege bunları gördükçe okudukça içim acıyo kaç kişi var öyle sırf bebek kucaklarından inmiyo diye mama dayayıp uyutan :( k bakmasın kimse ama buna mama dayamak hatta mama kakalamak denir, nasıl biz aşırı yiyince rehavetle uyku basıyoda bebek de yazık uyuyo o şişlikle.
Bir de bizim gibi uykusuz kalıp ısrarla emzirenler var.
leylam355 leylam355 gibi 24 saat bebegi kucağında ama yılmıyor her şeyi deniyor ve emziriyor o bilmiyo mu full mama verip bütün gece yatmayı.
Zorunda olanlar alınmasın bu yazım gereksiz yere uyumak için uğraşmamak için bilinçsiz olarak gereksiz olarak mama verenlere.

Zaten o mama verdikçe bebek memeyi almıyodur ohh o da rahat etmiştir bu nasıl annelik ya :/ bende sırf eşiyle rahat ilişkiye girebilmek için memeden kesen duydum içim acıdı içim kanadı. Halbuki o masum yavrular bize emanet şu an bize muhtaç

Merhaba kizlar iki evvel gun tavuk yedim dokundu bana ishal kusma bas donmesi yapti iki gun bisey yiyemedim goguslerim tas gibiydi sut masallah ama boyle hasta olunca yumusacik oldu:KK43: yumusayincada sut yokmu bebek doymuyomu diye endise ediyorum. Sizin gogusler hala sertmi yoksa yumusadimi siznkilerde. 10 gunluguz buarada
canim benim genelde yumusak yumusak memede de süt var merak etme. endiselenme.

Zaten o mama verdikçe bebek memeyi almıyodur ohh o da rahat etmiştir bu nasıl annelik ya :/ bende sırf eşiyle rahat ilişkiye girebilmek için memeden kesen duydum içim acıdı içim kanadı. Halbuki o masum yavrular bize emanet şu an bize muhtaç

Ben büyük oğlumu tam 2 yaşına kadar emzirdim. Uykunun "u" sunu bilmedim. Pişman değilim. Maşallah şimdi 3 buçuk yaşında daha adam akıllı 3 kere anca hasta olmuştur. Bi kere gittik hastaneye öksürük için o da grip değil ses telleri enfeksiyonuymus bi kere de ateş için gittik onda da yine hasta değilmiş meğer bulaşık deterjanı yemiş :kk77: ama bahsettiğim yeğenimiz 2 aylık olmadan grip oldu. Emerek rahatlayamadigi için çığlık çığlık ağlıyo. Ağladıkça mama veriyolar uyuyo. Uyudukça kilo alıyo... Sonra daaa "ayyy ne tontiş bebek ne tatlı. Annesi ne güzel de bakmış maşallah" oluyo...

Yazık o bebege bunları gördükçe okudukça içim acıyo kaç kişi var öyle sırf bebek kucaklarından inmiyo diye mama dayayıp uyutan :KK43: k bakmasın kimse ama buna mama dayamak hatta mama kakalamak denir, nasıl biz aşırı yiyince rehavetle uyku basıyoda bebek de yazık uyuyo o şişlikle.
Bir de bizim gibi uykusuz kalıp ısrarla emzirenler var.
leylam355 leylam355 gibi 24 saat bebegi kucağında ama yılmıyor her şeyi deniyor ve emziriyor o bilmiyo mu full mama verip bütün gece yatmayı.
Zorunda olanlar alınmasın bu yazım gereksiz yere uyumak için uğraşmamak için bilinçsiz olarak gereksiz olarak mama verenlere.
canim anne sütünün sindirimi cabuk mamanin sindirimi gec oluyor. annesutu emen hemen sindiriyor yine emmek istiyor o zaman doymuyor deyip mama veriyorlar. mama emince sindirimi guc bebek uyuyor uzun sure he doydu sutum yokmus deyip mama miktari ve sayisi artiyor annesutu azaliyor. bugun tip koca insanlara kanser olunca anne sütü verdiriyor facede o kadar cok ki isteyen kanser hastasi. bence de hopp mama vermemek lazim. benim evde 3 oglan var buyugun derslerini hep ben calistiriyorum uykusuzum ama mama vermek istemiyorum bol emziriyorum. cok sukur ilk ay 1200 aldi bu ay almaz hasta ememedi fazla yine de israrla vermeye devam mememi:))

he bir de bebekler geceye depo yapmak icin daha fazla emmek isterlermis. bu da annelerde acaba doymadi mi da bu kadar sık emmek istiyor endisesi yaratiyor.

Back