2015 - 2016 KPSS Hazırlanıyoruz - Düzenli Çalışma Şartımız Var ;))

En zorlandığınız dersler :))

• Ankete Katılan
    130
ya bende keşke kimseye söylemeseydim etrafımda buna engel olmaya çalışan insanlar vardı çok şükür çıkardım hayatımdan bundan sonra kimseye söylemeyeceğim ya çalıştığımı canım birde şunu söyleyeyim sende alan yoksa eğer sadece genel yetenek genel kültürse konu anlatımlı kitapların ayrıntılı olsun mesela tarihten alan kitabından çalış çünkü nasıl soracağı belli olmuyor ösym nin kaynakda çok önemli iyi seçmek gerekiyor
aaa evet tarih alan kitabı çok mantıklı bak, çok teşekkürler. aynen ya neydi o öyle tarih soruları

beterdi ya ayrıntı soruyor artık ösym hani alan olsa o kadarına gerek yok derdim sonuçta %30 etkileyecek ama alan yok o yüzden ayrıntılı çalışıp çok yüksek puan almamız gerekiyor
aynen. türkçe paragraftayım hala. ne kadar uzun konu. beyaz kalemden gidiyorum konu anlatımına. aralarda çok sıkılınca da ev işi :KK48: kafayı iyi açıyor. 1 saat daha türkçe sonra matematiğe başlıyorum :KK56:
şu coğrafya ve türkçe konularını bitirip kendimi vatandaşlık ve tarihe adayacağım.
matematik ve geometri hep benimle birlikteler zaten :-)

hoşgeldin :KK25:
o zaman seni yds bölümüne ekliyorum :KK66:

hoş buldum :KK54: teşekkür ederim canım.

dün ilk olarak çalışacağım kaynakları ortaya çıkardım. gramer için ELS nin kitabından gideceğim. bunun yanında video dersler buldum, onlardan da günde birer tane izlemeyi düşünüyorum (ya da 2 günde bir, uzunluğa göre). kelime çalışmaları için de çok çıkan fiil, sıfat vs pdfleri buldum netten, onlardan günde bir miktar ezberlemeye çalışacağım. ancak direk ezberle kelimeler öğrenilmiyor farkındayım. o yüzden birer paragraf günde okuyup sorularını çözerim. bunun için odtü'nün reader at work, more to read gibi okuma kaynakları var elimde. kısaca kaynak çok iş çalışmada :KK53:

yeni arkadaşlar hoşgeldiniz :) nazmelek27 rakiplerini düşünüp hırslanabilirsin ki onlar çoktan başlamış çalışmaya birde şöyle düşün ki öğretmen alımları henüz bitmemişken bunu bu yıl halledip kurtulmak mı yoksa kpss sınavlarında ömür tüketmek mi hazır alımınız iyiyken bence biran önce başla çalışmaya birde alan da yok bildiğim kadarıyla sizle şuan senin için bir fırsat bence çalışırsan olmayacak şey değil ama alan gelirse işin biraz daha zorlaşacak sen şimdi 5 saat çalışıyorsan aln gelince 8 saat çalışacaksın o yüzden şimdi kolayken çalış derim Allah çalışan herkesin emeğinin karşılığını verir inşallah :)

hoş buldum teşekkürler, siz de hoş geldiniz :KK54:

çalışmaya sizlerin de dediği gibi önce azar azar başlamak daha iyi. ilerleyince süreyi arttırmak gerek.

hepinize iyi çalışmalar, Allah kolaylık versin :KK5:

hoş buldum :KK54: teşekkür ederim canım.

dün ilk olarak çalışacağım kaynakları ortaya çıkardım. gramer için ELS nin kitabından gideceğim. bunun yanında video dersler buldum, onlardan da günde birer tane izlemeyi düşünüyorum (ya da 2 günde bir, uzunluğa göre). kelime çalışmaları için de çok çıkan fiil, sıfat vs pdfleri buldum netten, onlardan günde bir miktar ezberlemeye çalışacağım. ancak direk ezberle kelimeler öğrenilmiyor farkındayım. o yüzden birer paragraf günde okuyup sorularını çözerim. bunun için odtü'nün reader at work, more to read gibi okuma kaynakları var elimde. kısaca kaynak çok iş çalışmada :KK53:

hoş buldum teşekkürler, siz de hoş geldiniz :KK54:

çalışmaya sizlerin de dediği gibi önce azar azar başlamak daha iyi. ilerleyince süreyi arttırmak gerek.

hepinize iyi çalışmalar, Allah kolaylık versin :KK5:

hoşbuldum bende teşekkür ederim :) evet eksikliklere göre çalışma saati belirlenmeli birden yüklenme olmaz insanın hevesi kaçabilir.Amin size de Allah kolaylık versin inşallah hayırlı geçer bu süreç hepimiz için :)

yeni arkadaşlar hoşgeldiniz :) nazmelek27 rakiplerini düşünüp hırslanabilirsin ki onlar çoktan başlamış çalışmaya birde şöyle düşün ki öğretmen alımları henüz bitmemişken bunu bu yıl halledip kurtulmak mı yoksa kpss sınavlarında ömür tüketmek mi hazır alımınız iyiyken bence biran önce başla çalışmaya birde alan da yok bildiğim kadarıyla sizle şuan senin için bir fırsat bence çalışırsan olmayacak şey değil ama alan gelirse işin biraz daha zorlaşacak sen şimdi 5 saat çalışıyorsan aln gelince 8 saat çalışacaksın o yüzden şimdi kolayken çalış derim Allah çalışan herkesin emeğinin karşılığını verir inşallah :)
hosbulduk :) aynen kimler kimler çalısıyordurda bende daha böyle pinekliyorum :eek:

Kızlar bende yavaştan çalısmaya basladim kaydoldugum dershanenin ales kursu başlamıştı onun matematik derslerine girmeme izin verdiler bir yandan da internetten alan bilgisi kitabı aldım o kitabı okuyorum ekime kadar böyle çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum. Insallah hepimiz hayal ettiklerimizi gerceklestiririz önümüzde ki yıl :)

Kızlar Yds ile ilgili ösym nin sitesini kontrol ederseniz 20 eylül de elektronik yds diye bir sınav yapılacakmis ankara da. Basvurular bugün baslamış daha süre var ama basvuran sayisi yeterli sayıya ulasınca sistem kapanıyormuş. Yds ye göre daha kolay bir sınav diyorlar. İsterseniz başvurun kolay bir sınav dedi bana bir arkadaşım.

Merhaba arkadaşlar. Ben de Türk dili ve öğretmenliği mezunuyum.gecen sene kps ye bir yılımı adadim.ama resmen fiyaskoydu sinavda soru tarzlari farkli gelince strese girdim ve sınavda ağlamaya başladım:KK43: hayatımın en kötü günüydü. Artik nasıl bi anlam yuklediysem bu sınava! 70 aldım. Atanmama mümkün değil yetmez. Bende 2 ayda sbs grubu bi dershanede çalışıyorum. Bu sene de sinava hazirlanmayi düşünüyorum ama bomboş olarak değil çünkü işsiz olduğum dönemde insanlar çok üstüme geldi.işim baya ağır 6 gün çalışıyorum. Haftaici 7 buçuk 8 gibi haftasonu 6bucuk gibi çıkıyorum. Ama inanin sinava hazırlanıyorum demektense çalışıyorum demek cok daha iyi! Hem tecrübe oluyor benim için. Paraya ihtiyacim yok ama yinede ayda elime bi para geçince kendi birikimimi yapma imkanim oldu.gecen sene bomboş bi şekilde sınava hazırlandim olmadi bu sene bi yandan çalışıp bi yandan kpssye hazirlancam bakalım.kpss kurslarinin aksam seanslarina katilsam mi bilemiyorum.gecen sene fem akademiye gittim hic memnun kalmadim.acaba netteki videolarla idare eder miyim diyorum. Kendime bi tablet alırım ondan izlerim ders videolarını kaynağim bol tabi tarihten yeni kaynak almak lazım. Şimdiden başlasam günde 2 saat bile çalışsam ohoo:) olur mu dersiniz :KK66:

Merhaba arkadaşlar. Ben de Türk dili ve öğretmenliği mezunuyum.gecen sene kps ye bir yılımı adadim.ama resmen fiyaskoydu sinavda soru tarzlari farkli gelince strese girdim ve sınavda ağlamaya başladım:KK43: hayatımın en kötü günüydü. Artik nasıl bi anlam yuklediysem bu sınava! 70 aldım. Atanmama mümkün değil yetmez. Bende 2 ayda sbs grubu bi dershanede çalışıyorum. Bu sene de sinava hazirlanmayi düşünüyorum ama bomboş olarak değil çünkü işsiz olduğum dönemde insanlar çok üstüme geldi.işim baya ağır 6 gün çalışıyorum. Haftaici 7 buçuk 8 gibi haftasonu 6bucuk gibi çıkıyorum. Ama inanin sinava hazırlanıyorum demektense çalışıyorum demek cok daha iyi! Hem tecrübe oluyor benim için. Paraya ihtiyacim yok ama yinede ayda elime bi para geçince kendi birikimimi yapma imkanim oldu.gecen sene bomboş bi şekilde sınava hazırlandim olmadi bu sene bi yandan çalışıp bi yandan kpssye hazirlancam bakalım.kpss kurslarinin aksam seanslarina katilsam mi bilemiyorum.gecen sene fem akademiye gittim hic memnun kalmadim.acaba netteki videolarla idare eder miyim diyorum. Kendime bi tablet alırım ondan izlerim ders videolarını kaynağim bol tabi tarihten yeni kaynak almak lazım. Şimdiden başlasam günde 2 saat bile çalışsam ohoo:) olur mu dersiniz :KK66:
Canım benim de bölümüm edebiyat :) senin geçen sene ki kaybın çalışmamak degil daha çok sınavda panik yapmak olmuş sanırım :KK43: ama ne olursa olsun artık sınav deneyimin var ve bu çok önemli. Zor bir sınav yaşadıgın icin daha hazırlıklı girersin sınava :) işin bayagı yogunmuş canım o biraz zorlayacak seni sanırım ama geçen sene zaten sadece kpssye yönelik hazirlandigin icin konuları hatirliyorsundur. Çalısmadigin zamanlarda sadece soru cözsen bile yeterli olur belki sana. :)

hem işte çalışıp hem de ders çalışanlar daha iyi beceriyorlar bu işi, bomboş çalışınca hem psikolojik baskı hem de istediğin gibi olmuyor. bence böyle çok iyi yapmışsın.

bugün eksik olduğum tarihte tekrar başladım konu çalışmaya pöff.. bide tarihçi olacağım... 1 saatte iki tekrarla islamiyet öncesi bitti... bir saatte test çözdüm 74 soruda 8 yanlışım çıktı... daha da azaltmam lazım.. şimdi biraz ara verdim ve doğru mata geçeceğim...Umuyorum sizlerinn çalışmaları da iyi geçiyordur kızlar :KK39:

olur canım neden olmasın kafaya koyduktan sonra öyle böyle yapacağız...bende hem tarih bitirdim hem sosyoloji okuyorum son sınıfım... şu formasyonuda bu yıl kesin alıyorum gibi sonra her yıl sınav... mutlaka birinde olacak... Kendine güveniyorsan evde hazırlan derim ben kursa gittim 63 aldım evde hazırlandım 74 aldım...hedefim 85...

Özellikle alan sınavına da hazırlananlara kafamı kurcalayan bir soruyu sormak istiyorum. Ben alan konularına yargının alan bilgisi kitaplarından çalışıyorum. Ancak alan bilgisi için üniversite de okudugumuz ders kitaplarından çalışmak daha mı faydalı olur yoksa mümkün oldugunca elimize geçen farklı yayınların alan bilgisi sorularını cözmemiz mi?

Kızlar ben henüz 3. sınıfım 2016 kpss'ciyim yani :110: Bana da yer var mı bu topicte ? Şimdiden başlamak istiyorum. Öneri tavsiye ne varsa açığım. Bölümüm Türkçe öğretmenliği.

X