- 20 Haziran 2014
- 7.987
- 3.830
- 198
Ooo anlıyorum canımm inan hiç canını sıkmana değmez ne yaparsanız ikiniz için yapacaksınız çünküü kolaylıkla kalkarsınız altından yaa beraber el ele verince yapılmicak sey yoktur hem Allah yuva kurana yardm eder1.si Nişanlımı çok özledim hepiniz gibi
2.si henüz hiçbir hazırlığımız yok nişanlımın ailesi çok ama çok iyidir ama hem maddi durumları iyi değil
hemde ellerini geçen parayı babası saçma sapan harcadığından hiçbir birikimleri yok inanın hiçbir yardımları olmayacak ve biz hesapladık 50bin e yakın kredi çekmemiz lazım. Borçtan nefret ettiğim için çok zoruma gidiyor ama nişanlıma kıyamadığımdan da birşey diyemiyorum uf çok karışık duygulardayımBelki tam anlatamadm bilmiyorum ama içim sıkılıyor ne olacak sonumz hiç bilmiyorumm
Kuzu öncelikle Allah evlenene yardım eder göreceksin sandığından daha tıkır tıkır ilerleyecek işler bu bir ikincisi o babasına bir şekilde elinde para tutması gerektiğini öğretin dediğin gibi ihtiyacınız olacak nasıl bir adam bu oğlu evlenmek üzereyken bu kadar para harcayıp duruyor. 3.sü kuzu sevgilinin birikimi yok mu hiç yada birikim yapamaz mısınız biraz?1.si Nişanlımı çok özledim hepiniz gibi
2.si henüz hiçbir hazırlığımız yok nişanlımın ailesi çok ama çok iyidir ama hem maddi durumları iyi değil
hemde ellerini geçen parayı babası saçma sapan harcadığından hiçbir birikimleri yok inanın hiçbir yardımları olmayacak ve biz hesapladık 50bin e yakın kredi çekmemiz lazım. Borçtan nefret ettiğim için çok zoruma gidiyor ama nişanlıma kıyamadığımdan da birşey diyemiyorum uf çok karışık duygulardayımBelki tam anlatamadm bilmiyorum ama içim sıkılıyor ne olacak sonumz hiç bilmiyorumm
Hoş geldin canım yaaa yoktun ne zamandırcanlarr tatil bitti bişey kaçırmadım inşallah
Ooo anlıyorum canımm inan hiç canını sıkmana değmez ne yaparsanız ikiniz için yapacaksınız çünküü kolaylıkla kalkarsınız altından yaa beraber el ele verince yapılmicak sey yoktur hem Allah yuva kurana yardm eder
Yok kesinlikle haklısın ama insanlara zorla bisey yaptıramıyosun bide du bakalm belki yardım ederler bi şekilde kesin etmicez mi dedilerCanım biliyorum ama biz yeni bir hayata başlayacaz, ufacıkta olsa yardımları olmayacak üstelik bu halde nişanlım hala birşeyler almaktan para bile biriktiremedi..
Aslında öyle iyi insanlar ki onlara kızamyorum da ama benim canım çok sıkılıyor.. Aklıma geldikçe düşünmekten depresyona giriyorum 3 gündür de çok kötü hissediyorum. Tabi bunda yabancı bir şehirde yeni bir hayata başlamanın gerginliği de var sanırımuf ne düşüneceğimi şaşırdım.. Rabbim yardım eder tabiki ama çocuklarını düşünüp birazcık birikimleri olsaydı bizi rahatlatsalardı. Çok mu derin düşünüyorum bilmiyorum
Canım haklısın kesinlikle.. Teselli olur mu bilmiyorum ama herkesten duyduğum kadarıyla evlendikten sonra beraber zamanla eşya falan almak daha zevkli daha tatlı oluyor diyorlar en başta herşeyi tam başlayan tadını alamıyormuş yeni evinin evliliğinin belki saçma tam olarak senin dert edindiğinde bu değil biliyorum ama şu durumda yapacak bişey yok belki kredi çekmek yerine yakınlarınızdan borç alarak evlenseniz daha iyi olur derim bankayı pek karıştırmamaya çalışın bence.Canım biliyorum ama biz yeni bir hayata başlayacaz, ufacıkta olsa yardımları olmayacak üstelik bu halde nişanlım hala birşeyler almaktan para bile biriktiremedi..
Aslında öyle iyi insanlar ki onlara kızamyorum da ama benim canım çok sıkılıyor.. Aklıma geldikçe düşünmekten depresyona giriyorum 3 gündür de çok kötü hissediyorum. Tabi bunda yabancı bir şehirde yeni bir hayata başlamanın gerginliği de var sanırımuf ne düşüneceğimi şaşırdım.. Rabbim yardım eder tabiki ama çocuklarını düşünüp birazcık birikimleri olsaydı bizi rahatlatsalardı. Çok mu derin düşünüyorum bilmiyorum
O olayı daha öncede anlatmıştın şimdi hatırladım canım senin nickini değiştirmenden dolayı hep unutuyorum seni kusura bakmaAlıntı yapamıyorum ya lanet bi internetim var saolsun ..
Canım kesin yardım etmeyecez demediler ama o işleri alttan alttan halleden insanlar :) Yani zaten şuan eve gelen gelir yok bu durumda onlardan birşey talep edemeyiz. Benim canımı sıkan 3 yıldır beni istemeye gelmek için bir sürü dil döktü annesi, geçen yıl babası emekli odu bütün emekli parası ile yazlık yaptırıp üstüne bide borçlandılar saolsun, şimdi bütün emekli maaşı kredi boruna gidiyor .. işte bizim evleneceğimizi bile bile harcadılar ve üstüne borç yaptılar, babası biraz tuhaftır kimseye söylememiş bu kadar borcu olduğunu. Nişanlım ben böyle oduğunu bilsem evi yaptırmazdım diyor. Yani ben bizi düşünüyor gibi yapıp aslen düşünmemelerine daralıyorum
Herkes bizler kadar ince düşünmek istemez işlerine gelmez çünkü herkes kendi rahatına bakar yaa annemle babam evlendiğinde kimse babama yardım etmemiş evimiz müstakil tarzdaydı o zamanlar amcaların evinin üstüne babam kendi eliyle yapmış herseyi gündüz calısıp gece yarılarına kadar da evin herseyini yapms ve 26 sene önceki sartla ve tek maasla insan isterse her seyi yapar ya benim kendi evime yapacagım hc bsey zoruma gtmez benim sonucta eger yardm edmezlerse o da karsı tarafın ayıbıAlıntı yapamıyorum ya lanet bi internetim var saolsun ..
Canım kesin yardım etmeyecez demediler ama o işleri alttan alttan halleden insanlar :) Yani zaten şuan eve gelen gelir yok bu durumda onlardan birşey talep edemeyiz. Benim canımı sıkan 3 yıldır beni istemeye gelmek için bir sürü dil döktü annesi, geçen yıl babası emekli odu bütün emekli parası ile yazlık yaptırıp üstüne bide borçlandılar saolsun, şimdi bütün emekli maaşı kredi boruna gidiyor .. işte bizim evleneceğimizi bile bile harcadılar ve üstüne borç yaptılar, babası biraz tuhaftır kimseye söylememiş bu kadar borcu olduğunu. Nişanlım ben böyle oduğunu bilsem evi yaptırmazdım diyor. Yani ben bizi düşünüyor gibi yapıp aslen düşünmemelerine daralıyorum
Batı karadenizz yaa öle deme yaa yağmur olmasın dua edin bize dğünü yağmurlu hiç düşünemiyorum ahh ahh hep büyük konusmalarımın sonucu bu. Neymiş beni hiç bi kuvvet yaz haricinde evlendiremezmiş aahh benim bu büyük konusmslarım
Herkes bizler kadar ince düşünmek istemez işlerine gelmez çünkü herkes kendi rahatına bakar yaa annemle babam evlendiğinde kimse babama yardım etmemiş evimiz müstakil tarzdaydı o zamanlar amcaların evinin üstüne babam kendi eliyle yapmış herseyi gündüz calısıp gece yarılarına kadar da evin herseyini yapms ve 26 sene önceki sartla ve tek maasla insan isterse her seyi yapar ya benim kendi evime yapacagım hc bsey zoruma gtmez benim sonucta eger yardm edmezlerse o da karsı tarafın ayıbı
Oyyy kuzum ya aslında çok genel bir durum malesef maddiyatta çoğumuz sıkıntıdayızcanım karıştırıyorsun sanırım :) daha yeni bahsediyorum çünkü
Direk olarak etmeyecez demediler ama etmeyeceklerini biliyorum canım. etraftan nişanlımın borç alacağı biri yok malesef
zaten eşta mecburi oanları alacam ilk etapta sonra tamamlarız yavaş yavaş ama düğün vs. derken o kadar çok masraf oluo ki. Bende ailemden isteyip de onu üzemem zaten ailem bazı şeyleri karşılayacağı için çok bahsetmiorum yani.
zaten sıkıntım birşeyler almamarı yapmamaları değil kaynanamın parası olsa hepsini bana harcar onu biliyorum benim üzüldüğüm senin iki oğlun var hiç mi düşünmedin.
bi tane evleri var ortalama 100 bin fln. siz ev alacağınız zaman satar size veririz yarısını dediler (kaynıma da diğer yarısı )
bende nişanlımla konuştum geçen gün bizim böyle sıkıntılarla borçarla evlenmemizdense evin şimdii satılıp verilmesi daha iyi değilmi fln dedim sanırım aklına yattı haftaya ameliyat olup gelince konuşacak bakalım artık nolacak..
kelimelerle anlatamıyorum hissettiklerimi ama eminim siz anlıyorsunuz beni :)
bu arada ben 5 aydır çalışıyorum nişan masraflarını ancak bitirdim babam da işten çıkınca o ödeyemedi.
nişanlıda 1 ay çalışıp askere gitti ve hem nişan masrafları yeni bitti hemde okurken aldığı krediyi ödüyor yani bildiğiniz sıfır herşey hiçbirşey yok *.*
taktıkları altınlar var şimdilik 2 çift :)
Hoşgeldin canım genel olarak keyfimiz kaçık malesef sen nasılsın nasıl gidiyor?Hu huuu :)
Uzuuuun zamanlardan sonra ben geldim.
Ne var ne yok napıyosunuz nasılsınız durumlar ne alemde
Haklısın canım ne desen haklısın.. Düşünmüyorlar dert etmiyorlar demek ki inşallah yaptıkları borçlar size kalmaz destek olmuyorlar da köstekte olmazlar inşallah Allah korusunİkimizde çalışacağımız için çok fazla sıkıntı yaşamayız zaten İnşallah tabi..
benimde zoruma gitmez aksine daha iyi ailelerimize yük olmamak
benim tek üzüldüğüm ellerine 1 sene önce geçen yüklü parayı harcayıp üzerine bide çok fazla borç yapmaları bizleri düşünmemeleri.
benim ailem üst üste 3 çocuk okuttu birimiz hala üni de okumakta. Nişanlımın ailesi 3 yıldır öğrenci de okutmuyor giderleri de yok hem nişanlım hemde kaynım kendi masraflarını çıkaracak kadar çalışıyorlardı.
Çok çok uzun yazdım anlatabildim mi kendimi bilmiyorum
Oyyy kuzum ya aslında çok genel bir durum malesef maddiyatta çoğumuz sıkıntıdayızbu arada evet karıştırdım galiba çok benzer sorunu olan biriyle konuşmuştum burda neyse, evet ailelerin çocuklarına birşey yapmaya çalışmamalarını anlamıyorum genç insanlar ne kdar kazanırlarsa kazansınlar belli bi birikim gerekiyor evlenmek için az buz bi para değil nasıl düşünmezler kenara bişeyler tmamayı.. Bu insanlarda evlenirken zorluk yaşadılar hiç mi düşünmediler biz yaşadık çocuklarımız bunalmasın bari çok giderin olduğu bir dönem bu falan ama rahatlar demek ki bilemiyorum.. Dediğin gibi şimdiden satılsa o ev elle tutulur bişeyiniz olur ve büyük ölçüde borca gerek kalmaz bakalım ya hakkınızda hayırlısı olsun da bir an önce olsun sende bunalma bu kadar canım, inan kafanda büyüttüğün kadar sorun olmayacak göreceksin
Hoşgeldin canım genel olarak keyfimiz kaçık malesef sen nasılsın nasıl gidiyor?
Haklısın canım ne desen haklısın.. Düşünmüyorlar dert etmiyorlar demek ki inşallah yaptıkları borçlar size kalmaz destek olmuyorlar da köstekte olmazlar inşallah Allah korusun
Aaa noldu güzelim neyin var / neyiniz varHoşgeldin canım genel olarak keyfimiz kaçık malesef sen nasılsın nasıl gidiyor?
Haklısın canım ne desen haklısın.. Düşünmüyorlar dert etmiyorlar demek ki inşallah yaptıkları borçlar size kalmaz destek olmuyorlar da köstekte olmazlar inşallah Allah korusun
Estağfirullah canım bişey yapmadım inşallah herşey güzel olur her adımınız anlamlı olur gerçi bizimde öyle çok bi farkımız yok hepimizi güzel günler bekliyordur inşallahCok saol kuzum ya nisanlima cok guveniyorum birbirimize destek olursak hersey guzel olur insallah :) bekleyip de gorecez guzel gunler bizi bekliordur insallah. Destegin icin cok ama cok tesekkur ederiiimm
Oyyyy hayırlı olsuuunnAaa noldu güzelim neyin var / neyiniz var
Maddi sıkıntılar mı? Bende de aynı dertler var..
Ama benim hayatımda güzel bi şey de oldu, o kadar kafam karışıktı ki nasıl olacak nasıl yapıcaz diye, sonunda tarihimizi de yerimizi de belirledik şükür. 5 Eylülde, kokteylli nikah olacak. 4 eylül de kına
Tuttuk ya, kına da bir düğün salonunda olucak. Önce bi kına organizasyonuyla mı anlaşsam dedim sonra gerek görmedim. Müzik kuzenim ve ekibi tarafından olacak, çok kaliteli iş yapıyolar o yüzden rahatım. Bi de akordeon gelecek viuuu :))Estağfirullah canım bişey yapmadım inşallah herşey güzel olur her adımınız anlamlı olur gerçi bizimde öyle çok bi farkımız yok hepimizi güzel günler bekliyordur inşallah
Oyyyy hayırlı olsuuunnbende bişey yok canım ama kızların çoğu mutsuz yaa küçükten büyüğe sıkıntılar var işte Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Eee nereyi tuttunuz nasıl bişey olacak ve en önemlisi kına.. Kına mekanını belirledin mi temayı falan?
Estağfirullah canım bişey yapmadım inşallah herşey güzel olur her adımınız anlamlı olur gerçi bizimde öyle çok bi farkımız yok hepimizi güzel günler bekliyordur inşallah
Oyyyy hayırlı olsuuunnbende bişey yok canım ama kızların çoğu mutsuz yaa küçükten büyüğe sıkıntılar var işte Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Eee nereyi tuttunuz nasıl bişey olacak ve en önemlisi kına.. Kına mekanını belirledin mi temayı falan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?