Selam kızlar biz geldik :)
Kontrol güzel geçti 2400 olmuş kilosu.
Akciğerini tam göremedi kemikler iyice sertleşmiş artık çünkü. Ama kalp sağdan ortaya geçmiş bu da sodaki kistlerin küçüldüğünü ve solda kalp için yer açıldığını gösteriyor. Ayrıntılı bilgiyi aysonunsa mr çektirince alacağız ama şimdiden haberler gayet güzel :)
Yeni anneleri görünce geçmiş bilgileri aktarayım dedim belki işlerine yarar :) iyiyiz bizde işe başladım minnoşum iyi çok şükür.. Büyüyor işte.. Meme emmiyor artık biberona alıştıdirendim ama bıraktı tamamen 2 gündür.. 1 ay böyle idare edicez napalım sonra ek gıda artık..
6 ay dolaydı iyiydi :)Çok iyi canım ya maşallah minige. Doğuma kadar tamamen iyileşir inşallah da ameliyata gerek kalmaz.
Olsun canım kritik dönemde emdi yine. Ek gıdaya başlayınca daha rahat olur için. Sağlıkla büyüsün de güzellik gerisi teferruat.
6 ay dolaydı iyiydi :)
Evet canım doğurdum 9 gün oldulavin, dogum yaptın mı?
Ben çok az anne sütü alan bi bebekmişim canım. Kısmette ne varsa o oluyo sıkma bence de canını.Sağıp veriyordum ama sağamıyorum artık gün içinde,akşam ve gece emiyordu onun dışında mama veriyorduk artık gecede emmiyor.. Emmeyince sütte olmuyor,çok üzüldüm ama kısmet böyleymiş.. Hiç emmeyenler var diye teselli ediyor eşim.. Ben yine durup durup bi 6 ayı görseydik diyorum :)
İşitme testi yapıldı mı ? Geçti mi minnoş ? Bizimki geçememişti doğum zamanı.. 1 hafta sonra yaptırmıştık ozaman geçmişti. Eğer öyle bişey varsa yıkamayın bebişi. Ayy ne günlerdi ama hep bi evham hep bi korku :)
gözün aydınEvet canım doğurdum 9 gün oldu
Ben çok panik yapmıştım :) sıvı oluyormuş kulakta ondan geçemiyormuş,bidahaki teste kadar yıkamayın demişti doktor.Ben çok az anne sütü alan bi bebekmişim canım. Kısmette ne varsa o oluyo sıkma bence de canını.
İşitme testini geçemedik ama tekrarını da yaptırmadık. Haftaya kontrolü var belki o zaman yaptırırım. Açıkçası biz kafamıza takmadık bebeklerin çoğu geçemiyo zaten ilk testten.
Ben çok panik yapmıştım :) sıvı oluyormuş kulakta ondan geçemiyormuş,bidahaki teste kadar yıkamayın demişti doktor.Ben çok az anne sütü alan bi bebekmişim canım. Kısmette ne varsa o oluyo sıkma bence de canını.
İşitme testini geçemedik ama tekrarını da yaptırmadık. Haftaya kontrolü var belki o zaman yaptırırım. Açıkçası biz kafamıza takmadık bebeklerin çoğu geçemiyo zaten ilk testten.
Almıyor ağzına ağlıyor bağıra bağıra.. Aç kalıyor daha çok ağlıyor. Aç olunca uyumuyor daha çok kuduruyor.. Böyle bi anormallik işte. Emmedi napalım yesin mama tontoş :)E iyiydi tabi ama yapacak bir şey yok reddediyorsa
Almıyor ağzına ağlıyor bağıra bağıra.. Aç kalıyor daha çok ağlıyor. Aç olunca uyumuyor daha çok kuduruyor.. Böyle bi anormallik işte. Emmedi napalım yesin mama tontoş :)
Evet canım doğurdum 9 gün oldu
Aminn Allah razı olsun. Darısı başına inşallah.canım doğurdun demek sağlıkla büyüsün kuzun
allah ailesine dinine vatanına hayırlı bir evlad etsin inşallah
tebrik ederim
Çok faydalı bilgiler için teşekkürler :) peki benim minnoş emmediği ve uyumadığı zamanlar dışında ağlıyor hep meme ağızda ben emzik oldum sizinkiler uyanıkken sakin miydiUlytau _Lavin_
Maşallah minnoşlara :) o minik ayaklar tospik olacak yakında :) gazı için acı elma yağı kullanabilirsiniz topuklarına 1 damla. Bir fincan su 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı şeker kaynatıp süzüp 1-2 çay kaşığı günde 3 kere verilebilir :) bunlar çok iyi geldi bize çok nadir gaz sancısı yaşadık diyebilirim.. Onlardada ben yediklerime dikkat etmemiştim..
Ama bi 40 gün geçsin öyle yapın,bunlar doktor tavsiyesiydi bu arada.. Minicik bebeğe süt dışında bişey vermek kötü gelmişti bana o yüzden 40ı beklemiştim :))
Fön sesi ve elektrik süpürge sesi çok rahatlatıyor youtubeden hemen bulun onları :)) bunlarla dost olacaksınız,kafanız patlayacak ama bebiş ağlamayı kesip uykuya dalacak :) sudokrem süper pişik olmasın popişler..
Şimdi siZin göğüs uçlarıda acır,emzirdikten sonra 1-2 damlasını sürün göğüs ucuna kurusun göğüs pedini koy kapat hiç yara olmaz valla krem fln hikaye..
2 saatte bi uyandırın emzirin sarılık olmasın benimki olmadı çok şükür. Sarılığı yok deyince doktor bırakın uyusun istediği kadar..
Aklıma gelenler bunlar yine gelirse yazarım :)
Boşluk buldukça uyuyun,uyku kadar süt yapan bişey yok.. Uyanınca taş gibi olacaklar :) bol bol su,hurma,humana still tea,rezene ( günde 3 kere için bebişide rahatlatıyor gaz açısından) lactamil bunlara dayanın bol bol süt olsun minnoşlara :)
Adıyla yaşasın çok güzel bi isim koymuşsunuzAybike koyduk canım :)
BiZimkide öyleydi emzik verdim ben çok rahat ettim. Devamlı emiyorsa seni devamlı gaz demek,emziği dene hatta zorla :) emme içgüdüsü yüksek muhtemelen ne versen emer o :) fön ve elektrik süpürge sesini dene çok işe yarıyor olmadı istanbul turu yapıyorduk biz hoop bayılıyordu :)Çok faydalı bilgiler için teşekkürler :) peki benim minnoş emmediği ve uyumadığı zamanlar dışında ağlıyor hep meme ağızda ben emzik oldum sizinkiler uyanıkken sakin miydi
Teşekkürler senin pıtırcığın adı ne olacakAdıyla yaşasın çok güzel bi isim koymuşsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?