2015-2016 dönemi formasyon

mimosa11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.804
1.013
arkadaşlar bu sene için formasyon başvuru zamanı geçti mi?
genelde okullar kapanmadan önce oluyor sanırım.
tekrar bir başvuru süreci olursa nasıl haberdar olabilirim?
ben artık bu işyerinde yapamıycam galiba bi çare düşünmem gerekiyor.
en iyisi formasyon alıp öğretmenlik için uğraşmak

Yaşadığınız şehirdeki okullara bakın. Gerekli duyurular sayfalarında oluyor diye biliyorum.

Ki sadece formasyon almakla bitmiyor alanınız ne bilmiyorum ama öğretmenlik için girmeniz gereken alan sınavını da unutmamak lazım.

Açıkta kalan öğretmen sayısı azmış gibi bir de formasyon belası var başımızda.. Bu insanlar boşuna mı okuyor 4 yıl kafa patlatıyor, sırf bu meslek üzerine eğitim alıyor? Ayy canım sıkıldı, bir dal formasyon alayım da öğretmen olayım bariii

lisans mezunu olan çoğu insan öğretmenlikten daha zor bölümler okuyor canım.
insanların içinde bulunduğu durumu bilmeden böyle yapmasanız keşke.

onları biliyorum canım ama ilk önce formasyona başlamam gerekecek.
Kıametse ben de bu sene formasyon alacağım. Ortalamam sıkıntılı biraz ama bilmiyorum artık. Formasyonun gereksiz olduğunu düşünenlerden olduğumdan acayi derecede gözümde büyüyor formasyon almak. Ama mecbur alacağım tabi ki bu sene olmazsa öbür sene. Benim alanım kpss de yüksek puanlarla atandığı için ben ufak ufak kpss ye bakmaya başladım. Birikmesin diye. Formasyon vb. şeyler vakit darlığı yarattığı için. Allah yardımcınız olsun. Şehrinizi bilmiyorum ama okulları arayıp görüşebilirsiniz.

lisans mezunu olan çoğu insan öğretmenlikten daha zor bölümler okuyor canım.
insanların içinde bulunduğu durumu bilmeden böyle yapmasanız keşke.
Ne kadar zor bölüm okursanız okuyun, tıp okumuş biri bile öğretmenliği hakkı ile yapamaz misal.. Öğretmenliği bunu en başından istemiş ve bu yolda eğitim almayı kafaya koymuş biri yapabilir. Siz öğretmenliği sadece şu an bulunduğunuz iş yerinden kaçış olarak görüyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu zihniyetteki birinin çocuğunun öğretmeni olmasını kimse istemez.

forumdaki bazı arkadaşlar ne kadar ön yargılısınız.
tatlım ben zaten memur olmadan önce 8 sene eğitim sektöründeydim.
fahri görevliydim.

Bir çok insan ülkenin ekonomik durumundan dolayı kıskaç altına girmiş durumda. Okuduğu bölümden iş bulamayacağını bile bile okumalarından sonra bir de başka mesleklere atılıyorlar. Üni mezunu polis alacaksa devlet temelden yetiştir madem polisini neden böyle bir şeye başvuruyorsun. Keza askeriye yine aynı sözleşmeli astsubay/subay alıyor bazı haklarını kısarak çalıştırıyor. Öğretmenlik desen yine aynı. Meslek öğretmenleri mühendis statüsüne göz diker. O onun yerine, o onun yerine. Diyecek bir şey bulamıyorum.

Aynen, sanki eğitim fakülteleri az mezun veriyor gibi bir de formasyon belası var başımızda.
Sonra da hiçbir şey olamadıysan öğretmen ol algısı ortaya çıkıyor işte.

Sözel bölümlerden mezun olup da dil bilgisi olan insanların ücretli öğretmenlik yaptığını biliyorum. Hatta iş bulamayan mühendisten öğretmen gördüm. Tabi bu insanlar ücretli öğretmen olup yazın maaş almama, daha düşük maaşla çalışma gibi şartları kabul ediyorlar. Devletin de işine geliyor ama keşke böyle olmasa. Her üni kırna bölüm üstüne bölüm açmasa..

Aynen, sanki eğitim fakülteleri az mezun veriyor gibi bir de formasyon belası var başımızda.
Sonra da hiçbir şey olamadıysan öğretmen ol algısı ortaya çıkıyor işte.
Bu formasyon mantığını hiçbir zaman anlayamayacağım. Dediğin gibi sanki eğitim fakültesi mezunları açığı kapatamiyor da bir de yandan ek yapılıyor. Fen edebiyat mezunlarının hakikaten kendi işleri ne? Madem devlet bu mezunlara iş sağlayamıyor kapatılsin gitsin. Kapatılmıyorsa da herkes kendi işini yapsın.

Bizim okulda geçtiğimiz sene tekstil mühendisi bile vardı.

Bizim okulda geçtiğimiz sene tekstil mühendisi bile vardı.
Tekstil mühendisliği bir ara patlama yaptı. Sene 96-97 civarında feci talep aldı. Sonra pırrr diye söndü.
Birden parlayıp, sönen mesleklerin kurbanı olan bir sürü insan var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…