2015-2016 dönemi formasyon

Öğretmen misin? Eğitim fakültesi bitirdin mi? Eğitim psikolojisi bilir misin?

öğretmen değilim ama 8 sene boyunca ilk okula başlamamış çocuktan tutun da 65 yaşına yaşına kadar insanlara ders verdim. eğitim psikolojisini de formasyon alırken görürüm sanıyorum.

Bu formasyon mantığını hiçbir zaman anlayamayacağım. Dediğin gibi sanki eğitim fakültesi mezunları açığı kapatamiyor da bir de yandan ek yapılıyor. Fen edebiyat mezunlarının hakikaten kendi işleri ne? Madem devlet bu mezunlara iş sağlayamıyor kapatılsin gitsin. Kapatılmıyorsa da herkes kendi işini yapsın.
Napalım işsiz mi kalalım diyorlar da önceden aklınız neredeydi? Bizim bölüme yerleşebilmek için 400 üstü puan almak gerekiyor mesela, ama fen edebiyatta karşılığı 290-350 arası. O zaman kolayına geliyor tabi, sonradan da kaşını gözünü düşünmek kalıyor işte. Bir de öğretmenlik sadece bir meslek değil, şunu bir anlasa herkes. Ben yerleştiğimde de sanki hiçbir yere puanım yetmedi de zorunlu kaldım gözüyle bakıldı. Bile isteye gönülden yazdım halbuki.
Konu sahibi, bir formasyonla her şey toz pembe olmayacak, bil istedim. Kpss belası, kadroların azlığı kabusun daniskası.

Napalım işsiz mi kalalım diyorlar da önceden aklınız neredeydi? Bizim bölüme yerleşebilmek için 400 üstü puan almak gerekiyor mesela, ama fen edebiyatta karşılığı 290-350 arası. O zaman kolayına geliyor tabi, sonradan da kaşını gözünü düşünmek kalıyor işte. Bir de öğretmenlik sadece bir meslek değil, şunu bir anlasa herkes. Ben yerleştiğimde de sanki hiçbir yere puanım yetmedi de zorunlu kaldım gözüyle bakıldı. Bile isteye gönülden yazdım halbuki.
Konu sahibi, bir formasyonla her şey toz pembe olmayacak, bil istedim. Kpss belası, kadroların azlığı kabusun daniskası.
Ben sadece 4 üniversite yazmıştım, dördü de tek bölüm.. Şu olmazsa şu olsun demedim yani.. Şimdi bu meslek ayaklar altında..

Konu sahibine de diğer arkadaşlara da katılıyorum. Malesef ülkenin içler acısı hali böyle.
Ben de fen edebiyat fakülteliyim. Üniversiteye girdikten mezun olana kadar ki tek hayalim akademisyen,bilim insanı olmaktı. Bunun için çalıştım çabaladım. Eeee sonuç?
Adamlar akademide şu kadar şu kadar ihtiyaç var diyip kadro açmıyorlar. Aç ki girelim. Puanlarımızı da aldık bekliyoruz. Açılan kadrolar da kişiye özel açılıyor zaten.
Anca boş beleş,kiseden devşirme,hiçbir akademik kadrosu olmayan üniversiteler açıp duruyorlar.
Peki bu bekleme sürecinde ne yaptım. Ücretli öğretmenlik yaptım. Formasyonum var olmasına var ama üç günde jet hızıyla alınan formasyondan derslerinden ne olursa artık. Koskoca eğitim,gelişim psikolojisini üç günde işleyip belge sahibi olduk.
Neyse konu sahibi konun dağılmasın. Facebookta vs. birçok sayfa var. Formasyon açan yerlerle ilgili güncel paylaşımlar yapıyorlar. Oralara bakabilirsin.

Ekim oldu hala formasyondan ses yok..
sanırım bu sene verilmeyecek..
bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

X