• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 / 2016 da evlenecek olanlar ,evlenmeyi düşünenler gelin gelin bizde toplaşalım

Hosbuldum canim :)

Hoş buldum tatlim :)

Amiiiinnn :):):):) bakalim ben staja gidicem o sebeple bekliyoruz dönünce olucakta hayirlisiyla bi gidip geleydim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Amin canımm hayırlısı inşaAllahh

meslegi cok güzel ama. devlet kapısı olmasada olur...
herkes devlette olsa... özel sektör ne olucak
hem belki siz evlenince olur yada yakın zamanda olur...

kafalarında sabitleşen hayat bakışlarını esnetmemelerine cok kızıyorum...
ne oldum degil ne olucam...
ve şu zamanda ben fakirim diyen insana ben inanmıyorum acıkcası
herkesin bi maddi gücü var... ama sıfırlarda degil... kendilerine yeticek kadar...
yada ogullarını evlendiricek kadar....

rabbim kolaylık versin. nişanlanırsanız. hiç arayı uzatman fazla. evlenin
biz askerlikten dolayı uzatıyoruz evliliği:43:
yoksa bu yaz evlenicektik. ve ailem dıdısına şununa takmıcaktı. kızımız evleniyo diye dövünüceklerdi
kısmet işte :43:
Nişanlılık döneminde ailem şunu yapmaz etmez dedigim ne varsa başıma geldi

Canım erkek arkadaşım zaten öyle tembel birisi değil sırf ailem istedi die bende direttim devlete gir kpss çalış bahaneleri olmasın die sağolsun oda anlayışlı bizim için askerde dershaneye yazıldı mat çok iyi ama sözeli hiç yoktu başlarda iyi gidiyordu sora haftasonu nöbetleri olmaya başladı motivasyon bozuldu ve ben haliyle ailede baskı altında olduğum için ve ne olacak stresinden çok tartışmalarımız oldu oda çalışamadı daha ama evlendikten sora çalıştırırım onu ben benimde sözelim baya iyi mat kötü beraber çalışırız .
Maddiyata gelince normalde sıkıntı yok ama bunun babası boşandığı halde 45 bin borç yaptı bıraktı bunlara buda annesiyle o borcu ödüyolardı işte haziranda son taksidi bitiyor onun haricin askerde çok şükür uzun dönem çıktı maaş alıyor yarı maaşı borca yarı maaşıda nişan için biriktiriyor.Erkek arkadaşım ne olursa olsun ailen istemesede askerden sora biz gelicez diyo annemlere zaten söyledimde işte net bişey konuşulmadı.Düğün zamanıda tek sorun altın bizimkiler fazla isterler.Nişan düğün arası 8 ay felan düşünüyoruz o süredede biriktirebildiği kadar altın parası biriktirecek.Anneannesinin durumu biraz iyi 1000 tl lik eşya onlar alıcak kendi çeyizimi de ben yaptım zaten babam da yaparsa yatak odamla beyaz eşyamı alıcak o şekilde bakalım hayırlısı

Canım erkek arkadaşım zaten öyle tembel birisi değil sırf ailem istedi die bende direttim devlete gir kpss çalış bahaneleri olmasın die sağolsun oda anlayışlı bizim için askerde dershaneye yazıldı mat çok iyi ama sözeli hiç yoktu başlarda iyi gidiyordu sora haftasonu nöbetleri olmaya başladı motivasyon bozuldu ve ben haliyle ailede baskı altında olduğum için ve ne olacak stresinden çok tartışmalarımız oldu oda çalışamadı daha ama evlendikten sora çalıştırırım onu ben benimde sözelim baya iyi mat kötü beraber çalışırız .
Maddiyata gelince normalde sıkıntı yok ama bunun babası boşandığı halde 45 bin borç yaptı bıraktı bunlara buda annesiyle o borcu ödüyolardı işte haziranda son taksidi bitiyor onun haricin askerde çok şükür uzun dönem çıktı maaş alıyor yarı maaşı borca yarı maaşıda nişan için biriktiriyor.Erkek arkadaşım ne olursa olsun ailen istemesede askerden sora biz gelicez diyo annemlere zaten söyledimde işte net bişey konuşulmadı.Düğün zamanıda tek sorun altın bizimkiler fazla isterler.Nişan düğün arası 8 ay felan düşünüyoruz o süredede biriktirebildiği kadar altın parası biriktirecek.Anneannesinin durumu biraz iyi 1000 tl lik eşya onlar alıcak kendi çeyizimi de ben yaptım zaten babam da yaparsa yatak odamla beyaz eşyamı alıcak o şekilde bakalım hayırlısı

Rabbim kolaylık versin. cok zor valla cok zor...
babasınada dicek laf yok... bitirmişler ama annesiyle maşallah
herşey gönlünüzce olur inşallah canım :13:

bizde hiç bi aileden yardım almadan hazırlıklarımızı yapıoduk
benim zaten hemen herşeyim hazır. ufak tefek mutfak eşyam kaldı
nişanlımın alca buzdolabı çamaşır makinesi var. :ssz:
şu nişan atma moralsizliğinden hiç bişeyi alma hevesimiz kalmadı...
bu ay beyaz eşya o 2 eksigimizi alcaktı nişanlım ama işte kısmet. heves kactı :51:

en cok canımı sıkanda bu zaten. maddi destek ne benim aileden nede onlardan bekliyoruz.
kendimiz yapıyoruz herşeyi ama. yok yinede olmuo... aileler yine catışıo :ssz:

Rabbim kolaylık versin. cok zor valla cok zor...
babasınada dicek laf yok... bitirmişler ama annesiyle maşallah
herşey gönlünüzce olur inşallah canım :13:

bizde hiç bi aileden yardım almadan hazırlıklarımızı yapıoduk
benim zaten hemen herşeyim hazır. ufak tefek mutfak eşyam kaldı
nişanlımın alca buzdolabı çamaşır makinesi var. :ssz:
şu nişan atma moralsizliğinden hiç bişeyi alma hevesimiz kalmadı...
bu ay beyaz eşya o 2 eksigimizi alcaktı nişanlım ama işte kısmet. heves kactı :51:

en cok canımı sıkanda bu zaten. maddi destek ne benim aileden nede onlardan bekliyoruz.
kendimiz yapıyoruz herşeyi ama. yok yinede olmuo... aileler yine catışıo :ssz:

Aynen canım bend ne olacağını bilmiyorumki belki bizimde aramız bozulur benim ailemde bişey yapmaz bakalımm

Aynen canım bend ne olacağını bilmiyorumki belki bizimde aramız bozulur benim ailemde bişey yapmaz bakalımm

aranız bozulursa işte o zaman sevginize cok yazık olcak
sakın ha sakın izin vermeyin...ailelere yada herkese herşeyi kanıtlıcaz diye kendinizi yıpratmayın... yazık olur ikinizede.
bizim aramız şuanda maşallah cok iyi. ailem istemiyor diye karşısında olmadım
yada o ailem istemiyo diye karşımda olmadı aksine birbirimize destek cıkıoz
ve sevgimiz dahada güc kazanıo :13::16:
kaç zamandır berabersiniz ?

sakın ha sakın izin vermeyin...ailelere yada herkese herşeyi kanıtlıcaz diye kendinizi yıpratmayın... yazık olur ikinizede.

Ay bu olaylar herkeste var ya. Şöyleki bizimde problemimiz var. Gerçi bizimkiler yerden göğe kadar haklilar ama bizim sevgimiz saygi duymuyorlar çok laf söz ediliyor. Bizdeki sıkıntı şu sevdiğim daha önce 2 evlilik atlatmis ve 7 yasinda kendisiyle yasamasada bir oğlu var ben bumlari taa en basindan beri biliyorum oglunuda çok seviyorum aramizda 14 yas fark var buna rağmen çok çok iyi anlasiyoruz hicbir gizlisi saklisi olmadi bana karsi ce sevgisi öylesine yuceki ben bu durumlari hic göz önünde bulunduracak kadar takmadim kafama kendi mesleği var geliri düzgün v.s. annemde ablamlarda kişilik olarak çok sevdiler ama bir turlu oluru vermediler normalde 4.4.14 re söz yapacaktik :( erteledi bizim taraf olmaz öyle çabucak olmasin belki vazgecersin dediler bana ama aksine her gecen gün çok daha sıkı baglaniyoruz birbirimize. Bundan önce 8 yillik bir ilişkin vardi 8 yolda su bagliligin çeyreğini bile yasamadim bos bir ask uğruna harcadim yillarimi cocukluktu aliskanlikti v.s. derken simdi heh bu adam diye biliyorum. Annem seviyor allah tan birazcikta bize pek karismiyorlar. Eylülde isteme söz falan olucak bakalim hayirlisi artik.

Ay bu olaylar herkeste var ya. Şöyleki bizimde problemimiz var. Gerçi bizimkiler yerden göğe kadar haklilar ama bizim sevgimiz saygi duymuyorlar çok laf söz ediliyor. Bizdeki sıkıntı şu sevdiğim daha önce 2 evlilik atlatmis ve 7 yasinda kendisiyle yasamasada bir oğlu var ben bumlari taa en basindan beri biliyorum oglunuda çok seviyorum aramizda 14 yas fark var buna rağmen çok çok iyi anlasiyoruz hicbir gizlisi saklisi olmadi bana karsi ce sevgisi öylesine yuceki ben bu durumlari hic göz önünde bulunduracak kadar takmadim kafama kendi mesleği var geliri düzgün v.s. annemde ablamlarda kişilik olarak çok sevdiler ama bir turlu oluru vermediler normalde 4.4.14 re söz yapacaktik :( erteledi bizim taraf olmaz öyle çabucak olmasin belki vazgecersin dediler bana ama aksine her gecen gün çok daha sıkı baglaniyoruz birbirimize. Bundan önce 8 yillik bir ilişkin vardi 8 yolda su bagliligin çeyreğini bile yasamadim bos bir ask uğruna harcadim yillarimi cocukluktu aliskanlikti v.s. derken simdi heh bu adam diye biliyorum. Annem seviyor allah tan birazcikta bize pek karismiyorlar. Eylülde isteme söz falan olucak bakalim hayirlisi artik.

Biride gelip hepimizi şaşırtıp ailemde aileside bize cok iyi bi nişanlılık gecirsin desin
tüm kk ya benden cay :ssz::ssz:

anne onayı cok önemli. o onay vermezse digerlerinin onayıda olmuo...
herkes bize karşı oluyo :51:
annem gecen gün evine gelmem. cocugunu sevmem.
bir gün sonra yengem(dayımın eşi) evini dizmeye gelmem :24::ssz:
tehditler.... :55:

hakkınızda hayırlısı inşallah

Biride gelip hepimizi şaşırtıp ailemde aileside bize cok iyi bi nişanlılık gecirsin desin
tüm kk ya benden cay :ssz::ssz:

anne onayı cok önemli. o onay vermezse digerlerinin onayıda olmuo...
herkes bize karşı oluyo :51:
annem gecen gün evine gelmem. cocugunu sevmem.
bir gün sonra yengem(dayımın eşi) evini dizmeye gelmem :24::ssz:
tehditler.... :55:

hakkınızda hayırlısı inşallah

Ablamlar bastan bi o tehditle giriştiler onlardan yüz bulan enistemde dedi gelmek diye bende aldin karsima bak enişte sen benim için elsib kusura bakma şeb gelmem dersen pasa gönlün bilir ama ablam gelecek gelmek zorunda ben bur karar aldiysam ve görmezden gelecek kadar burseyleri mutluysam bunlar hakkında yorum yapmak onlara düşer ama saygida duymak zorundalar. Babam yok diye o....luk yapmadim herşeyi şeffaf bir şekilde gizlim saklim olmadan yasafim kimle verabersem anbene laf gelmesin diye once annemle tanistirdim. Simdi beraber olduğum insan evimede geliyor anneme anne de diyor ben bu isin sonuna kadar gidicem ister yanimda olun ister olmayin dedim ablamlar mecburi destekçiler yani olumsuzluklar var elbette ama en azindan gelmem gormem demiyorlar. Bizimkilerin sevdiğinden istedikleri altib ve teminat olarak ev almasiydi üstüme ki bunu sevdiğim onlar söylemeden önce kabul etti biraz zorlanacagiz ama olsun hic değilse kendi evine cikicaksin 22 yasindaki kiz 36 yasindaki Çulsuz adama vardi dedirtmeyecegim kimseye herkese kpak gibi mutluluğun hakim olduğu bir düğün yapicaz dedi :) ay ben bu adami bu ince düşüncesini sevmeyeyimde ne ypayimmm :):):)

Ablamlar bastan bi o tehditle giriştiler onlardan yüz bulan enistemde dedi gelmek diye bende aldin karsima bak enişte sen benim için elsib kusura bakma şeb gelmem dersen pasa gönlün bilir ama ablam gelecek gelmek zorunda ben bur karar aldiysam ve görmezden gelecek kadar burseyleri mutluysam bunlar hakkında yorum yapmak onlara düşer ama saygida duymak zorundalar. Babam yok diye o....luk yapmadim herşeyi şeffaf bir şekilde gizlim saklim olmadan yasafim kimle verabersem anbene laf gelmesin diye once annemle tanistirdim. Simdi beraber olduğum insan evimede geliyor anneme anne de diyor ben bu isin sonuna kadar gidicem ister yanimda olun ister olmayin dedim ablamlar mecburi destekçiler yani olumsuzluklar var elbette ama en azindan gelmem gormem demiyorlar. Bizimkilerin sevdiğinden istedikleri altib ve teminat olarak ev almasiydi üstüme ki bunu sevdiğim onlar söylemeden önce kabul etti biraz zorlanacagiz ama olsun hic değilse kendi evine cikicaksin 22 yasindaki kiz 36 yasindaki Çulsuz adama vardi dedirtmeyecegim kimseye herkese kpak gibi mutluluğun hakim olduğu bir düğün yapicaz dedi :) ay ben bu adami bu ince düşüncesini sevmeyeyimde ne ypayimmm :):):)

maşallah o zaman...
itiraz etmelerinden anlamayınca tehdit etmek cok güzel...
evden kacarım diyeydim bende eyiydi :ssz:
işte eşşek kadar kız oluncada yakışmıo be agza kacma kelimesi :52::52:
kendi hayatın... kendi yaşamın...
evlenince allah göstermesin sorununuz cıksa. biticek olsa.
denedim olmadı diyip içiniz rahat edicek....:51:

benim anneme görede ben sevgimden hiçbişi görmüyomuşum :ssz:
nişanlandıktan sonrada aynı adamla beraberimki ben. degişende yok...
ama anneme göre ince ruhlu olan benmişim. ona deger veren benmişim :51:

maşallah o zaman...
itiraz etmelerinden anlamayınca tehdit etmek cok güzel...
evden kacarım diyeydim bende eyiydi :ssz:
işte eşşek kadar kız oluncada yakışmıo be agza kacma kelimesi :52::52:
kendi hayatın... kendi yaşamın...
evlenince allah göstermesin sorununuz cıksa. biticek olsa.
denedim olmadı diyip içiniz rahat edicek....:51:

benim anneme görede ben sevgimden hiçbişi görmüyomuşum :ssz:
nişanlandıktan sonrada aynı adamla beraberimki ben. degişende yok...
ama anneme göre ince ruhlu olan benmişim. ona deger veren benmişim :51:

Ay sorma annem aldin bizi karsisina sevgiyle bende sana vericek kiz yok dedi ben bi ağla bi ağla anne ne yapayim basta erkek yok sevdiğim adam diyip karsiniza getiriyorum kacsam daha mi iyiydi kiza bak üniversite okudu birde kocaya kacti ama suç anasibda vermedi kizi deseler daha mi iyi dedim annem o gün sanirim bu kaftan sonra tirsti biraz :) sonra düzeldi aramiz sevgilim de iliman yaklasinca sorun çözüldü. Hatta sıksık gelip gidiyor bize gelmeyince annem merak ediyor falan çok şükür. Bu akşamda yemeğe gelecek bize :)

Bu değer verme olayini anlamiyorum banada aynisini dediler bi muddet arkadaş adam her ayrintiyi hesapliyor dusunuyir onla gecen en özel anlarida mi size anlatmak lazim ki bana değer verdiğini anlayin nedir yani bu her söylediği güzel sözü her yaptigi hareketimi anlatmak lazim siz benimkileri görüyorsunuz ama onu görmeden yargiliyorsunuz diye cikip birilerinin söylemesi lazim :):):):)

Ay sorma annem aldin bizi karsisina sevgiyle bende sana vericek kiz yok dedi ben bi ağla bi ağla anne ne yapayim basta erkek yok sevdiğim adam diyip karsiniza getiriyorum kacsam daha mi iyiydi kiza bak üniversite okudu birde kocaya kacti ama suç anasibda vermedi kizi deseler daha mi iyi dedim annem o gün sanirim bu kaftan sonra tirsti biraz :) sonra düzeldi aramiz sevgilim de iliman yaklasinca sorun çözüldü. Hatta sıksık gelip gidiyor bize gelmeyince annem merak ediyor falan çok şükür. Bu akşamda yemeğe gelecek bize :)

cok güzel ya maşallah... valla bravo.
benim annem damadı gibi hiç davranmadı. hep uzaktı
nişan atma olaylarında aradaki ipi iyice kopardı.
bizimki sabırlı davrandıda. of of :ssz:

Bu değer verme olayini anlamiyorum banada aynisini dediler bi muddet arkadaş adam her ayrintiyi hesapliyor dusunuyir onla gecen en özel anlarida mi size anlatmak lazim ki bana değer verdiğini anlayin nedir yani bu her söylediği güzel sözü her yaptigi hareketimi anlatmak lazim siz benimkileri görüyorsunuz ama onu görmeden yargiliyorsunuz diye cikip birilerinin söylemesi lazim :):):):)

29 yaşında oda...
20-24 yaşındaki tıfıl deiglki. aklı hala layloylayda olsun...
nişan atmak için tamamen ipleri koparma girişimleri bunlar biliyorum ben:ssz:
kızıda eşşek kadar.... adam bana deger vermese. benim hatrımı saymasa. salakmıyımda bekarlıgımı evlenerek zehir edim...
ben mutlu olum diye herşeyi yapıo. gecen gün işyerime cicek gönderdi cok güzellerdi...
ve moralimiz 15 gündürde cok kötü. az kendime geleyim diye. az yüzüm gülsün diye. :43::43:

cok güzel ya maşallah... valla bravo.
benim annem damadı gibi hiç davranmadı. hep uzaktı
nişan atma olaylarında aradaki ipi iyice kopardı.
bizimki sabırlı davrandıda. of of :ssz:

Normal şartlarda benim tanidigim sevgilim elli kere terslemisti Çevremdekilerin ama sirf ben varim diye birazda bizimkiler hakli diye gik demedi deniyor sağolsun. Yoksa karakterine öyle ters şeyler yapiyor ki mecburiyetten bazen ben bile şoka giriyorum. Dizinde düzelir ya yine sevmez kaynana damadi ama illaki krizinin mutluluğu için düzelir yani

Aramız bozulursa derken ailemle demek istedim canım sevdiğimle yılmadık çok çok gider kendim evlenirim Allaha şükür devlette çalışıyorum kimseyede muhtaç değilim

Normal şartlarda benim tanidigim sevgilim elli kere terslemisti Çevremdekilerin ama sirf ben varim diye birazda bizimkiler hakli diye gik demedi deniyor sağolsun. Yoksa karakterine öyle ters şeyler yapiyor ki mecburiyetten bazen ben bile şoka giriyorum. Dizinde düzelir ya yine sevmez kaynana damadi ama illaki krizinin mutluluğu için düzelir yani

oysa bi damadım diyip adım atsa. 3 erkek kardeşimden daha cok kıymet vericek kendine
ailesinden cok uzak... ortaokulu yurtta okumuş. ondan bu yaşına kadarda hep dışarda...
şehir dışında calışıo şuanda bile. ben varım diye ara ara gelio.
biliyorumki ben olmasam gelmicek...:51:

Buarada 3 seneye yakındır çıkıyoruz benim olduğum şehirde üniversite okurken tanışmıştık bizde

Aramız bozulursa derken ailemle demek istedim canım sevdiğimle yılmadık çok çok gider kendim evlenirim Allaha şükür devlette çalışıyorum kimseyede muhtaç değilim

onlarlada bozulmaz inşallah. evlenince gecicek zaten ben onu biliyorum
evlenince damatları olur...:27:

29 yaşında oda...
20-24 yaşındaki tıfıl deiglki. aklı hala layloylayda olsun...
nişan atmak için tamamen ipleri koparma girişimleri bunlar biliyorum ben:ssz:
kızıda eşşek kadar.... adam bana deger vermese. benim hatrımı saymasa. salakmıyımda bekarlıgımı evlenerek zehir edim...
ben mutlu olum diye herşeyi yapıo. gecen gün işyerime cicek gönderdi cok güzellerdi...
ve moralimiz 15 gündürde cok kötü. az kendime geleyim diye. az yüzüm gülsün diye. :43::43:

oysa bi damadım diyip adım atsa. 3 erkek kardeşimden daha cok kıymet vericek kendine
ailesinden cok uzak... ortaokulu yurtta okumuş. ondan bu yaşına kadarda hep dışarda...
şehir dışında calışıo şuanda bile. ben varım diye ara ara gelio.
biliyorumki ben olmasam gelmicek...:51:

Ah yazik yaa... Benimkide babadan görmemiş baba alkol masasindaymis buda küçük yaştan beri okulu birakmis calisiyor kendi kendine bu hale gelmiş hep çok şükür. Babasi bugün bile arabayi istemez ya istesede Binnur laf eder falan filan anneme de acayip saygi duyuyor beni koruyup kolladigi babasiz büyüttüğü için falan cokda seviyor annemi. Bende kaynanami seviyorum çok. Oda sağolsun beni sever :) gidip doneyimde bi oturmaya gideyim bak aklima geldi :)):):):):)

onlarlada bozulmaz inşallah. evlenince gecicek zaten ben onu biliyorum
evlenince damatları olur...:27:

Hayırlısı canım ya Rabbim böyle stressiz sıkıntısız geçirsin.Ama insan heves ediyor eğer benimkisi kesinleşe bilseydi yani ağstos2 sinde nişan olabileceği kesin olaydı fotoğrafçı ayarlıcaktım nişan mekana kapora verecektim ve bir ilahi grubu var enstrumanlı ve ney çalıyorlar o grubu ayarlıyacaktım ama malesef kesinleşmediği için fotoğrafçı 850 demişti ilkin fiyatlar arttı 1000 tl diyo şimdi dış çekim birazdaha 1500 der:( mekanı tutamadım belkide tutulmuştur oda fiyatı artırır grup ise aynı gün başka biri tutmuş :(( hepsi içimde kaldıı

Son düzenleme:
Back