2014 yılı anne olmak isteyenler,gelin birbirimize destek olalım

hangi aşamadasınız..?


  • Ankete Katılan
    161
arkadaşlar mrhaba,
ben de aranıza katılmak istiyorum.3,5 yıldır evliyim yaklaşık 3 yıl hap kullandım.biz de artık bebiş sahibi olmak istiyoruz.eşimn benden daha stresli.henüz bi doktora da bu amaçlı görünmedik .sizlerle paylaşmak istedim :))brbirimize destek oluruz inşallah
 

huzur eğer her ay düzenli günlerde oluyorsan örneğin 5 inden 5 ine gibi.. satı 1. gün kabul ederek saydıgında 14. 15. günde ovulasyon olması gerekli
 
Son düzenleme:
bu arada herkese yeni yılda önce sağlık mutluluk ve hayırlısıyla sağlıklı bebişler diliyorum
:)
 
normalde düzenliydi ama son iki aydır düzensiz ilkinde dört gün son ayda da 14 gün gecikti

hım istisnai bir durum olmuş stres üzüntü veya mevsim değişiklikleri düzensizliğe sebep olmuş olabilir bu ay veya sonraki ay eski düzenine geri döner.. kaçıncı günden beri test yapıyorsun? bir de hangi testi kullanıyorsun? internetten okuduğum kadarıyla bazı testlerde silik çizgi çıktığı anda yapman gerekiyormuş daha koyulaşmasını beklerken kaçıranlar olmuştu
 

internetten almıştım 11. gün başlamıştım düzensizleştiği için
 

yani çok özel bi test değil doğruluk derecesi naasıl onu da bilmiyorum
 

canım sence devam edeyim mi testi yapmaya hiç umudum kalmadı çünkü teşekkür ederim bu arada cevap verdiğin için
 
canım sence devam edeyim mi testi yapmaya hiç umudum kalmadı çünkü teşekkür ederim bu arada cevap verdiğin için

adetlerin düzensiz olduğu için yumurtlaman geçti ya da geçmedi demek zor, Rabbim bilir herşeyin doğrusunu hayırlısını. bazı uzmanların görüşüne göre bazı kadınlar ayda 1 kere yumurtlarken bazıları 2 kere yumurtlayabiliyormuş. sen onlardan olabilirsin ya da adetlerin düzensiz oldugu için yumurtlaman geç olacakta olabilir. aslında 3 günde 1 ilişkiye girmek yani haftada 2 kere hamilelik şansını yüksek oranda artırır diye düşünüyorum bi takım koşullardan dolayı mümkün olamıyorsa testler pahalı değilse denemeye devam et eger pahalıysa adet tarihini bekle 10. gün tekrar denemeye başla. bizler kuluz aciziz Rabbim ol derse ne şartta olursa olsun kaçak maçak her şekilde olur biliyorsun değil mi ümidini asla kaybetme..
 
Son düzenleme:
benim bir sorum olacak sperm yumurtaya ne kadar sürede ulaşıyor bilgisi olan varmı?

Sperm ve yumurta hücresinin birleşmesi (Döllenme):
Yumurtlama döneminde yumurtalıktan salınan yumurta hücresi (oosit) tüplerin uç kısmındaki fimbria denilen tüyümsü yapılarca tutulur ve tüp içersine alınır. Bu şekilde yumurt aahücresinin döllenme ve rahim içerisine ilerleme yolculuğu başlamış olur. Cinsel ilişki sonrasında vajine içerisine dökülen sperm hücreleri de buradan rahim içerisine ve tüp (tuba) içerisine ilerlemeye başlar. Sperm ve yumurta hücresinin tüp içerisinde birleşmesi yani döllenmesi sonrası oluşan yeni tek hücreye zigot adı verilir. Zigot bölünerek rahim içerisine doğru ilerler, rahim içerisine yapışarak yerleşir ve burada da bölünmeye devam ederek ebriyoyu, fetusu (yani bebeği) oluşturur.

Tuba uterine = tuba = Halk arasında bu organa tüp denir : Rahim ve yumurtalıklar arasında uzanan boru şeklinde ince uzun organdır. Yumurta hücresinin yumurtalıktan rahime ulaşmasını sağlar. Kadın üreme organları hakkında ayrıtılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sperm ve yumurta hücresi nerede birleşir?
Sperm ve yumurtanın birleşmesi yani döllenme (konsepsiyon, fertilizasyon) tüplerin içerisinde gerçekleşir. Döllenme sıklıkla tüplerin ampulla denilen geniş bölgesinde meydana gelir.

Sperm ve yumurta hücresinin döllenme öncesi ve sonrasındaki hareketleri hakkında bazı bilgiler:
- Ovulasyon yani yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta hücresinin tüp içerisine geçmesi 2-3 dakika alır.
- Zigot (sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan hücre) tüp içerisinde ortalama 3 gün kalır, bu esnada rahim (uterus) içeirisne doğru ilerler. Yani yumurtlama olayından 3 gün sonra zigot (artık adı blastokist'tir) rahim içerisinde olur.
- Zigot rahim içerisine doğru bölünerek ilerlediği için içerisinde boşluk içeren bir hücre topluluğu halini alır buna blastokist adı verilir. Blastokist rahim içerisine vardıktan ortalama 3 gün (2-4 gün arası) sonra rahim içerisine yapışır, buna implantasyon denir.
- Yani toplamda yumurta hücresi salındıktan sonra döllenme, tüp içerisinde rahime doğru ilerleme ve rahim duvarına yerleşme aşamalarında 6 günlük bir süre geçer.
- Bu nedenle kanda B-HCG denilen gebelik hormonunun tespit edilmesi yumurtlamadan sonra en erken 6. günde mümkün olur hatta çoğunlukla yumurtlamadan 8-10 gün sonra tespit edilebilir.
- Rahim içerisinde blastokistin yerleştiği yer çoğunlukla rahim arka duvarının üst kısmında orta hatta yer alır.
- Tüpte sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan zigot hücresi rahim içerisine gelinceye kadar 8 hücreli top şeklinde bir yapı haline gelir buna morula denir. Morula rahim duvarına yerleşemden önce çoğalmaya devam eder ve 50-200 hücre içeren içerisi boşluklu bir yapı haline gelir, buna blastokist denir.

Yumurta hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
Yumurta hücresi kadın vücudunda yumurtalıktan salındıktan sonra ortalama 1 gün (24 saat) yaşayabilir.

Sperm hücresi ne kadar süre yaşayabilir?
- Sperm hücresi ilişki sonrası kadın vajinasına ulaştıktan sonra ortalama 3 gün (en fazla 5 gün) yaşayabilir. Bu nedenle yumurtlama olmadan 3 gün önce gerçekleşen bir ilişki bile gebelik oluşmasına sebep olabilir. Ancak yumurta hücresi en fazla bir gün yaşayabildiği için yumurtlamanın üzerinden 1 günden fazla süre geçtiğinde ilişki olsa ve sperm olsa dahi hamilelik oluşamayacaktır.
 

afyonluyuz spermin yumurtaya ne kadar sürede ulaştığı bilgisi yok ki burada..
 

evet tabi inşallah Rabbim den gelene amenna O bizi bizden daha iyi biliyor herşeyin hayırlısı hepimizin hakkında...
 
Kizlar bu arada adete yakin ve tam adet donemi kahverengi lekelenme yasayan var mi ?? Kac gun surerse normal karsinabilir, arastirdigim kadariyla bu sekilde de hamile kalan arkadaslar varmis( adetim 1 gun gecti 1-2 gun daha bekleyip kan tahlili yaptiriyim diyorum?? Ne derseiniz ne onerirsiniz??
 

Benim bir arkadaşım lekelenme olunca hamile olduğumu anladım demişti umut vermek gibi olmasın tabi inşallah hamilesindir... :) ilk ayağını sürüyen sen olursin belki :)
 
Bu arada herkese merhaba yeni yılınız tekrardan kutlu olsun...
Biçimsiz ve Denizkabuğum nasılsınız? Tatil olunca pcyi eşime kaptırdım yazılarınızı takip edemiyorum...
 
Umarim arkadasim umarim birbirimizin guzel haberlerini aliriz bu sene:) herkese iyi yillaar diliyorum bol bebekli bebeklii:))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…