• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar,

dün bir uyumuşum bir uyumuşum sabah yine de zor kalktım. bir ara uyanıp mayaladığım yoğurdu açtım. bu 2. seferdi. sanırım bu sefer daha iyi oldu:46: geçen seferki önerileriniz için de çok teşekkür ederim. hakikaten dolapta 1-2 gün bekleyince toplarladı yoğurt kendini.

canım bence bu kadar endişelenme. senin bu yönde endişelerin varsa zaten muhtemelen oğlunu ikinci plana atamazsın. oğlunun ihtiyacı olan, hem şimdi hem doğumdan sonra, hala seviliyor olduğunu bilmek ve bunu hissetmek... ki bu endişeyi taşırken onu sevginden mahrum etmezmişsin gibi geliyor bana. doğumdan sonra ilgi beklediğinde de mesela bu zaman zaman seni sinir edebilir, fazla ısrarcı gelebilir. ama o an onu anlamaya çalışırsan aslında onun da isteği çok masum. seni, annesini kaybetmediğini görmek istiyor. bir de bazı işlere onu da dahil etmek, beraber yapıyorsunuz hissini ona vermek onu da sürece dahil edeceğinden dışlanmış hissetmez. o zaman daha az hırçın olabilir belki. bence şu sıralar oğlunla baş başa geçireceğiniz neredeyse son zamanlar olduğu için keyfini çıkarmaya bakın. ama unutma o da şimdi sizin bütün odağınız yeni gelecek bebek, ona alınacaklar vs olduğundan kendini geri planda kalmış hissediyordur. belki zaman zaman ona sizinle birlikte ne yapmak ister diye sorabilirsiniz. ama şu da var ki, onu ikinci plana atılıyormuş gibi hissettirmemek için aşırı telafiye gidip her istediğini yapmak da pek olumlu bir durum olmaz. bu defa bu ilgi ister istemez doğum sonrası azalacağından yine istenmeyen sonuca götürür.

bence sen canını sıkma. bu endişelerle hem kızın, hem oğlun için kötü bir anne olabileceğini düşünmüyorum. :34:

çok sağol canım desteğin için, öyle atıp tutuyorum ki hala boğazım düyüm düyüm, anne olmak iki kat zorlaşacak iki çocuk olduğu için, birde çok endişeli biriyim ben sanırım hormonlarında etkisi şu ara aklıma binbir türlü şey geliyor oturup ağlıyorum buna
mesela geçen bana kanser teşhisi konmuş güya onları düşündüm, bana bişi olursa evlatlarım napar dedim, kim bakar onlara kim benim gibi davrana bilir oturdum ağladım yine, tuhaf tuhaf düşüncelerdeyim yaaa
üstelik bu süreç lohusalıktada devam ediyor uzun süre bende 5-6 ay kadar ya ona bişi olursa ben naparım diye depresyona girmiştim oğlumda

birde şimdi ikinci çocuk için endişeleneceğim bu endişeleri nasıl atarım bilmiyorum uffffffffffffffffffff zormuş annelik helede iki tane olunca çok daha zor

gunaydın cancanlar
lepi özellikle sana günaydın günaydın günaydın :34:
benim biraz moralim bozuk bugün oğlumla ilgili olarak canım sıkkın bugünlerde hırçınlaştı biraz, dün bi dolu endişe aldı beni ya iyi bir anne olmassam ya ikisine birden yetemezsem ya oğluma haksızlık ederde kötü davranırsam gibi, yarım saat falan ağladım biraz rahatladım

ama yinede aklım oğlumda

birde daha kıskanıyorda ondan böyle oluyor diyenleri duyunca hepten üzülüyorum olabilir kıskanabilir çocuktur bu, fakat bunu dile getirmek kime ne yarar sağlıcak bilmiyorum
bu defa lohusalığım ağır geçicek diye düşünüyorum şimdiden kaldıramıyorum bazı şeyleri birde bırbır sürekli kafamın etini yiyen birileri olursa kalplerini kırcama eminim (kayınvaldemin ve akrabaların) eşimle konuştum dün akşam ona uyarması gerektiğini söyledim ben kötü olmayayım gelinim sen oğullarını ağırlarına gitmez dedim, offfffffff bilmiyorum bunca karışık kafamda yinede düşündüğüm tek şey oğlum karnımdaki kızımı bile unutturyor bana
onu üzgün görmek istemiyorum ben :14::14:

bilimm yaa,sen çok çok iyi bi annesin..

çok sağol canım desteğin için, öyle atıp tutuyorum ki hala boğazım düyüm düyüm, anne olmak iki kat zorlaşacak iki çocuk olduğu için, birde çok endişeli biriyim ben sanırım hormonlarında etkisi şu ara aklıma binbir türlü şey geliyor oturup ağlıyorum buna
mesela geçen bana kanser teşhisi konmuş güya onları düşündüm, bana bişi olursa evlatlarım napar dedim, kim bakar onlara kim benim gibi davrana bilir oturdum ağladım yine, tuhaf tuhaf düşüncelerdeyim yaaa
üstelik bu süreç lohusalıktada devam ediyor uzun süre bende 5-6 ay kadar ya ona bişi olursa ben naparım diye depresyona girmiştim oğlumda

birde şimdi ikinci çocuk için endişeleneceğim bu endişeleri nasıl atarım bilmiyorum uffffffffffffffffffff zormuş annelik helede iki tane olunca çok daha zor

bence de hormonların etkilidir canım bu düşüncelerinde. ama endişelenmen de normal. ama şunu da unutma, sen bunları düşünmektense onlarla birlikte olduğun zamanların keyfini çıkarmaya baksan daha kaliteli zaman geçirmiş olacaksınız. loğusalık dönemini de hiç bilmiyorum, ilk tecrübem olacak ama o dönemde depresyon olasılığı var tabii. ama şöyle düşün ki bana bir şey olursa, ona bir şey olursa derken birlikte olduğunuz zamanların da tadını çıkaramıyorsunuz. umarım bu defa depresyona girmezsin. bu kaygılarını eşinle de paylaşıyor musun? ondan destek alıyor musun? ama gerçekten duygusal anlamda bir destekten söz ediyorum. sana en yakında olup bu desteği sağlayabilecek olan kişi eşin.

kızlar yaa bu mide bulantısı bana yine geldi her sabah yaşıyorum ilk aylardaki gibi aynı canım bişey yemek istemiyo bi de halsizlik var ateş basması da var tansiyonum düşüyo sanırım napsam bilmiyorum ki önerisi olan var mı? :26:

bilim bence çok da güzel üstesinden geliceksin şu anda seni böyle düşündüren şey hormonların.. oğlun büyüme evresinde ve sen hamile olsan da olmasan da o zaten sürekli huy değiştirmeye devam edicek farklı dönemlere giricek bu yüzden kendini suçlama.. her şey güzel olucak inan bana :16::16:

bence de hormonların etkilidir canım bu düşüncelerinde. ama endişelenmen de normal. ama şunu da unutma, sen bunları düşünmektense onlarla birlikte olduğun zamanların keyfini çıkarmaya baksan daha kaliteli zaman geçirmiş olacaksınız. loğusalık dönemini de hiç bilmiyorum, ilk tecrübem olacak ama o dönemde depresyon olasılığı var tabii. ama şöyle düşün ki bana bir şey olursa, ona bir şey olursa derken birlikte olduğunuz zamanların da tadını çıkaramıyorsunuz. umarım bu defa depresyona girmezsin. bu kaygılarını eşinle de paylaşıyor musun? ondan destek alıyor musun? ama gerçekten duygusal anlamda bir destekten söz ediyorum. sana en yakında olup bu desteği sağlayabilecek olan kişi eşin.

onu dile getirmedim burda, fakat eşim hiç anlamaz böyle şeylerden psikoloji konusunda ilgisi sıfır malesef
ona göre bu düşüncelerim çok saçma herşeyi ben abartıyorum, tamam belki saçma ve benim abartmam ama bunu böyle kestirip atmak yerine güzelce konuşmaya çalışsa benle iki güzel cümle söylese, offff
eşimden destek göremediğim içinde böyleyim zaten bugün

2007 de evlendim ben eşimden duygusal olarak hiç destek göremedim tabiri caizse fazlasıyla odundur bu konularda, başlarda çok takıyordum bunu ama zamanla alıştım fakat böyle duygusal dönemlerim olunca arıyorum yinede bir destek görmeyincede hepten çöküyorum, sonra yine kendim kalkıyorum ayağa, hayatta her çöküşten sonra kendim kalktım ayağa sanırım bu benim yazgım eşimdende destek yok

allah başka sorun vermesin diyorum şükür bunada, allah sağlık sorunu vermesinde hiç birine napalım onuda öyle kabullendim ben, kabullenmessem kötü oluyorum çünkü
değişteremediğin şeyleri kabul ettiğin kadar mutlusundur hayatta....

ama sizler iyiki varsınız kızlar :54::54::54::54::54:
allah razı olsun sizden biraz olsun rahatladım iki kelam edince, hepimiz evlatlarımızla güzel günler görürüz inş.
artık güzel şeylerden bahsedelim kimseninde canını sıkmadan :54:

kızlar yaa bu mide bulantısı bana yine geldi her sabah yaşıyorum ilk aylardaki gibi aynı canım bişey yemek istemiyo bi de halsizlik var ateş basması da var tansiyonum düşüyo sanırım napsam bilmiyorum ki önerisi olan var mı? :26:

bilim bence çok da güzel üstesinden geliceksin şu anda seni böyle düşündüren şey hormonların.. oğlun büyüme evresinde ve sen hamile olsan da olmasan da o zaten sürekli huy değiştirmeye devam edicek farklı dönemlere giricek bu yüzden kendini suçlama.. her şey güzel olucak inan bana :16::16:

canım benim çok sağol, :16::54::54:

halsizlik şu ara normal canım ateş basmasıda gebelrde olabiliyor,

ama bulantı ve iştah konusunda bilemiyorum ne desem, bazılarında 7.ayda oluyormuş bulantı dönüyormuş tekrardan yinede doktotuna danış istersen

onu dile getirmedim burda, fakat eşim hiç anlamaz böyle şeylerden psikoloji konusunda ilgisi sıfır malesef
ona göre bu düşüncelerim çok saçma herşeyi ben abartıyorum, tamam belki saçma ve benim abartmam ama bunu böyle kestirip atmak yerine güzelce konuşmaya çalışsa benle iki güzel cümle söylese, offff

2007 de evlendim ben eşimden duygusal olarak hiç destek göremedim tabiri caizse fazlasıyla odundur bu konularda, başlarda çok takıyordum bunu ama zamanla alıştım fakat böyle duygusal dönemlerim olunca arıyorum yinede bir destek görmeyincede hepten çöküyorum, sonra yine kendim kalkıyorum ayağa, hayatta her çöküşten sonra kendim kalktım ayağa sanırım bu benim yazgım eşimdende destek yok

allah başka sorun vermesin diyorum şükür bunada, allah sağlık sorunu vermesinde hiç birine napalım onuda öyle kabullendim ben, kabullenmessem kötü oluyorum çünkü

allah razı olsun sizden biraz olsun rahatladım iki kelam edince, hepimiz evlatlarımızla güzel günler görürüz inş.

haklısın canım, sen sonuçta eşinden profesyonel bir destek beklemiyorsun, belki sadece sarılması bile yeterli aslında ama erkekler de biraz böyle odun oluyor hakikaten. ama dediğin gibi allah başka dert vermesin. sen de iyi ki varsın canım. sen istediğin zaman yaz buraya biz sana sarılırız:16::16:

haklısın canım, sen sonuçta eşinden profesyonel bir destek beklemiyorsun, belki sadece sarılması bile yeterli aslında ama erkekler de biraz böyle odun oluyor hakikaten. ama dediğin gibi allah başka dert vermesin. sen de iyi ki varsın canım. sen istediğin zaman yaz buraya biz sana sarılırız:16::16:
:54::54::54::54::54::54::54::54::54:
bizimki sarılınca aklına direk şey geliyor töveb tövbe yaaa
erkeklerin beyinleri neden böyle çalışıyor acep testesteron yüklü beyinleri :37:
Günaydın canlarim nasılsınız bakalım

gunaydın spse nolsun işte yorgun savaşcı bir anne olarak iyiyiz diyelim iyi olalım

canım sen zaten olayı çözmüşsün ki...
baktın değişmiyor umursamcan sende, kabullenecen dediğin gibi.
oğlun konusuna gelince seninle aynı duygular içindeyim yalnız değilsin :(

2 gün izin aldım evde dinlenmek için pek dinlenemedim o ayrı :17: Teyzemle eminönüne gittik haftaya mevlüt okutacak eksikleri falan aldık.
bugün iş başı yaptım bel ağrılarımla boğuşuyorum :2:
selam speedy sende bişiler almışsındır kesin
canım sen zaten olayı çözmüşsün ki...
baktın değişmiyor umursamcan sende, kabullenecen dediğin gibi.
oğlun konusuna gelince seninle aynı duygular içindeyim yalnız değilsin :(

kuta napcaz biz be gülüm, herşeye yetişemeyeceğimiz biliyorum ama mümkün olan en az hasarla nasıl atlatcaz bugünleri

senin eve gelip giden çok olacakmı ? benim kayınvalde gelip 3 gün kalacakmış mesela normalde bile şefkatli biri değildir fazla torununa bişiyi söylerken bağrarak söyler çocuklara, bu defada öyle yaparsa diye endişelerim var oğluma şunu yapma bunu yapma derse sürekli oğlum iki misli hırçınlaşır biliyorum
ve bunu hiç istemiyorum canım ya, üstleik diğer gelen konukları saymıyorum bile herkes bişler söylemeye pek bir hevesli oluyor hani büyükler ya herşeyi biliyorlar tamam biliyorsunda bilmek çözüm değilki söylemen ne işe yarıcak :19::19:

Back
X