günaydın canım,
bebek demek masraf demek tabi, daha doğmadan başlıyor...ama inşallah çocuklarımız hep güldürürler bizi...
canım 1 aralık'ta gideceksen yine şeker testi yapılabilir bence, ama doktor kontrolüne gidene kadar en azından hamurişi, kızartma ve tatlıdan uzak durman olası bir şeker problemi varsa da aşırı glikozun bebeği bu dönemde çok fazla etkilememesini sağlayabilirsin.test yapılınca da için rahat eder zaten. bir de bazı arkadaşlar aile hekimliğinde de bu testi yaptırdılar diye biliyorum. belki orada da yaptırabilirsin.
bende boğaz kuruluğu değil de aşırı bir terleme vardı canım.o terlemelerim şimdi azaldı.biz gebelik diyabetini diyetle kontrol altına altık, inşallah doğuma kadar böyle idare edicez canım. yine de gün aşırı, sabah-öğlen ya da sabah-akşam öğünlerden önce ve sonra ölçüm alıyorum ben evde cihazla.
diyetle aram iyi ama gözümün önünde sevdiğim bir şey geldiğinde ve kokusu geldiğinde agresifleşiyorum:) böyle durumlarda bir lokma tadına bakıyorum sadece. bu yüzden evde artık ben ne yiyorsam o pişiyor:) her gün bol bol yeşil salata yapıyoruz, sebze yapıyoruz. yağsız bir çorba, et,balık, bazen de baklagil yiyorum. hepsinin ölçüleri var. ara öğünlerde meyve yiyorum, yoğurt yiyorum. sabahları haşlanmış yumurta, zeytin, az yağlı peynir, salatalık ve domates oluyor. yanında 1.5 dilim ekmek ve yarım bardak süt ile.hazırlaması da basit. böyle böyle alıştım canım.
bebişleri sağlıkla kucağımıza alsaydık, ben bazen emzirdiğimi hayal ediyorum, bazen de doğum yaparken onu gördüğüm anı hayal ediyorum.
normalde bizimki akşamları yerinde durmaz ama dün akşam hareketsizdi, babası karnıma dokununca hemen uyanıverdi sıpa, tekmeleri iç karnıma hatta mesaneye doğruydu, "demek bu yüzden pek hissetmiyormuşum" dedim. insan korkuyor da bazen, Allah korusun. haftalar geçtikçe seviniyorsun, "oh 1 hafta daha geçirdi karnımda, biraz daha büyüdü" diye. artık heyecan basmaya başladı çünkü.