2014 Şubat Anneleri

iyilik fıstık nolsun. sen nasılsın asıl?

:54::54::54::54::54::54::54::54::54:
bizimki sarılınca aklına direk şey geliyor töveb tövbe yaaa
erkeklerin beyinleri neden böyle çalışıyor acep testesteron yüklü beyinleri :37:

gunaydın spse nolsun işte yorgun savaşcı bir anne olarak iyiyiz diyelim iyi olalım

ne olsun canlar ya benimde çok modum düşük bugün akşam eşimle sessiz bir gerginlik yaşadık gayet sessiz:) çektim odaya gittim yattım başımda ağrıyordu normalde gelirdi biraz sonra yanıma ama artık sallamıyor galiba.yatakta ters uyuyakalmışım geldi yatırdı falan sabahta kalkmadım üstümü örtüp gitti o zamandan beri ayaktayım ama gcık oldum kızgınım ona niyesini bende bilmiyorum .akşamdan beride oğlum resmen aşağıya vuruyor gece çok korktum sırf kocamla konuşmak istemediğimden bişi demedim resmen çıkmaya zorluyor halende devam acelene ne oldu be yavrum yapma ne olur böyle:(( bilim sende üzülme canım sanırım bunu yaşaman normal çalışıyorsun ve bir küçük çocuğun var sanırım bizde aynı durumda olsak bu kadar bile güçlü olamazdık rabbim yardım etsin hepimize

2 gün izin aldım evde dinlenmek için pek dinlenemedim o ayrı :17: Teyzemle eminönüne gittik haftaya mevlüt okutacak eksikleri falan aldık.
bugün iş başı yaptım bel ağrılarımla boğuşuyorum :2:

oyyy geçmiş olsun kuzum. dinlencem diye çıktığın izinden daha yorgun dönmek kötü olmuş:( dikkat et kendine.

bu arada sen söyleyince hatırladım. sen yokken burada eminönüne gidince kendine de bir şeyler almıştır diye konuşuldu:1: aldın mı yeni bir şeyler? (meraktan çatlayan gülümseme:49:)

oyyy geçmiş olsun kuzum. dinlencem diye çıktığın izinden daha yorgun dönmek kötü olmuş:( dikkat et kendine.

bu arada sen söyleyince hatırladım. sen yokken burada eminönüne gidince kendine de bir şeyler almıştır diye konuşuldu:1: aldın mı yeni bir şeyler? (meraktan çatlayan gülümseme:49:)

sağol canım evde olunca da dinlenemiyorum malesef işyerinde de yoruluyorum ikisinin ortasını bulamadık henüz :5:

eminönünden kendime bişey almadım en son pazardan alışveriş yapmıştım o günden sonra hiç alışveriş bile yapmadım hatta :1::1:

kızlar yaa bu arada pazartesi doktora gideceğiz, çok heyecanlıyım. çok merak ediyorum kızım ne kadar büyüdü:49: bir de bu gidişimde kızımın görüntülerine dalıp unutmazsam doğum konusunu bir konuşayım diyorum. nasıl oluyor bu hastanede? doktor ne zaman gelecek? gelecek mi? normal doğum yapabilecek miyim? erken doğum riskim var mı? falan falan.. ay başka sizce sormam gereken bir şey olur mu bu doğum konusuyla ilgili? aklınıza gelen soru var mı? doğumdan önce bilmem gereken falan?

kızlar yaa bu arada pazartesi doktora gideceğiz, çok heyecanlıyım. çok merak ediyorum kızım ne kadar büyüdü:49: bir de bu gidişimde kızımın görüntülerine dalıp unutmazsam doğum konusunu bir konuşayım diyorum. nasıl oluyor bu hastanede? doktor ne zaman gelecek? gelecek mi? normal doğum yapabilecek miyim? erken doğum riskim var mı? falan falan.. ay başka sizce sormam gereken bir şey olur mu bu doğum konusuyla ilgili? aklınıza gelen soru var mı? doğumdan önce bilmem gereken falan?

canım daha çok zamanın var bunlar için aslında şuanda doğumun normal görünür zaten allahtan bişi olmazsa bunları doktorun sana söylemesi için erken yani

fakat doktorunun gece falan sancın tutarsa hastaneye gelip gelmeyeceğini sorman lazım istda bazı doktorlar normal doğum denince gelmiyorlarmış hatsaneye,

eğer doktorun gelirse doğumuna açıklığın 9-10 cmi bulduğunda yanında olacaktır öncesinde orda olma ihtimali çok çok düşük gündüz olursa ama kendiside hastanede olursa belki gelip arada kendiside kontrol edebilir

gece gelecek mi ve gelirse ek ücretle mi gelecek bunları sorabilirsin

Doğum nasıl olur falan bunlarla ilgili genelde doktorlar net bişey söylemiyor bizimki Normal doğum gözüküyor ama detaylar için 37 yada 38. haftanı bekleyeceksin demişti.

çok sağol canım desteğin için, öyle atıp tutuyorum ki hala boğazım düyüm düyüm, anne olmak iki kat zorlaşacak iki çocuk olduğu için, birde çok endişeli biriyim ben sanırım hormonlarında etkisi şu ara aklıma binbir türlü şey geliyor oturup ağlıyorum buna
mesela geçen bana kanser teşhisi konmuş güya onları düşündüm, bana bişi olursa evlatlarım napar dedim, kim bakar onlara kim benim gibi davrana bilir oturdum ağladım yine, tuhaf tuhaf düşüncelerdeyim yaaa
üstelik bu süreç lohusalıktada devam ediyor uzun süre bende 5-6 ay kadar ya ona bişi olursa ben naparım diye depresyona girmiştim oğlumda

birde şimdi ikinci çocuk için endişeleneceğim bu endişeleri nasıl atarım bilmiyorum uffffffffffffffffffff zormuş annelik helede iki tane olunca çok daha zor

canım benim günaydın,
çok normal hissettiklerin, her zaman olumlu bakamıyoruz ne yazık ki, bazen aklımıza böyle olur olmadık şeyler geliyor. ama insanoğluyuz işte, biri bitiyor yenisi başlıyor...eski yaşadıklarımız bir süre sonra unutuluyor. sen de bebeciğini gördüğün anda bak hepsini unutacaksın, çok iyi bir annesin, daha da iyi bir anne olacaksın. oğluşun da abi olacağı için daha bir büyümüş hissedecek kendini. kardeşini koruyacak, sorumluluk alacak.

ben de yaşadğımız bu durumlara hormonların etkisi diyorum, hamileliğim boyunca geçen 7 ayda son 10 yılda ağladığım kadar ağlamışımdır herhalde.
hele dün akşam nasıl tripelre girdim bir bilsen:)
yoga dersinden çıkınca annemlerin evi yakın oraya gidecektim yemeğe,hem eşim halısahada maçta oluyor, annemle biraz laflarız diye düşünmüştüm. neyse çıktım dersten, aradım annemi, meğerse misafir varmış ve bana hiç söylemiyor. ben de eve girdim ki içerden ses geliyor. "yahu misafir varsa neden demedin, ben gelmezdim, zaten yorgunum millete laf anlatacak halim yok" diyorum, işte kem küm bir şey diyemedi. neyse ben de niye o kadar sinirlendiysem, mutfağa girip bir hışım yemek yedim, sonra da hiç bir şey demeden çıktım gittim evime. arkamdan seslendi filan ama bakmadım.
artık bir kaç gün konuşmayız, neyse bakalım ilk kim arayacak...

canım daha çok zamanın var bunlar için aslında şuanda doğumun normal görünür zaten allahtan bişi olmazsa bunları doktorun sana söylemesi için erken yani

fakat doktorunun gece falan sancın tutarsa hastaneye gelip gelmeyeceğini sorman lazım istda bazı doktorlar normal doğum denince gelmiyorlarmış hatsaneye,

eğer doktorun gelirse doğumuna açıklığın 9-10 cmi bulduğunda yanında olacaktır öncesinde orda olma ihtimali çok çok düşük gündüz olursa ama kendiside hastanede olursa belki gelip arada kendiside kontrol edebilir

doğru söylüyorsun daha erken de ne bileyim 28. haftaya ulaşınca artık biraz korkmaya başladım erken falan doğar mı ki diye. ben de söylediğin gibi iyice açılmadan gelmesini beklemiyorum ama gece de olsa yine de gelecek mi bilmiyorum. bu konudaki tavrı ne? aslında erken ama ani bir şey olur bir de doğum başlar, sonra sürpriz olsun her şey de istemiyorum. psikolojik olarak hazırlayayım kendimi:49:

Merhaba kızlar, epeydir takip ediyorum yazılanları ama pek yazmadım.Bende kız bebek bekleyenlerdenim adınada karar verdik Mira olucak inşaallah :) bende en son geçen hafta doktora gittim 28 haftalıkken.(Bu aynı hastanedeki ikinci doktorum,ilk doktorum bayandı ve biraz acımasız ve ilgisizdi vede yoğun oyüzden değiştirmiştik.) Doktorumdan memnunum yani öyle çok beklentileri olan biri değilim zaten.Ama gecen hafta doktoruma doğumla ilgili bişiyler sormak istedim.Hani tahmini bir tarih verebilir misiniz dedim bana doğum için.Sezeryan için mi dedi.Yok hayır ben normal doğum düşünüyorum (doğumun normali nasıl oluyorsa oda ayrı bir konuya neyse :) ) dedim.Ona bir tarih veremeyeceğini söyledi.Bende tamam filan dedim.Sonra muayeneye geçtik ve kızımın halaa dönmediğini buyüzden normal doğum yapamayacağımı söyledi.Ben tabii şok içinde iyi ama şuan 28 haftalığım ve hani şuanda dönmüş olması mı gerekiyor dedim. Bana yok hayırda işte hani biz dönmesini bekleriz yoksa normal doğum yapamazsın filan dedi.YUH dedim yaa üslup bu şekilde mi olmalı yaa. bir kere senin beni hazırlaman gerekmiyor mu bir doktor olarak normal doğuma... Anlayamıyorum,ne yapacağımıda bilmiyorum.Doktorumu yeniden değiştirmekde işime gelmiyor.Doğumumu o hastanede yapmak istiyorum... Off çok mu abartıyorum??:50:

canım benim günaydın,
çok normal hissettiklerin, her zaman olumlu bakamıyoruz ne yazık ki, bazen aklımıza böyle olur olmadık şeyler geliyor. ama insanoğluyuz işte, biri bitiyor yenisi başlıyor...eski yaşadıklarımız bir süre sonra unutuluyor. sen de bebeciğini gördüğün anda bak hepsini unutacaksın, çok iyi bir annesin, daha da iyi bir anne olacaksın. oğluşun da abi olacağı için daha bir büyümüş hissedecek kendini. kardeşini koruyacak, sorumluluk alacak.

ben de yaşadğımız bu durumlara hormonların etkisi diyorum, hamileliğim boyunca geçen 7 ayda son 10 yılda ağladığım kadar ağlamışımdır herhalde.
yoga dersinden çıkınca annemlerin evi yakın oraya gidecektim yemeğe,hem eşim halısahada maçta oluyor, annemle biraz laflarız diye düşünmüştüm. neyse çıktım dersten, aradım annemi, meğerse misafir varmış ve bana hiç söylemiyor. ben de eve girdim ki içerden ses geliyor. "yahu misafir varsa neden demedin, ben gelmezdim, zaten yorgunum millete laf anlatacak halim yok" diyorum, işte kem küm bir şey diyemedi. neyse ben de niye o kadar sinirlendiysem, mutfağa girip bir hışım yemek yedim, sonra da hiç bir şey demeden çıktım gittim evime. arkamdan seslendi filan ama bakmadım.

sağol lipim desteğin için

sende iyi trip atmışsın hakkatten annene :1::1:
ama doğum yapınca o attığın tripler için üzelebilirsin, inan karnına düştüğü anda değilde anne olduğunda anlıyorsun annelik ne demek, annen gözünde dahada bir büyüyor, neler çekmiş benim için diyorsun bazen

dediğin gibi şuan hormonlardan tuhaf davranışlarımız, tabi lohusalıkta duygusallık artacak eşlerden destek büyük önem taşıyor tabi görebilirsek !!!!

inş. zamanla alışacaz herşeye canım :16::16::16:

selam speedy sende bişiler almışsındır kesin

kuta napcaz biz be gülüm, herşeye yetişemeyeceğimiz biliyorum ama mümkün olan en az hasarla nasıl atlatcaz bugünleri

senin eve gelip giden çok olacakmı ? benim kayınvalde gelip 3 gün kalacakmış mesela normalde bile şefkatli biri değildir fazla torununa bişiyi söylerken bağrarak söyler çocuklara, bu defada öyle yaparsa diye endişelerim var oğluma şunu yapma bunu yapma derse sürekli oğlum iki misli hırçınlaşır biliyorum
ve bunu hiç istemiyorum canım ya, üstleik diğer gelen konukları saymıyorum bile herkes bişler söylemeye pek bir hevesli oluyor hani büyükler ya herşeyi biliyorlar tamam biliyorsunda bilmek çözüm değilki söylemen ne işe yarıcak :19::19:

walla canım ben erkenden gelip doğumda falan bulunmasınlar diye biraz da inşallah normal doğum olur diye düşünüyorum, ama sezeryan olursa yapacak bir sey yok:(

gece gelecek mi ve gelirse ek ücretle mi gelecek bunları sorabilirsin

Doğum nasıl olur falan bunlarla ilgili genelde doktorlar net bişey söylemiyor bizimki Normal doğum gözüküyor ama detaylar için 37 yada 38. haftanı bekleyeceksin demişti.

özel hastane olunca ben biraz çekiniyorum son dakika sezaryen olman gerekiyor diyecek diye. o yüzden bir an önce diyecekse de dese de ben de başka bir doktordan daha onay alsam diyorum. gerekli bir durumda sezaryen olacağım tabii de özel hastaneler biraz bu konuda güven vermiyor bana:50:

sağolun kızlar bu arada cevaplarınız için.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, epeydir takip ediyorum yazılanları ama pek yazmadım.Bende kız bebek bekleyenlerdenim adınada karar verdik Mira olucak inşaallah :) bende en son geçen hafta doktora gittim 28 haftalıkken.(Bu aynı hastanedeki ikinci doktorum,ilk doktorum bayandı ve biraz acımasız ve ilgisizdi vede yoğun oyüzden değiştirmiştik.) Doktorumdan memnunum yani öyle çok beklentileri olan biri değilim zaten.Ama gecen hafta doktoruma doğumla ilgili bişiyler sormak istedim.Hani tahmini bir tarih verebilir misiniz dedim bana doğum için.Sezeryan için mi dedi.Yok hayır ben normal doğum düşünüyorum (doğumun normali nasıl oluyorsa oda ayrı bir konuya neyse :) ) dedim.Ona bir tarih veremeyeceğini söyledi.Bende tamam filan dedim.Sonra muayeneye geçtik ve kızımın halaa dönmediğini buyüzden normal doğum yapamayacağımı söyledi.Ben tabii şok içinde iyi ama şuan 28 haftalığım ve hani şuanda dönmüş olması mı gerekiyor dedim. Bana yok hayırda işte hani biz dönmesini bekleriz yoksa normal doğum yapamazsın filan dedi.YUH dedim yaa üslup bu şekilde mi olmalı yaa. bir kere senin beni hazırlaman gerekmiyor mu bir doktor olarak normal doğuma... Anlayamıyorum,ne yapacağımıda bilmiyorum.Doktorumu yeniden değiştirmekde işime gelmiyor.Doğumumu o hastanede yapmak istiyorum... Off çok mu abartıyorum??:50:
abartmıyorsun haklısın aslında,
baze bebekler son haftaalarda dönüyor taaaaaaa
birde dönmeyen bebeklere son 38.haftada sanırım bi ilaç veriyorlar anneye o bebeğin dönmesini sağlıyor diye biliyorum bir akrabamda öyle olmuştu önce bunları denemesi gerekir tabiki yada bunları söylemesi en azından benimde 28.haftamda dönmemişti dhaa bebekler çoğunlukla 32-34. haftalarda dönüyor canım
endişe etme yani

doğru söylüyorsun daha erken de ne bileyim 28. haftaya ulaşınca artık biraz korkmaya başladım erken falan doğar mı ki diye. ben de söylediğin gibi iyice açılmadan gelmesini beklemiyorum ama gece de olsa yine de gelecek mi bilmiyorum. bu konudaki tavrı ne? aslında erken ama ani bir şey olur bir de doğum başlar, sonra sürpriz olsun her şey de istemiyorum. psikolojik olarak hazırlayayım kendimi:49:

evet kesinlikle konuş bunu gece gelecekmi gelmeyecekmi diye bunu bilmen lazım çünkü son an süprizleri o telaşla çok kötü insana

walla canım ben erkenden gelip doğumda falan bulunmasınlar diye biraz da inşallah normal doğum olur diye düşünüyorum, ama sezeryan olursa yapacak bir sey yok:(

canım hastanede çok sorun olmuyor açıkcası kimseyi sancıdan gözün görmüyor zaten yada o an düşünemiyorsun diyeyim ama önemli olan sonrası sonra evdeki bilmişlikler kayınvaldenler sende ne kadar kalacak lipim ?

hayırlı olsun canım bebeğin. inşallah sağlıkla kucağına alırsın. valla dönmedi diye hiç dert etme daha bu zamandan ama bence alternatif bir doktor da bulunsun aklında. benim arkadaşımı dönmedi diye 39+5 te sezaryene alacaklardı. sonra bi baktılar ki o gün dönmüş çocuk. sonra normal oldu haftasına. yani şimdi dönebilir deee dönmeyebilir de daha zaman var.

özel hastane olunca ben biraz çekiniyorum son dakika sezaryen olman gerekiyor diyecek diye. o yüzden bir an önce diyecekse de dese de ben de başka bir doktordan daha onay alsam diyorum. gerekli bir durumda sezaryen olacağım tabii de özel hastaneler biraz bu konuda güven vermiyor bana:50:

sağolun kızlar bu arada cevaplarınız için.

canım doktoruna ve fikrine güveniyorsan başka hastaneye bile gerek yok..
bizimki 1/2 ay önce normal doğum için uygun ama son haftaya kadar belli olmaz nasıl olacağı dedi
bir daha ne ben sordum nede o söyledi bu gittiğimde yine sorarım belki.

canım benim günaydın,

Ahh be canım. Bende yapıyorum aynı şeyi. Sonra benim için yaşadıklarını, yaptığı fedakarlıkları düşününce pişman olıuyorum. Ne üzülmüştür kim bilir. :43::43:

enteresan bizimkide döndü diye rekn doğumla korkutuyorlar

canım hastanede çok sorun olmuyor açıkcası kimseyi sancıdan gözün görmüyor zaten yada o an düşünemiyorsun diyeyim ama önemli olan sonrası sonra evdeki bilmişlikler kayınvaldenler sende ne kadar kalacak lipim ?

hmmm, doğru diyosun hastanede zaten kim kime dumduma:)
önemli olan çıktıktan sonrası, benim k.v.lerin bizimle aynı apartmanda evleri var canım, kendi evlerinde kalırlar zaten. ama tabii gündüz hep bizimle olurlar. aslında ben şimdiki ruh halimle düşünüyorum ama çok bilgili, görmüş geçirmiş bir insandır, yardımı olur mutlaka. ama inşallah annem ona güvenip de beni bırakıp gitmez ilk günden. sonuçta anne başka, k.v. başka.

enteresan bizimkide döndü diye rekn doğumla korkutuyorlar

benim minnak tavşan da daha dönmedi galiba, geçen hafta tekmelerini göbeğimin çevresinde hissederken, bu hafta mesane, bağırsak, iç organ taraflarında hissediyorum habire oralarda kazı çalışması yapıyor minik arkeolog:)
ve yukarıda olduğu için de mide yanması yine hafiften baş gösterdi...

Back
X