2014 Şubat Anneleri

Ben geldimmm...:) esra demir canim küçüğe uyku eğitimi ver kendi kendine uyusun. Büyükler kardeşsiz yapamıyor aynı sorun bizde de var. Bende herşey aynı iki çocuk biri ikibuçuk yaşında bir erkek diğeri on aylık bir kız.. işe devam. Çocuklara kayınvalidem bakıyot. Eşim çocukların üstüne çok düşüyo. Kızdırıyo beni. Nöyle işte.

Ben geldimmm...:) esra demir canim küçüğe uyku eğitimi ver kendi kendine uyusun. Büyükler kardeşsiz yapamıyor aynı sorun bizde de var. Bende herşey aynı iki çocuk biri ikibuçuk yaşında bir erkek diğeri on aylık bir kız.. işe devam. Çocuklara kayınvalidem bakıyot. Eşim çocukların üstüne çok düşüyo. Kızdırıyo beni. Nöyle işte.
Canım çok denedim olmuyor. Hastalanınca kucakta uyudu. Alıştı. Büyüğü alıştıramadım hadi acemiydim diyelim ama kucuğu de alıştıramadım yatağında uyutmaya. Yatağına koyunca basıyor çığlığı. Nasıl yapmalıyım sence?

Valla benim eşim de aynı çocukları şımartıyor. Babamla annem de diyor ki boşver şımartsın çocuk da çocukluğunu yaşasın :) şimdi yurtdışında. Bizimki babam bana oyuncaklar alacak diyor. Evde oyuncaktan geçecek yer kalmadı valla. Toplam 3 baza altı oyuncak dolu salonda bisiklet akülü araba kocaman yazı tahtası iki sepet oyuncak vs... Valla bize alan kalmadı. Bu arada ikisine de kv bakıyorsa helal olsun ona... Ben bir gün bile ikisiyle yalnız kalmadım. Ben bile bakamam. Ya benim çocuklar şımarık ya da ben beceriksizim :)

Hos geldin valla calisman daha iyi evde kafayi yerdin :) ne güzel kv bKiyomus ben 2.ye hamileyim zor olucak sizden duydukca gözüm korkmuyo degil bide ben evdeyim calismiyorum ve kimeeninde bi yardimini görmüyorum bakalim bakcaz artik

Selam kızlar nasilsini
Çok uzun zaman oldu buraya yazmıyorum
Haliyle ikinci doğumda herşey değişti
İkinci bebek sünnet tatil .......derken biz hala tuvalet eğitimine baslaysmadik.
Şaka gibi değil mi
Yardimlariniza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var
Sizi prens ve prensesletinizi opuyrm:KK15:

Selam kızlar nasilsini
İkinci bebek sünnet tatil .......derken biz hala tuvalet eğitimine baslaysmadik.
Şaka gibi değil mi
Canim nezaman dogum yaptin bende 4 aylik hamileyim nasi zormu 2 cocuk insallah üstesinden geliriz biz tuvalet egitimini hallettik derken 10 gùn süren bi ishal yasadi kakasinida cisinide lazimliga yapiyodu ve cok iyi alismisti ee ishal olunca bez taktim sonra iyilesti bezi cikaralim artik dedim tamam dedi üc dört kere istemedi cikarmak neyse cikardik ve halaa kaka yapmiyo lazimligina ciste sorun yok kakasinida biliyo anne cabuk bez tak kaccak diyo :) benim bide hatam gece bagladim altini kestinmi gece gündüz ayni anda kes bizde uyku problemi var uyandimi yatmiyo ee nasi cisini yapcak uyanmadan bende bagladim gece simdi gece bezini 4 gözle bekliyo kakayi gece ye sakliyo ilk zamanlar zor ama pes etme geldi zamani havalar sogumadan alistir cok üst bas degisiyo cis kaciyo dusa sokuyon hasta olur bian evvel basla derim 2 cocukla allah kolaylik vefsin zor

Canim nezaman dogum yaptin bende 4 aylik hamileyim nasi zormu 2 cocuk insallah üstesinden geliriz biz tuvalet egitimini hallettik derken 10 gùn süren bi ishal yasadi kakasinida cisinide lazimliga yapiyodu ve cok iyi alismisti ee ishal olunca bez taktim sonra iyilesti bezi cikaralim artik dedim tamam dedi üc dört kere istemedi cikarmak neyse cikardik ve halaa kaka yapmiyo lazimligina ciste sorun yok kakasinida biliyo anne cabuk bez tak kaccak diyo :) benim bide hatam gece bagladim altini kestinmi gece gündüz ayni anda kes bizde uyku problemi var uyandimi yatmiyo ee nasi cisini yapcak uyanmadan bende bagladim gece simdi gece bezini 4 gözle bekliyo kakayi gece ye sakliyo ilk zamanlar zor ama pes etme geldi zamani havalar sogumadan alistir cok üst bas degisiyo cis kaciyo dusa sokuyon hasta olur bian evvel basla derim 2 cocukla allah kolaylik vefsin zor
Küçüğüm sekiz aylık oldu
Büyük 14 aylıkken planlı bi şekilde hamile kaldım kardessiz olmaz fikriyle
Kısmet olursa 4-5 yıl sonra 3.ile noktayı koymak istiyrm
Zorluğuna gelince:
Haliyle iki bebek tabiki zor ikisi de bezleniyo yediriliyo yatırılıyor vs.vs.
Ama ınan ki elemi gidiyor lezzeti kaliyo
Yeri geldi yoruldum yeri geldi bağırdım yeri geldi ağladım

Hepsi geciyo
3-5 yıl sonra onlar oynar biz ayağımızı uzatıp tadını çıkarırız ınş.:rapci:

Küçüğüm sekiz aylık oldu
Büyük 14 aylıkken planlı bi şekilde hamile kaldım kardessiz olmaz fikriyle
Kısmet olursa 4-5 yıl sonra 3.ile noktayı koymak istiyrm
Zorluğuna gelince:
Haliyle iki bebek tabiki zor ikisi de bezleniyo yediriliyo yatırılıyor vs.vs.
Ama ınan ki elemi gidiyor lezzeti kaliyo
Yeri geldi yoruldum yeri geldi bağırdım yeri geldi ağladım

Hepsi geciyo
3-5 yıl sonra onlar oynar biz ayağımızı uzatıp tadını çıkarırız ınş.:rapci:
Allah bağışlasın... Benimki de 5 aylık oldu. Ben de hep ileriyi dusunerek rahatlıyorum. Nasıl olsa ilerde oynarlar rahat edrim diye... Aralarının az olması da iyi. Daha şimdiden kızım uyanınca kardeşim yanıma gelsin diyor. Biri uyanıyor diğeri de uyanıyor. Zor ama guzel... Sizinki oturmaya da başlamıştır. Buyukle oynuyordur... Bizim daha oturamadığı için sadece yanına yatıyor kızım... Çocuk tek olunca anneye babaya sarıyor... Şimdilik tamam da buyuyunce tek olmanın zorlukları olabilir. Ben artık dusunmuyorum. İki çocuk yeter bana. Zaten 35 yaşına geldim. Enerjim de kalmadı. Ama daha genç olsaydım kesinlikle dusunurdum. Kalabalık aile severim.. Bir de insan gerçekten ikinci çocuk olunca anlıyormuş aile olduğunu... Ben bunu anladım ;)

Selam kızlar nasilsini
Şaka gibi değil mi
Ben de oğlum olduktan 3 ay sonra kızımı tuvalete alıştırdım. Aslında kardeşi oldu zaten hayatı değişti bir de tuvalete zorlamayayım dedim ama kendisi istedi bezini çıkarmayı... Sonra geri takalım bez dedi ama ben kararlı davranıp yok çıkardık bir daha bağlamamalıyız dedim. Hala bazen tutamayıp kaçırıyor ama olur o kadar... Genel olarak çok iyi gidiyor. Bir oğlana bez bir kıza bez alıyordum ve çok zor geldi bana. :) şimdi en azından sadece oğlana bez alıyorum;)

Canım ben de senin gibi soruyordum iki çocukla nasıl olacak diye. İnsan anlıyor ki bir çocuk çok kolaymış. İki tane olunca zor ama ilerisi kolay. Çok iyi oldu senin ikinci bebek. Sağlıkla gelsin inşallah. Çok bunalınca şükretmeyi öğrenirsen rahatlıyorsun... ;) insan bazen huni takacak gibi oluyor ama tek çocuk olmaz diye düşündüm hep. Aralarının az olması çok yaş farkı olmaması da çok iyi. Zamanla aynı şeylerden keyif almaya başlarlar. En iyisini yaptın...

I isimx
Canım bebeğin de ınş.hayırlısıyla dünyaya gelir ve minnoslar annelerini hiç uzmezler
Amin canim bakalim görcez ben 3. Düsünmüyorum bakamam kimsem yok kimse yardim etmiyo bu ameliyatta söyledim esimede kapattiricam tüpleri 27 yasindayim zaten allah isteyen herkeze nasip etsin ilk bebegim 4. Tüp bebek tedavisinde oldu bu kendiliginden süpriz olmuyo diye korunmuyoduk zaten ilacta alamiyorum dogum kon T rol hapi alerji yapiyo

Canım ben de senin gibi soruyordum iki çocukla nasıl olacak diye. İnsan anlıyor ki bir çocuk çok kolaymış. İki tane olunca zor ama ilerisi kolay. Çok iyi oldu senin ikinci bebek. Sağlıkla gelsin inşallah. Çok bunalınca şükretmeyi öğrenirsen rahatlıyorsun... :KK66: insan bazen huni takacak gibi oluyor ama tek çocuk olmaz diye düşündüm hep. Aralarının az olması çok yaş farkı olmaması da çok iyi. Zamanla aynı şeylerden keyif almaya başlarlar. En iyisini yaptın...
İcimi rahatlattin valla sevinemedim cocuga nasi olcak diye düsünmekten sükür kendiliginden oldu yoksa ben kalkip bidaha tedavi olmak zorundaydim kardesi olsun istedigimde ee onuda ben yapmazdim cocuk yanliz kalirdi bazen dogallik herseyi planliyo kul kurar kader gülermiş derler dogruymus valla

Bir sorum olucak kzlqr biz gece bez bagliyoruz malesef yapmamam gerekiyo biliyorum ama kaka asla yapmiyo ne tuvalete ne lazimliga tutuyo geceye kadar bende zararli tutmasin diye bagliyorum nasi olcak ısrar edip takmasam cok tutarsa kendine zarar verirmi biliyo cisini kakasini hic kacirmaz kiyamam annem hemen bez tak cabuk cok kakam geldi diyo kiyamiyorum :(

Esra canim uyku eğitimi diye gir çeşitli yolları var. Yatağını sevmiyorsa o yatağın içindeyken onunla oynayabilirsin yada srnin kirli bir çamaşırını yanıbaşına koyabişirsin. Uyku rutini oluştırman gerekiyor ilk üç gün çok zor ama ondan sonra çok rahat . Kızımı biz yarım kundak yaptık öyle rahatça uyudu. Sonra büyüdükçe kundağı srvmedi yavaş yavaş açtık. Şimdi totosunu kaldırarak karnının üstüne konuşa konuşa kendi kenfine uyuyo. Akşam sekizde uyur sabah yedi gibi kalkar. Oğlum kıskanıyor artık işten gelince göğüsletimdeki sütten sağıp onada veriyorum grlince ilk onu öpüyorum. Ama uinede ilgi istiyo. İki çocuk çsloşma çok zor. Performansımda düşmüş. Eskiden bir saatte üç yemek yapardım şimdi bir yemek nile yapamıyorum.
İsimx çocuğunla konuş ona tuvaletini isterse laxımlığa yapabileceğini istemezse onu zorlamayacağını söyle. Birde belki lazımlığı srvmiyordut.direk klozete oturmak istiyordur. Biz lazımlık kullanmadık ama büyük bir hata yaptık titiz davrandık ve kaçırfığı zaman kızfık bu yüzden kekeledi. Çocuğun istiyorsa yapsın yoksa asla dayatma. Sadece teklif et. Zor zaman geçirdik bu yüzden. Birde kakasını yapınca lütfen sifonu çekme onu ordan alıp çöpe atacağını yada beze koyacağını söyle. Çünkü kakaları çok değerliymiş sifonda gidince kolları kopmuş gibi üzülüyorlarmış.

Allah bağışlasın... Benimki de 5 aylık oldu. Ben de hep ileriyi dusunerek rahatlıyorum. Nasıl olsa ilerde oynarlar rahat edrim diye... Aralarının az olması da iyi. Daha şimdiden kızım uyanınca kardeşim yanıma gelsin diyor. Biri uyanıyor diğeri de uyanıyor. Zor ama guzel... Sizinki oturmaya da başlamıştır. Buyukle oynuyordur... Bizim daha oturamadığı için sadece yanına yatıyor kızım... Çocuk tek olunca anneye babaya sarıyor... Şimdilik tamam da buyuyunce tek olmanın zorlukları olabilir. Ben artık dusunmuyorum. İki çocuk yeter bana. Zaten 35 yaşına geldim. Enerjim de kalmadı. Ama daha genç olsaydım kesinlikle dusunurdum. Kalabalık aile severim.. Bir de insan gerçekten ikinci çocuk olunca anlıyormuş aile olduğunu... Ben bunu anladım :KK66:
Allah cumlemizinkini bağışlasın
Oğlum artık oturabiliyor
Hatta ayağa kalkmaya çalışıyor. Desteksiz uzun süre durabiliyor
Ama iki gundur ikisinin de burnu kötü akiyo
Küçüğü daha ağır burnu dolu güç nefes aliyo
Uyuyamiyo
Öldürmekten kişiyi

Oğlum artık oturabiliyor
Uyuyamiyo
Öldürmekten kişiyi
Gecmis olsun canim bende hastayim cocuklar nasi kaldiriyo yazik mahvoldum insallah cabuk atlatirlar

Oğlum artık oturabiliyor
Uyuyamiyo
Öldürmekten kişiyi
Biri hasta olunca maalesef diğeri de kapıveriyor. Aynı evde çok da korumak mümkün değil. Yanına yaklaştırmamak da olmuyor. Biz de bayramı hasta geçirdik. Ne yapalım boyle böyle büyüyecekler. Çok geçmiş olsun

Gecmis olsun canim bende hastayim cocuklar nasi kaldiriyo yazik mahvoldum insallah cabuk atlatirlar

Biri hasta olunca maalesef diğeri de kapıveriyor. Aynı evde çok da korumak mümkün değil. Yanına yaklaştırmamak da olmuyor. Biz de bayramı hasta geçirdik. Ne yapalım boyle böyle büyüyecekler. Çok geçmiş olsun
Allah razı olsun kızlar
Sağolun...

H HASANPINAR tsk cevap icin bende zorlamadim canim ilk bas yapiyodu lazimligina sonra yapmicam aciyo dedi halbuki kabiz falan degil tuvalet icin aparat aldik istersen büyüklerin tuvaletine yapabilirsin dedim oturdu ama yanlis alarmmiş dedi :)

Back