2014 Şubat Anneleri

Dün bez takmadim gece bayaa bi sorun cikardi kakasi geldi aksam 9.30 da taaa 12 ye kadar tuttu 5 kere falan lazimligina oturdu kalkti salona getirdik gene yapmadi 3n son yatti gece dok kakam geldi deyip kosturdu lazimloga gideseye altina kacirdi neyse kizmadim simdi bidahakine kizarim ama dedim uyudu sonra sabaha kadar uyumadim dalarim cis yapar üsür diye 2 kere cis yaptirdim bi saat 3 te bide 6 da bide 9 da kalktiginda yapti zor bi geceydi ama takmicam artik yoksa alismicak

Kızma altına kaçırınca. Sonuçta doğduğundan beri bez takıyor. Alışması zor. Bizimki bir ayda alıştı. Kusur çocukta değil bizde. Bir iki kere tuvalete yapınca öğrendi sanıp beklenti içine giriyoruz. Sonra hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sen bu süreç uzun sürecek diye düşün. Sonra kısa surerse yanına kar kalır. Bizimki hala tutamayıp yapıyor nadir de olsa... Kızmıyorum artık. Başta alışırken ben de kızmıştım sonra pişman oldum. Canın sağolsun de. Ama bir daha tuvalete diye uyar onu. Ben kızımın tuvalet kitabı diye birşey aldım. Çok işe yaradı. Tavsiye ederim. Başta tuvalete yaparsan sana sürprizim var diyordum. Sürpriz yumurta falan veriyordum. Şimdi bana kendisi diyor. Tuvaletini yaparsan sana sürprizim var diye :) gidiyorum tuvalet yapmış gibi oturuyorum bana oyuncağını getiriyor. Hahaha yerim ben yaaa

Tükürdümü bende sinir oluyorum tabletten ögrendi sanirim 2 tane salak kız var ay hic ddnk geldimi size bütün cirkin huylar onlarda yabanci zaten türk degiller youtubta
Hiç görmedim canim aman gormesinler herseyi kapiyolar zaten

Dün bez takmadim gece bayaa bi sorun cikardi kakasi geldi aksam 9.30 da taaa 12 ye kadar tuttu 5 kere falan lazimligina oturdu kalkti salona getirdik gene yapmadi 3n son yatti gece dok kakam geldi deyip kosturdu lazimloga gideseye altina kacirdi neyse kizmadim simdi bidahakine kizarim ama dedim uyudu sonra sabaha kadar uyumadim dalarim cis yapar üsür diye 2 kere cis yaptirdim bi saat 3 te bide 6 da bide 9 da kalktiginda yapti zor bi geceydi ama takmicam artik yoksa alismicak
Bizim ilk kaka yapisimiz öyleydi tuttu saatlerce aksama kadar artık sıkıştı kosuyo evde deli dana gibi ben sürekli konuşuyorum sakin yere değil lazimliga diye geldi oturur oturmaz yaptı ama surat bi korkuyo bi telaş tedirgin daha havadan lop dedi kalktı baktı:)korkuyorlar yani ama alisiyolar boşluğa gidiyo gibi korkuyorlar hep popaya yapışık bişeye yaptılar ya empati yap.sakin ol kızma ben dedimki kaka nin cisin evi burası buraya gitmek istiyolar sıfır çekip gel bay bay diyelim mutlu oldu öyle.sakin beze dönme üç kere beş temizlersin alisir bizi üzmek istemezler zaten

Cevaplar icin tesekkürler cise alismisti zaten kakayi hallettik lazımlıga yapmayi secti ben tuvalete yapsin istiyodum ama istersen lazimligina yapalim dedim onu secti 4 gün inatlasti herkez dedi tak bezi kaka yapsin diye takmadim en sonunda yapti kakasini oturtmak mümkün degildi simdi kendi oturuyo ve sorun cikarmadan kakasini yapiyo 5 gündür gece bezinide biraktim bu hafta bayaa ilerleme kaydettik :) zor bi haftaydi bende hata gece gündüz ayni anda birakmak gerekiyomus bidakini öyle yapcamm kismetse cok fenalar yaa nasil kafa tutuyolar 1 karis boylariyla taviz verdinmi yandin bende inatciyimdir cünki biraz catisıyoruz o konuda allahtan hallettim sabrımın sınırındaydim biliyorum zor alismasi ama 5 aylik hamileyim ikide bir yere oturuyorum lazimligin yanina yapmiyo kaciyo cok yoruldum ama kizmadim hic zaten hemen diyoko annişim olabilir böyle seyler hersey dökülebilir kırılabilir yanlislikla cis kaka düsebilir diyo sariliyo gelde kız :))

Gece kackere kaldiriyosunuz ben bire düsürdüm daha hic cis kacirmadi gece ilk gün 5 kere yapmisti cok su icer gecede icmeye devam ediyo acaba azmi 1 sıkıyomuyum onu daha cokmu kaldirsam bilemedim???

Cevaplar icin tesekkürler cise alismisti zaten kakayi hallettik lazımlıga yapmayi secti ben tuvalete yapsin istiyodum ama istersen lazimligina yapalim dedim onu secti 4 gün inatlasti herkez dedi tak bezi kaka yapsin diye takmadim en sonunda yapti kakasini oturtmak mümkün degildi simdi kendi oturuyo ve sorun cikarmadan kakasini yapiyo 5 gündür gece bezinide biraktim bu hafta bayaa ilerleme kaydettik :) zor bi haftaydi bende hata gece gündüz ayni anda birakmak gerekiyomus bidakini öyle yapcamm kismetse cok fenalar yaa nasil kafa tutuyolar 1 karis boylariyla taviz verdinmi yandin bende inatciyimdir cünki biraz catisıyoruz o konuda allahtan hallettim sabrımın sınırındaydim biliyorum zor alismasi ama 5 aylik hamileyim ikide bir yere oturuyorum lazimligin yanina yapmiyo kaciyo cok yoruldum ama kizmadim hic zaten hemen diyoko annişim olabilir böyle seyler hersey dökülebilir kırılabilir yanlislikla cis kaka düsebilir diyo sariliyo gelde kız :))
Maşallah gözün aydın..
Biz ne yspcaz ya
32 haftalik olcak hala tuvalet eğitimine baslamadik .
Hep benim tembelligim

Gece kackere kaldiriyosunuz ben bire düsürdüm daha hic cis kacirmadi gece ilk gün 5 kere yapmisti cok su icer gecede icmeye devam ediyo acaba azmi 1 sıkıyomuyum onu daha cokmu kaldirsam bilemedim???
Canım ben akşam yatmaya saatine 2 3 saat kala şu süt vermiyorum hep konuşuyorum içerde yatagimiz cis olur uyaninca süt iccez. bazen tutturuyo tabi akşam babası ordan hadi ver son diyo benim cinler çıkıyo başa sardirma beni diyorum be icerse muhakkak yapıyo altına.ben uyandirmiyorum kendi uyaniyo cisine ih mih diyo anlıyorum öyle göturuyorum gecede 1 kere oluyo.eğer gece sıvı icmediyse hiç kallmiyo.sizde de öyle olcak bak 1 haftada nasıl ilerledi hemen ilerlicek anlicak rutini onlar hazirmis aslında biz hazır degilmisiz dedirtiyolar

Maşallah gözün aydın..
Biz ne yspcaz ya
32 haftalik olcak hala tuvalet eğitimine baslamadik .
Hep benim tembelligim
Hemen basla derim bazen uzun sürüyo bazi cocuklar erken alisiyo belli olmuyo ama gece gündüz ayni anda kesben öyle yapmadim 2 kere ugrasmis oldum hazir o yorgunlukla ugrasla gecede ciksin aradan kakada zorlandik biz sakin taviz verme cok sinirlendigini belli etme ve kararli ol hadi kolay gelsin cok havalar bozmadan basla kışa hasta olur habire üst degisiyo ilk zamanlar cok kaciriyo

Canım ben akşam yatmaya saatine 2 3 saat kala şu süt vermiyorum hep konuşuyorum içerde yatagimiz cis olur uyaninca süt iccez. bazen tutturuyo tabi akşam babası ordan hadi ver son diyo benim cinler çıkıyo başa sardirma beni diyorum be icerse muhakkak yapıyo altına.ben uyandirmiyorum kendi uyaniyo cisine ih mih diyo anlıyorum öyle göturuyorum gecede 1 kere oluyo.eğer gece sıvı icmediyse hiç kallmiyo.sizde de öyle olcak bak 1 haftada nasıl ilerledi hemen ilerlicek anlicak rutini onlar hazirmis aslında biz hazır degilmisiz dedirtiyolar
Banada son gün herkez tak bez rahatlasin cocuk kakasini yapsin diye basimi yediler yaa dedim ben mutlumuyum kakasi var dört dönüyo ortada ama sonra taviz verdimmi bidaha elinde oynatcak beni takmadim megersem inadinin kirilma noktasindaymisiz bidaaha inat yapmadan kakaya gidiyoruz sorunsuz oturuyoruz illa bi kariscaklar sanki kendileri bakiyo amaan herkezde ayni sorunlar valla

selam kızlar ben hala tuvalet eğitimi veremedim ne yaptıysam olmuyor asla kabul etmiyor Dr arkadaş saat yöntemi dedi 15 dk bir oda olmadi baktım hasta olacak bıraktım

selam kızlar ben hala tuvalet eğitimi veremedim ne yaptıysam olmuyor asla kabul etmiyor Dr arkadaş saat yöntemi dedi 15 dk bir oda olmadi baktım hasta olacak bıraktım
Kızmı erkekmi canim bebegin ona göre cevap yazicam benim oglum var yani kizınki nası olur bilemem biz cisi tasla hallettik ilk basta 15 yada 20 dk bir onu tasa tuttum ayakta sonra sonra alisti ilk cok tepki verdi zor gecti bizim ama kararli ol ve basla derim büyüdükce daha zor olur biraz sık disini insallah hemen ögrenir

Canım aynı sorun bizde de var hala tuvalet eğitimine başlamadık ve asla bezinden ayrılmıyor bizim iş bu gidişle bahara kaldı galiba

Selam canım bizimki de oğlan inan onuda demedim yok olmuyor neden altına yapıyorsun diyorum kardeş bezini bıraksın bende tamam diyor tamamen inan üzerine davranıyor com sağol canım. Da hatayı kardeşi doğmadan ogretmemekle yaptım ben aferin sana ve tüm ogretenlere çok zor ya
Kızmı erkekmi canim bebegin ona göre cevap yazicam benim oglum var yani kizınki nası olur bilemem biz cisi tasla hallettik ilk basta 15 yada 20 dk bir onu tasa tuttum ayakta sonra sonra alisti ilk cok tepki verdi zor gecti bizim ama kararli ol ve basla derim büyüdükce daha zor olur biraz sık disini insallah hemen ögrenir
Cnm hiç üşütme eğer maddi imkansızlıklar yoksa hasta olmasın derim ben pes ettim inş sen kolay ogretirsin
Canım aynı sorun bizde de var hala tuvalet eğitimine başlamadık ve asla bezinden ayrılmıyor bizim iş bu gidişle bahara kaldı galiba

arkadaşlar tuvalet eğitimini biz temmuz da denedik, sonra olmadı ara verdik, ağustos ta tekrar denedik. ben artık bi akşam çıldırıcaktım, evde temiz iç çamaşırı ve şort kalmamıştı hava da çok nemli olduğundan yıkadıklarım kurumamıştı. onun stresi bastı beni. çocuğa da ters davrandım biraz. yapı olarak asabi ve aceleciyim. sonra külotsuz sadece bir tayt giydirdim yatırdım. çok şükür gece yatağı ıslatmıyordu. sonra o sıralar anneannnesi bakıyordu onun ve babasının desteğiyle tuvaleti öğrendi kuzum. tuvalet derken lazımlığa yapıyor. ama kreşte küçük tuvaletleri var ona yaptırıyorlar.
kakasını da hep söyledi, sadece geçenlerde iki kez külotuna yapmış, gece yatmadan çok sıvı alırsa yatağı ıslatıyor ona önlem almak için ya gece kaldırılacak (ki huysuzlanıyor) ya da sıvı alımı olmayacak yatmadan 2 saat öncesine kadar.

benim asıl konum kreş bu aralar.ekim başında başladı, 3 hafta gitti, 2 defa hasta oldu. ilkinde doktora götürmedim, ilaçsız geçti. bu sefer öksürüğe çevirdi, bugün doktora gittik, ciddi değilmiş çok şükür.1-2 güne geçecek inşallah

hastalıklardan korumak için ne yapıyorsunuz?
beslenmede vitaminli meyve sebze dışında her gün yoğurt, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez ya da keçiboynuzu pekmezi
ıhlamur çayı, yemeklerde soğan-sarımsak, bağışıklık güçlendirici immu...x diye bir şurup,
balık yağı da aldım ihtiyaç olursa kullanırım diye ama haftada 2 kez balık yiyoruz bu yüzden açmadım daha.ama bu gidişe ona da başlayacağım...

aklıma gelen bir şey de ekmek ve pirinç pilavı dahil bütün paketli gıda,bisküvi, çikolata türevi besinleri kesmek. çünkü bu besinler bağışıklı sistemini çökerterek hastalıklara zemin hazırlıyor. kreşte zaten makarna, pilav, kek yiyor her gün, daha doğrusu bunlar dışında bir şey yemiyor:(((

böyle 1 hafta iyi bir hafta kötü olursa işimiz var...daha ekim ayındayız bunu kışı var, grip mevsimi var...bunun geçirdikleri daha basit viral enfeksiyonlar...hafif ateş ve burun akıntısı falan yapıyor

Back