2014 Şubat Anneleri

I isimx merhabalar, gözün aydın canım sağlıklı bir bebek ve doğum diliyorum,

bizimki de geçen hafta perşembe günü yüksek ateş ile doktora gittik, 39 oldu ateşi, yavrum perişandı, boğazı ve kulağında enfeksiyon varmış mecbur antibiyotik başladık, hastalık 2 gün sürdü, 3. gün eski haline döndü bu nasıl bir hastalık anlamadım, sadece ateş oldu o kadar. bugün kontrole gideceğiz inşallah geçmiştir.
tuvalet olayında da bizimki büyük tuvaletini söylüyor ve tuvalete yapıyor ama çişi bazen yapmak istemiyor veya tutuyor,arada kaçırıyor külotuna, onda azcık zorlanıyoruz. büyük ölçüde öğrendi gibi.
E Etabiti bizim de izinler iptal canım, annem zorlanıyor her an kreşe başlatabilirim, tuvalet eğitimini az buçuk öğrendi gibi. ama herkes kreşe başlayınca çok hasta olur falan diyor, gözüm korktu, alıştırmak için yarım güne falan mı versem ki ya da haftada 3 gün tam zamanlı, her işimiz kaldı ayol

Tesekkür ederiz canim valla sabir işi bide gece bagliyorum ben oglum cok su icer gece yatmadan 1 bardak su icer ve sabaha kadarda 3 kere falan 1 bardak daha i c er gün icindede ciddi sıvı aliy o sabah gör bez dopdolu kalkiyo biraz alistik gibi ama umdugundan uzun sürdü napalim artik bende istiyorumki daha agirlasmadan bazi seyleri ogreteyim odayida ayirmadim daha gece yatagindan kalkip kalkip yanima geliyo cok alisti digerini kismetse direk ilk günden ayircam umarim sizinde tuvalet olayi sakin ve cabuk hallolur:)

Gunaydiiin, biz bugun krese basladik..
Yeniden okul yillarima dondum sanki. Sabaha kadar heyecandan uyuyamadim. ..
Bugun ezosun yanindayim, umarim cabucak alisir.. resmen vicdan azabi yasiyorum...

Selam kızlar
2,5 yaşımız hayırlı olsun. biz 30 aylık olduk bile çok şükür kızım gerçekten büyüdü ya
bildiğin çocuk annesine arkadaş oldu yavrum.
15 gün tatil bitti sabah ananeye bırakıldık :)

Bugun ezosun yanindayim, umarim cabucak alisir.. resmen vicdan azabi yasiyorum...
Niye vicdan azbi yasadin canim yaa ne güzel okula ilk adim arkadaslari olucak sıkılmaz güzel seyler düsün sorun cikardimi ezos

Selam kızlar
2,5 yaşımız hayırlı olsun. biz 30 aylık olduk bile çok şükür kızım gerçekten büyüdü ya
bildiğin çocuk annesine arkadaş oldu yavrum.
15 gün tatil bitti sabah ananeye bırakıldık :)
Annane zamani:) bizim annane cook uzakta malesef baska sehirde bazen cok ariyorum

Niye vicdan azbi yasadin canim yaa ne güzel okula ilk adim arkadaslari olucak sıkılmaz güzel seyler düsün sorun cikardimi ezos
Bebegini yabanci birilerine teslim etmek cooook zormus.. 2 yil ben baktim, bugune kadar da anneannemiz bakti. Annem artik evine donecek, mecburuz krese baslamaya..
İlk gun oldugu icin bocaladi tabii. Gozu hep bendeydi, herseyi benimle yapmak istedi, konusamadigi icin ogretmenlerine derdini anlatamadi vs.. alisacagiz, yapacak birsey yok...

Bebegini yabanci birilerine teslim etmek cooook zormus.. 2 yil ben baktim, bugune kadar da anneannemiz bakti. Annem artik evine donecek, mecburuz krese baslamaya..
İlk gun oldugu icin bocaladi tabii. Gozu hep bendeydi, herseyi benimle yapmak istedi, konusamadigi icin ogretmenlerine derdini anlatamadi vs.. alisacagiz, yapacak birsey yok...
haklisin tabi kendi annene güvendiğin gibi olmaz kimse ilk gün önemli onun icin insallah cabuk uyum saglar benimde annem calistigi icin cocuklugum kreste gecti ama ben severdim ben calismiyorum ama önümüzdeki yaz kismetse göndercem tabi dedigin gibi aklin kalicak insallah hemen alisirsiniz

E Etabiti csnim hayırlı olsun kreş maceranız seni en iyi ben anlarım tavsiyem öğretmenleri ile kaynas sorunlu veli olma ve sabret elbet aliscak vicdan yapma evde ne var sanki öğrenirler herseyi

Hayırlı olsun kreşiniz kolaylıkla alışır seni aramaz bile çoğu çocuk aynı şartlarda bağımsız sosyal bireyler olsunlar maşallah vicdan meselesi kolay değil ama halledebilirsin sarıl boynuna öp kokla sev beni de özledim seni çok seviyorum de herşey onun geleceği için değil mi sosyoloji:KK31::KK31::KK31:

Ayse sare yemek yemek istemiyo bikti belkide bulamaclardan ... kusuyo o mamadan yemezse... gunde 12 olcek ister sebzeye ister meyveye yogurda yedir diyo doktor ... nasil... her ogun bir merasim iliklerime kadar geriliyorum agzini actircam diye... hala yatarak oyalayarak agzina kakiliyo kasik... sutum cok yok olanda zaten anca cocu kusturuyo
... gunduz emzirme bile dedi doktorumuz. Ama benim icin anne sutu sadece kilo degil.... nabicam bakiyorum onun ayindakiler herseyi yiyomus. Eline istiyo ekmek filan veremiyorum... esimde verdirtmiyo bir iki kez tikandi korktuk cok korktuk ... korkuyorum nabicam ... cok yurekliydim ... mandalina veriyodum kuzuma nasilda yerdi ... ekmegi eline verirdim... cabaliyorum... butun gun yine beceremiyorum galiba... bi diyorum aman yemesin lapa yesin cani sag olsun diyorum... ama dktor yedircen diyo yavrum istemiyo disi cikti bitane belki ondan emmek istiyo sadece... ama sutumde sanki zehir var oldugu gb cikariyo mama yemeden emerse :((( herkes diyo ne var sutunde hemen cikariyo ama mamasini yerse emdigide kaliyo icinde... niye boyle benim ise yaradigim tek bisey olmaz mi bu hayatta... nabayim ben simdi vereyimmi ekmek gb seyler ama koparinca tikaniyo kusuyo korkuyorum ya bisey olursa nabarim.... psikologa gittim 3.ye illaki ilac diye tutturuyo bisey yok konuscak kaderci ol diyo bitiyo muhabbet... oda anlamiyo ki ne desin... ic ilaci uyus diyo... korkularimi anlamiyo...

Cok sicak yarin 3 agustos hem icim yaniyo ... hep benim bu sicaklamam yuzunden...

Ayse sare iyice hareketlendi emeklemeye basladi 7 bucuk aylik oldu... yorgunum... bisuru sey yapiyorum... beynimi oyalamak icin basedemiyorum... yukum agir geliyo bu sorumluluk... hayatta tek bi sansim kaldi biliyorum ... oda ayse sare ... ona iyi bakmaliyim... hayat cok korkuncmus ben cok yurekliymisim simdi cok gucsuzum hala hicbisey olmamis gb yasamak... deprosyona gircek vaktim bile yok surekli kosturuyorum yetisemiyorum ... biraz icim karisik sadece yazmak istedim biraz cesaretlendirir misiniz beni ayse sare icin nabayim nasil beslenmesine yardim edeyim... biboron emzik asla kabul etmiyo hicbiseye agzini acmiyo havuc salata veriyorum eline bazen ondan bile oguruyo ... zeynebi ozledim kocaman kizim olsun istiyorum ben bunlari atlatmistim biliyorum bunlari ama gecmisti guzel gunler gelmisti ... hic yasayamadim doyasiya guzel bigun evladimla yasayamadim ... simdi kocaman olmus olcakti birlikte kahvalti yapardik denize gotururdim hergun konusurduk bile masal anlatirdi sscma sacma dinlerdim sacini tarardim orucek kadar olurdu ... yada uzerdim onu dimi ayse sarede olunca uzerdim yorulurdum kizardim kesin uzerdim kuzumu kesin uzerdim... simdi uzulmuyo simdi mutlu ne isterse oluyodur cok guzel yerde.... hic gelmiyo ruyama bile beni bile unutu oyle guzel demekki cennet ... offf

Ozur dilerim

Ayse sare yemek yemek istemiyo bikti belkide bulamaclardan ... kusuyo o mamadan yemezse... gunde 12 olcek ister sebzeye ister meyveye yogurda yedir diyo doktor ... nasil... her ogun bir merasim iliklerime kadar geriliyorum agzini actircam diye... hala yatarak oyalayarak agzina kakiliyo kasik... sutum cok yok olanda zaten anca cocu kusturuyo
... gunduz emzirme bile dedi doktorumuz. Ama benim icin anne sutu sadece kilo degil.... nabicam bakiyorum onun ayindakiler herseyi yiyomus. Eline istiyo ekmek filan veremiyorum... esimde verdirtmiyo bir iki kez tikandi korktuk cok korktuk ... korkuyorum nabicam ... cok yurekliydim ... mandalina veriyodum kuzuma nasilda yerdi ... ekmegi eline verirdim... cabaliyorum... butun gun yine beceremiyorum galiba... bi diyorum aman yemesin lapa yesin cani sag olsun diyorum... ama dktor yedircen diyo yavrum istemiyo disi cikti bitane belki ondan emmek istiyo sadece... ama sutumde sanki zehir var oldugu gb cikariyo mama yemeden emerse :KK43:(( herkes diyo ne var sutunde hemen cikariyo ama mamasini yerse emdigide kaliyo icinde... niye boyle benim ise yaradigim tek bisey olmaz mi bu hayatta... nabayim ben simdi vereyimmi ekmek gb seyler ama koparinca tikaniyo kusuyo korkuyorum ya bisey olursa nabarim.... psikologa gittim 3.ye illaki ilac diye tutturuyo bisey yok konuscak kaderci ol diyo bitiyo muhabbet... oda anlamiyo ki ne desin... ic ilaci uyus diyo... korkularimi anlamiyo...

Cok sicak yarin 3 agustos hem icim yaniyo ... hep benim bu sicaklamam yuzunden...

Ayse sare iyice hareketlendi emeklemeye basladi 7 bucuk aylik oldu... yorgunum... bisuru sey yapiyorum... beynimi oyalamak icin basedemiyorum... yukum agir geliyo bu sorumluluk... hayatta tek bi sansim kaldi biliyorum ... oda ayse sare ... ona iyi bakmaliyim... hayat cok korkuncmus ben cok yurekliymisim simdi cok gucsuzum hala hicbisey olmamis gb yasamak... deprosyona gircek vaktim bile yok surekli kosturuyorum yetisemiyorum ... biraz icim karisik sadece yazmak istedim biraz cesaretlendirir misiniz beni ayse sare icin nabayim nasil beslenmesine yardim edeyim... biboron emzik asla kabul etmiyo hicbiseye agzini acmiyo havuc salata veriyorum eline bazen ondan bile oguruyo ... zeynebi ozledim kocaman kizim olsun istiyorum ben bunlari atlatmistim biliyorum bunlari ama gecmisti guzel gunler gelmisti ... hic yasayamadim doyasiya guzel bigun evladimla yasayamadim ... simdi kocaman olmus olcakti birlikte kahvalti yapardik denize gotururdim hergun konusurduk bile masal anlatirdi sscma sacma dinlerdim sacini tarardim orucek kadar olurdu ... yada uzerdim onu dimi ayse sarede olunca uzerdim yorulurdum kizardim kesin uzerdim kuzumu kesin uzerdim... simdi uzulmuyo simdi mutlu ne isterse oluyodur cok guzel yerde.... hic gelmiyo ruyama bile beni bile unutu oyle guzel demekki cennet ... offf

Ozur dilerim

Merhaba haksever 3 ağustosa yoğunlaştım ben de... resimlerine baktım zeynepin kadınlar kulübü haksever deyince tüm resimleri görünüyor onu andım yine koca bir yıl geçti zeynoyu hiç unutmayacağım...
Zararsız bir şekilde neyi nasıl yutabiliyorsa öyle yedirmelisin boğazına takılabilir ömür boyu bulamaç yemiyecek ya kahramanlık yapmanın hiç anlamı yok en sık rastladığımız kazalardan biri de nefes borusuna yiyecek kaçması eline verirsin o an yanında olamazsın allahım onu korusun...
Haksever bir resmi çok görme bize eli bile olabilir :nazar:

Haksever, 1 yıldır yüregim yanıyo sana, ne zaman bunalsam yorulsam kızıma sinirlensem sen geliyosun aklima, vicdanim kavruluyo acıdan... sen cok iyi bir annesin, Ayse Sare senin gibi bir anneye sahip oldugu icin cok şanslı. Ayse Sare yemek yemeye de baslayacak, kosacak oynayacak, sana sarilip opmeye basladiginda asıl o zaman yaraların sarılmaya baslayacak, gecmeyecek biliyorum ama hafifleyecek, ona masal gibi anlayacaksın Zeynebi. Ben seni aklimdan hic cikaramiyorum, her hece yatarken sana dua ediyorum, rabbim kucagını evlatlarla doldursun diye... sen asla zeynebi uzmezdin. Hakseverim, gunesli gunlerde gelecek, Ayse Sare konusmaya baslayacak, bicir bicir evin icinde dolastiginda mutluluk evinize yeniden dolacak...

haksever haksever canim sen çok güçlüsen zoru başarıyosun karamsar olma ayşe büyüyecek oylede böyle de yeme ye çok takılma bence daha 7.5 aylik bende o aylarda eline fazla bişey vermiyodum yoğurt ezilmiş meyve çorba kahvaltisi da bulamacti hatta ben neredeyse 1 yaşını geçmişti kahvaltı bulamacti burda yazmıştım takılma eline vermek için sabırlı ol her cocuk robot değilki 6 ayi gecince ek gıda şu ay diş şu ay yürüme diye bi kural yok hiç emziremeyen anneler de var.Zeynebimiz aklımda hiç unutmadim koca 1 yıl geçti cennet te seni bekliyo olsaydı onu uzmezdin öyle düşünme biz hiç yorulmuyoruz bagirmiyoruz mu saniyosun odaya bile kapattigim oluyo her an sevgi dolu sabırlı olamıyoruz ki İnsanız.

... gunduz emzirme bile dedi doktorumuz. Ama benim icin anne sutu sadece kilo degil.... nabicam bakiyorum onun ayindakiler herseyi yiyomus. Eline istiyo ekmek filan veremiyorum... esimde verdirtmiyo bir iki kez tikandi korktuk cok korktuk ... korkuyorum nabicam ... cok yurekliydim ... mandalina veriyodum kuzuma nasilda yerdi ... ekmegi eline verirdim... cabaliyorum... butun gun yine beceremiyorum galiba... bi diyorum aman yemesin lapa yesin cani sag olsun diyorum... ama dktor yedircen diyo yavrum istemiyo disi cikti bitane belki ondan emmek istiyo sadece... ama sutumde sanki zehir var oldugu gb cikariyo mama yemeden emerse :KK43:(( herkes diyo ne var sutunde hemen cikariyo ama mamasini yerse emdigide kaliyo icinde... niye boyle benim ise yaradigim tek bisey olmaz mi bu hayatta... nabayim ben simdi vereyimmi ekmek gb seyler ama koparinca tikaniyo kusuyo korkuyorum ya bisey olursa nabarim.... psikologa gittim 3.ye illaki ilac diye tutturuyo bisey yok konuscak kaderci ol diyo bitiyo muhabbet... oda anlamiyo ki ne desin... ic ilaci uyus diyo... korkularimi anlamiyo...

Ozur dilerim

Selam ,

Önce özür dilerim istanbula gelince arayacağım dedim unuttum. istediğin bir akşam arayalım seni yada belki hafta sonu bilmiyorum. günü sen söyle müsait olunca biraz konuşalım.

sana gelince korkuların normal senden sonra ben bile hayattan korkak oldum.
senin vermemen , yedirmemen normal.. bırak verme doysun karnı ama püre ile ama ekmek ile. az daha büyüsün seninde için rahat etsin cnm benim. sonuçta aklın kalıyor..

süte gelince ne olacak ya sütünde çocuk bu bir gün mamayı kusar bir gün sütünü
hiç anne sütü tadını bilmeden büyüyen çocuklarımız var bizim. büyümedi mi hepsi de maşallah kocaman oldu..
emdiği kadar emsin emmiyorsa kusuyorsa kendine eziyet etme bir anne kötü bile olsa işe yaramaz olamaz...
hangi anne evladı için elinden geleni yapmaz sen bide kendini sorguluyorsun..

Aklım beynim bu ayı es geçmek istiyor.. daha gelmeden sıkıntısı bastı bana..
Ayşe Sare büyüyecek , saçları uzuyacak , hatta günler gelecek oje sürmek için kavga edeceksiniz, belki denizi hiç sevmeyecek ama olsun annesi onunla kıyıda oturacak.. , bu hayalindeki herşeyi Allahın izniyle seneye ayşe sare ile yapacaksın :) hatta bize de resimlerini gönder oo zamanlar geldiğinde :D

... gunduz emzirme bile dedi doktorumuz. Ama benim icin anne sutu sadece kilo degil.... nabicam bakiyorum onun ayindakiler herseyi yiyomus. Eline istiyo ekmek filan veremiyorum... esimde verdirtmiyo bir iki kez tikandi korktuk cok korktuk ... korkuyorum nabicam ... cok yurekliydim ... mandalina veriyodum kuzuma nasilda yerdi ... ekmegi eline verirdim... cabaliyorum... butun gun yine beceremiyorum galiba... bi diyorum aman yemesin lapa yesin cani sag olsun diyorum... ama dktor yedircen diyo yavrum istemiyo disi cikti bitane belki ondan emmek istiyo sadece... ama sutumde sanki zehir var oldugu gb cikariyo mama yemeden emerse :((( herkes diyo ne var sutunde hemen cikariyo ama mamasini yerse emdigide kaliyo icinde... niye boyle benim ise yaradigim tek bisey olmaz mi bu hayatta... nabayim ben simdi vereyimmi ekmek gb seyler ama koparinca tikaniyo kusuyo korkuyorum ya bisey olursa nabarim.... psikologa gittim 3.ye illaki ilac diye tutturuyo bisey yok konuscak kaderci ol diyo bitiyo muhabbet... oda anlamiyo ki ne desin... ic ilaci uyus diyo... korkularimi anlamiyo...

Ozur dilerim

Haksever bırak yedirme. Püre yap ver. Doktorun ısrarına bakma. Çünkü ben doktorlara da güvenmiyorum. Tek guvendiğim doktor babam... Burada daha önce yazmıştım iki farklı doktor iki farklı şey soyluyor. Sen anne olarak hislerini kullanacaksın... Hayatta bazen oyle dönemler oluyor ki insan mantığını kaybediyor. Kine guveneceğini bilmiyor. Sana bir örnek vereyim bu doktorlar konusunda. İki farklı doktora sordum oğlum şimdi 3 aylık oldu ama ilk aylarda çocuk çok uyuyor dedim. Daha 20 gunlukken 6 saat uyurdu. Bir doktor dedi ki mutlaka uyandır ve emzir. Diğer doktor da bu çocuk gerizekalı değil acıkırsa uyanır. Gerçekten de uyandırmadım hiç ve kilo alımı çok iyi. Uyuyaryak buyur çocuklar. Yani doktorlara da çok güvenme. Hayat boyu püre yemeyecek bırak geç alışsın. Ben de hem kızımı hem oğlumu sadece 3 ay emzirebildim. O da mama destekli. Ben de çok vicdan yaptım ama bu benim suçum değildi... Senin dediğin konuyu da ben yaşıyorum bilior musun. Kızıma sinirleniyorum bu ara. Çünkü iki bebek gerçekten zor. Bir de kızıma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum yaklaşık 3 hafta oldu. Hala çişini soylemiyor. Soruyorum yok çişim diyor. Arkamı donuyorum yapmış. Bir de bunun stresini yaşıyorum. Etrafımdaki çocuklar bir haftada öğrenmiş. Bizimki Allahtan gece çiş yapmıyor hiç. Tamamen kuru kalkıyor. Kakayı soyluyor ama çiş soylemiyor. Sinirlenmeyeyim diyorum olmuyor. Belli etmeden de çocuk hissediyor. Olsun bu günler de geçeck. Ne yapalım... Mutlu anne, mutlu çocuk ... Bunu unutma. Aradan yıllaaar geçecek bunlar da unutulacak. Sen çok iyi bir annesin... Canın sıkılıp da buluşmak istersen ben istanbul Anadolu yakasındayım. Telefonumu da özelden yazarım. İstediğin yerde buluşuruz. Yardımcı olabileceğim ne varsa elimden geleni yaparım. Biz bunun için buradayız değil mi. Hem dertleşmek hem de yardım için. Bir de ömer hayyam ın bir şiiri vardır... Dostum, olan olmuş, vahlanma boşuna;

Dünyayı kara zindan etme başına.

Yaşamana bak, elinden tek gelen bu:

Olacakları danışan var mı sana?

Sagolun kiz kardessiniz... acinin yiki senesi var mi diyodum her gun aciyo canim ama dun o gunu iliklerime kadar hissettim beynim hepsini doktu ortaya ... hastaneye ilk gidisimiz o ambulans o doktora yalvarisim guvenlikteki polisin o aciyan gozleri ... sandalyeye oturtmaya calistiklari midemin bulanmasi ayaklarimin tutmamasi... aysenin icimdeki cirpinisi.... dun gece o gece... o kapinin ardinda kalmak.... nefes almadan bi haber beklemek her dktoru gordugumuzde nefesimizin kesilmedi ayaklarim midem aci vucutta nasil gezinir hissetmek... hasretin bi gunu saati olsa saysak bitse... kac yil kac yil sonra .... ayse sare iyiki var biz variz ... cok gucsuzum umudum kalmiyo rabbim bizi affetmez diye cok uzuluyorum sonra diyorum bizi sevmese ayse sareyi vetmezdi yuvamizi bizi ayakta tutmak icin onu verdi.... yillarca cocuk istedik olmadida ayse sare nasil anlamadan oldu o verdi... ayse sare hem dunyalik hem ahiret icin umudum sadece... ayni havalar da ayni nasil sicak 3-4 gundur sicakladikca agliyorum dun cok cok sicakti ki bizi yakti... hastanede usuyodum ama icim titriyodu zeynep soguk ustu acik diye karni ac mi cani aciyo mu diye... sonraki gunler hep kararmisti hava simdide oyle... sonra o gun cok yagmur yagdi cok cok cok gozumuzun yasini yagmur yikadi.... gok te agladi o gitti diye... gecenin ikisinde o kapida ayamdaki terlikler camurlu su gozumun onunde ... simdi hava da o gunleri aniyo yine ayni... belki bi gun daha yansaydik omur boyu yanmazdik boyle diye geciyo icimden ama imanima dokunuyo hani bi an ileri bi an geri gitmicek ecel kadere imanin nerde diyorum seytanin vesvesesini susturmaya calisiyorim... bi yarari olsa keske kendimi suclamamin yerin dibine sokmamin bi yarari oksa yok yok yok gelen yok ... cok zor bi ruyada gormeye hasret kalmak bile cok zor... bizim icin affolunmamiz icin dua edin akliniza dustugumuzde cennette kavusmak icin ben hergun zeynebime ayse sareme okudugumda butun cocuklari korusun diyye dua ediyorum . Allah affetsin

Back