2014 Şubat Anneleri

Sagolun nereye gidecegimi bilmiyorum oyle bi alisilmidligim varki ilmek ilmek dokurken herseyimi paylastim kosup yine size geliyorum cunku beni bizi taniyan bi sozmissiniz hb.... baskalarina anlatirken ama soyleydi boyleydi derken buluyorum kendimi ama size yazarken sadece hissettiklerimi... sonunda psikologa basladim hatta simdi ciktim minubusteyim... cok ilgili konustuk ... zeynebimin resmine bakmak istedi bu bile benim icin cok onemli... ve beni ik bulismada cozdu... resimlerini tutuyosun vidyolarini izliyosun her firsatta fokundugu dusundugun tek yer ona gidiyosun kader oldugu biliyosun ama icindekilerle ve hrkesle catisiyosun bebegini buyuturken korkuyosun dedi... acinin evrelerini anlatti. Sende hepsinden var o yuzden yukun cok agir ama hayat devam ediyo o yuzden ilac veriyolar kabul evresine cabuk gecebilmen icin ama sen istemiyosan vermicem dedi. Anlattim olayi son gunumuzu hafta sinunu ona nasil zor kavustugumuzu sen onu basi bos birakmadinki kendini suclayasin dedi. Evet sen actin cami ama kader denen seye inaniyosak burda inanmaliyiz dedi. Esimden konustuk . Birlikte gitmemizi istedi. Bi daha randevu verdi...

Ve yaz dedi konusmak istedigin her an bana yaz burda bbirlikte degrlendirelim dedi ...

Iste oyle dualariniz icin sonsuz tesekkur ederim ne diyim ki allah razi olsun hepinizden

çok iyi yapmışsın cnm.
ve istediğin her zaman yaz bize yaz bana yaz nereden istersen yaz yazmak öyle iyi geliyor ki insana yazamasan da karala..
bir dönem bende gitmiştim psikoloğa ondan kalma bir şey duygularımı yazarak daha iyi anlatabiliyorum..çünkü okuyorum üstünden..

kendini suçlama bu kendine yaptığın büyük haksızlık çünkü.
derler ya olacağı varmış olmuş. orada olmasa başka yerde ama olacakmış.. bilseydin açar mıydın.
psikolog ile daha iyi olacağını düşünüyorum..

canım ben de çok sevindim psikoloğa gitmene, senin gibi büyük acı yaşayan kişiler mutlaka terapi görüyor. yoksa insanın bu acının üstesinden gelmesi imkansız. hayırlı olsun

Kızlar kızım butun gün hiççç birşey yemedi. Süt de içmiyor zaten normalde de. Ağzına lokma koymadı. Su içiyor sadece. Ağzım acıyor diyor. Azı dişlerinden şüpheleniyorum. En arkalar hala çıkmadı. Çok mu zor çıkıyor bu azı dişleri. Bir de iki gündür beni kovuyor. Anne sen git diyor. Deli oldum. Bazen ağlayasım geliyor. Evde yatılı bir yardımcımız var. Onu istiyor hep. Eşim de çocuk bu çok üstünde durma diyor. Kardeşe mi tepki anlamadım. Ama sürekli git sen diyor. Anneme anlattım. O da çocuklar bazen yapar. Takma diyor ama takmamak mümkün değil

Kızlar kızım butun gün hiççç birşey yemedi. Süt de içmiyor zaten normalde de. Ağzına lokma koymadı. Su içiyor sadece. Ağzım acıyor diyor. Azı dişlerinden şüpheleniyorum. En arkalar hala çıkmadı. Çok mu zor çıkıyor bu azı dişleri. Bir de iki gündür beni kovuyor. Anne sen git diyor. Deli oldum. Bazen ağlayasım geliyor. Evde yatılı bir yardımcımız var. Onu istiyor hep. Eşim de çocuk bu çok üstünde durma diyor. Kardeşe mi tepki anlamadım. Ama sürekli git sen diyor. Anneme anlattım. O da çocuklar bazen yapar. Takma diyor ama takmamak mümkün değil

günaydın canım, ağzım acıyor diyorsa azı dişleri geliyordur, kızım yaklaşık 2-3 ay boyunca aralıklı olarak o 4 azı dişini çıkardı ve bitti çok şükür, zor oluyor evet, gece uyandırıyor zaman zaman, iştahı bazen tamamen kesiliyor bazı günler de yiyesi geliyor. istediği yiyecekleri vermek lazım, mesela yoğurt serin serin iyi geliyor. benimki de normal sütü içmiyor yoğurt veriyoruz. bazen de kakaolu süt (hiç vermek istemesem de mecburen) bazen çilekli, kakaolu,muzlu sütü kendim yapıyorum evde. size kolaylıklar diliyorum dişlerinin tamamı çıkınca rahatlayacaksınız emin ol

Ne güzel sütü kendin yapman piti bizimki süt diye tutturuyo çoğunluk muzlu içiyor hazır malesef.sabah gözünü aciyo anne kalk süt diyo kesmek istiyorum ama unutmuyo.aslında dediğin gibi kakaolu karıştır al sana çikolatalı süt ama useniyorum.bizimde azilar çıkıyor daha ama çok şükür öyle sorunlu bi halimiz olmadı.esra cim bizimkide babası kapıdan girdiği an bana bi calimlar git demeler benim babam diyip sarilmalar odadan çıkarmalar elinde gelse dovcek beni şımarıp gelip vurmalar yani heralde yaşının dönemi 2 yas sendromu bu olsa gerek diyorum.takma sende seni kovaladigi an git bebisinle ilgilen rahat rahat

bi ara bizimki de ağzım acıyor dedi al dudak içini gösteriyordu hatt aft falan mı çıktı diye düşündüm üstüne de düşmedim.
1-2 gün sonra normale döndü.

bizim minnoş kuzenimin kızları ile olsun işten oraya gideyim neden geldin diyor..
bizi üzeceğini düşünemez ki. bilinçli olmaları mümkün değil. üzme kendini.

Kızlarr kızlar Nasılsıniz buz bugün doğaçlama olarak cis egitimine başladık hava çok sıcak bezini çıkardım biraz hava alsın dedim lazimlik ini getirdim cis kaka gelirse buraya dedim anlattım güzelce az sonra lazimlik in yanına gitti duzeltiyim oturuyom derken bi baktım :temizlik:o küçük popodan bir kalıp döküldü yere aaa kaka yaptı dedim ama gecikti kuzum bende başladım eğitime şimdi tecrübeli anneler ne yapayım uyurken takayim mi bez aramızda yatiyo ne koyuyim altına gece Alez,torba?ne sıklıkta oturtiyim hatirlatiyim. Hadi bu kinuyi konuşalım hep beraber başlayalım havalar ısındı popisleri pişmesin beraber destek olali:KK9:Hoppa:KK5::KK3:En Büyük KKm birbirimize

Kızlarr kızlar Nasılsıniz buz bugün doğaçlama olarak cis egitimine başladık hava çok sıcak bezini çıkardım biraz hava alsın dedim lazimlik ini getirdim cis kaka gelirse buraya dedim anlattım güzelce az sonra lazimlik in yanına gitti duzeltiyim oturuyom derken bi baktım :temizlik:o küçük popodan bir kalıp döküldü yere aaa kaka yaptı dedim ama gecikti kuzum bende başladım eğitime şimdi tecrübeli anneler ne yapayım uyurken takayim mi bez aramızda yatiyo ne koyuyim altına gece Alez,torba?ne sıklıkta oturtiyim hatirlatiyim. Hadi bu kinuyi konuşalım hep beraber başlayalım havalar ısındı popisleri pişmesin beraber destek olali:KK9:Hoppa:KK5::KK3:En Büyük KKm birbirimize
selincim merhaba,
haydi hayırlı olsun, evet tam zamanı,hem ramazan dolayısıyla evde oluyoruz genelde, hem de havalar ısındı.
ben de önümde bir yol gösteren olmayınca ne yapacağımı bilmiyorum. lazımlık ile mi başlasak, yoksa direkt klozet adaptörü ile klozete mi oturtsak bilemedim. bir de dışarı çıkarken yanımızda taşıyabileceğimizi ufak carry potty tarzı bir şey var:) alıştırma külodu da aldım 1 adet.
gece çocuk farketmeden bez bağlamak gerekiyormuş uyuduktan sonra. kullan at alt açma bezlerinden çarşafın altına serilebilir bezsiz yatırmaya başladığımızda.
ben de haftasonu başlayayım bakalım gerisini annem getirir inşallah hafta içinde.

selincim merhaba,
haydi hayırlı olsun, evet tam zamanı,hem ramazan dolayısıyla evde oluyoruz genelde, hem de havalar ısındı.
ben de önümde bir yol gösteren olmayınca ne yapacağımı bilmiyorum. lazımlık ile mi başlasak, yoksa direkt klozet adaptörü ile klozete mi oturtsak bilemedim. bir de dışarı çıkarken yanımızda taşıyabileceğimizi ufak carry potty tarzı bir şey var:) alıştırma külodu da aldım 1 adet.
gece çocuk farketmeden bez bağlamak gerekiyormuş uyuduktan sonra. kullan at alt açma bezlerinden çarşafın altına serilebilir bezsiz yatırmaya başladığımızda.
ben de haftasonu başlayayım bakalım gerisini annem getirir inşallah hafta içinde.
Canım valla sabahtan beri açık simdi uyuyo altı çıplak bizim alezimizi 4e kestim altına serdim birini hep yere saldı cisini geldi gösterdi telaş içinde ama pes etmek yok hem havalaniyo hem bez israf olmuyo inşallah öğreniriz su an umutsuzum aslında ama ona caktirmiyorum. Hem lazimlik var hem wc de aparatı ikisinide gösterdim yetisemezse diye salonda lazimlik duruyo gerçi daha ikisinede bişey yapmadı ya bakalım

Ben daha başlamadım. Şimdilik doğum iznindeyim. Temmuz sonu gibi başlarım. O zamana kadar da tuvalet eğitimine başlarım. Zaten kardeşi oldu. Hayatı değişti. Acele etmiyorum. Ama gece altını bağlasam mı bağlamasam mı diye düşünüyorum tuvalet eğitimine başlayınca. Kimisi bağlıyor kimisi bağlamıyor

Kızlar tunaydin sabah kalktik karşılıklı oturduk ceylinle tuvaletlere kesik kesik cis yapti korktu kalktı telaşlı baktı içine bana bakti bende alkışlar tebrikler tabi çok sevindim sonra oturdu biraz daha yaptı şimdi kakayi bekliyorum daha yapmadı cibilak geziyoruz kızlar eğer laftan anliyo sizi dinliyosa hemen başlayın beklemeye gerek yok günler su gibi akıyo hemen rutine oturur inşallah 2 hafta evden cikmayiverelim nolur

Kızlar tunaydin sabah kalktik karşılıklı oturduk ceylinle tuvaletlere kesik kesik cis yapti korktu kalktı telaşlı baktı içine bana bakti bende alkışlar tebrikler tabi çok sevindim sonra oturdu biraz daha yaptı şimdi kakayi bekliyorum daha yapmadı cibilak geziyoruz kızlar eğer laftan anliyo sizi dinliyosa hemen başlayın beklemeye gerek yok günler su gibi akıyo hemen rutine oturur inşallah 2 hafta evden cikmayiverelim nolur
Hayırlı olsun canım inşallah hemen öğrenir ya benim başlamaya hiç cesaretim yok kakasını yaparken anne yaptım diyor ama hadi gel tuvalete yapalım diyorum hemen kaçıyor galiba biraz zor öğrenecek

Haksever gelmiş hoşgeldin canım zeynep bizim de kalbimizde hep hatırlıyorum andıkça da dua ediyorum o dönemdeki paylaşımları görmek istedim geçen gün...arama motoruna kadınlar kulübü haksever dedim resimlere tıkladım görmeseydim keşke dayanamadım ben de senin paylaşımların heryerde...bir saat ağladım kendime gelemedim Sizin etkinlikler doldurmuş sayfaları hala inanmak istemiyorum çok özledim...
Herkese merhabalar Tuvalet eğitimi için zaman ayırıyorum bu aralar direkt tuvalete oturtuyorum klozet içindeki aparatı hiç sevmedi sallanınca korktu benim oğlum ellerini hiç bırakmıyor ona destek oluyorum el sallıyoruz sifonu çekince bye bye..

Kızlar selam Nasılsıniz bizim tuvalet egitimi mız tamamlandı 3 günde öğrendi gecede hiç yapmiyo bugün kuzenime gittik orada tuvalete oturttum hiç bi aparat yok kakasını da cisini de yaptı hiç kaza yapmadı.arada kaza ola iki biliyorum ama yapmadı daha mantığı çözdü şükür rahatladi darısı sizin başınıza sizde baslayin o kadar zor degil

Ben de ikinci gündeyim hiç bez yok kilodu bez zannediyor onu da attık gece de yapmadı kolay olacak sanırım bezi istemiyor tuvaleti oyun haline getiriyoruz uyum sağlıyor çok şükür
Sandigimizdan daha kolay oluyo dimi canim biz yaptıktan sonra cisi kakayi tuvalete Dokerken el salliyoruz evine gitti diyorum kendine ait sanıp yapmak istemezlermis falan ya pepe nin tuvalet şarkısı alkışlar falan rahatladi çocuklar tabi bizde

Fazla geç kalınmamalı arkadaşlarım neler neler yaşadı eğitim bir an önce verilmeli sonra uğraşmak istemiyorlar inatlaşıyorlar olayı tam kavramadan alıştırılması çok önemli aksi taktirde parmağında oynatır sizi beze yapmak daha kolay oluyor tabi işlerine geliyor ya da çişlerini tutuyorlar herr çocuk farklı oluyor ama ben :anne:direkt tuvalete oturtuyorum

Kızlar sicaktan kimse yazmıyor mu ne yapiyosun uz Burasi yaniyo ne yapcaz böyle bi havuzumuzda yok in serinle deniz yakın ama sicakta git gel sorun Allah im yardım et gece gündüz klima fatura patlicak

Bezden kurtulan arkadaslar, ne mutlu size...
Onumuzdeki ay ezos krese baslayacak ama, bizimkinin hiiic niyeti yok. Klozetimiz cocuk aparatli, ayri lazimlikta var ama, cisini yapniyor. Zaten kesinlikle soylemiyor. Kakasini yaptiktan sonra soyluyor. Gerci soyluyor dedigime bakmayin, bizimki hala konusmadigindan, gosteriyor ;)
Evet, ne tuvaleti, ne de konusma isini cozebilmis degiliz...

Back