2014 Şubat Anneleri

Kizlaarr bittim yoruldum daha bitmedi boya inşallah yarın bitcek her tar dip köşe alt üst lamba kapı silinmedik yer kalmıyo tırnaklarım acıdı perdeler yıkanıyo Allahım şu temizlik ne nankör şey sanki uzun süre kalcak böyle temiz sizler Nasılsıniz Bu arada gündüz uykusunu kesen varmı ceylin 1 haftadır uyumuyo tabi işlerden de oldu ama istemiyo gece 10 doğru siziyo işime geliyo gündüz uykusunu kesmek için erken mi daha?

Aman cnm öyle valla fazlasıyla nankör temizlik yaparsın sanki arkandan pislik akıyor dön yine kirli her yer yine dağınık..
biz kesmedik daha öğlen uyumadığı zaman 7/8 gibi sızıyor bu sefer de uyanıpğ geç saate kadar oturuyor.

Benim kız da geceleri anneeee diye bağırarak uyanıyor. 2 saat uyumuyor. Mesela geçen gün gece saat 1de uyudu. Sabah 5'te kalktı. Tam da kuçuğu emziriyordum. Çok zor oluyor. Hem ona hem de bana... Neden uyanıyor bu çocuk geceleri. Bunu yaşayan var mı aranızda? Uyanması sorun değil de iki saat uyumaması sorun. Ya da sabah 7de uyanıyor gece geç uyusa da... Kardeşinin etkisi olabilir dediler ama sanmıyorum çünkü uzun zamandır yani kardeşi gelmeden de böyleydi. Ne yapacağım bilmiyorum. Tam bir sinir harbiyle uyanıyor.

kardeşinin etkisi var mı bilmiyorum cnm.
ama benim kızımda bir dönem böyleydi uyandığından en az 2 saat ayaktaydı 1 yaş civarında işte..
şimdi biraz daha normale döndü
kızımla hiç problem yaşamadım büyütürken yemek , gezmek , uyum herşey tamam.
ama uyku dedin mi gözlerim açılıyor 2.5 yaşına girecek hala benim kız 12 den önce uyumaz.
1-2 gündür kendisi uyumasını sağlıyorum ama zor oluyor. dün 11 de başladık ayağıma yattı yastığa sütünü içti.
sallamadım hiç bu arada , süt bitti hadi kalk kızım kendin uyu dedim.
yatak odasına gittik , odaya geldik. yarımda ancak uyudu.

Ben de gozunun içine bakıyorum uyusun diye. Mesela dun gece tam 12:30da uyudu. Tam yastığa kafamı koyacakken bebek uyandı bu sefer. O da 5e kadar uyumadı. 9a kadar uyudu ikisi. De Allahtan...

arkadaşlar selamlar, ne zamandır yazamıyordum ama okuyordum,
selin ve ceyline geçmiş olsun Allah korumuş, her an her şey olabiliyor,
yeni bebekleri olanlar neler yapıyor hasanpınarın ki büyüdü maşallah, esranınki daha küçük büyüyecek inşallah, yasakhayal hamileliğin nasıl gidiyor, yeni hamile kalanlar var mı, ben daha önce de demiştim bazı fiziksel şartlar oluşmadan düşünmüyorum, 1 tanesi yetiyor şu an ama biraz daha büyüsün kardeşsiz bırakmak istemem çocuğumu.
biz bir istanbul yapıp geldik, çok şükür iyi geçti, ama trafikte arabanın içinde oyalamakta zorlandım, bir de yatağını yadırgadığı için gece 2-3 kez uyandı bunun dışında her günümüz iyi geçti diyebilirim.
ben burdan şunu söylüyorum bir çocukla ya 6 aylık olana kadar tatile çıkacaksın ya da 2 yaşından sonra...yoksa o yerde süründüğü, ek gıda yerkenki dönem çok zor oluyor. şu anda ona ne yedireceğim sorunum yok illa ki mevcut yemeklerden birini yiyor.yani en çok korktuğum konu ne yiyecek konusuydu ama çok şükür yedi bir şeyler. tabi ben yanımda banko yediği (kek, kuruyemiş, muz vb) şeyleri götürmüştüm. bunları çantamda hazır tuttum dışardayken ara öğün olarak yedirdim. bir de uyku saatlerine hep dikkat ettim. uyku saatinde genellikle evdeydik, onu yedirip öyle çıktık dışarı, ya da gittiğimiz evde uyudu oraya da yemeğini götürmüştük. bundan sonraki seyahatler daha da iyi geçer inşallah hepimiz için.

benim sorun yaşamadığım tek konu uykudur bu konuda babasına çektiğini söylüyorlar, uykusu geldi mi vaktinde uyur. hatta 3 aylıktan sonra gece hiç uyanmazdı da ben uyandırırdım emsin de kilo alsın diye. ama gelgelelim iştah da babaya çekmiş, iştah yok, zayıf, mide küçük, bacaklar falan cılız, napalım o küçücük mideyi besin değeri yüksek faydalı şeylerle doldurmaya çalışıyoruz, hemen doyuyor çünkü. 11 kilo şu an. ama çok şükür sağlıklı...

Ben de gozunun içine bakıyorum uyusun diye. Mesela dun gece tam 12:30da uyudu. Tam yastığa kafamı koyacakken bebek uyandı bu sefer. O da 5e kadar uyumadı. 9a kadar uyudu ikisi. De Allahtan...

AY CANIM Allah yardımcın olsun cidden birisi uyusa diğeri uyanıyor ikisi birbirinin sesine uyanıyor ama olsun bir gün
ikisi de büyüyecek böyle düşün motive et kendini Allah yardım eder.

aman cnm maşallah bende iştahta sorun yaşamıyorum çok şükür.
birisi olsa diğeri olmuyor demek napalım :)
işe zombi gibi geliyorum çok yorgunum böyle şikayet edince kendimi daha kötü hissediyorum..
Ramazan geliyor na yapacağım hiç bilmiyorum valla uyku , çocuk , sahur , iftar :)

arka azı dişleri de çok huzursuzluk veriyor çocuklara inşallah geçicidir, ramazanda ben 3 senedir hamilelik ve emzirme dolayısıyla oruç tutmadım, bu sene inşallah diyorum bakalım, ama zor özellikle de çalışan bir insanın akşam saat 20.30 a kadar dayanması hakikaten sabır ve güç kuvvet istiyor, Allah yardımcımız olsun

En arka azı dişlerinden 3 tanesi daha çıkmadı. Onlar huzursuzluk yapar mı bilmiyorum. Gece uyanmasının sebebi bu olabilir mi emin değilim. Bakalım inşallah geçecek hepsi. Onlar sağlıklı olsun da sorun değil. Sadece kızımın psikolojisi açısından zorlanıyorum. Bebeği kucağımda görünce hemen beni al diyor. İnşallah geçicidir.

BENDE 3 YILDIR tutmuyorum.
bu sene Allah günah yazmasın ama gelmesin diye dua ediyorum öyle zoe geliyor :S
Allah yardımcımız olsun inşallah çocuklara da bir sakinlik gelir :S

ben de bugün ideal yaş farkıyla ilgi birkaç makale okudum da en az 2 yaş en çok da 7-8 yaş fark olması iyiymiş. ideali de 4 yaş diyor. 3 yaşına az kaldı, biraz sabret esracım, 3 yaşından sonra düzeliyormuş.
bizim de 3 azı dişi çıktı biri de patladı, 3 aydır uğraşıyoruz bu dişlerle, yanıma gelip dişim diye mızırdanıyor. çürük var mı diye kontrol ettim ama gördüğüm kadarıyla yok. aslında göz ve diş doktoruna bir kontrole gitmek lazım, biz hiç gitmedik şu ana kadar.

Canım evet daha küçük ama şimdiden 35 günlük oldu ve ben zaman nasıl geçti anlamadım. İnşallah hızla buyuyecekler. Bu yüzden her anın tadını çıkarmak lazım. Kardeşsiz kalması bana da haksızlık gibi geliyordu hep. Gerçi bizimki planlı olmadı ama iyi de oldu. İnşallah uygun zamanda sen de yaparsın bir tane seyahat konusuna gelince, eşim hep gidelim biryerlere diyor ama onlara hava hoş tabi. Ben de hep yemeği sorun ederdim zaten çok da seyahat etmedik ama şimdi de kucuk kardeş geldi. Yine kısıtlı olacak hayatımız. Ama annem hep derdi ikinci çocuk daha kolay buyur diye. Daha şimdiden anladım bunu. Gerçekten ikincide birincideki gibi endişeli ve acemi olmuyorsun. Zavallı ilk çocuklar. Annenin acemilik donemi oluyor. Mesela şimdi kızımda yaptığım hataları oğlumda yapmam. Mesela yemek yemezse peşinden koşmam. Açlıktan ölmüyor zaten çocuklar. Uyku duzenini baştan oturturum. Bazen sinirlenirdim. Yansıtmadığımı dusunurdum ama çocuklar hemen hissediyor. Şimdi sinirim de geçti. İkincide daha rahat olurum. Bunlar gibi birsuru acmiliği atacağım diye düşünüyorum. Ne zaman sinirlensem Allah'a şükretmeyi öğrendim. Allah hepimizin çocuklarına sağlık uzun ömür huzur mutluluk versin inşallah...

galiba şükretmeyi ve tevekkülü elden bırakmamak gerekiyor. bence ailenden bir yakının ya da bakıcı eşliğinde beraber tatile çıkabilirsiniz canım. özellikle oğlunun uzun uyuduğu bu dönemlerde tabi fiziksel şartların da sağlanmış olması şartıyla sen de biraz dinlenmiş olursun. kızına da çok iyi gelir. ama dediğim gibi yanında ekstradan birisi şart, o kişi bebek uyuduğunda başında beklemeli ya da kızınla ilgilenmeli. ben belek te gittiğimiz otelde hep yardımcısı olan aileler gördüm, ayrıca 1 aylık bebeğiyle gelen birkaç aile de vardı onlara çok şaşırdım ama acayip rahat görünüyorlardı. hatta kadın da erkek de çok şık ve bakımlılardı, kadının görünüşü benden çok çok daha iyiydi. resmen kıskandım nasıl olabiliyor diye....

bir yere giderken hep sağ salim gidip gelelim derim, ne bileyim biraz endişelenirim çocuk olduktan sonra bu huyum daha arttı. kızım 8 aylıkken gittiğimiz bir otel maceramızdan sonra dönüşte el ayak ağız hastalığı olmuştu, biz tabi hastalığın bu olduğunu bilmiyoruz. 2 doktor da teşhis koyamadı. sonra çevreden bir arkadaşın çocuğu geçirmişti o söyledi. yaşayan bilir çok moral bozucu çocuğun yüzünde, kollarında, vücudunda, poposunda hep yaralar oluşuyor kırmzıı döküntülü. bir de doktorlar teşhis koyamıyor alerji falan diyorlar, ilacı yok zaten. bu arada bir de ateş oluor çocukta tabi. boğazında kızarıklık, iştahsızlık huzursuzluk... genelde sonbahar aylarında toplu yerlerden bulaşşıyormuş. kızım o dönemde hep kucağımızda ya da bebek arabasındaydı ama biz otelden bulaştığına eminiz. belki de oradaki bebek yatağından bulaştı..dolayısıyla ben biraz korkar olmuştum tatillerden. hep kendi çarşafını yastığını pikesini falan götürmüştüm...galiba ilk tatilimizin böyle sonuçlanması bir şanssılıktı...ama sonraki tatilllerimiz güzel geçtiği için artık korkmuyorum büyüdüler ve bağışıklıkları da güçlendi.

sizde durumlar nasıl? bizimki bir kez araba yolculuğu 5 saatlik, 2 kez de uçak yolculuğu yaptı. 4 kez de otel konaklaması. 2 tanesinden hastalanarak döndü. yani % 30 hastalık ihtimali...

Selam kızlar bizim işler bitti çok şükür boya badana dip köşe temizlik bitti koltuğu yıkadım bugün kılıflarını halıları da verdin mi tamam im ama çok yoruldum. Kizcagizim uyuyo şu an çok bilmiş oldu hergün yeni bir kelime yeni bir hareket eşleştirme kartları aldım 78 tane hepsini öğrendi giysiler organlar taşıtlar var el ayak eldiven çorap ayakkabı kartlarini koydum onune dışarı çıkarken ayagimiza ne giyer iz dedim ben ayakkabı beklerken o çorap dedi bilmisim böyle şeyler büyüyolar maşallah. Bizde eylülde tatile gitcez insallah 2.5 yaşında olacak iyi geçer insallah bakalim benden haberler bunlar

maşallah selin, sen branşın da olduğu için çok güzel ilgilenirsin zaten, ben de 2 yaşındayken cümle kurmuyor diye üzülüyordum şimdi sohbet ediyoruz resmen. bizim gibi konuşamasa da gayet güzel konuşuyor. 2 hafta izin aldık kalabalığa gittik o çok iyi geldi çocuğa. demek ki dedikleri doğruymuş, kalabalığın ve ilginin çok faydası varmış. bizimki de önceleri puzzle ı bilmiyordu pek ilgilenmiyordu şimdi ona merak saldı, dışarda oynuyor daha çok parkta, bahçede, evde de yine lego, puzzle, oyun hamuru, suluboya, parmak boyası gibi aktiviteler yapıyoruz. kitapları artık merak ediyor ve soruyor oku diyor, önceden hiç okutmazdı. yalnız atlaaya zıplamaya çok meraklı, masanın üstüne çıkıp atlıyor koltuğa, çok tehlikeli hareketler yapıyor enerjisini atamadığı zaman evde kuduruyor. kreş kreş diye deliriyor kimi zaman, kreşi oyun parkı zannediyor galiba. kreşi eylül-ekim gibi düşünüyorum. ama hala kafamda oturtamadığım yarım mı tam gün mü? annem yakın mı yoksa bizim eve mi yakın olmalı, servisle mi gidecek biz mi götüreceğiz gibi deli sorular var....

Canım yarım gün verirsen sabahtan oglene kadar tercih et çünkü çoğu aktiviteler kahvaltıdan sonra olur geziler etkinlikler falan yada el becerisi sanat etkinlikleri 10 11 arası olur öğlen yemeği ve uyku ogleden sonra okuma yazma etkinliği küçük yaş boyama hamur gibi şeylerle geçer.servis kolaylik olur yağmuru çamuru soğuğu evinin önünden ver al sabah sen ver servise aksamuzeri annen sizin evde teslim alsın siz gelince evine gitsin herkes düzenine devam etsinm en uygun böyle olur.bizde hamur boyama çok yapıyoruz sıkıldı artık internetten siparis verdim Piramit gibi 2 çubuk büyükten küçüğü halkalar geçiyo ondan ona aktarcak bu tarz şeyleri seviyo artık bütün pelüş oyuncakları verdim ivir zivir artık hep eğitici oyuncak alcam tam ogrenme cagindalar çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…