- 3 Mayıs 2015
- 56
- 48
- 8
Mükemmel yazmışsın...hasanpinar.çok duygusal.çok içtencanim ALLAH yardimcimiz olsun. oncelikle bu ruh degisimi kardesi olsun olmasin butun cocuklarin basina gelen bir durum. bu ruh degisimiyle bas edemedigi icin iyice geriliyorlar. tavsiyem onunla konusurken comel onun hizasina gel elini tutup konus. onun isteklerini karsilayip digeriyle ilgilen. aksi taktirde iyice huzursuz olur. benim ikincisi dört ayina gircek cok sukur fazla ciddi bir sorun yasamadim. onceligi ilkine verdim. ayrica yaptigin her işe ilkini kat. beraber kek yapin pasta yapin camasir asin top iynayin evi toplayin gibi gibi. seninle vakit gecirmek istiyor. bizimkiside gece kucagimizda ve su bile illa benim tarafimdan verilecek. insanin sinirleri yipraniyor biliyorum ama ilkine hep gulumse. ona hep sevgi dolu sözler soyle. gecen gun üç saat uyumadi benim sinirler iyice harap oldu bende biraz kizdim. esim git diger odada sakinles dedi. gittim dayanamayip geri dondum ve kendi kendine şöyle diyordu. anne bana niye kizdi anne bana niye kizdi. o an ölmek istedim. oglumun kalbinde derin bir yara actim ve o sebebini bilmiyordu. cunku hatasini ve duygularimizi bilmiyor. lütfen gerilme ona hep gül. inan bazen delirecegim saniyorum . onu görünce zorlada olsa guluyorum. o benim allahima kabul olmuş duam o benim gözlerinde hayati buldugum varlik. o benim mujdem. cok uzuyorum onu onunla istedigim gibi vakit ayiramamak cok koyuyor bana. calisan biri olmak evdede hemen hemen herseyle ilgilenmek ve iki cocuk. iki yilda cok seyler yasadim. ama onun bunsa sucu yok. o bu yuzden benden etkilenmemeli. kardesi o istemediki onu sevmek zorunda olsun. ama onu ben istedim o yuzden sevmek ve ilgilenmek herseyde onu dusunmek benim gorevim. yanlış anlama bunlari buldigini ve uyguladigini biliyorum . benim ki bir ic dokus bir hassasiyetlilik.emzirirken hemen yanima geliyo istemiyo onu emzirmemi. cunku emzirdikce kucuge daha cok baglaniyo. ve kucugune vakit ayiriyorum
kızlar selamlar ve iyi haftalar herkese...
size iki sorum olacak, ben tuvalet eğitimine henüz başlamadım yakında da şehirdışına tatile gideceğiz orada şimdi başka başka tuvaletlere falan götrürmek hijyen açısından zor olur ya da gezdiğimiz yerlerde altına filan kaçırırsa ya da yatağa ne bileyim başkasının evinde zor olur yıka as kurut...diye düşünüyorum sizce seyahat sonrasına mı bırakıyım tuvalet işini?
ikinci sorum ise sütten kesme olayı ne zamandır aklımda ama şu hastalıktı diş çıkarmaydı derken yine askıya aldık.
konuşarak anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor başarı sağlayamadım. bazen unutuyor istemiyor gece yatana kadar. tabi ki ihtiyacı yok sadece huzur bulmak için ya da diş acısını hafifletmek için istediğini biliyorum. ben de artık birkaç gün anneme bırakıp unutturmak istiyorum. evde ağlata ağlata mı sütten kesmek mantıklı, yoksa anneme bırakıp sütün kesilmesini beklemek mi?
eşim de emzirmeye devam etmemi, kendisinin yakın zamanda bir anda bırakacağını söylüyor.
en önemli eksisi de normal süt içmemesi...napıyım ne önerirsiniz?
bu arada memeye bir şeyler sürüp de tiksindirmek istemiyorum.
günaydın; verdiğiniz cevaplar için ayrıca teşekkürler
speedy sana bir sorum daha olacak o zaman, biriken sütü sağıyor musun yoksa şişmiş vaziyette bekliyor musun?
ben geçen ay 2 günlüğüne eğitime gitmiştim tabi süt sağma aletini aldım yanıma ama aletin başlığı bozulmuş sağamadım onunla, göğsüm de ağrımaya başladı süt birikince, mecbur elimle sağdım, sağınca o şişlik gitti rahatladım biraz. bir de sendin galiba adaçayını söylemiştin sütü azaltıyor diye. ayrıca nisa duru nun tepkisi nasıl oldu, ağladı mı, ya da kaç gün ağladı ve istemeye devam etti.
süt konusunda bir şey diyemeyeceğim ama tuvaleti kesinlikle seyehat sonrasına bırak canım. biz 1 saatlik yola gittik, o bile çok zordu.kızlar selamlar ve iyi haftalar herkese...
size iki sorum olacak, ben tuvalet eğitimine henüz başlamadım yakında da şehirdışına tatile gideceğiz orada şimdi başka başka tuvaletlere falan götrürmek hijyen açısından zor olur ya da gezdiğimiz yerlerde altına filan kaçırırsa ya da yatağa ne bileyim başkasının evinde zor olur yıka as kurut...diye düşünüyorum sizce seyahat sonrasına mı bırakıyım tuvalet işini?
ikinci sorum ise sütten kesme olayı ne zamandır aklımda ama şu hastalıktı diş çıkarmaydı derken yine askıya aldık.
konuşarak anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor başarı sağlayamadım. bazen unutuyor istemiyor gece yatana kadar. tabi ki ihtiyacı yok sadece huzur bulmak için ya da diş acısını hafifletmek için istediğini biliyorum. ben de artık birkaç gün anneme bırakıp unutturmak istiyorum. evde ağlata ağlata mı sütten kesmek mantıklı, yoksa anneme bırakıp sütün kesilmesini beklemek mi?
eşim de emzirmeye devam etmemi, kendisinin yakın zamanda bir anda bırakacağını söylüyor.
en önemli eksisi de normal süt içmemesi...napıyım ne önerirsiniz?
bu arada memeye bir şeyler sürüp de tiksindirmek istemiyorum.
Her iki konuyu da çocuğun isteğine bırakman gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi fikrim. Tuvaleti çocuk kendi söylemeden ne sen sıkıntı çek ne de o... Kimse hayatı boyunca bezli gezmiyor... :) sut meselesi konusunda çok tecrübeli değilim. Ben zaten çok az emzirebilmiştim. Ancak ağlatmanın doğru bir yöntem olmadığı fikrindeyim. Kendisi bıraksın. Şükret ki bu zamana kadar sütün oldu.
canım büyük tuvaletini söylüyor ama yaptıktan sonra tabi, dolabından bezini alıp geliyor yanıma değiştirmem için. tamam tuvalet olayını seyahat sonrasına bırakmak çok mantıklı yazın bakacağız artık ona.ama ben 3 yaşını geçip de hala bezli çocuk görünce garip geliyor bence 2-2.5 yaş civarı tuvalet eğitimi verilmeli, en azından denenmeli. ki burada veren arkadaşlar da oldu, ama çocuğun bir itirazı, psikolojik olarak reddetme durumu varsa o istisnadır. o zaman beklenmesi ve tekrar denenmesi gerekebilir.
süt olayında da ben hep tek taraftan emzirdim bu yüzden sütüm çok değildi ilk 6 ay zar zor yetti. şu anda da o kadar az ki yani 1 çay bardağı bile yoktur, normal sütü içmesini engelliyor, bir de herkes sen bu çocuğu emzirdiğin için böyle zayıf yemiyor içmiyor iştahsız diye üzerime geliyor, psikolojik baskı da var yani. geçen hafta hastalanınca doktora götürmüştük 11 kg. geldi varın siz hesabedin.
Tek taraftan iyi yetmiş. Benim de bir gogsum yıllar öncesinden ameliyatlı ve sut kanalları kapalı. Ben de tek taraftan uğraştım hep ama benim 3 ay sürdü emzirmem. Şimdi inşallah emzirebilirim. Ben şimdi tuvalet eğitimine başlamayacağım. Çünkü kardeşi olacak hayatı değişecek. Başka bir değişiklik de yapıp baskılamak istemiyorum. Zaten bugun sen abla oldun git tuvalete yap daha iyi olmaz mı dedim. Yok ben çocuğum dedi :) çok kafama takmıyorum özetle:)
Piti asamali kesersen hic şişlik vs yaşanmıyor. Uzun sürüyor ama cocuk acsindan iyi gibi oluyor. Bizim gece etabi kaldi.yarin ona da başlıycam ins.
Tuvaleti hazirana biraktim
sabah emzirmesini kesmekle başlayayım ben en iyisi...geceyi dediğin gibi en son kesmek lazım canım
Canm benim de oğlum 26 aylık diğeri de üç aylık ben de yaza bıraktım tuvaleti. Küçük bebeğim büyüğünü çok kötü etkiledi . Tüm ilgimi sevgimi öncelikle ona veriyrm öpüyorum kucakliyrm onunlayatiyrm konusuyorm ama tüm bunlara rağmen bütün huyları olumsuz anlamda müthiş değişti ve buna çözüm bulamazken bi de tuvalet çok zor olurdu.Tek taraftan iyi yetmiş. Benim de bir gogsum yıllar öncesinden ameliyatlı ve sut kanalları kapalı. Ben de tek taraftan uğraştım hep ama benim 3 ay sürdü emzirmem. Şimdi inşallah emzirebilirim. Ben şimdi tuvalet eğitimine başlamayacağım. Çünkü kardeşi olacak hayatı değişecek. Başka bir değişiklik de yapıp baskılamak istemiyorum. Zaten bugun sen abla oldun git tuvalete yap daha iyi olmaz mı dedim. Yok ben çocuğum dedi :) çok kafama takmıyorum özetle:)
Canm benim de oğlum 26 aylık diğeri de üç aylık ben de yaza bıraktım tuvaleti. Küçük bebeğim büyüğünü çok kötü etkiledi . Tüm ilgimi sevgimi öncelikle ona veriyrm öpüyorum kucakliyrm onunlayatiyrm konusuyorm ama tüm bunlara rağmen bütün huyları olumsuz anlamda müthiş değişti ve buna çözüm bulamazken bi de tuvalet çok zor olurdu.
Arkadaşım bol bol dua et ınş.seninki kardeşinden etkilenmez valla insan perişan oluyor
Düşünsene tekrar baştan ona birçok şeyin eğitimini vermek zorunda kalcm en önemlisi uyku... rezil oldu uykuları Allah yardımcımız olsn
aminnnnnnnarkadaşlar Allah yardımcınız olsun, ben kızımın ikinci çocukla en az 4-5 yaş hatta belki de 8-9 yaş arası olsun istiyorum, herkes çok zorlanırsın diyor ama 2 yaş da zor oluyormuş. tek farkı siz 2-3 sene sonra rahat edeceksiniz. bebeklik olayı bitmiş olacak. evde bezli emzikli, döken saçan, yemeyen, diş çıkaran, uyumayan uyandıran kimse kalmamış olcak. illa ki sorunlar olur ama bir çok şeyi halletmiş olacaksınız ilerideki güzel günleri düşünün...
Allah hepimize hayırlısı neyse onu nasip etsin, iki-üç-dört ve daha fazla çocuklu annelerimize de daha çok güç kuvvet versin
cok iyi fikir canim. benimki cikartmalara bayiliyor. tuvaletin duvarini vakti felince beraber susleriz.aslında benim de tam yetmiyordu 3 aydan sonra aylık kilo alımı 500-600 grama düşmüştü doktor mama takviyesi yazdı da benim inatçı kızım mamayı ağzına sürmedi, ben de yetmeye yetmeye olduğu kadar emzirdim.
senin inşallah çok sütün olur her iki taraftan da bol bol emzirirsin.
evet kardeşinin doğması yeterince büyük bir olay kızın için, tuvalete geçiş yapma sonuçta 2 yıldır alıştığı düzenin değişmesi anlamına geliyor. ben hayal meyal hatırlıyorum kardeşimle ikimiz lazımlığa yapıyorduk tuvalete gitmiyorduk. benle yaşıt amcamın kızı tuvalete gidiyormuş diye onu öviyorlardı ben de küçük olduğum halde sinirleniyordum. tuvalet çok pis bir yer oraya neden yapıyormuş ki filan diye söyleniyordum.
galiba tuvaleti daha güzel ve sevimli bir yer haline getirmek faydalı olabilir ne bileyim resimli tuvalet kağıdı gibi bir şeyler alınabilir şimdi aklıma geldi de yazdım.>)
Canim benim dualarimiz seninle..insallah hersey istedigin gibi olur..insallah oglusunu sag salim kucagina alirsin..Kızlar niye kimse birşey yazmıyor? Çarşamba sabah sezaryenle dünyaya getireceğim inşallah oğlumu. Dua edin sağlıklı olsun. Kızım da çok kıskanmasın kriz yaşamayalım. İyi annelerin duaları kabul olur.
Allah hayırlı sorunsuz bir ameliyat ve sağlıklı bir evlat nasip etsn insallahKızlar niye kimse birşey yazmıyor? Çarşamba sabah sezaryenle dünyaya getireceğim inşallah oğlumu. Dua edin sağlıklı olsun. Kızım da çok kıskanmasın kriz yaşamayalım. İyi annelerin duaları kabul olur.
İnsallah saglikla kucagina alirsin oglusunuKızlar niye kimse birşey yazmıyor? Çarşamba sabah sezaryenle dünyaya getireceğim inşallah oğlumu. Dua edin sağlıklı olsun. Kızım da çok kıskanmasın kriz yaşamayalım. İyi annelerin duaları kabul olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?