arkadaşlar hasta kuzulara geçmiş olsun öncelikle,
benim ufaklık da geçen hafta hafif ateşlendi, ama 37 yi geçmedi ateş, daha çok diş ateşi gibi. ve arka azıların 2 si birden patlamış, iştah azalınca, el devamlı ağızda, elini ağzına soktukça da mikrop kapıp nezle başladı. bağışıklık düştü tabi, balgamı atamayıp çok öksürmeye başlayınca doktora götürdük. 1-2 basit ilaç verdi, serum fizyolojik ile burnunu resmen yıkayın ki balgamı atsın dedi. çok şükür toparladı bir haftada. ama kuzum ilk kez böyle hasta oldu, kafasını omzuma koyup uyumak istedi hep, daha önce biz soğuk algınlığı grip nedir bilmezdik, öksürük bilmezdik, hep hafif bir burun akıntısı ile atlatırdı. bu sefer diş çıkardığı için vücut çok zorlandı. 1 haftada 1 kilo verdi nerdeyse, bununla gelmiş geçmiş olsun, inşallah bir daha hastalanmaz yavrularımız. öksürük için ıhlamur, ılık ballı limonlu su çok işe yarıyor. ayrıca kaşık kaşık bal verdim öksürdükçe, o boğazını yumuşattı. ateş için yapılacak olan şey ;
ılık duş aldırmak, ince giydirmek, sık sık elini yüzünü yıkamak, ateşini kontrol altında tutmak, son çare ateş düşmüyorsa doktora götürmek. ateş yüksek olduğunda bu bir enfeksiyon habercisi oluyor. doktorun mutlaka görmesi lazım, kulağını, boğazını muayene etmesi, idrarına bakması lazım, bizim doktorumuz ateş yüksek seyrettiğinde influenza grip virüsü olabiliyor demişti. artık grip sezonu nisan ayına kadar sarktı biliyorsunuz. bu yüzden hepinize sağlıklı günler diliyorum, önce sağlık...