2014 Şubat Anneleri

tecrübeli anneler yardimci olun bana kübra 35 cm baş ölçüsü ile doğdu suan 50 gün oldu vasi 37.5 doktor kontrol altında tutalım çok ufak dedi sizce sorun olur mu çok Üzgünüm ya sıkıntılar anne olunca bitmiyor bilginiz var mi
Canim sanmiyorum sorun olacagini..mina dogdugunda bas cevresi 34cm bir ay sonra 36,5 cm..bi sorun olmadi..bence buyuk kafalarda sorun olur..canim icini ferah tut..

tecrübeli anneler yardimci olun bana kübra 35 cm baş ölçüsü ile doğdu suan 50 gün oldu vasi 37.5 doktor kontrol altında tutalım çok ufak dedi sizce sorun olur mu çok Üzgünüm ya sıkıntılar anne olunca bitmiyor bilginiz var mi
Canm geçen hafta oğlumu iki aylık kontrole goturdm baş çevresi 37 idi bise demediler

Normal canım o kadar buyuyecek tabi kafası. Ne olacaktı? Doğumdaki baş çevresi de normal, kim dedi sana sorun olabilir diye? Uzman doktor mu? Aile hekimi mi? Çocukta bişey yok ne bekliyorlardı acaba?

Reyyanim ne diyo yaw senin doktor.benim oğlan erkek çocuk listesinde sinirda doğdu sadece 33 cm ydi kafası..6 aylıkken tam istenilen cm ydi...şu an çok kibar kafası var. 2 yasinda ve 48 bucuk cm kafası..Bazı doktorlar çok şeyi abartıyör.daha 50 günlük bebek 45 cm mi olacak ...

Normal canım o kadar buyuyecek tabi kafası. Ne olacaktı? Doğumdaki baş çevresi de normal, kim dedi sana sorun olabilir diye? Uzman doktor mu? Aile hekimi mi? Çocukta bişey yok ne bekliyorlardı acaba?
Cidden ne bekliyom us şaşırdım.. galiba şimdiden 45 cm ne olsun istiyo.

Canim sanmiyorum sorun olacagini..mina dogdugunda bas cevresi 34cm bir ay sonra 36,5 cm..bi sorun olmadi..bence buyuk kafalarda sorun olur..canim icini ferah tut..
Bencede büyük kafalar da sorun olur ..:eek: KENDİ KoCA KAFAmi doktor:KK48: sasirmistir kibar kafalı bebek gorunce:eek:

İkinci bebeği olan anneler size bir sorum o olacak ikinci den sonra büyük cocugunuzda değişimler oldu mu benm oğlum çok değişti iyice agresif bi tip oldu herşeyi fırlatıyo bebeği kıskanıyo bise yiyip içmiyi herşeye agliyo hep beni istiyorvgece uykularimiz perişan on kere kalkiyo çığlık atarak ne yapacm bilmiym

Kızlar gece üstünü açıp duruyor kalkıp örtüyorum yine yeniden tekmeliyor onu öyle görünce huzursuz oluyorum kombi de yanıyor ama yine buz gibi oluyor gece çocuğum..Uyuyanın üstüne kar yağarmış derler ya gerçekten de öyle..Çocuk büyütürken çaresiz kaldığım bir konu bu...:KK43::confused:

Kızlar gece üstünü açıp duruyor kalkıp örtüyorum yine yeniden tekmeliyor onu öyle görünce huzursuz oluyorum kombi de yanıyor ama yine buz gibi oluyor gece çocuğum..Uyuyanın üstüne kar yağarmış derler ya gerçekten de öyle..Çocuk büyütürken çaresiz kaldığım bir konu bu...:KK43::confused:
Canim hic sorma bizdede bu sorun var..kesinlikle ortmeyi sevmiyor..her kalktigimda ustunu ortuyorum..allahtan tutulum giyiniyor..yapacak bisey yok..gece kacta defa kalkiyorum onu ortuyorum..

Biz gecen kis da , bu kis da hic yorgan battaniye kullanmadik. Annem cok garipsiyor ama biz hepsini dolaba kaldirdik. Ezos kesinlikle uzerini ortturmez. Battaniye orttuyumuz anda uyaniyor. Ben de artik mucadele etmeyi biraktim. Uyku tulumu giyiyor sadece. Kombi yansa bile sabah altini acinca bakiyorum bacaklari buz gibi :( cisini de cok yapiyor, usuyor farkindayim ama allahtan hasta falan olmuyor. Ben de artik boyle kabullendim...

Biz gecen kis da , bu kis da hic yorgan battaniye kullanmadik. Annem cok garipsiyor ama biz hepsini dolaba kaldirdik. Ezos kesinlikle uzerini ortturmez. Battaniye orttuyumuz anda uyaniyor. Ben de artik mucadele etmeyi biraktim. Uyku tulumu giyiyor sadece. Kombi yansa bile sabah altini acinca bakiyorum bacaklari buz gibi :KK43: cisini de cok yapiyor, usuyor farkindayim ama allahtan hasta falan olmuyor. Ben de artik boyle kabullendim...
Canim sen nerelerdesin...buaralar gozukmuyordun..

İkinci bebeği olan anneler size bir sorum o olacak ikinci den sonra büyük cocugunuzda değişimler oldu mu benm oğlum çok değişti iyice agresif bi tip oldu herşeyi fırlatıyo bebeği kıskanıyo bise yiyip içmiyi herşeye agliyo hep beni istiyorvgece uykularimiz perişan on kere kalkiyo çığlık atarak ne yapacm bilmiym
canim ALLAH yardimcimiz olsun. oncelikle bu ruh degisimi kardesi olsun olmasin butun cocuklarin basina gelen bir durum. bu ruh degisimiyle bas edemedigi icin iyice geriliyorlar. tavsiyem onunla konusurken comel onun hizasina gel elini tutup konus. onun isteklerini karsilayip digeriyle ilgilen. aksi taktirde iyice huzursuz olur. benim ikincisi dört ayina gircek cok sukur fazla ciddi bir sorun yasamadim. onceligi ilkine verdim. ayrica yaptigin her işe ilkini kat. beraber kek yapin pasta yapin camasir asin top iynayin evi toplayin gibi gibi. seninle vakit gecirmek istiyor. bizimkiside gece kucagimizda ve su bile illa benim tarafimdan verilecek. insanin sinirleri yipraniyor biliyorum ama ilkine hep gulumse. ona hep sevgi dolu sözler soyle. gecen gun üç saat uyumadi benim sinirler iyice harap oldu bende biraz kizdim. esim git diger odada sakinles dedi. gittim dayanamayip geri dondum ve kendi kendine şöyle diyordu. anne bana niye kizdi anne bana niye kizdi. o an ölmek istedim. oglumun kalbinde derin bir yara actim ve o sebebini bilmiyordu. cunku hatasini ve duygularimizi bilmiyor. lütfen gerilme ona hep gül. inan bazen delirecegim saniyorum . onu görünce zorlada olsa guluyorum. o benim allahima kabul olmuş duam o benim gözlerinde hayati buldugum varlik. o benim mujdem. cok uzuyorum onu onunla istedigim gibi vakit ayiramamak cok koyuyor bana. calisan biri olmak evdede hemen hemen herseyle ilgilenmek ve iki cocuk. iki yilda cok seyler yasadim. ama onun bunsa sucu yok. o bu yuzden benden etkilenmemeli. kardesi o istemediki onu sevmek zorunda olsun. ama onu ben istedim o yuzden sevmek ve ilgilenmek herseyde onu dusunmek benim gorevim. yanlış anlama bunlari buldigini ve uyguladigini biliyorum . benim ki bir ic dokus bir hassasiyetlilik.emzirirken hemen yanima geliyo istemiyo onu emzirmemi. cunku emzirdikce kucuge daha cok baglaniyo. ve kucugune vakit ayiriyorum

canim ALLAH yardimcimiz olsun. oncelikle bu ruh degisimi kardesi olsun olmasin butun cocuklarin basina gelen bir durum. bu ruh degisimiyle bas edemedigi icin iyice geriliyorlar. tavsiyem onunla konusurken comel onun hizasina gel elini tutup konus. onun isteklerini karsilayip digeriyle ilgilen. aksi taktirde iyice huzursuz olur. benim ikincisi dört ayina gircek cok sukur fazla ciddi bir sorun yasamadim. onceligi ilkine verdim. ayrica yaptigin her işe ilkini kat. beraber kek yapin pasta yapin camasir asin top iynayin evi toplayin gibi gibi. seninle vakit gecirmek istiyor. bizimkiside gece kucagimizda ve su bile illa benim tarafimdan verilecek. insanin sinirleri yipraniyor biliyorum ama ilkine hep gulumse. ona hep sevgi dolu sözler soyle. gecen gun üç saat uyumadi benim sinirler iyice harap oldu bende biraz kizdim. esim git diger odada sakinles dedi. gittim dayanamayip geri dondum ve kendi kendine şöyle diyordu. anne bana niye kizdi anne bana niye kizdi. o an ölmek istedim. oglumun kalbinde derin bir yara actim ve o sebebini bilmiyordu. cunku hatasini ve duygularimizi bilmiyor. lütfen gerilme ona hep gül. inan bazen delirecegim saniyorum . onu görünce zorlada olsa guluyorum. o benim allahima kabul olmuş duam o benim gözlerinde hayati buldugum varlik. o benim mujdem. cok uzuyorum onu onunla istedigim gibi vakit ayiramamak cok koyuyor bana. calisan biri olmak evdede hemen hemen herseyle ilgilenmek ve iki cocuk. iki yilda cok seyler yasadim. ama onun bunsa sucu yok. o bu yuzden benden etkilenmemeli. kardesi o istemediki onu sevmek zorunda olsun. ama onu ben istedim o yuzden sevmek ve ilgilenmek herseyde onu dusunmek benim gorevim. yanlış anlama bunlari buldigini ve uyguladigini biliyorum . benim ki bir ic dokus bir hassasiyetlilik.emzirirken hemen yanima geliyo istemiyo onu emzirmemi. cunku emzirdikce kucuge daha cok baglaniyo. ve kucugune vakit ayiriyorum
Canm öncelikle cevabin için çok teşekkür ederim bu dediklerinin hepsini belki daha fazlasını oğlumla yasiyrz zaten uyku ve yeme sorunu bebekligindn beri olan bir çocuk bu sorunlar nerdeyse on katına çıktı onu yatirana kadar babasıyla akla karayı seciyrz bazen gece birde yatinca inanamiyorz . Rabbime binlerce kez şükürler olsun onu bize verdiği için ama gerçekten inanılmaz inatçı zor bir çocuk olduAllah hepimizin yadimcisi olsn bol bol dua edip okuyrm

Kızlar merhaba beş gündür oğlumun ateşi var özellikle geceleri arttı ama bunun dışında hiçbir belirti yok ben de doktora goturmeyip evde düşürdm ama beş gün oldu geçmedi ve dün akşam burnu akmaya başladı gece de ateşi 39.5 a yükseldi randevu aldm doktora goturcm sizin kuzularda buna benzeer ateş oldu mu acaba

Kızlar merhaba beş gündür oğlumun ateşi var özellikle geceleri arttı ama bunun dışında hiçbir belirti yok ben de doktora goturmeyip evde düşürdm ama beş gün oldu geçmedi ve dün akşam burnu akmaya başladı gece de ateşi 39.5 a yükseldi randevu aldm doktora goturcm sizin kuzularda buna benzeer ateş oldu mu acaba
Canim cok gecmis olsun..minainda iki gundur atesi vardi..onu acile goturduk..bogazi iltihap kapmis..ama simdi iyidir..

arkadaşlar hasta kuzulara geçmiş olsun öncelikle,
benim ufaklık da geçen hafta hafif ateşlendi, ama 37 yi geçmedi ateş, daha çok diş ateşi gibi. ve arka azıların 2 si birden patlamış, iştah azalınca, el devamlı ağızda, elini ağzına soktukça da mikrop kapıp nezle başladı. bağışıklık düştü tabi, balgamı atamayıp çok öksürmeye başlayınca doktora götürdük. 1-2 basit ilaç verdi, serum fizyolojik ile burnunu resmen yıkayın ki balgamı atsın dedi. çok şükür toparladı bir haftada. ama kuzum ilk kez böyle hasta oldu, kafasını omzuma koyup uyumak istedi hep, daha önce biz soğuk algınlığı grip nedir bilmezdik, öksürük bilmezdik, hep hafif bir burun akıntısı ile atlatırdı. bu sefer diş çıkardığı için vücut çok zorlandı. 1 haftada 1 kilo verdi nerdeyse, bununla gelmiş geçmiş olsun, inşallah bir daha hastalanmaz yavrularımız. öksürük için ıhlamur, ılık ballı limonlu su çok işe yarıyor. ayrıca kaşık kaşık bal verdim öksürdükçe, o boğazını yumuşattı. ateş için yapılacak olan şey ;

ılık duş aldırmak, ince giydirmek, sık sık elini yüzünü yıkamak, ateşini kontrol altında tutmak, son çare ateş düşmüyorsa doktora götürmek. ateş yüksek olduğunda bu bir enfeksiyon habercisi oluyor. doktorun mutlaka görmesi lazım, kulağını, boğazını muayene etmesi, idrarına bakması lazım, bizim doktorumuz ateş yüksek seyrettiğinde influenza grip virüsü olabiliyor demişti. artık grip sezonu nisan ayına kadar sarktı biliyorsunuz. bu yüzden hepinize sağlıklı günler diliyorum, önce sağlık...

Geçmiş olsn Allah şifa versin
Peki ateş dışında bi belirti var mi canm
Sagol canim..mina cok halsizdi ayaga bile kalkamiyordu..hep yerlerde uzaniyordu..bide yuzü kizarmaya basladi..agiz icide yara olmustu..hemen onu acile goturduk..bogazi iltihap kapmisti..orda ona igne yaptilar..antibiyotik verdi..cok sukur iyi olmaya basladi..

Back