2014 Şubat Anneleri

E bebekte benim sürekli çok güzel çok güzel dediğim bebek beşiği pilli öyle çok hızlı falan da sallamıyor
hafif titreşim bide sağa sola sallıyor arkadaşta görmüştüm.

ben varken elektriğe pile ne gerek var oturur sallarım kızımı hem kucağımdan indirmicem :)

canım yine yanlış anlama ama arabanız varsa bebek arabasını çok kullanmazsınız gibime geldi
yani biz oğlumda kullanırız diye aldık ama heryere arabayla gidince bebek arabası fazladan kaldı evde
ben senin yerinde olsam gündüzde bebeğnle çok dışarı çıkmam diyorsan sonra ihtiyacın olduğunda ihtiyacına göre bir model al
mesela ben dedimki sonra keşke baston puset şeklinde olanlardan alsam
çünkü onlar hafif
ben çalışıyorum bebeğimi annemim gezdirmesi için almıştım bebek arabasını ama annem ikisini aynı anda indiremedi apartmandan yada otobüse bindirmek çok zordu onun için o yüzden kullanamadık biz

Günaydınnnnn umarım hepiniz iyisinizdir ..

Kızlar bebek şampuanı için bir arkadaşım BABE diye birşey önerdi sanırım eczanelerde satılıyormuş kokusuz falan duyan kullanan var mı?
Biirde en etkili pişik kreminin popolin olduğunu söyledi
bilgisi ve tavsiyesi olan var mı?

canım onu bilmiyorum ben

fakat kucak konusuna gelince bazı bebekler kucağı pek sevmiyor istisnada olsa mesela benim kuzucuğum sevmezdi kucakta rahat etmezdi yatırın beni dercesine ağlardı kucakta türünün tek örneğidir belkide

ve işimede gelmiyor değildi açıkcası

sevmek zorunda valla ana kucağını takar öyle gezerim evde sinirlendirmesin beni uyurken bile yatırmam

sevmek için doğuruyorum ve 4 gözle onu bekliyorum kendini sevdirmek zorunda

salı günü sağlık ocağına gittim kalp atışına bakan hemşire bu kız hiç kendini sevdirmeyecek galiba nerye dokunsam sert tekme atıyor dedi

kendi kendime dedim sıkıyorsa sevdirmesin :)

Selam kızlar 2012 Mart Erkek / 2014 Şubat Kız annesi olarak bir merhaba diyeyim dedim. Artık fırsat buldukça uğramaya çalışacağım. Hepimize sağlıklı hamilelikler dilerim.

JACK im dün nasıl geçirdin canım ? istediğin gibi oldumu herşey ?

Cok sukur canim.valla guzel gecti.ben on kisi bekliyodum.alti kisi geldi.bide annemle ben ettik sekiz.yedik ictik.yasin okudular sonra ablalar.icim ferahladi yaabiraz erken geldiler.ikramim daha firindaydi ama olsun yabanci degiller sonucta.

Pimpirik konusuna gelince ole bole değil benimki.babama çekmişim bu konuda elin çocuğuna bile oyleyim

kucakta tutmanın sevmekle bir ilgisi yokki canım
yattığı yerdende pek tabi ilgilenebilirsin bebeğinle yani bence kucak eşittir sevgi demek değil

ha sen dersinki benim sevmem bu şekil o senin sevme şeklindir kimiside ısırarak sever mesela,

ama kriter sadece kucağa almak değil

üstelik bir müddet sonra kucaktan yorulmayasın bu kızda sürekli kucak istiyor demeyesin
sen şimdi demem dersinde
yine dersen bu söledikleirmi unutma

Pişik olmadan önce koruyucu pişik kremi kullanmanızı öneririm. Ben ilk oqlumda acı tecrubeyle öğrendim, pişik olduktan sonra ise DESİTİN MOR üstüne krem tanımıyorum harika ötesi, ben Kerem (oğlum)da hala onu kullanıyorum evde her zaman 2şer paket bulunur

Canım bizde de Ford Fiesta var bagajı çok büyük bi araç değil. Bagajı ölçerek gittik almaya. 1 metreye kadar sığar dedi eşim. Aldığımız da kapanınca tam 1 metre tutuyor. Sende bi ölç bagajı bak istersen.

Canım araba var ama eşim işe sürekli onla gidip geliyor yani araba ne yazık ki pek evde kalmıyor. Ben evde olmayı düşünüyorum birk süre en azından bebeğim büyüyene kadar. İzinlerimi kullanırım, sonra ücretsiz izin felan derken 1 yaşına gelir inşallah. O arada annemler, kayınvalidemler felan yakın alıp götürebilirim en azından bebek arabası olunca. Ana kucağını üzerine oturt heryere git. Gerçi şubatta doğacaklar birkaç ay bir yere çıkamayız ama sonnrasında yine lazım. ana kucağı uyumlu olanınıda sonrasında bulmak zor oluyor. O yüzden bende hafif ve katlanınca küçük kalsın diye baston olanlara baktım. Çünkü ev 4.katta ve asansör yok. Tek başıma indirip çıkarmak zor olur büyük arabalarla. Anneler desen onlarda yaşlı bıraktığımda zorluk çekmesinler istiyorum. o yüzden pierre cardinin baston travel pusetini beğenmiştim katlanınca küçük kalıyor ve hafif bir araba. Ana kucağı üzerinde, 6 aydan sonra çıkarıp puset kullanıyorsun sadece.

Canım kullanan arkadaşlar bana bübcheni önerdiler. Şampuanıda güzelmiş pişik kremide. Hiç pişik olmadı dedi. Bende takım olarak aldım hatta içinde çantası alt açma bezi felan olan paketi vardı 50 tl ye onu aldım. Tek tek alınca daha pahalıya geliyordu. Şampuan, sabun, pişik kremi, nemlendirici, süngeri felan var.

Ay alemsin güldürdün beni.. :)))) sevmek için doğurdun diye sürekli kucağında taşıyamazsın ki.. Bak birgün gelecek ay bu kız fena halde kucağa alıştı inmiyor, indirdiğimde kıyamet koparıyor diyeceksin. tamam sev ama kucağa çok alışmadan sev bence.. Gerçi şimdiki çocuklar direk kucak isteyerek doğuyorlar anlamadım ben ablamın kızı hastanedeyken daha yatağa bırakıyoruz kıyamet koparıyor, kucağa alıyoruz susuyordu. 6 ayda kıyamet kopararak tamamladı nerdeyse gece gündüz. Akıllı uslu olsunlarda aman, severiz koklarız biz onları bol bol inşallah..

hoşgeldin
bu ara bendede uykuya eğlim var ya
erken uyuyorum ha gece çok uyanıyorum o ayrı ama erken geliyor uykum zaten saatini kaçırırsam geri uykumda kaçıyor bu defa

ilk günlere döndüm sanki geri

günaydın hatunlar,

artık 3. trimester tüm özelliklerini gösteriyor, sen 30 haftalık olmuşsun maşallah.
ben de 11 gibi yatıyorum, sabah erkenden uyanıyorum ama anlamadım gitti. burası yağışlı bugün, haftasonu da öyle olacakmış. napalım biraz da yağsın...
ben bugün 2-3 yıl önce aldığım bol kesim bir elbisem vardı onu giydim, bol kesim hamile olunca dar kesim oldu tabi, göbek fırt diye çıktı. görenler maşallah filan diyorlar ama nazardan korkuyorum, ben biraz dua okuyayım hepimiz için...

evet ihtiyaca göre işte o dediğin arabayı bilmiyorum ama baston şeklindeyse onu al ozaman çünkü gerçekten tek başına indirmek çok çok zor hem bebek hem arabayı birde daha çantası falan oluyor omzunda

sende hoşgelsin lipcan

evet 30 haftalık çok şükür şurda 8 ila 10 haftamız kaldı allahın izniyle sağlıkla atlatırız inş. cümlemiz

insan her gün en giysem derdine düşüyor değilmi
gebeliğin başında gebe kıyafetlerini giymekte acele edenlere demiştim bunu sonra çok sıkılırsınız diye bende oğlumda öyleydim çünkü önce giyeyim giyeyim dedim son aylardada hep aynı şeylerimi giycem yahu dedim

kızlar şimdi hastaneyi aradım randevu almak için 7 aralığa o gün ben 31+3 günlük oluyorum rapor almak için gidicem normalde

randevu aldıktan sonra raporlama bilgi istedim başka bir bayana aktardı beni santral ordaki bayanın dediğine göre 32+0 da gelmeniz lazım öncesinde verilmez dedi
bilemiyorum bu ne kadar doğru yani öncesinde alırsam devlet bana adet günümümü sorcak

neyse eğer öyleyse bile 4 gün sınra tekrar giderim bende raporu almaya, hafta sonu diye randevumu 7 sine almıştım 11 yada 12 sinde tekrar giderim artık olmassa

günaydıııııııııııııııııııııııııııııııııııın anneler nasılsınız 2 gündür su içemiyorum ben korkudan ya dr azıcık azalt dedi ama ben hiç içemiyorum sanki her damlasında bebeğin suyu daha da artacakmış gibi geliyor

aynı anda yazıyım dedim.
yattığı yerdende sevilir ama ben öyle sevemiyorum alıcam onu kucağıma böyle yatırıp poposuan vura vura sevicem.
sonra sarılıcam sıkı sıkı hoplatıcam bunları da yerdeyken pek yapmak mümkün değil.
bebek olmasına gerek yok 5 yaşında bir çocuğu da önce dizime oturtur öyle konuşur severim ..

kucağa alışması içtenlikle söylüyorum hiç sıkıntı değil çünkü ben almasam annem alacak eşim alacak kayınvalidem alacak
hepimiz gelse de sıkı sıkı sarılsak diye heycanla bekliyoruz..
ayağa yere basmayan bir çocuktan bahsetmyorm tabiki de yolda yürürken falan kucağa alınmasından değil..
kuzenimin kızı var mesela 4 yaşında şuanda bildiğin sırnaşık öyle olabilir
hep oğlum olsun dizime yapışık yaşasın diye düşünürdüm erkek bbekler annelere düşkün olur diye şimdi kızım oluyor onunla da öyle yaşayabilirim
kucakta taşıyacak köleleri çok kızımın ondan hiç problem değil. ben tutarım bir başkası tutar. memnun ederiz hanım sultanı :)
Herkesin çocuktan beklentisi farklıdır elbette kimisi de hiç kucağa alınmasını sevmez.

Aybarsı uyurken bile kucağımda tutmaya bayılıyorum onu izlemeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…